Monday, April 2, 2012

Aiman dan Ibu..

Kisah yang aku nak cerita ni pasal anak buah aku sorang ni..Umur 5 tahun..awek belum ada lagi..3 orang adik beradik,yang sulung..makanan kegemaran: yang nenek masak..Idola rambut pacak : pak ngah a.k.a aku..hehehe..

Jumaat 30/3/2011..10.30 am
Lokasi : Taska Pasti Kg.Nakhoda


Cikgu : "Aiman, nanti balik rumah bagi surat ni kat mak tau" kata cikgu lalu menyerahkan sepucuk surat kepada Aiman..

Aiman : "Okey cikgu"..


bila sampai je rumah, ibu dia pon tanya la..


"ni surat apa abang long"..meh bagi ibu tengok...

"tak boleh" kata Aiman..surat ni untuk mak, bukan untuk ibu...
err..



Ibu Aiman : bagi je la ibu tengok..mak tu sama la dengan ibu..


Aiman : tak boleh..cikgu suruh bagi mak jugak..mak kat Pahang...

Ibu Aiman : err..mak kat pahang?


Rupanya Aiman ingat mak tu hanya mak yang biasa ibu dia panggil untuk mak mertua dia kat Pahang tu..maksud Aiman, mak tu nenek dia la..hahahaha


adehh..


p/s : hish..nape entri aku rupa ni..rasa macam Puan Kutu pulak dah..hahaha..

30 comments:

  1. Jenoh nk pi Pahang pulak.. btw, cute! :)

    ReplyDelete
  2. aku cam gagal je nak menterjemahkan lawak cerita ni..waaaa..

    ReplyDelete
  3. hahhahhha, klako lahhhhh...tersengeh2 akak tau..lallla

    ReplyDelete
  4. takpe..takpe.. paham!! budak2 lurus dia lurus lawak...hahaha..



    suh ibu pos surat tu kepada mak di Pahang :)

    ReplyDelete
  5. Betul Pakcik! Kau memang gagal nak menterjemahkan lawak ni. Kahkah!

    Tapi kegagalan kau tu tak menggagalkan aku untuk ketawa. Bukan sebab lawak dalam cite tu, tapi aku dapat imagine kau cam terkial2 jek nak mengarang entry ni nak kasik msg tersampai. Lawak la kau ni. Haha!

    Err chite tu bukan tak lawak. Tapi aku dah penah denga kes camni. Itu jee :P

    Echeh, dah cam blog ayah2 plak entry ada pic budak kecik. Ahaha!

    ReplyDelete
  6. kak ct : zulaikha penah jadi camni tak kak..kang ingat umie dengan ibu,mak tu lain..hahaha..parah..

    aien : hahaha..nanti aku suruh akak aku pos kat pahang..hahha..

    liyaa : gagal la aku tak reti buat cerita lawak..haha..nak buat cerita sentap boleh la..hehe..

    # ko dah pernah dengar ek lawak ni..haha..sia sia je aku buat..entri pendek pon susah aku nak buat ko tau makcik..bukan stail aku jadi gitu la..hahaha..

    ReplyDelete
  7. hahaha kelakar.. dia comei la...

    ReplyDelete
  8. cerita hg ni buat aku tergelak kt dlm opis la ni hahaa

    ReplyDelete
  9. hahaha baru nak bg statement macam entri aku..tp nasib aiman anak aku tu tahu mak tu ibu.ahakz..

    muhammad amirul aiman dengan aiman mukhlis mmg sebaya..:)

    ReplyDelete
  10. nora : kelakar ek..yess..lawak jugak la entry aku ni..hahaha..

    rapunzel : nak praktis jadi bapak2 pulak ko ni punzel..hahha..macam takde kaitan je..hahaha

    ckin kembaq : tu la..lurus anak buah aku ni..mungkin ibu dengan cikgu dia pon tak pernah ajar..tu pasai luruih..haha

    csi : tu gambar kecik lagi...dulu comel la..skg tak comel dah..haha..adik dia yng comel pulak..haha

    ReplyDelete
  11. siti : hehe..kalau suka tekan like ye..hahaha..

    bro khairul : hahaha..ok la tu bro..aku rasa entry aku ni tak best dah..hahha..

    #oi makcik liya..jgn jeles..ade gak org terhibur..hahaha..

    cik pipitembam : bijak tu bijak budak ni..tapi bende kecik camni pulak dia gagal..hahaha..

    pn.kutu : hahaha..tu la pasal, bila aku tulis entri ni aku lebih terbayang aiman anak ko kutu dari anak buah aku sendiri..hahaha..

    ReplyDelete
  12. Hahaha! Ada ek orang terhibur? Alaaa, aku ni tak reti manilai lawak ke? Haha.

    Eh, aku terhibur apa. Aku gelak jek baca cara kau bercerita. Lawak laa Pakcik! Macam ngah buat cerpen kanak-kanak pun ada. Kahkah! :D

    Ish, kenapa dorang beriya sangat jaga hati kau ni Pakcik? Musykil betul aku :P

    Lupa nak cakap, anak buah kau comel laa. Geram aku! :D

    ReplyDelete
  13. Comelnya anak sedara kau..comel cm aku..hahaha...

    ReplyDelete
  14. Comelnya anak sedara kau..comel cm aku..hahaha...

    ReplyDelete
  15. Liyamf : aku tak tau la kalau orang duk jage hati aku atau ikhlas..tapi kalau betul tak best aku tetap ikhlas tulis bagi org baca..tak kisah la org suke ke tak..hehehe..

    Syida : ko ni perasan betul la syida..hehehe..

    ReplyDelete
  16. adakah kanak2 bnama aiman mmg cerdik dan comel ?

    krm slm kat aiman, ckp tuan puteri nk bkenalan muahaha

    ReplyDelete
  17. Alaaa, komen kau macam sentap jek? Tak gi blog aku plak tu. Aku baru bahan siket jeeee :(

    ReplyDelete
  18. hahah... kelakar betul la aiman nieh...

    ReplyDelete
  19. Sis : nk kenalan ngn aiman je ke tuan puteri..dengan tuan blog ni tak nak kenal.ekeke

    bobot : haih jeles aku..aiman je lebih.hehe

    liya : aku tak sentap la..adehh..tak tak online gune pc pon.tu pasal tak bw blog ko..gune fone je ni..hehe

    deno : hehe,nasib ko ckp kelakar..hehe

    ReplyDelete
  20. Hahahaha! Budak2 ni, serius suci gila kan bro. Tak terkata, mmg suci, smpai bnda2 mcm ni pun dia ambik berat bebeno.

    Bgus budak tu. Klu trus didik mcm tu, suci la dia. :)

    ReplyDelete
  21. Adeh.. haha.. Inilah budak2. Pure je dalam kepala. Ibarat kain putih katakan..

    ReplyDelete
  22. haha ... adoi .. bdk-2 zaman skrg neyy , mmg lahh .. terlebih-lebih akalnya

    ReplyDelete
  23. memang comel :) budak - budak ni terlalu suci sampai lurus sangat kekadang tu kannn. btw, kewlz blog la.

    ReplyDelete
  24. adoii, cemana la nnti kalo aku ade anak mcm ni huhuuuu, jenuh nk melayan

    ReplyDelete