Monday, December 5, 2011

Blood sucker

Minggu lepas aku sempat la tengok wayang dengan bini aku selepas berbulan bulan kami tak penah datim tengok wayang..disebabkan ke obsessan bini aku ni dengan blood sucker a.k.a vampire ni, kena la aku temankan dia jugak tengok citer jiwang twilight tu walaupon aku nak tengok Immortal..grrr..$#@%#.




Nak cerita pasal obsesnya bini aku ni dengan vampire kalau korang nak tau, sampai setiap malam dia nak minum darah...ekekeke...kalau aku minat komik, katun, benda klakar, bini aku ni pulak dengan novel dia..ofcoz la cerita vampire je..tebal dah macam kamus aku tengok..twilight tu je dah ada 4 5 buah novel, belum yang lain lagi..

Sekarang ni pulak kat HBO baru tayangkan cerita true blood yang bersiri tu..dah masuk season 4 pon..ni pon salah satu cerita feveret dia gak..aku pon suka tengok jugak pasal banyak romen romen..Novel dah beli, astro dah tayangkan, tapi dengan tak bersalah je dia nak jugak beli DVD cetak rompak true blood ni..haih..kehkehekeh..

"malas nak tunggu setiap minggu kat astro tu"..lambat dia cakap, lagipon banyak potong..err..ok la..janji u bahgia sayangku intan payung..hihi..nasib dia tak minat cerita hantu melayu, indon, thailand tu semua..kes berat kalau camtu..aku pon tak berani nak tengok..kehkehkeh..

Kalau cerita hantu atau vampire omputih ni biasanya buat penonton terkejut je lebih, ye dak..tapi kalau dengar cerita pasal hantu melayu ni pulak kadang kadang tu sampai meremang bulu roma..toksah tipu la..tu belum tengok lagi..eeeeii..geli seram aku..


sapa la punya keja buat cerita bangang tu kan..ramai plak percaya..kahkahkah..


Tapi bak kata ustaz aku, cerita hantu melayu ni banyak merosakkan pemikiran..contohnya, tengok kubur je ingat hantu,tengok hantu ingat kubur..patutnya tengok kubur menginsafkan kita..satu benda lagi yang merepek, asal ada hantu je mesti panggil ustaz..kesian pulak perkerjaan ustaz ni macam dikomersilkan jadi ghostbuster pulak..

Apapon aku teruja tengok blogger pemes hanis zalikha yang cantik tu berlakon watak puteri bunian dalam cerita momok..untung laa..aku pon ada kisah jumpa hantu jugak dulu..baca SINI kalau rajin..



p/s : tengah pikir nak buat entry apa untuk "trololo tuesday" esok..hehe..


25 comments:

  1. aku rase macam membazir duet je tengok twilight...nyampah ngan si bella swan tu

    ReplyDelete
  2. @hafizatul sufiah : hahahaha..no komen..masing2 ada citarasa sendiri..

    p/s : nak sokong ko hafizatul, tapi kat sebelah bini aku dah asah parang ni..ekeke...

    ReplyDelete
  3. nak ikotkan sekarang nih dah malas nak tgk ceta antu, nak plak ceta antu melayu...huuh..

    ReplyDelete
  4. my roommates also addicted to this kind of movie. Xhabis2 tgk cite hntu la.. vampire la.. zombie.. yg lame2 pon dia tgk walaupon plot cite ntah ape2.. Tapi best jgk gk cite ni sbb bnyk adventure terutamanya filem Eropah. Jauhlebih baik crita dorg jika dibandingkan dgn filem tempatan. Bukan xsokong filem tempatan tetapi pengarah tempatan patut cari idea lebih baru, fresh n sesuai dgn golongan muda sekarang.. Saka, susuk, pocong.. tu semua dh jadi klise!

    ReplyDelete
  5. citer2 antu melayu skg da meluat...dan antu2 tuh x menyeramkan dan sangat bodoh..mana ada antu main kejar2..hahah..

    ReplyDelete
  6. hantu twilight x takot dow haha., aku akn besedia hadapi trol ko esok wakaka

    ReplyDelete
  7. cte hntu melayu menyamoah je. haha. mmg addicted dgn vampire ni. tp twilight mmg best la. vampire romantik gitu. hihihi

    ReplyDelete
  8. @fazril : omak aih, panjang bonar komen ekau ni fazril.dah macam entry perfileman den tengok..ekeke

    @nana : aku tengok pon nampak sengal je hantu tu,tapi takut gak..adehh..

    @chuu : twilight tu bukan hantu wei..tu vampire..nak takut mende..hahaha.. trololo esok cancel chuu..idea kering..hehe

    @alya : hantu melayu ko tengok filem menyampah la..jumpa betol betol baru ada akai.. ekekeke.. twilight tu utk kapel jiwang2 sesuai la tengok..gua rockk bebehh..haha

    ReplyDelete
  9. mama tak berapa minat ceta antu2 ni..he2x..tapi berhantu minat kat ceta2 korea..suka tgk wajah diaorg..cantik &ensem..he2x..beruntung wife,dpt suami penyanyang !!!..

    ReplyDelete
  10. salam..
    bro nice entry ni
    Terfikir untuk tulis satu entry yg ada kaitan dengan cerita ini.. tapi aku takkan plagiat la. letak refrence utk lecturer aku check nnt :-)

    Regards,
    Blog Buruk Yang Tak Famous
    http://aslanmy.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. itulah..rumah sy depan kubur tp tak terikir pulak pasal hantu klu tgok kubur.memang meninsafkan..:)

    wo yek hanis berlakon jadi puteri bunian?bloger pun dah tukar pfofesion jadi pelakon.bagus2..

    ReplyDelete
  12. @mama : amboi mama..korea plak dah..ekeke

    @aslan : tq bro..takde hal kalau ko nak ambik pon..satu penghargaan tu bagi aku..

    @pn.kutu : orang biasa dengan kubur takde hal..tp yang penakut senang terpengaruh cerita cerita seram kat kubur..

    # betul kak..aku tengok baru ni kat astro citra,hanis zalikha berlakon dengan Nabil raja lawak cerita momok the movie..

    ReplyDelete
  13. boring nk mampoeh crita hantu...

    ReplyDelete
  14. hahaha..tu la bro..tengok katun lagi best..ekeke

    ReplyDelete
  15. apa lagi..ko jadi la vampire,,untuk bini ko jugak..;P

    ReplyDelete
  16. sy suka ayat last tu. lol. zmn skrg, org lbh takutkan neraka n syurga. Buat salah, masuk neraka. buat benda baik, ko masuk syurgala hendaknya. Walhal, yg org ptt tkt ilh Pencipta, tp ni tkt kat neraka tu. ugutan dari kecik, lama2 tertanam kat otak.

    ReplyDelete