Thursday, October 18, 2012

Dairi : 48 jam sebelum ke dewan bedah..

assalammualaikum wbt..

Sedang aku menyantap hidangan tengahari tadi, pihak hospital telah menghubungi aku untuk memberitahu yang pembedahan ke atas aku boleh dijalankan sabtu ni..kalau aku setuju bermakna aku kena tinggal di wad sehari dulu sebab nak kena buat pemeriksaan kesihatan dan kena berjumpa pakar bius, bla..bla..bla...

Err..serius aku takut beb..hahaha..mulanya aku tolak pasal aku tak nak tinggal kat wad..aku mintak pembedahan tu dijalankan sehari je tanpa masuk wad, tapi kekosongan untuk permintaan aku masih belum ada..so terpaksa aku aku terima jugak sebab dah malas nak derita sakit lama-lama..nak tunggu lagi mungkin bulan 11 nanti pulak..

Sebenarnya dalam 3 minggu lepas aku dah beberapa kali pergi klinik dan akhirnya klinik suruh aku merujuk ke hospital..bosan ahh..aku dah la alergik dengan doktor,bau-bau ubat, hospital, darah(nasib doktor kat hospital selayang tu lawa-lawa)..lagi cun dari Fatin liyana pon banyak...hehe..

Apakan daya, untuk sihat terpaksa la jugak aku redah..1st time ni beb aku kena masuk wad dalam keadaan sedar..dulu aku masuk wad sebab eksiden merempit dan tak sedarkan diri..tu takpala...sedar-sedar je dah dayang-dayang hospital keliling aku..hahaha..yang kali ni serius aku cuak..

Pagi-pagi esok aku dah kena melapor diri ke hospital..nak ajak bini aku temankan,kesian pulak kat dia sebab dia pon kerja..lagipon keadaan dia macam lagi sakit dari aku pon ada..dah start loya muntah-muntah plak dah sekarang..haha...'takpa sayang, u pergi la kerja esok, i boleh jaga diri..dayang dayang hospital ni ada temankan i'..hahaha..


Okay la..tu je la dulu setakat ni aku nak citer..esok lusa aku dah kat spital tak boleh online..doakan aku ye geng..haha..serius aku cuak gila ni...sapa pree sok lusa meh la lawat aku..bawak la mekdi, piza , kepsi, atau sushi pon boleh..hahaha..



 p/s : waaaaaaaaa....takutt....



81 comments:

  1. Replies
    1. errr..ko sakit apa wei? next entry nanti tolong upload gambar nurse..

      Delete
    2. oral? errr..oral? hahaha..maksilofasial tu apa? emak si neelofa ke?

      Delete
    3. sakit la..haha..maksilofasial..mak neelofa tu aku leh terima..tapi yang 'sial' last tu toksah sebut..kehkehkeh..nant next entri aku tulis sebab apa masuk spital ni..hehe..yang pasti oral ni bukan oral sex ye..kehkehkeh..

      Delete
    4. H esk dtg melawat bundle bawak biskut taw ;)

      Delete
    5. aku masa taip 'mak si neelofa' tu memang dah nampak last word..tapi buat2 macam x perasan jer la..part yg oral tu ko pasti ke bukan oral sex? kahkahkah

      Delete
    6. hahahaa.aku pasti sangat..oral maknelofa ni sakit woo..oral sex takpa la..tu sedakk..kehkehkeh..

      Delete
    7. haaa..selain drpd entry ni, aku perasan ada 1 entry lagi letak nama dgn no i/c ko..tapi aku xingat la entry yg mana 1..

      Delete
  2. da besaq pun takut ka haha , get well soon :)

    ReplyDelete
  3. sakit apa...erm semoga selamat semua,cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huii..sakit gila..tak tau nak citer camne..haha..anyway thnks.. :D

      Delete
  4. eh boleh ke makan semua tu? hihi

    apa-apapun moga cepat sembuh.

    *sedang gugel bedah oral dan maksilofasial

    ReplyDelete
    Replies
    1. esok siang boleh lagi makan..malam aku dah kene puasa..sabtu nak oprate..hehe

      Delete
    2. puasa malam tak payah niat lah..hahaha

      Delete
  5. Nak kena bedah pun, sempat bergurau. Kira tak takut mana tu... Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..malu2 kucing je sebenarnya..(cover line)

      Delete
  6. ko cabut gigi ke?? nape jabatan oral pulak?? insya Allah semuanya ok. rilek la bro.. ;p

    normal prosedur la tu kena masuk wad awal.. pastu malam tu kena puasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. next entry aku citer..aku try la merilekkan diri..skg ok la kot..esok kat spital tak tau cne..hahaha..

      a'a la..doktor tu ckp kene ikut prosedur..mmg kene duk wad gak..kene puasa la.mcam2 hal..umah aku dengan spital pon bukan jauh..nak jugak suh aku check in situ..hampeh

      Delete
  7. jaga nangis msa nak bedah sudahlah yea pakcik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kene oprate tido la makcik..jgn tak bngun sudah..haha..

      Delete
  8. sudahhh ni sakit kat bahagian mana rahang?muka?gigi?lelangit? ape pun semoga cepat sembuh!!! jap jap yg pasal peneman tu klau nk hilang rasa takot mmg comeyy sgt bini yg teman kan sbb bini boke jd mcm superwomen taw!! tp klau bini pun x sihat xyh nk harap laa dayang2 hospital tu lagi sakit jiwa nty hahaha *gurau!!! again get well soon~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..caringnye awk na..terharu(pipi merah2)..kehkehkeh...malangnya superwomen tu pon dah lemah..sian kat dia,takkan nak jage aku plak..err..dayang2 spital tu gawang kew? ko la ganti dayang2 tu bleh?hahahhaa...

      Delete
    2. NA???JADI DAYANG?? TAK MAHU LAA!! NA NI PRINCESS OKAY (POYO X) hahahah dayang2 sepital smua ayu2 lemah gemalai..tp bila bg dye operate diri kita dye sental mcm siang ikan taw *agaknya laaa

      Delete
    3. haha..nk princcess je..amik la na..hahah..pandai2 je agak nurse tu wat cam siang ikan..jgn la..tak jadi aku oprate ni kang..haha..

      Delete
  9. semoga bertabah hati ye bundle... ngeee...

    ReplyDelete
  10. baru tau name bundle adalah rafiq,, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..tak penting pon muja..ko panggil bundle je udah..

      Delete
  11. Nama ko rafiq ke bundle? Kehkeh. Ololo..Comeynya nama.

    Ko nak buat pembedahan plastik ke bahagian muka. Or ko nak betulkan gigi berlapis? Ohh..curiousnya aku. Bundle ko jgn mati dulu tau. Kena balik dgn selamat dan update blog. Cuaknya aku rasa. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor..pesal ko macam baru tau je nama aku..dah pernah je aku interframe nama aku kat blog ni..hahaha..

      aku wat pembedahan plastik ni..nak buat mulut macam aaron aziz..haha..
      kay lyd thnks..aku pon taknak mati lagi..sapa nak update blog kan kalau aku takde..haha..

      Delete
  12. Take care tau. Jaga diri baik2. Kalo tak sihat2...tak online pon takde. Get well soon!!!

    ReplyDelete
  13. eh sakit ape ni bundle tetiba je. macam tak sakit pun ada siap gelak2. habis la esok kena belah dengan pisau. hahaha..

    harap semuanya selamat. mintak maaf ye kalau ada salah silap. takut tak sempat jumpa dah. ngehngehngeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan tibe-tiba la..dah lama, ni kan baru aku citer sbb tu ko baru tau..haha..gelak2 tu biasa la..hidup kene ceria beb..hahaha..

      pisau tu jgn la ckap..err..seriau aku..haha..maaf zahir batin chicna..selamat hari raya aidiladha..

      Delete
    2. kahkahkah.. jgn dokter tertinggal pisau kat dalam sudah. :p

      Delete
  14. hahahaha pkcik skit pon ble gelak lg..hebak la mu ni.. xpelaaa... smoga pmbedahan tu berjalan dengan baik okay.. jgn tkut2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. steady la lina..nampak la konon2 jiwa kental kan..hahaha..anyway thnks..

      Delete
  15. huhuhu. cuaknye nak operate. semoga berjalan lancar ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..ko plak nak cuak..haha..ok la punzel..thanks..

      Delete
  16. get well soon bro! Bedah mulut tu sikit je, chill man. hehehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit pon ketaq jugak aku..hahaha..ok2 thanks..

      Delete
  17. ehh sakit ape tu?? nak google la..
    semoga semuanya okay aminnnn:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. err..aku rasa aku tak bagitau pon sakit apa lagi kan..hahaha..isya'allah semuanya ok je nanti..thnks..

      Delete
  18. sakit ape bro rafiq? hohoho.. semoga selamat2 sja laa ya.. ^____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. biase2 je emma..cume rawatan dia leceh..thanks..
      #toksah panggil bro rafiq sgt la..grr..pelik lak aku rasa..hahaha..

      Delete
    2. hahahahaha.. sje je nk lain drpd yg lain.. :P
      sweet pe nme RAFIQ.. haha..

      Delete
    3. kan kan.. nama Rafiq tu sweet kan.. hik hik hik

      Delete
  19. nanti kim salam kat doktor yang hensem2... kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doktor aku name ravi la..yang lain doktor pompuan je..haha

      Delete
  20. apa hal ni bro..aritu kt Gombak ok jer aku tengok

    ReplyDelete
  21. wehhh sori baru terbukak belog,aku harap ko baik2 je nt bedah nat ^^

    ReplyDelete
  22. Tak payah mimpi nak makan semua tu..Kau nak operate kena puasa..Hehehehe..Elok2 kena puasa tu niat puasa ganti kau masa kau uzur aritu sekali..

    Get well soon!

    ReplyDelete
  23. kuatkan semangat dan harus lalui ini juga. take care ya. mia cuma boleh doakan dari sini. semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  24. jadah apa maksilofasial tu ? kakakaka :D

    get well soon ye abam :)

    ReplyDelete
  25. sakit apa plak nih..paham ayat oral jek kat atas tuh, kuikui~ pepon, semoga cpat sembuh na...

    ReplyDelete
  26. err..hang nk buat pmbedahan plastik ker? makin cun la hang nnt :P

    smoga cepat sembuh ya abam sam :)

    ak dgn gigihnya gugel menda alah maksilofisial tu...=.=' oral, rahang...lebeih kurg tu la..ak syak mesti ada kaitan dgn ko yg perokok tegar ni...=.='

    ReplyDelete
  27. bro, ko sakit pe ni? xgtau ak pon..sentap

    ReplyDelete
  28. skt pa? cm pelik jer siap ada oral g n neelofa hahhaa...ok la hati2 je time surgery tu huh...ingt ALLAH n bini.. tak pyh nk berangan nk dikelilingi dyg2 sepital...huhu...lau nk jgk bole...nurse laki huhu...gd luck bro...

    ReplyDelete
  29. huhuhu.. semoga cepat sembuh.. huhuhu..

    ReplyDelete
  30. cekal k awak. saya doakan yg terbaik. agar semua berjalan lancar.

    ReplyDelete
  31. aku macam pernah jumpa nama oral & maksilofasial..try google oooo patutlah. pasal gigi, mulut, rahang atas semua tu. seriau weh...aku hampir2 kena rujuk bahagian ni dulu, cuma nasib menyebelahi juz kena minor operation jelah. tak payah bermalam pun. get well soon cekgu. nanti aku belanjan aiskrim. :P

    ReplyDelete
  32. weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,kau kenapa? semoga cepat sembuh dan berjalan lancar pembedahan kau ye...aku pun penah masuk wad wei,sedar-sedar ada gadis-gadis keliling aku,hikhik... tape,pengalaman semua tu :)

    ReplyDelete
  33. Asl dtg cni "dairi 48jam sebelum ke dewan bedah" bole x ubah entry "dairi selepas 48jam ke rumah selepas selesai dari dewan bedah" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde idea la na..internet kat rumah pon takda lagi ni..grrr..haha..rindu ke...haha

      Delete
  34. please la...nti kau dah selesai operate upload la gmbr dayang2 tu..
    kau ni sakit ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan la aku nk amik gambar dayang2 tu..haha

      Delete
  35. Pakcik Rafiq. Amacam? Dah sehat belum? Hehe. Aku tak sangka selama ni baca kau update psl gigi rosak tu sampai teruk camtu skali, nak kena bedah bagai? Hadoi. Saket tak Pakcik? Ni tak laen tak bukan masa kekecik kau kuat makan cekelet la ni? :P

    Kau dah boleh berkomunikasi cam biasa tak Pakcik? Err aku taktau condition kau camne after operate. Aku pk mulut kau bengkak kut, aku agak je. Hehe. Kau bebual ngan Wani guna sistem telepati ey skang? :P Take care ya Pakcik! Rest pepuas sampai lepas Raya Haji. Tp tak bestnya takleh la kau on9 kat opis. Sbb kat umah pun internet takde. Mmg nak suh kau berehat r tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti dia xdapat makan sedap2 kan.. apatah lagi daging korban.. kesiann kan kt budak rafiq tu kan makcik... hahaha

      Delete
    2. liya:
      ko jgn bahan aku sgt la makcik..ko kene operate nanti baru tau..haha..banyak la ko punye telepati..yg pasti mulut aku bengkak macam ikan buntal..

      mell:
      jgn berrafiq2 ngan aku leh tak makcik..grrr

      Delete
  36. pakcik.. dah baik belum?.. puasa sora dan jari betul la ye ni.. kehkeh rest cukup2 ye.. pahni masukkan pengalaman operet tu dalam diari rafiq tau.. hahaha

    ReplyDelete
  37. oh Rafiq nama kau. heheheheh comey comey. Nnt Bundle Jr kena letak nama lagi kerlasss ok.

    ReplyDelete