Tuesday, February 21, 2012

Annoying moments : blonde

assalammualaikum wbt..

Puihh..tajuk nak speaking London je..kehkehkeh..bila aku selongkar hardisk aku usyar usyar gambar lama..aku tengok kurang satu gambar yang menceritakan keadaan satu masa dulu masa aku agak sengal..entri ni aku terpikir nak buat lepas skodeng blog Liyaa MF ni ..hahaha..kredit untuk kau makcik..kehkehekeh..

Beberapa tahun yang lepas..mungkin tahun 2005 kot..masa ni aku kuat lagi pergi clubbing..tapi aku bukan nak cerita pasal clubbing pon..ada la sekeping dua lagi gambar kejahilan kat sana yang aku tak heran pon..cerita pasal gambar yang aku cakap kurang tu ialah gambar aku masa berambut "karat" dulu..maklum la dulu kaki club la kononnya, So rambut karat baru la urban kan...kahkahkahkah...

Aku rasa kalau la gambar masa aku blonde tu ada lagi sekarang mesti epic gila..rare tu kalau simpan bagi anak cucu tengok..kahkahkah..tah macam mana la aku sanggup dye rambut macam tu skali dulu..bajet style habis letteww...nasib aku ni hensem jugak..takda la rupa yenna kalerkan rambut sangat..kehkehkeh...tambah dengan subang lagi kat telinga, rantai lagi..perghh..dah macam orang melayu takda agama dah aku..watdehel la aku teruk sangat dulu kan..tu belum hal lain..haihh..banyaknya la dosa..

ramai yang cakap muka aku bila berambut karat macam dia..bencinyew..

Masa tu Mat Jebon dengan sorang lagi kawan baik aku yang jadi hair consultant ni..bila aku nak dye rambut, diorang la tolong buat,macam tu jugak bila dorang nak dye..sekarang ni baru aku terpikir malunya la orang tua aku dengan perangai aku ni dulu..rambut dah tak serupa orang melayu..apa tah orang kampung cakap pasal aku dulu..aku gagal jadi anak yang baik..yang malunya orang tua aku jugak..adehh...

Mungkin orang sekarang rasa "alaa,dye rambut je..bukan teruk sangat pon"..,yelah tu,tu kau yang cakap..hukumnya korang tau ke apa??..lain la kalau betul rambut tu dah beruban..tu pon cuma inai je yang boleh nak kalerkan rambut tu..tu belum kira ubah kejadian ciptaan Allah swt..senang citer kalau dah rambut kaler kaler tu kompom takda ilmu dengan agama je aku nampak..luaran dah menceritakan dalaman..So tak payah nak don't judge by it's cover sangat lah..

"I pergi clubbing, i sexy(untuk wanita), i dye rambut tapi i tak tinggal solat tau"..puihh(ludah cara panglima)..aku malas nak panjangkan cerita pasal tu..pointnya kalau korang ni awek hot yang freehair atau lelaki k-pop yang nak dye rambut tu udah udah la..tapi kalau korang ni memang jenis macam aku dulu dulu, cakap apa pon takdanya makan saman..suka hati korang la..bila dah sampai masa berubah, time tu baru korang sedar betapa teruknya korang dulu,macam aku..kahkahkah..padan muka..


p/s : black henna pon tak boleh guna untuk rambut beruban..harap maklum..

32 comments:

  1. Bagusla klaw dah insaf.. aku pown lebeyh kurang hang jugak. x la baek mana pown.. tp aku rasa aku baek sikit kowt sbb aku pi clubbing tapi x penah dye rambut lagi.. HAHAHA

    ReplyDelete
  2. hahaha..toksah la dye² rambut bagai..buruk benor rupenya..pesanan ikhlas dari penaja..ekeke.

    ReplyDelete
  3. walaupun Inai halal tapi penggunaanya utk tujuan mengubah warna rambut atau menunjuk2..tak halal jugak tu..hehe. wallahu alam..

    takpe2..pahni klu hg ada anak..hg didik anak hg betul2.heee~ :)

    ReplyDelete
  4. Ewwwwww! So annoying entry kau ni. Khekhekhekhe :P

    Finally, siap jugak entry KARAT kau ni kan? I know you can do it Pakcik! Siap credit untuk aku lagik. Awwwww! Ahaha.

    Jahanam jugak kau dulu kan? Haha. Naseb baek sekarang sempat insaf. Aku dulu2 tak penah dye rambut. Tapi aku penah pakai shampoo Vidal Sassoon, maken perang seh rambut aku. Serius. Tapi sekarang shampoo tuu pun da tak wujud. Da bankrupt gamaknya. Hehe.

    ReplyDelete
  5. biela : kalau perempuan yang ada suami fist kene mintak izin dulu walaupon nak pakai inai..ustaz aku yang cakap..insya'allah ada anak nanti aku didik betul2 biar jadi orang..

    liya :hahaha..kredit tu sebab word "KARAT" ko tu bagi aku idea makcik walaupon karat ko dengn aku takde kaitan langsung..kahkahakah..

    dulu aku memang jahanam abis pon makcik..lani ok la sikit walaupon still sengal..hehe..vidal sasson tu lunturkan kaler rambut ke?perghh..bestnya..halal tu..nasib dah takde..kalau tak aku beli.hahaha...

    ReplyDelete
  6. Lunturkan kaler? Entah laa lunturkan kaler ke apa. Yang pasty pakai shampoo tuu rambut jadi maken perang. Nampak macam dye even kau tak dye. Tak pasal2 ada membe kata aku dye rambut. Salah aku laa free hair tyme tuu. Tak memasal jadik fitnah.

    Walau bagaimanapun, kau tak payah nak perasan Japan sangat! Puihh! (Ludah cara panglima) Kahkah!

    ReplyDelete
  7. huyooooooooooo,orang rambut karat layan blogging,miahaha (kejam dak ayat aku?haha) tape la wei, kisah dulu dijadikan pengajaran..... jadikan kelemahan orang lain untuk kita perbetulkan diri sendiri...

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. liya makcik : nasib ko dah bejilbab ye sekarang..indon banget ayat aku..kehkehkeh..

    bukan aku perasan la wei..orang yang cakap..sapa tu nama dia..kimura takuya ke apa tah kalau tak silap aku..puihh..kahkahkah...


    onie : hahaha..awat rambut kaler takleh blogging ke oni..hahaha..sebab tu aku bagitau kesengalan aku dulu² yang korang jangan ikut..sebagai iktibar la tu..cewahh..hahha..

    ReplyDelete
  10. hahhahhha, bersyukurlah ngn apa yg dah diberi, kan...igt lawo sgt ke muka jawa dye rambut warna ijau...gaggagga. dah macam apa ntah...

    ReplyDelete
  11. Aku pun sama, ada banyak benda yg aku buat dulu-dulu bila aku ingat balik, aku malu sendiri. Sebab confirm tah hapa2. Nasib baik le, gmbr2 zmn sengal dulu aku tak simpan. Kalo tak muka aku bleh berubah jadi cam janice dickinson.

    ReplyDelete
  12. bila ingat balik apa yang kita buat masa tengah "nakal" memang terbit rasa menyesali perbuatan lampau itu...cehhhh...


    *bersyukur la rambut hitammm...hitam kan menawan...heheee

    ReplyDelete
  13. mesti ko benci ngan orang yang cakap muka ko sama ngan gambor k-pop tu kan? takpela..biar aku kurangkan kebencian ko. bagi aku muka ko sama macam fauzi nawawi la..(kalau aku tak silap bayang la...) hahahaha

    bagusla ko dah berjumpa jalan yang tegak tak beroundbot lagi. aku pun agak nyampah nengok. kalau lawo takpe tapi kebanyakannya aku tengok cam balung ayam. yang asli tu kan lagi bergaya.. hitam itu gaya mutu keunggulan ape..

    kalau rambut ko dah beruban nanti, jgn di dai. mesti sebijik macam laki Kak nita, abang Mahthir tu. kacak ko... aku suke...

    ReplyDelete
  14. cintazulaikha : ala kak,zaman muda2 dulu standard la sesat jalan..haha..

    lyd : rugi la ko tak simpan..bukan suruh tunjuk kat orang pon..buat stok gelak sorang2 udah bila tengok..kehkehekh..

    aien : sesal kemudian tiada gunanya..hahaha..

    zie : cehh..memang pui la macam fauzi nawaei lak ko bayangkan zie..kakahkah..

    takde orang lain ke selain fauzi nawawi,kak nita, abg mahadir yang ko nak buat contoh ha..kenot brain aku..haha

    ReplyDelete
  15. kahkahkah poji nawawi..
    nak gelak guling2 weh :D

    mls login

    ReplyDelete
  16. poji nawawi tu like alook laki ko la anon..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  17. haha. tu orang yang cakap. aku tak rela hocayyy
    kenot go la weh poji nawawi tu
    kehkehkeh..
    yela2 ko kan aaron ajiss kahkahkah

    mls login

    ReplyDelete
  18. rambut berkarat sebab air dulu banyak karat kan.. skang dah pakai filter do takdelah karatnya hehe

    ReplyDelete
  19. anon : hahaha..tau pon ko..tapi aaron aziz dari blakang la..ekeke..

    dieyna : betul la..aku pon rasa camtu gak..air paip dulu banyak karat sebb tu rambut kuning..hahaha..

    ReplyDelete
  20. Syukurlah da insaf. Allah masih sayangkan awak. Teruskan ! :D

    ReplyDelete
  21. issit annoying moment fr you ? aha okay . thts cool

    ReplyDelete
  22. Haha.. tau takpe. Sama gak cam bertatu naga, dah tua, kulit mengedut naga bertukar ular, makin lama, kulit mengedut kecut berlipat, jadi cacing jer naga tu. Cucu cicit suma ketawa.

    Dari segi agama, hal mengubah hukum tu satu hal. hal lelaki dgn benda menambah kecantikan ni sama cam lelaki muslim pakai barangan emas pelbagai. Ad sebab n hukum tertentu yg harus dititikberatkan.

    ReplyDelete
  23. hahha..bagi aku hitam itu lebih menarik..hitam itu emas..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  24. haha aku suka ayat ko yg serupa org takde agama tu.kihkih..

    moral of the entry jgn dye rambut.dosa!

    ReplyDelete
  25. tak paham kalau masih ada konsep dye rambut tapi solat lima waktu. eheeemmmmm T___T

    ReplyDelete
  26. syukurlah kau dah insaf. haha. apa kau ingat rambut karat tu kacak sangat ke? puii..

    ReplyDelete
  27. ye la makcik..dah insaf ni..tapi kenyataanya rambut aku karat ke hitam ke tetap kacak jugak..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  28. aku nk dye rambut sbb nk tutup uban je huhuuuu

    ReplyDelete