Wednesday, August 3, 2011

Mat Jebon Begins..

Salam Ramadhan...

masuk harini dah tiga hari umat islam berpuasa kan..apa cerita puasa korang tahun ni?..ada best..hahaha..harap semuanya ok la dan jangan lupa solat tarawih..susah betol aku nak ada peluang berbelog sekarang ni..sory kalau tak sempat aku nak melawat blog blog korang ye...masa aku sangat terhad gila sekarang..nak harap aku blog walking time kerja jawabnya tak siap la kerja aku..wakaka..

harini aku ada story best skit..cerita pasal aku dengan sorang kawan rapat aku ni,tapi member aku yang dah salah pilih jalan..cerita ni bukan tujuan nak aibkan sapa sapa..korang pon tak kenal member aku ni,tak gitu..hahaha..so kalau rajin baca la..saja aku nak menaip entry ni sebagai kenangan.. wakakaka...

Mat Jebon bukan nama sebenar..

Sejak aku sekolah menengah dulu, aku ada sorang kawan yang agak rapat gila la ngan aku,kepala dia ngan aku sama je kurang center..Dari sekolah aku dah join skinhead sama sama dengan dia,masa tu toksah cakap la macam mana nakalnya..lepas sekolah plak,aku dah naik satu level lagi kepada budak budak vespa a.k.a mods..time ni aku dengan dia gak antara golongan muda yang mula mula pakai vespa kat selayang ni..kira aku pencetus revolusi mods la kat selayang ni..wakaka..

Apa yang aku nak cerita,masa ni pon aku tetap dengan member aku sorang ni..kira kalau ada je aku dengan dia..selalunya ada je la masalah sosial yang aku dengan dia terlibat..hahaha..lepas habis zaman vespa, aku merempit plak dengan motor EX5..time ni dah start zaman aku masuk clubbing pulak..tapi dengan member aku ni jugak la aku mula mula pandai pergi clubbing ni..hahaha..maklum la darah muda kan..semua benda nak cuba..so dengan ada sorang kawan yang memang kepala otak biol sama dengan aku gak,semua kitorang langgar je..wakaka..


kenangan aku dengan mat jebon satu ketika dulu..hahaha..

Kalau aku nak cerita lagi pasal aku dengan budak ni memang tak terhabis kot..lagipon cerita aku dengan dia ni bukan cerita baik baik pon..tak abis abis dengan masalah sosial je..kang cakap aku buka aib sendiri plak..tapi aku memang suka cerita benda yang tak elok aku penah buat..aku tak berminat plak nak tulis entry "saya budak baik, suka tolong mak cuci pinggan"..wakaka..maksud aku,kalau buat baik tu tak payah nak heboh satu dunia la kan..macam cerita yang tak elok ni pulak,at least boleh korang jadikan pengajaran jugak..

Kesimpulannya apa yang aku nak sampaikan kat sini, kita memang kena pandai pilih kawan,kalau nak jadi baik,kawan dengan orang baik..kalau nak jadi kurang baik meh kawan dengan aku...wakakaka..petang jumaat minggu lepas,aku dapat panggilan dari penjara kajang yang memaklumkan kawan aku tu dah selamat masuk jel..kedalam jugak ko akhirnya mat..wakaka..nasib kau dah masuk dalam..kalau kau datang lagi cari aku memang aku bagi penendang je..tak abis abis menyusahkan orang..yang aku terharu bila kau susah je mesti aku jugak kau cari kan..sampai masuk penjara pon aku jugak kena informkan kat orang tua kau..adoilaaa...

p/s : nanti raya aku datang la lawat ko ye..rehat la dulu..wakaka..




25 comments:

  1. naseb baek ko xjd cm kwn ko kn? kesian kwn ko tu.. so, berbyk la berdoa agar kwn ko tu boley berubah kejln yg lurus dan benar ini .. :)

    ReplyDelete
  2. aku pon tak la baik sangat sara..tapi nasib aku tak terlajak sangat..pandai2 la bawak diri kan..hehehe..

    ReplyDelete
  3. nape mat leh ada special entry nih..?
    tak aci !
    jeles tau..hahahaha
    nnt kite g la melawat die..ekeke

    ReplyDelete
  4. mat kan bff i..mesti la ada entry untuk dia..wakakaka..

    p/s : nasib tak jumpe dia sebelum kedalam yang..kalau tak i ikat dia hantar kat balai polis..

    ReplyDelete
  5. memang kena pandai pilih....
    ko nye cerita leh jd iktibar duh..

    ReplyDelete
  6. tapi kalau dari kecik dah ada kawan cmtu memang tak leh elak la..busuk pon kwn gak..ekekeke..

    ReplyDelete
  7. takleh blah ayat 'saya budak baik,saya tolong mak saya cuci pinggan' hahaha.. gelak guling2 aku..

    - apple kicik-

    ReplyDelete
  8. woi epal..aku panggil ko pn.enon la pasni ek..asik komen guna anonymous je..hahaha..

    ReplyDelete
  9. haha. elok sket eh. puan anon ahh. pe hal lak enon. tgk ah pasni aku guna acc. bosan gak aku asyik anon je. tak glemer yawww... haha

    -apple kicik-

    ReplyDelete
  10. Hi, saya epal. haha! dah aku guna acc dah. kecoh btol.. ;p

    ReplyDelete
  11. ada pon nama..kalau tak memang aku panggil ko enon je pasni..

    ReplyDelete
  12. haha. enon enon.. anon ahh.. nah hamek 2 acc aku komen.. haha

    ReplyDelete
  13. 2 acc pon langsung takde link..hampehh...

    ReplyDelete
  14. haha. dh aku tk bukak kt public.. yg de blog yg de gmbo muke aku tu je. k ahh. semak lak aku dok bebel kat sini. sekian

    ReplyDelete
  15. masuk gak kedalam mamat ni kn...yg sekor lg bila lak...aku tgk umh dia dh mcm disko dh skrng...hahahaha...nasib la ko dpt kwn cmtu..aku pn pening pale ngan dia...hahahahaha

    -fara

    ReplyDelete
  16. hahaha..ko rindu mat ke fara..sorang lagi tu cmtu je la aku tengok
    ..hahaha..no komen..

    ReplyDelete
  17. aku ingat die da mati. adehhh. kes ape wea die masuk dalam?
    aku suke ayat ko perenggan yang last tu. hahaha!


    <-- bekas rakan seperjuangan suatu ketika dahulu :)

    ReplyDelete
  18. ni ko sejak bila plak jadi sirap oren ni..wakaka..aku pon tak tau la bo kes apa..yang pasti dia matpet dan penyamun..

    ReplyDelete
  19. woah.. ni kisah benar jd terpegun gaklah bc bro. Dulu kwn sek ada gak yg kn tngkp krn masalah juvana tp smp skg xdela smp msk jel. hoho.. penjara kajang, dl abng aku penah gak keja kat sana. Mgkn dia knl kot, dia kn pnggl tuan joe. tuan tu gelaran je, xde pape mkna. lol.

    ReplyDelete
  20. gelak2 aku baca ni..kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku malas nak komen kat tempat baru..takut ruang komen ko jadi panjang..kesian user lain kena scroll..so aku cuma tumpang reply kat komen sida-sida..

      Just nak bagitau yg aku dah abis baca Part 1..hahaha

      Delete
  21. melalui gambarnya,hmmmmm.... so so gak kawan kau ni wei,haha... elehhh,ye ke kau yang pencetus mods .... angkat tangan kanan tepuk kepala sendiri,muahahaha *gurau*

    ReplyDelete
  22. huk3.... jgn diikutkan darah muda tu..hek3.. kena bijak kawal diri n pilih kawan :)) <--- pengajarannya :))

    ReplyDelete
  23. betul la bundle..kalo tgok kat sini walaupun dah kne blur still nmpak muka dia tu muka boleh jual haha

    ko kne bgga taw sebb dia rase ko la stu2 nya kawan yg dia ada haha

    ReplyDelete