Monday, December 17, 2012

Blog Sampah Marathon

Assalammualaikum wbt..

Masuk tahun 2013 yang tak berapa lama lagi ni, bermakna hampir 4 tahun dah aku blogging..woww.. hahaha..walaupon aku bukan blogger full time, dah banyak jugak entri sampah sarap yang telah aku hasilkan selama ni..hahaha..tapi jangan la bandingkan total entri aku dengan korang yang update tiap-tiap hari tu pulak..aku utamakan kualiti dari kuantiti (macam la berkualiti sangat kan)puii..kehkehkeh..apapon thanks kat korang semua yang selalu sokong dan terpaksa baca entri-entri aku ni..tanpa korang,siapalah aku..cehh drama betul...kehkehkeh..

Now, entri ni aku nak review blog sendiri..hikhik...semua link-link yang kat bawah ni sebenarnya dah ada kat tab atas tu..nak ikut kategori atau nak tengok semua sekali pon ada..tapi aku nak promote lagi entri-entri lama tu kat sini..suka hati aku la kan,blog aku ye dak?..ni lah namanya entri syok sendiri kalau korang nak tau..kahkahkah..korang pon bukan rajin nak godek-godek sangat entri lama aku tu...takpa..harini aku belanja..pilih mana-mana berkenan dihati..just click and open new tab..hahahaa..

Dengan lafaz bismillah, aku merasmikan marathon entri blog sampah 2012-2013..
 
Disebabkan entri ni berkonsepkan marathon, jadi akan ada pemenang..pemenang akan dipilih jika dapat meneka jumlah huruf dan berapa patah perkataan yang terdapat dalam blog ini dengan tepat..tiada terma dan syarat..kehkehkeh..


amaran : penulis tidak akan bertanggungjawab jika pembaca mengalami gangguan mental disebabkan terlalu banyak mengira dan terlebih membaca bacaan yang sia-sia..


check it out~~






INFO/ILMIAH 



SENTAP



LAIN-LAIN 



TIPS/TUTORIAL



BLOGGER



DAIRI/PERSONAL



MAT JEBON THE LEGEND



RESEPI




p/s : untung lah, dah banyak jugak entri yang aku hidekan..hehe...
p/s: ada lagi entry yang takde gambar sebab problem google plus+ tempoh hari..abaikan..



57 comments:

  1. erkk..kenapa ko x komen 1st? lupa ke? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira jumlah huruf dgn perkataan tu start daripada "Assalamualaikum" sampai "..abaikan.." ke?

      Delete
    2. lagu uprising ni lama gila kot aku xdgr..satu lagi yg aku suka, resistance..kehkeh

      Delete
    3. ko nak bini bape org bundle? hahaha

      Delete
    4. ahaaa..1 lagi, kenapa ALBUM KAHWIN tu dot dia warna merah?

      Delete
    5. -aku saje je taknak pes..hahaa
      -bukan tu je..semua entri2 yang ade dalam blog ni kene kira..
      -resistance dan semua lagu pon sedak..muse band terbaik bagi aku..
      -2 pon cukup..
      -aku pon tak tau kenapa jadi merah..haha..

      Delete
    6. - nasib baik ko xnak pes..aku pun dah lama xdpt pes kat sini
      - gila
      - sama la..muse memang terbaik..
      - selamat pengantin baru lagi..kehkeh
      - err..okey

      Delete
    7. Yang nak bini 2 tu bile nak tambah?
      bagitau awal senang nak ejas..

      Delete
    8. Kahkah! Seronok jugak bila Wani dah mula komen2 balek kat belog ni. Mwehehe :P

      Delete
    9. err..bikmama mai dah..larikkkkkkkk...

      liya :

      ko nak seronok plak makcik.grrr...wani antara pengkritik dan pengkomen yang aku takut ok..kene bahan je la aku pasni..hahahaha..

      Delete
    10. dan semestinya komen aku paling lambat. haha

      Delete
    11. Hahaha... tau takut dgn bik mama.

      Apa motif entry ni tadi? aku mcm tak faham. Ni GA ke? Kena teka berapa patah perkataan dalam blog ko? Cemana ko nak kira nanti? Guna application apa?

      Delete
    12. wadi :
      walaupon ko lambat tpi ko tetap nampak cpat gak..hahaha

      lyd :
      aku bukan takut dia..dia yang tak takut aku..hahaha..aku pon tak tau motif entri ni..ekeke..saje promosi blog sendiri la kiranya..mana yang rasa2 tak pernah baca boleh cari sendiri..tu je..takde GA ke contest ke..

      ko jgn wat gila sgt la lyd nak kira2..hahaha..

      Delete
    13. Jgn tnYe ni GA ke.hape..sbb aku twu bndle x reti main GA2 ni..opss! Steady pakcik! XD

      Delete
    14. hahahaha..ko mmg memahami aku chuu..

      Delete
  2. tak terkira sampai jadi mls nak kira hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yang kira pon aku rasa dia mmg ade masalah mental..kahkahkah..

      Delete
  3. Hai tuan belog. Saya join segmen ni ya. Nak kena buat entry & tampal banner ke? Err maksud saya tampal video muse tu pastu linkkan ke belog ni. Hahaha!

    7 hari 7 malam pun tak abes kira kut. Kahkah! Kira jumlah huruf & perkataan kat tajuk belog yg kau dah listkan ni je boleh tak? Tapi, hadiahnya apa Pakcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa link/label paling mahal, adalah link MAT JEBON THE LEGEND. Cam cite bersiri tuuu :D

      Delete
    2. eh, aku ade buat segmen ke ni?kompius lak..hahahaha..sengal la ko makcik..

      ko kira la dulu..stakat tajuk je senang la..hadiah ko jgn risau..wat gila beserta van pengangkutan akan diberikan percuma..

      *biasa2 je aku rase citer tu..papetah..hahaha..

      Delete
  4. Jenuh nk mengira lagu ni.. Lalalaalala...

    ReplyDelete
  5. bertuah sangat la kalau aku rajin nak mengira semua huruf kat belog ko ni..malas aku! hahaha..

    rajin betol ko wat link semua entri lama ko..kagum2..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn la buat masuk air sangat nk kira plak shahada..hahahaha..

      link tu bukan aku buat sekali gus pon banyak2..setiap kali update aku masukkan la kat pages tu..yang untuk entri ni aku copy paste je..apa susah..haha..

      Delete
    2. hahahahaha..memang tak la aku nak kira wei..ko ni..

      jeeee..patut la..aku ingatkan ko gigih buka satu-satu link entri ko nak copy link..rupanya dah ada siap2 dah..tak perasan pulak aku kat tab atas tu dah ada kategori sesiap..kui3..

      Delete
  6. ni program mengimbau kenangan ke ape?

    aku paling suke citer mat jebon. tu pasal aku follow blog ko dulu...

    hikhik, shy shy cat pulak mengaku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak mengimbau apa plak ko ni punzel..ni kan contest kira perkataan kat blog aku..ade bran join la..kehkehkeh...

      *apa yang best sgt?.pelik2 la ko ni..hahaha..

      Delete
    2. mat jebon the legend..tu yg mahal tu..hahaha

      Delete
  7. klu aku jadi pemenang,hadiahnya apa beb?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..penyertaan ko automatik ditolak kutu..hahahaha..tunggu ambulan hospital sakit jiwa mai amik ko..hahaha..

      p/s : aku pon tak tau jawapannye..hahaa.. -_-'

      Delete
  8. ok awal mula pertama mula aku MALAS. malas nak kira pasal lately banyak mengira...dan aku fobia angka. boleh cekgu? haha.


    gila rajin senaraikan semua...ke ada cara pantas nak buat senarai yang lama2 ni semua? sori manyak tanya...aku tak tahu cekgu.


    aku akan cuba kejau dan baca mana2 yg belum dibaca kalau sempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..boleh aien, boleh..aku pon taknak sapa2 buang masa kira..hahahaha...

      aku bukan serajin yang ko sangka la aien..benda tu setiap kali update baru aku masukkan satu satu kat list pages aku..bukan buat sekali gus..untuk entri ni aku copy paste je balik..semua dah ade..hahaha..

      Delete
    2. ooo...macam tu. bijak-bijak. kadang tak perlu jadi rajin...cukup jadi bijak sudah. hehe

      Delete
    3. aku buat camtu pon untuk senang aku nak ingat je entri aku tu aien..tpi tu pon lupa gak..banyak sangat dah aku rasa..hahha..

      Delete
    4. kita mesti la nak buat sesuatu yg senangkan kita. hehe. lagi satu...pandai pun ya jugak, kalau ko tak tulis entry baru selama sebulan pun takpe orang singgah sini ada juga yg dia boleh baca...klik je yg lepas2. hahaha.


      betul la ko cekgu aku...haha!

      Delete
    5. aku rasa dah mcam cikgu betul2 lak dengn ko ni aien..hahaha..takpe la..ko amik la mane yang elok..benda mengarut aku ajar jgn ikut..ekeke..

      Delete
  9. Wohoho..nanti aku cari masa nak klik kt link2 setiap label tu.. tapi paling aku tak boleh lupa part cik puan wani menyampuk tu, siap mengamuk kat entry sentap tu..kihkihkih.. klaka juga ko ni bundle..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..biasa la tu 4feet..gurauan laki bini..kehkehkeh..kalau aku terlebih kasar paling koman tido luar je..hahaha..

      #eh aku tak klaka la, sikit pon tak..serius :|

      Delete
  10. ^_^ tahniah bertahan 4 taun bro, aku ni, sampai bila nak ada idea pun taktau, silap2, dua tiga bulan lagik kering idea dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon bukan selalu ade idea bro..ade idea tulis, takde idea wat tak reti..tau2 dah nak 4 tahun pon..haha..

      Delete
  11. aku kena bookmark dulu... banyak gila kottt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh..yolo mung ni payeh..hahhaa..p baca buku sekolah la..hahaha..

      Delete
    2. mmg baca slalu je.. buat amalan sebelum tido.. sebab mmg bila bukak buku rasa nak tido.. hahahaha...

      tahniah la pakcik, dah 4 tahun... sama ngan umur aku #_#

      Delete
  12. yer memang byk. demam2 nk baca. haaaaaa
    in shaa allah .. ada kelapangan aku diterjah,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mmg tak terbaca la tu leeza..aku tgk tang tajuk pon dah nak muntah..apatah ko nak baca..haha..

      Delete
  13. kalo ad msa yg byk dan lapang, sy akn bca.. (^__^) banyak kot nak khatamkan.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..time kasih la emma..terharu gila kot kalau ko mampu khatamkan blog aku ni..hahaha..

      Delete
  14. Replies
    1. macam2 ada..hahhaa....aku sendiri pon dah banyak lupa apa entri aku penah tulis tu bro..hahaha..

      Delete
  15. huii.. ni 15 hari 15 mlm pun belum tentu dpt habiskan marathon ni bundle. tp yg pastinya kisah mat jebon tu mmg chic na dah khatam semua. hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..baca la mana ko larat chicna..tima kasih la sudi sapot blog aku ni..terharu

      Delete
  16. BUNDLE nA MCM NAK JOIN TAPI X PAHAM MCMNE NI????
    HADIAH DYE PULAK APA??

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak join apanya na oi..hahaha..ko ni buat lawak la..ni bukan segmen..aku suh baca je entry2 yang ade tu..kasi khatam semua..hahahaha..

      hadiah nanti aku pikirkan dulu..ekeke

      Delete
    2. tu laa yg na mksud kannn grrrrr
      dye nk pening kan org bila org pening kan dye dye gi lurus plakkkk
      kekekkekek

      apa laa lu mamat ;)

      Delete
    3. lurus plak aku..hampeh ko na..hahahahha...

      Delete