Sunday, February 19, 2012

Haha Rosa@Losa : korean reggae

assalammualaikum wbt..

Macam entry lepas aku pernah cerita yang aku memang peminat muzik ska dan reggae..LINK..kali ni aku terjumpa lagi satu video yang aku rasa agak cool la sebab tengah tengah zaman kegemilangan K-Pop pon ada jugak group korea yang main lagu reggae..kehkehkeh..terbaik arhh..

Sebenarnya aku jumpa group reggae korea ni masa aku tertengok video konsert Kpop kat astro haritu..kantoi lak gua layan Kpop..kahkahakah..bukan apa, time tu iklan kan, aku tukar² la chanel, terpasang lak chanel konsert kpop..nak pulak tengah awek2 korea tu dance..perghh,seksi beb..hahaha..layan punya layan, lepas tu datang pulak group ni..serius aku excited gila..korean reggae tuu...hahaha..






Jenuh jugak aku search lagu ni kat youtube pasal aku tak perasan nama group ni masa kat tibi tu..Walaupon dorang ni tak macam band reggea asli pon takpa la..janji main muzik reggea aku layan je..orite apa..siap ada tarian reggae korea lagi..kahkahakah..nasib lu orang tak menari lagu ni macam kpop..jahanam reggae ni jadinya kang..haha..

Ok la,kesimpulannya walaupon aku tak paham sepatah haram pon yang korea ni nyanyikan..tapi aku rasa tajuk 'Rosa' lagu ni berkaitan dengan seorang wanita bernama Rosa kot..So kepada Rosa@Losa di luar sana aku tujukan lagu ni kat uoll..hihi..


p/s : reggae dan ganja susah dipisahkan..ibarat isi dan kuku..hehe..

28 comments:

  1. cet..aku yang style camni ko cakap minat kpop..haha..maafla..tak minat pon..haha

    ReplyDelete
  2. depa nak buat kelainan kowt.. sbb tu buat versi reggae tu.. :)

    ReplyDelete
  3. haha..ni HAHA y dlm running man nih..tak sangka dia pandai nyanyi..

    ReplyDelete
  4. zwan : aku rasa kat mana pon ade je macam2 genre muzik..cuma kita je taktau..tak semestinya asal korea je nak kpop..

    misspurple : sah ko peminat korea,kpop dan sekorea dengannya..hahaha..running man tu cerita ke?

    ReplyDelete
  5. tak boleh nak tgok video sbb line yg sgt.sgt. cam...arghhh..
    em.unik pe reggae + kpop.HAHAHA!!

    ReplyDelete
  6. running man ni game show artis2 dorang..game utk dptkan running ball..klu dorang xdpt running ball kna denda pakai hot pants brjalan kt public..hahaha

    ReplyDelete
  7. Wowwww!! Kau nak tau tak? Dlm hp & lappy aku 80% adalah lagu raggae or atleast raggaeton remix..
    Elan Atias, Pure vibracion, Cozy Republic, Natiruts bla..bla..

    ReplyDelete
  8. running man ...banyak kali da tgok ...haha best gak

    ReplyDelete
  9. biela : rugi la ko tak leh tengok..best ni..hahah..apa barang kpop..ni reggae maa..haha..

    miss : ler..ye ke..hahah..bukan setakat kpop dengan drama la ek korang layan..dengan rancangan game show pon tengok..kehkehekh..gila korea sgt dah ni..

    jane doe : perghhh..serius ke..tak sangka aku zaman ni ade gak orang sekepala dengan aku minat muzik reggea..haha..terbaikk lah kau jane..

    spudin : hahaha..kau pon layan running man gak..ekee..kat astro ke?channel apa?:P

    ReplyDelete
  10. Memula macam malas nak tengok video tuu. Tapi bila da layan tangkap syokk pulak. Haha. Untunglahhh Rosa :P Aku bukan peminat tegar Reggae music. Reggie And The Full Effect aku suka laa. Tapi ni bukan Reggae. Haha.

    ReplyDelete
  11. hahaha..ni reggae korea makcik..takkan nak sama macam band bob marley n the wailers tu tu..haha..

    ReplyDelete
  12. aku tak minat regge..aku rasa regge tu sangat sinonim dengan megi. hehehe. k-pop pun aku tak minat. aku minat mercun pop-pop je. yang pasti walau ape pon yang kita minat, janganla kite beregge sampai pagi. (hehehehe..sampah tul komen)

    ReplyDelete
  13. kehkehkeh..rasa nak like je komen ko zie..nasib tak leh..hahaha..dush dush..

    ReplyDelete
  14. tak layan kpop tak macho la wei,hahahaha...wei,aku datang ni aku datang ni,hehe :P

    ReplyDelete
  15. eeuwww..macho ke kpop tu mocik?..kehkehekeh..laki kpop paten lembut je aku tengok..auww...mekasih la mocik ingat lagi blog aku yang cikai ni..jarang betul ko singgah lani kan..huh..hehe

    ReplyDelete
  16. yela,aku pon busy wei.....nak blogwalking kena ada 2 3 jam ngadap laptop baru puas,so malam ni aku berjaya blogwalking !hehe.... jangan risau wei, aku takkan lupa kau.... wei,kpop la kacak,kahkahkahkah!

    ReplyDelete
  17. ain pun suka reageaaa tapi tgk lagu gak lah.. kalo best, mmg layan.. kalo lagu tah pape... ohhhhhh

    ReplyDelete
  18. Aku pom minat reggae. Big Mountain paling aku minat. *eh, ada ko tanya? hahah*.

    ReplyDelete
  19. BUndle, hahaha. aku dah tgk. Tobat kelakor. Losa..losa..losa... Penyanyi dia tu dah mcm mdaud kilau pakai baju corak2 dgn speck itam.

    ReplyDelete
  20. onie : yela oni..amik la ko kpop tu..ekeke

    ainzulaikha : pergh..ain pon layan reggae..lagu video ni mesti ain suka kan..hahaha..

    lyd : ko pon minat gak..tak sangka lak aku ramai awek layan reggae..haha..cool lah korang..ni mdaud kilau korea..hahaha..

    ReplyDelete
  21. tak tengok lagi...tapi tetap rasa best lagi lagu "Rosa-linda ayamorrr...ayamor!!" heheheheeee

    ReplyDelete
  22. rosa yg penyanyi indon tu ekk?hahaha..

    ReplyDelete
  23. ehhh, ni HaHa dalam Running Man tu. seriously lagu ni memang best! cool~

    ReplyDelete
  24. ceh..nampak sangat aku noob..ramai betul kenal haha running man ni..memang HaHa betul la..

    ReplyDelete
  25. Bob Marley versi mata sepet...kbai :P

    ReplyDelete
  26. lately aku tetibe minat dgn k-pop, heheheee

    ReplyDelete