Thursday, April 12, 2012

Aku bunuh ore..

assalammualaikum wbt..

Ayat tittle aku di atas merupakan dialog adik beradik antara Ilham dengan Adil(bunga lalang) dalam filem bunohan..Lepas tengok cerita tu, ayat tu la paling terkesan dengan aku..hahaha...bila duduk senyap- senyap dengan bini aku, kalau bukan aku start, bini aku pulak tiba-tiba sebut " aku bunuh ore" dan sorang lagi akan jawab "aku ado dengar" dan lepas tu apa lagi,kami gelak la terkekeh kekeh...romantik kan..kan kan..hikhik..

Kalau ikut perangai aku, memang susah aku nak tengok filem meleis ni..nak pulak cerita jiwang karat macam ombak rindu tu..sampai sanggup la bini aku tengok wayang sorang sebab aku tak nak tengok citer tu..kehkehkeh....tapi lepas sorang blogger ni blog walking kat blog aku bawak entri review filem bunohan, tetiba aku tertarik nak tengok..lain dari yang lain..So aku ambil keputusan terus langgan Astro box office..ternyata aku tak kecewa la tengok cerita macam ni..cerita berat dan banyak mesej tersirat..







Yang pasti aku suka tengok visual dia yang awesome..macam citer Hollywood seh..ada pulak teknik stop motion yang aku pernah berminat nak belajar tapi tak belajar lagi tu..hehe,..kalau tengok triller pulak, ingat cerita ni cerita aksi je..nasib aku dah baca dulu review dulu..kalau mengharapkan filem aksi, toksah tengok la..tak beraksi sangat pon filem ni..yang aku nampak cerita ni pasal konflik dan perasaan je..tapi bukan jiwang ok..aku bagi 4/5 bintang**** ....macam pengkritik filem pulak aku kan...kehkehkeh..

Pengajaran yang aku dapat dari filem ni ialah kita boleh belasah orang, patahkan tangan orang, atau lukakan orang..tapi jangan patahkan semangat orang..makan dalam woo...teringat balik kata-kata nasihat sorang kawan aku yang agak psyko ni bila aku pernah rasa nak bunuh orang dulu..

"Jangan pukul bro..puas sekejap, sakit sekejap..buat benda lain bagi dia sakit hati dan menderita lama...sampai bila-bila dia ingat"..muahahahaha...



p/s : Mohon pembaca jangan terpengaruh filem..kehkehkeh..


35 comments:

  1. Wakakaka! Apasal bro pulak 1st! Sendiri komen daa..

    Eh, dh kluar ke crite tu? Serius, jarang gila tgk crite Melayu.. Bkn tak sokong, tnggu kluar tv jela, wakaka! Tp klu bro kta best, insyaAllah sy ajak fmily kasi langgan..

    Bro kan pngkritik hebaq, wakaka! Bnda syok2 je bro tgk kan..

    ReplyDelete
  2. kau ni tak abih2 komen entri sendiri,tabok kang,hahaha..... cite melayuuuuuuuuuuuuuu....2 3 kali aku pikior nak tgk,huhu

    ReplyDelete
  3. okey, anda 1st anda menang moto

    ReplyDelete
  4. wah macam best,wajib tengok nih

    bunohan tu dekat dengan rumah saya je, haha,XD

    ReplyDelete
  5. sampai sekarang tak dapat tengok lagi
    adakah wa juga harus buat keputusan drastik melanggan astro
    ?

    ReplyDelete
  6. best ke..? berbelah bagi nak tgk.. huhu..

    ReplyDelete
  7. encik bundle, ko terpengaruh ke? hahahaha

    ReplyDelete
  8. aku nk bunuh ore yg pgl aku sida...kahkahkah..

    ReplyDelete
  9. sis al : hahaha..lama tak dapat 1st..ekeke..citer tu kat astro dah ade..kene beli la rm15..nak ckp best seronok, bukan cmtu sis..takde hiburan pon dalam citer tu..citer untuk kiter berpikir..sis kan suka pikir..ok ape..ekekeke..


    oni : dah lame aku tak buat la..bg la can skali..hahaha..eksyen mu ye oni..tu citor ore kapung mu gok..


    wadi ar : yeah..pakcik menang motor..hahaha..


    miss purpel : ore kampung bunuhe ko ni..hahaha..kene tengok la tu..


    keli menari : best tapi tak seronok..camner tu..untuk orang suka pikir bleh la keli..


    sis92 : up to u..hahahaha...


    aina yazid : best tapi tak seronok..(ulang lagi)


    rapunzel : aku memang cepat terpengaruh..tengah cari kerambit la sekarang ni..hahahah..

    ReplyDelete
  10. fiksyida :kehkehkehkeh..takutnyewwww.....

    ReplyDelete
  11. best ke weh??

    aku nak nengok battleship nih..8->

    ReplyDelete
  12. fana : kalau ko jenis menilai seni ko suka la kot..bukan untuk hiburan semata mata..kne banyak pikir..citer beratkan otak..tapi yg awesome visual dia..gambar cun HD giler..

    untung la tgk battleship..aku pasal malas pegi wayang la ni..layan je astro kat rumah..hahaha..

    ReplyDelete
  13. Ko langgan astro box office ke astro first? Best ek citer tu? Aku ingat tak best sbb nampak cam kelam je. Pastu Faizal husin kecek kelate tu mcm nipis je bunyi dia. Hehehe. Kalo best nnt la aku try cari kat youtube.

    ReplyDelete
  14. erkk..lupa lak mane satu..sory la kalau salah info..haha..konfius..ko tengok la sendiri kat astro tu kalau nak tau yg pasti..hahaha..

    ReplyDelete
  15. best ke? takut pulak nak tengok cite bunoh2 ni. haha.

    ReplyDelete
  16. Wowwwww, so sweet Pakcik & Cik Puan. Maen gurau2 aku bunuh ore lagik. Mwahaha!

    Okeyy apa Ombak Rindu, dapat tengok Maya Karin kemban. Kau kan suka bab2 gitu kan? Ahaha!

    Kau pernah ada niat nak bunuh orang ke Pakcik? Huih, ganeh mu ni! Cehh, tetiba kecek kelate. Jadah! Haha.

    Err err aku rasa komen aku ni tak menjurus langsung ke arah filem Bunohan pun. Ahaha!

    ReplyDelete
  17. kalau sakit hati memang terkesan sampai bila2....


    jadi agak sakit hati kalau kau je yang dah tengok, makanya aku pun nak tengok la pasni...hehe

    ReplyDelete
  18. Eein : bunoh la best..kalau tak suka tengok je adnan sempit..ekeke..


    liya : hahaha..kau ade..gurau main ayat bunoh2 je aku laki bini..ganeh kan..hahaha..

    sory ye makcik..ombak rindu jiwang..tak kisah la maya kemban ke bogel ke..takmo tengok..haahaha..takde feel


    aien alien : tengok jange dok tengok..tapi ni citor ore kelate la yo..harap maklum..hehehe..

    ReplyDelete
  19. nk try tgk ah., tgk on9 ade tak :))

    ReplyDelete
  20. tak tau..ko cari sendiri la chuu..hahaha..apa barang tgk online ekeke..

    ReplyDelete
  21. nok tengok. haha. bunohan. aku tak sempat pon nak tgok cite tu sume. terperap kat kolej macam dalam gua. suwid lha bini koe. bunoh-2 bagai. wakaka.

    ReplyDelete
  22. bunohan baga akak adalah film art yg bagos...i likee...

    jom join en bundle, contest best nih

    http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2012/04/contest-walid-dan-ikha-bubble-dialog.html

    ReplyDelete
  23. Payeh : ko kene tngok ni payeh..citer ore kapung mu nih..aku ngan bini aku memeng cmtu..sempoi je.ekeke


    kak ct : akak dah tgk ek..ok kan ..bnyk sangat seninye sampai aku pon pening nk paham..
    *insyallah kak..kalau ade idea aku join..hehe..

    ReplyDelete
  24. Bunohan zahiril adzim kan berlakon?err

    ReplyDelete
  25. Filem ni mmg beza sebab style dia. takdela lawak spastik muka saja2 wat hodoh bodoh macam filem2 lain. Dah lama tak tengok filem melayu yang ada kelas selepas "Layar lara" (Sidi Oraza ptt dpt Oscar) dan "Gadoh" (Skrip ptt dapat anugerah gak!). Namun Namron dan Zahiril Adzim masih menarik minat aku. Lol.

    ReplyDelete
  26. student, biase la... baget kecik., wifi pon ikhsan kolej, kdg2 sedut2 wifi haram kehkehkeh, mne mampo nk berastro2 bagai

    ReplyDelete
  27. jagung stuju...best jugak walau kadang2 da ayat xpaham..deme kecek kelate..memerlukan translator..hehe

    ReplyDelete
  28. apple : tul tu bro..bnyk citer melayu lawak spastik je..tp sebenarnya filem bajet rendah camtu yang laku..citer art camni susah orang malaysia nak layan..tapi aku suka....


    chuu : sedut wifi haram..ekeke..kenot go...


    si jagung :takpe bro..ade subtitle disediakan..cam tgk citer omputih lak..ekeke

    ReplyDelete
  29. aku mmg nak tgok cerita ni tp kena tggu bb aku high speed dulu.haha nak free aje.langgan astro firt kena bayar..:)

    ReplyDelete
  30. BUNOHAN po namo tempat di tumpat..kg bunohan...hahaha...^^

    ReplyDelete
  31. serius aku ckap citer BUNOHAN tu mmg terbaik !!!!

    ReplyDelete
  32. Jangan pukul bro..puas sekejap, sakit sekejap..buat benda lain bagi dia sakit hati dan menderita lama...sampai bila-bila dia ingat

    Mak aih...zalimnya...hahaha

    ReplyDelete