Wednesday, December 28, 2011

Forever Alone

assalammualaikum wbt..

Perbezaan seorang blogger lelaki dan wanita selalunya aku nampak pada style blogging tu sendiri..kebanyakkan blog lelaki biasanya suka cerita benda yang kurang personal berbanding blogger wanita..tapi perkara yang paling ketara aku nampak ialah pasal gambar..

Mungkin ramai blogger lelaki tak nak di anggap poyo,perasan hensem, gedik, bajet macho dan sebab tu tak gemar nak letak gambar sendiri dalam blog atau entry ye dak?..kalau ada jugak yang selamba letak gambar sendiri tu, mungkin dia memang dah 'sangat kacak' atau over konfiden la kot..kehkehkeh..

Monday, December 26, 2011

Cuti kismes bersama orang minyak

assalammualaikum wbt..

Hujung minggu yang sunyi.....bini aku tak balik lagi(balik Jitra)..arghhhh..meggi, karipap segera,nasik lemak baby, dah jadi menu aku sejak dua hari lepas..bagus la jugak untuk diet aku..sedapkan hati pasal takda orang nak masakkan..sob..sob..

Sebabkan aku keletihan join explorace semalam,aku terpaksa batalkan aktiviti cuci baju,lipat kain,sapu rumah aku harini..kehkehkeh..cerita pasal explorace semalam, sumpah aku tak nak join lagi lepas ni,penat gila..

Friday, December 23, 2011

Laman sosial vs blogging

assalammualikum wbt..

Lepas tengok video parody panglima myspace nak ludah facebook semalam(puii!),tiba tiba je aku teringin pulak nak tengok akaun myspace aku lepas bertahun dah di tinggalkan ..ekeke..

Baru je semangat nak bukak, password email salah pulak..ekeke..tapi tu tak melemahkan semangat aku untuk terjah balik myspace tu..bila dah dapat password,tekejut pulak aku tengok gambar profile aku tu yang cam !#%$%@&..siak tul..ekekeke..tak sangka aku boleh letak gambar camtu dulu untuk profile..demm..

Tuesday, December 20, 2011

Obsesi

assalammualaikum wbt & annyeong haseyo..

Obsesi meleis terhadap culture korea sekarang ni sangat ketara aku tengok..k-pop, drama, fashion dan tah apa² lagi pasal korea sangat diterima..walaupon aku tak berapa minat dengan k-pop ataupon drama² korea,tapi aku minat jugak dengan sorang pelakon korea dulu yang aku masih ingat..Jang nara..hidup lagi ke dia..kehkehekeh..

Monday, December 19, 2011

Info : pujian vs kritikan

assalammualaikum wbt..


Sebuah blog yang hebat tak semestinya dinilai dari follower yang ramai..bagi aku tu lebih kepada blog yang fames je..hehe...blog yang hebat of coz datang dari penulis blog yang menghasilkan entry² yang pembaca dia sendiri rasa best..so kepada blogger² sana tu, cuba elak perasan yang rasa blog anda dah hebat..cuma pembaca yang layak menilai..hehehe...

Pandangan aku lagi, tak semestinya jugak penulisan yang hebat tu dari entry² yang berilmiah saja..bukan semua pembaca nak cari bacaan yang serius memanjang kan..kalau nak yang berilmiah baik baca wikipedia je senang..kehkehekeh...


Saturday, December 17, 2011

Sasaran dan Pengalaman..

assalammualaikum wbt..

alahaii..macam boring je aku rasa nak blogging sekarang..idea banyak je nak menulis..tapi sebabkan target aku nak seribu followers dah pon tercapai, dengan tibe tiba jadi malas dan tak bersemangat.. hampeh..kalau sebelum ni aku target nak 10k follower mybe masalah ni tak timbul..nak tunggu boleh reedem nuffnang pon tak lama lagi insya'allah la boleh dapat..so lepas dapat tu aku rasa lagi jatuh mood aku nak berbelog..hahaha...


Friday, December 16, 2011

Krisis Identiti

Semalam surat khabar kosmo, muka depan menyiarkan cerita punk yang kena botakkan kat Acheh..tak sangka pulak aku kat indon pon ada punkers..kehkehkeh..kesimpulan yang aku dapat dari komen² lepas baca entry pasal ni kat blog serius ialah bagus dan tak bagus..

Apa yang bagusnya kalau pihak berkuasa Malaysia pon buat benda yang sama macam tu untuk kurangkan gejala sosial..yang tak bagus pulak, betul la macam yang obe kata,sampai hal macam ni pon nak tiru "Dasar malon! ini juga mau dimalingi malinshit ya?"..kahkahkah..


Wednesday, December 14, 2011

Info : Kelebihan dating kat pasar

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak kongsi sikit info untuk pasangan bercinta dari pengalaman aku..(untuk yang belum kawin shj)..sebenarnya aku pon tak berapa suka bercerita sangat hal dewasa kat blog aku ni..tak kelakar..-_-'

Tapi nak cakap entry dewasa macam tak dewasa je aku rasa...kehkehkeh..Dewasa sikit² ok gak kan..Macam title aku kat atas tu, dah jelas sangat aku nak cerita pasal pasar kali ni..tak kira pasar malam ke,pasar borong ke,pasaraya ke, time bujang aku memang tak berapa gemar nak pergi tempat tempat ni..jiwa pasar takda..


Monday, December 12, 2011

Noob

assalammualaikum wbt..


Sejak aku dah mula menulis blog secara separa serius ni, aku dah kurang berminat dengan benda benda lain dalam dunia maya ni..contohnya berchatting kat yahoo messanger dan lain lain..kalau dulu aku ni boleh dikatakan ketagih jugak la dengan benda alah tu..hihi

Nak cakap aku baru berjinak dengan internet ni tak jugak..start aku kenal internet dengan chatting mula mula sekali tahun 98 masa aku tingkatan dua..time ni cyber cafe kat selayang tu pon baru lagi nak bertapak apatah lagi nak ada brokben atau streamyx sendiri..masa ni budak lain sebaya aku banyaknya layan play station je..kedai game PS selain kedai kuda banyak la..serius aku rindu kedai kuda tempat aku ponteng sekolah tu..kehkehekeh...


Saturday, December 10, 2011

Entry khas punya cerita

assalammualaikum wbt..

wow..aku tak sangka akhirnya follower blog sampah dah mencecah 1000..terima kasih aku ucapkan pada semua follower yang sudi follow blog aku ni dari awal aku aktif sampai la sekarang..terharu siak..blog sampah je kot pon boleh ada seribu follower..blog hebak cam korang apatah lagi kan...

Wednesday, December 7, 2011

Prank tutorial : Spirits of the coin..

amaran : entry ni mengandungi unsur-unsur ganas, seram dan meyentuh aspek agama yang tidak keterlaluan..

assalammualaikum wbt..


Apa korang tau pasal prank? prank ni kalau ikut sejarah silamnya berasal dari kisah april fool tak silap aku..kat US pada setiap bulan april diorang akan sambut prank sepanjang bulan..prank dengan troll ni macam adik beradik la cuma prank ni lebih kasar guraunya..kehkehkeh..


Monday, December 5, 2011

Blood sucker

Minggu lepas aku sempat la tengok wayang dengan bini aku selepas berbulan bulan kami tak penah datim tengok wayang..disebabkan ke obsessan bini aku ni dengan blood sucker a.k.a vampire ni, kena la aku temankan dia jugak tengok citer jiwang twilight tu walaupon aku nak tengok Immortal..grrr..$#@%#.


Sunday, December 4, 2011

Info : Blogger genius

assalammualaikum wbt..

Aku rasa kagum la tengok perkembangan dunia blogger sekarang ni..seawal usia 10 tahun pon dah ramai aku jumpa ada blog..masuk 12 tahun atau darjah6 dah otai pasal blogging, masuk menengah dah jadi hackers..huh, hebak budak budak sekarang..mau tak hebak, sampai aku pon penah kena maki dengan blogger darjah 6 tempoh hari..kehkehkeh..

Sebenarnya apa aku nak cerita kali ni pasal "entry" atau posting yang berilmiah..walaupon aku tengok banyak blogger buat blog personal je, tapi bab nak kongsi entry yang berilmiah atau berguna mesti ada jugak selain nak cerita pasal pergi pasar malam atau cerita makan meggi kan..kahkahakah..

Thursday, December 1, 2011

Mat Jebon-part 2 (Abang besar sudah keluar, wa ingat lu sudah mampus)

Tittle di atas propa semata mata yang aku ambil dari filem KL Gengster..harap maklum.. Sebenarnya aku dah malas nak update blog untuk minggu ni..bukan apa, aku takut korang semua bosan pulak baca entry aku..kahkahkah..


Wednesday, November 30, 2011

Trololo tuesday

assalammualaikum wbt..

Harini untuk review balik entry aku semalam..Ironinya ramai jugak yang terkejut dan sedih andai aku tiada lagi..kehekeh..fistly aku nak mintak maaf dengan keterlanjuran entry aku semalam..hehehe...entry macam tu aku namakan "trololo tuesday"..mungkin jugak lepas ni setiap hari selasa, "trololo tuesday" akan mengtrolling hidup korang..hehe...

Tuesday, November 29, 2011

Info : blog sampah will terminated..

assalammualaikum wbt..

Sejak kebelakangan ni blog aku dah makin ramai pengikut..tak kisah la ikut sebab mengharap aku follow balik atau memang suka blog aku..kehkehkeh..apa pon terima kasih bebanyak kerana sudi support blog aku..kepada yang follow aku, toksah risau sebab aku tetap akan support jugak blog korang walaupon blog korang lagi sampah dari blogsampah aku atas dasar semangat kebelogkan.."i follow u, follow me back ok"..aku benci word ni..hahaha...jangan marah...(klik SINI untuk rujukan)..

Wednesday, November 23, 2011

Iklan rokok yang fuuufuuuuu....

assalammualaikum wbt..

Selamat berwordless wednesday pada blogger yang dasar pemalas dan malas menaip pada harini aku ucapkan..kahkahkah..harini aku nak kongsi cerita pasal "rokok"..huhu..aku terpaksa buat entry ni pasal kelmarin aku ada dapat satu email dari info sihat yang suruh aku berenti merokok.. kihkihkih..

Seriously mula mula baca email tu aku macam insaf sikit la nak berhenti merokok..aku pon memang dah ada niat nak berhenti ni lama dah...sekarang pon dalam proses slow slow la kan..tapi bila baca email ni sampai habis, aku rasa tertipu..siak betol la..kahakahhkah...

Monday, November 21, 2011

Info : bujang vs Kahwin

assalammualaikum wbt..

Maaf ye ni bukan rancangan semanisnya kurma..selepas 4 bulan aku dah kawin ni, macam macam benda baru dah aku rasa..best woOO..nak taip ni pon dah rasa horny je..kahkahkah..

Mula dari kisah bujang..aku tau 95% yang ikut dan pembaca kat blog aku ni belum kawin..yang dah berkawin 3% je dan selebihnya tak tau status apa..kehkehkeh..

Thursday, November 17, 2011

Fakta : blog yang dikopipes adalah blog hebakk..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak story berkenaan etika blogging sikit..bajet hebak la kan..wakaka..nak cakap tips bukan tips pon, apatah lagi tutorial..ni just pendapat aku je ok..Macam word yang dah terpampang kat header blog aku ni "biarlah entry sampah, asalkan bukan plagiat"..korang tak rasa siak ke ayat tu..kehekehkeh..sebenarnya ayat ni aku buat bukanlah untuk diri aku semata mata...tak paham? pikir la sendiri..hahaha.. 

 Isu pasal plagiat atau copycat ni bukan la isu baru pon..jangan cakap blogging je..segala benda kat dunia ni pon ada masalah ni..tapi bila dah cakap pasal blogging rata rata banyak blogger tak suka benda ni kan..korang mesti rasa macam hak korang di curi atau dikelepet.. 

 Terus terang aku nak katakan, aku tak kisah kalau orang nak copycat @ plagiat blog aku, jangan hack sudah..wakakaka..kenapa aku cakap camni? sebabnya aku bukan retis, bukan penulis hebak, dan tak mungkin ada orang nak copycat entry sampah aku Tapi..kalau la ada jugak yang 'teringin' mengcopycat blog aku ni, serius aku akan rasa terharu sangat..serius bai..bangga pon ada jugak kalau penulisan aku ni ada orang nak ambil..entry sampah je kot..ambil je la, tak payah bagi kredit kredit jadah tu..kahakahkah..

maksud tersirat yang aku nak sampaikan sebenarnya 'silalah copycat blog aku'..kehkehekeheh.. "Anda DIBENARKAN untuk mengambil apa sahaja kandungan dalam blog ini walau dengan apa cara sekali pun. Tiada larangan sama sekali daripada unwanted."..huhu..ni ayat dari blog unwanted tutorial blogspot..ni la apa yang aku nak kategorikan sebagai otai..takda pon mintak orang bagi kredit kat dia..ni orang lain aku tengok, sebuk je bising bising blog kena copycat.. kihkihkih...

 So terpulang la kat korang nak macam mana pon..blog lu, lu punya pasal la..tapi etika aku dalam berblogging ni, aku takkan sesekali copycat blog orang lain..even sampah mana pon entry aku, ada aku kesah..nama pon blog sampah..hahaha.. Kesimpulannya, toksah la marah sangat kalau kena kopipes tu..tu menandakan penulisan atau entry korang hebat, ohsem,best, terbaik dari ladang...kalau taknak kena ciplak, tak payah buat blog/jangan share apa apa...kahkahkahakah...

 p/s : away~~ 

Tuesday, November 15, 2011

Hitam tu seksi, gemuk tu seni.

assalammualaikum wbt..

Pagi tadi aku ada dengar radio hotfm kejap, makcik dengan pakcik Dj tu berhot chat pasal obesiti rakyat Malaysia ni dah dapat tempat pertama kat asia..congrats all..

Aku juga nak melahirkan rasa bertuah dan bersyukur sangat sebab aku dah dilahirkan kat Malaysia ni..lahir je dah cukup makan..mekdi ada,kepsi ada..best woo..

Friday, November 11, 2011

Petua : Couple a.k.a berpasangan

assalammualaikum pembuka bicara..

Erk..macam nak berpidato pulak aku...kehkehkeh..Firstly buat masa sekarang aku belum bersedia untuk buat vlog macam aku aku tulis entry lepas..lupakan dulu pasal tu tau wahai pembaca blog sampah yang budiman..Especialy to my best blogfriend Chuu..sabor ye..nanti aku buat jugak vlog tu..aku belum study lagi ni..kehkehkeh...

So harini aku nak kongsi satu lagi petua..macam biasa petua ni aku dapat dari kelas usrah yang tiap tiap minggu ada buat kat pejabat aku kerja..tu pon pasal ustaz ni gantikan tempat ustaz aku yang biasa mengajar coz dia buat haji lagi tahun ni..

Wednesday, November 9, 2011

Selena Gomez ft. ym bundle

assalammualaikum wbt..

Selamat memulakan tugas pada yang dah habis cuti raya..tak kisah la tugas sebagai pekerja ke pelajar ke,.aku pon harini baru start kerja..kalau aku tau,aku apply lagi cuti..lupa pulak aku cuti tahunan banyak lagi sedangkan sekarang pon dah nak hujung tahun..grr..

Kali ni aku sebenarnya tak tau pon nak tulis entry pasal apa..Nak tulis pasal cerita balik kampung takda idea pulak..lagipun aku tak nak entry aku terlalu personal la kat blog ni..aku lebih suka cerita pasal benda yang boleh kongsi secara umum..macam entry yang lepas lepas.. kehkehkeh..

Thursday, November 3, 2011

Salam Aidiladha

assalammualaikum wbt..

Pesal apa aku tengok tak meriah pulak blogger buat entry raya kali ni ea..apa korang tak nak raya ke hah?kalau raya puasa kemain lagi korang post entry raya ek..baru 1 Ramadan dah siap pasang lagu raya la,E-card raya la,kuih sempetart la, apa la...kahkahakah..

Dua hari lagi ataupon 9 zulhijjah, jemaah haji dah nak wukuf kat arafah dan lepas tu sempurna la haji..harapnya jemaah haji disana dapat la haji yang mabrur..korang pulak dah pasang niat ke belum nak pergi haji ni..kalau ikut kuota Tabung Haji sekarang, sesapa yang baru daftar haji tahun ni tawaran pergi haji tu dalam tahun 2030++ la baru ada..haha..aku nak daftar pon tak lepas pasal kat akaun tabung haji aku ada la RM 40.35 je..err..

Wednesday, November 2, 2011

Resepi : bingka roti

assalammualaikum wbt..

Happy wednesday semua..harini aku nak kongsi satu resepi yang sempoi dan sedap..baru pagi tadi aku belajar resepi ni dengan akak akak kat opis aku ni..kalau korang nak tau, setiap hari kat opis aku main masak masak dengan blogging je..kerja tah kemana..wakaka..

So resepi sarapan pagi aku tadi ialah roti bingka..err ke bingka roti..aku pon tak tau mana satu..sedap dimakan time panas panas sambil pekena teh tarik atau kopi..hahaha..senang je nak buat bingka ni..kalau korang ada roti yang dah hampir tamat tempoh tapi tak boleh habiskan,apa kata try resepi dari Masterchef bundle sampah ni..kahkahkah..

Monday, October 31, 2011

Petua : hilangkan pedih mata kena cili@bawang

Korang penah tumbuk sambal..maksud aku buat sambal belacan la, tak pon untuk bahan menumis dalam masakkan tu...time menumbuk tu penah tak cili biji cili tu kena mata korang ..pedih kan..sebab tu aku kalau nak buat sambal belacan mesti pakai sunglasses ..ekekeke..

Biasa kalau biji cili tu dah kena mata mesti kita cuci mata ngan air banyak banyk..standard la tu..ni aku nak kongsi satu petua pelik tapi insya'Allah la jadi..aku pon 1st time dengar benda ni..korang penah dengar orang tua dulu dulu cakap, kalau mata kena cili pegi cuci kaki..errr..

Info : Terketag- ketag..bukan ketaq..

Aku dah kompius satu benda lagi pasal tag mengetag ni..betul ke tag ni sama je macam segmen? dari apa yang aku nampak, tag agak berlainan jugak dari segmen pasal segmen kita boleh sesuka hati sendiri je nak join ke tak..

Tapi bab tag mengetag ni aku rasa macam aku 'harus' join jugak kalau dah kena, sebagai tanda frendly kepada follower & stalker kita yang dah susah payah buat soalan ni kan..kan..kan..wakaka..ni pendapat aku je..segmen sory la aku nak join ye..kahkahkah..

Saturday, October 29, 2011

fuuuufuuuuuu..

assalammualaikum wbt..


Biasanya aku yang selalu buat orang tersentap,tapi kali ni tetiba aku pulak sentap.. arghhhhhh.. hampeh kau chuu...

Nak cerita pon malu,tapi kenyataannya, aku tak tau nak buat apa lepas kau tag aku chuu..aku panik,tiba tiba dahi berpeluh..kahkahkah..1st time ni aku kena tag kat blog..jangankan blog,kat facebook pon takda orang tag aku..ok, yang ni tipu...fuuuuuufuuuuu..

Wednesday, October 26, 2011

Tips : blog pentaw

assalammualaikum wbt..

amaran : entry ni mungkin akan membuatkan sesetengah pihak sentap

Harini aku nak kongsi sikit tips blogging yang sepatutnya semua blogger kena ambil berat..bukan apa,sejak aku dah rajin sikit blog walking ni,asik ada je buat aku jadi malas balik..korang tau sebab apa? sebabnya blog korang SEMAK..

Maksud aku yang semak ni bukan la sebab penggunaan widget yang banyak,walaupon tu pon salah satu punca aku malas nak membaca sebab blog jadi berat..tapi sebab utamanya korang pasang mp3 atau video lagu yang autoplay tu..arghhhh..dushh,dush..

Fakta : Emas lagi murah dari ais!


Korang ada follow harga emas semasa tak? walaupon aku lelaki, aku minat emas jugak maa..selalu je aku follow harga semasa emas ni..nak beli je la tak mampu..ekeke...kalau aku dah kaya sikit nanti insya'allah aku beli emas banyak banyak bagi bini aku...hihi..

Harga emas semasa sekarang kalau tak salah aku, 1gram RM 189 untuk emas 916..Emas 999 dalam RM 200 lebih kot..tapi apa yang aku nak cerita ni bukan pasal emas je..ada lagi benda yang lagi yang lagi mahal dari harga emas ni..

Tuesday, October 25, 2011

Nuffnang earnings part2

assalammualaikum wbt..

Lama rasanya aku tak update blog..mesti korang rindu aku kan..ok sama sama,"letak tangan ke bahu,mata pandang ke atas dan jelirkan lidah"..kahkahkah..

Ok kali ni aku nak burak pasal nuffnang lagi..korang yang blogger hebat hebat ni mesti dah muak dengan nuffnang earnings ni kan..kompom tiap tiap bulan steady je redem cek 2 3 ribu sebulan paling cikai..yang aku ni tah bila la nak merasa..wakakaa..

Tuesday, October 18, 2011

RC drift & autoshow kecik

assalammualaikum wbt..

Semua orang aku rasa minat kereta..yang bezanya cuma minat modified atau tak je..contoh macam blogger Bro Khairul ni yang gila modified..mesti ramai pon dah kenal bro khairul dengan blog dia yang bermotifkan modified kereta dan autoshow ni..tahniah lagi sekali bro sebab menjadi blog pilihan hackers..

Monday, October 17, 2011

Review Trolololo..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak review sikit pasal entry aku yang lepas je..takda idea dah nak tulis apa..wakaka..kalau korang meluat kat blog aku ni, meh masuk sini, blog coliku colimu jua.com.. blog ni baru je lagi aku kenal..terbaik siak..jangan risau tiada unsur unsur lucah ataupon troll lagi kalau korang klik backlink ni..kahkahkah..

Friday, October 14, 2011

hah skandal seks!!

haih..spoil mood betol la aku harini...pagi pagi dah buat aku terbakar..tah bila pulak aku ada skandal seks dengan pelakon baru yang nama tasya shila tu..boleh plak ada sorang blogger ni yang aku pon tak kenal sapa tiba tiba buat statment cam siak ni kat blog dia..adeh la..macam retis pulak aku ni..tau kat 'beautiful nara' ni pemes amos aku..wakaka..

Tuesday, October 11, 2011

Gastrik

assalammualaikum wbt..

yeahh..wonderpet datang..korang penah kena gastrik? ni aku nak cerita sikit pasal gastrik ni..semalam tak pasal pasal je aku kena ambil mc pasal kena gastrik..sakit perut sampai berguling guling korang tau..pelik la tiba tiba aku kena gastrik pasal walaupon aku diet,aku tetap makan jugak..hahaha

Tak pasal pasal bini aku tak kerja kena hantar aku pegi klinik bagai..ekeke..luv u so much sayang..:P..mulanya aku gagahkan jugak la bersiap macam biasa nak pergi kerja..cam biasa la aku kena hantar bini aku pergi kerja dulu..tapi bila sampai tempat kerja dia,gastrik aku dah tahap kritikal..sakit gila bhai..habis aku muntah hijau,biru,kuning,merah semua..

Thursday, October 6, 2011

Wedding Highlights

assalammualaikum wbt..

Happy spontaneuos thursday kepada semua blogger..tah apa yang spontan pon aku tak tau..wakaka..harini aku tak nak burak banyak..tapi kalau banyak gak nasib la ye..banyak cerita aku nak story ni tapi aku cuba la ringkaskan..semak plak aku tengok entry berjela jela..wakaka..

Tak sangka wei, semalam aku dengan sorang lagi blogger tu kena maki dengan sorang budak tak cukup umur kat blog dia..wakakaka..sakit perut aku gelak..aku nak ceritakan pon tak sampai hati..biarlah dia bahagia nak cakap apa..wakaka..Entry pasal follow memfollow tu baru je pon aku post minggu lepas, dah semalam aku kena maki sebab tu..syial la..krem perut aku gelak ...wakakaka..

Tuesday, October 4, 2011

Tutorial buang virus shortcut yang wtf..

Assalammualaikum wbt..


Alhamdulillah majlis kenduri aku sabtu lepas berjalan lancar je..tapi nanti la aku buat entry pasal tu..gambar pon belum siap..harini aku nak burak pasal virus internet ni skit..sebelom ni pon aku dah buat entry pasal virus ni,lani kena lagi..hampeh betol..nasib dah jumpa cara tersenang nak hilangkan..

Friday, September 30, 2011

Padini Hujan Panas Clearance


Esok dah majlis kenduri kawin aku..kesimpulannya persiapan aku totaly hancur..wakaka. pengapit pon aku takda lagi, sampin,kasut,songkok semua tah kemana tah...wakaka..petang tadi lepas solat Jumaat sempat jugak aku dalam sibuk sibuk kat rumah,aku lari kejap pergi Glenmarie Shah Alam.Padini buat sale gila babi seh..all price cuma RM5..err..

Wednesday, September 28, 2011

I Follow..

Happy wordless wednesday pada blogger seantero dunia sekalian..semoga berbahgia dengan wordless korang semua..wakaka...aku tetap lagi dengan pendapat aku yang sama sekali tak akan membuat entry wordless ni..rujuk kat sini untuk lebih lanjut..hahahaha..

Entry aku kali ni aku nak cakap sikit pasal sikap sesetengah blogger yang aku biasa nampak..benda ni pon lebih kurang macam wordless wednesday jugak bagi aku sebab benda ni aku takkan sesekali buat..hahaha..mesti korang dah suspen kan..wakakaka..rilek jack..benda ni bukan salah pon..tak melanggar etika seorang blogger pon..toksah risau ye..hehehe

Tuesday, September 27, 2011

Senggama minda bersama MILO-Part 2

Kalau sebelum ni aku penah post entry pasal Milo senggama minda..entry aku kali ni pon pasal Milo lagi..arghhhhhh..why milo senggama my brain again..Gambar bawah ni aku snap malam tadi kat area rumah aku Ampang..kalau tak percaya korang boleh datang sendiri dekat simpang bandar baru ampang ke taman kosas ni..

Thursday, September 22, 2011

Tak tahu nak letak tajuk apa entry ni..


Boring tol aku lepas bulan puasa ni..habis waktu kerja dah lambat balik..kalau bulan puasa balik pukul 4.30 petang sekarang balik dah pukul 5.30 pulak..nak layan cerita nikita pon tak sempat bhai..leceh tol la..wa rindu sama doktor April ni..tah apa citer la dia sekarang dengan vano..wakakaka..

Monday, September 19, 2011

Come as you are..


Hoben jang hoben..officially aku dah dapat adik ipar orang negeri sembilan Jumaat lepas.. hahaha.. Congrats la untuk korang ye Razif dan Liza..semoga bahagia ke akhir hayat..ok..ok..aku tak nak ulas banyak pasal kenduri tu sebab aku bengang sikit camera boleh pulak tertinggal..so nanti nanti je la aku upload gambar kenduri tu kalau gambar dari camera member adik aku tu dah publish kat FB..grrrrr....

Tuesday, September 13, 2011

Diet makan + Diet Blog

Assalammualaikum wbt..

haaa..apa khabar semua?harap korang sihat la..aku tak baik lagi la batuk batuk ni..dah sebulan dah kot dari bulan puasa haritu..kalau korang ada petua yang boleh pakai meh la kongsi kongsi sikit dengan aku..aku dah bosan makan ubat wei..dah macam macam jenis ubat batuk dah aku minum semua tak berkesan..kot korang ada petua orang tua dulu dulu yang senang buat ok gak asalkan batuk aku ni boleh reda..

Monday, September 12, 2011

Aku layak mengundi..kau? hehehe..


Setelah dua jam aku mengadap page new post yang kosong..baru aku ada idea akhirnya nak menaip..adehh..blur betul aku nak taip entry sekarang..time time ada idea aku takda internet pulak kat rumah..hilang dah skill merepek aku ni..wakakaka..So harini aku nak buat nak cerita pasal hak kita sebagai rakyat Malaysia la..bukan entry politik apatah lagi cerita 1 Malaysia ataupon cerita bikmama jauh sekali cerita bukit kepong..wakaka..kali ni aku nak cerita pasal hak pemilih ataupon tanggungjawab kita mengundi memilih pemimpin...

Wednesday, September 7, 2011

WALIMATUL URUS

Assalammualikum wbt..

Aku sekarang tengah mood demam ni..ni la akibatnya lama sangat aku sihat sebelum ni..dah dua tahun lebih kot aku tak penah demam..sekali aku demam berminggu minggu tak baik..adess..ubat batuk dah 3 botol,ubat selsema dah 2 jenis, antibiotik 2 jenis dan macam macam lagi la., ahh semputt..

Sunday, September 4, 2011

Hana Tajima Style♥

assalamualaikum wbt..

Malam tadi pukul satu pagi baru je aku sampai kl..kematu pungkoq aku berjam duduk dalam bas..jalan jem wei..start dari penang ada je jalan yang stuck..patutnya 6jam sampai dah kot dari jitra ke kl..ni dekat 10 jam aku duduk dalam bas..adess..takpa la..1st time kot beraya kat rumah mak mertua..hihi..

Sunday, August 28, 2011

SELAMAT HARI RAYA

Assalammualaikum wbt...

Tinggal lagi sehari je lagi kita berpuasa esok..buat masa ni aku still ada kat kl sebab aku raya kat kl je..hehe..Jalan Tar, sogo, jalan masjid india tetap sesak lagi..semak kepala hotak aku lalu area tu..tapi kalau persiapan raya korang belum ready pergi la time time sekarang ni..banyak barang barang macam biskut raya, baju seluar, kasut semua peniaga tu dah main lelong je..

Thursday, August 25, 2011

Kedai seposen dalam kenangan..


Untuk yang tak paham lagi kenapa tajuk entry macam tu boleh rujuk balik kat sini..untuk tak nak mengecewakan pembaca dan pengomen tegar blog aku sorang ni chuisme a.k.a chuu ,aku dengan susah payahnya la malam tadi pergi jugak snap gambar kedai seposen ni..nak pergi petang lepas balik kerja malu sebab kedai bukak lagi..wakakaka..

Wednesday, August 24, 2011

Info : Rempit dan fashion

assalammualaikum..

Mat rempit bukan la perkara asing lagi bagi kita kan..entry ni aku bukan nak cerita pasal mat rempit yang suka berlumba ke menyamun ke bawak cikaro kehulu hilir ke..kali ni aku nak cerita pasal fesyen mat rempit atau dalam bahasa melayunya dress up mat rempit...wakaka..

Macam aku sendiri dah agak lama menjadi seorang mat rempit..eh jap..asal cakap mat rempit je mesti korang nampak yang negatif je kan..tak baik wei menilai camtu..mat rempit cam aku ni pakai motor untuk pergi kerja je tau.cari rezeki..mat rempit yang huru hara tu lain..diorang biasa umur 15-25 je..gua dah tua skit ok..zaman tu dah lepas..wakaka..

Tuesday, August 23, 2011

Kisah Majal : telur ayam & seposen..


Adehh,malunya aku semalam..sebabkan seposen je pon..serius la aku tak sengaja la makcik..petang semalam lepas balik kerja macam biasa la,aku akan lepak dulu depan tv layan cerita upin ipin dengan nikita..wakaka..

Habis je cerita tu pukul 6.30 biasanya baru la wife aku nak start masak untuk lauk berbuka..tapi sebabkan hujung minggu lepas aku tak pergi pasar beli barang,so banyak la barang yang habis kan..halnya semalam wife aku suruh aku pergi kedai beli telur ayam dengan minyak masak..aku dengan malas malas pon salin la baju seluar kerja nak pergi kedai tu..duit pulak aku bawak RM6 je yang ada dalam poket..

Monday, August 15, 2011

Persoalan tentang berbuka puasa - Ustaz Azhar

Assalammualaikum wbt..

Selamat kembali untuk minggu ketiga kita berpuasa..Dari harini bermakna tinggal 14 hari je lagi sebelum kita sambut raya..huhu..untuk persediaan raya aku tahun ni,aku belum prepare apa apa pon...sakit woo..gaji dah la tak seberapa,nak raya pulak..sabo je la..untuk kakitangan kerajaan best la korang kan..kerajaan bagi duit raya setengah bulan gaji kalau tak silap aku..waaaaaa,aku nak gakkk.....

Wednesday, August 10, 2011

Doktor April


Sorry my wife, aku terpaksa luahkan apa yang terbuku dalam hati aku sekarang..aku betul betul fall in love dengan Asmirandah..siang malam asik terbayang je wajah Asmirandah..ohh Asmirandah, kawin la dengan aku pelisss..wakakaka..

korang kenal sapa Asmirandah ni..huhu..ni la dia cewek indon yang tiba tiba buat aku heart feeling sama dia..hahaha..sebenarnya aku dah kenal asmirandah lama dah..masa aku study kat indon dulu siap kapel lagi dengan dia..baru baru ni aku tengok sinetron NIKITA kat tv9 tu ada pulak dia berlakon..yaa ampun andah..cantik banget kamu...kalau sebelum ni aku ada buat entry pasal nikita wily tapi sekarang aku tak suka niki lagi..aku dah jatuh cinta sama andah pulak..wakakaka..

Tuesday, August 9, 2011

Resepi - ikan gelama masak taucu

assalammualaikum wbt..

Sekejap je rasa dah seminggu lebih kita berpuasa kan..bazar ramadan mana lagi korang tak terjah?hahaha..bulan puasa aku setakat ni memang kurang sangat pergi membeli juadah kat bazar ni..maklum la dah ada isteri kan..hahahha..setiap hari kitorang masak je kat rumah..minggu lepas baru dua kali je kot aku beli kuih skit kat bazar ramadan..tu pon pasal aku balik buka puasa dengan mak aku..so saja la tambah-tambah sikit juadah berbuka tu..lagipon anak buah aku dua orang kat sana kuat je makan..tolak kayu dengan batu je..ekekeke..

Monday, August 8, 2011

Happy 2nd Anniversary Blogsampah!!


Haihh..aku hampir hampir terlupa yang bulan ogos ni genap la dua tahun dah aku berbelog dengan blog ni..huhu..kejap jer rasa..tanggal 7 Ogos 2009 merupakan entry pertama aku dengan blog ni dulu walaupon sejak 2005 aku dah mempunyai blog lain..bajet otai....wakakaka..

Aku takda nak taip banyak pon untuk entry ni..just nak ucapan ribuan terima kasih pada pembaca dan pengomen tegar serta followers yang sudi menyokong blog aku yang tah apa apa ni..memang aku tau dengan membaca blogsampah ni takda apa apa yang berguna pon yang boleh korang dapat,tapi korang tetap baca gak kan..hehehe..thanks a lot..yela kan...kalau nak baca,bacaan yang bermanfaat buat apa masuk BlogSampah kan..nama pon sampah..nak yang berguna pergi baca wikipedia la..wakakaka..

EPL - Perisai Komuniti


Assalammualaikum semua..lagi 21 hari kita nak sambut raya..huhu..tapi takda kaitan pon dengan entry aku kali ni dengan raya ok..ekekeke..lama dah rasanya blog aku ni takda cerita pasal bola..aku ni bukanlah pengulas sukan ataupon pemain bola sepak pon..cuma sekadar peminat biasa je..kadang kadang ikut,kadang kadang tertinggal jugak perkembangan sukan bola sepak ni..

Friday, August 5, 2011

Kisah bulan puasa

assalammualaikum semua..

bertemu sekali lagi kita pada hari Jumaat yang mulia ni..semoga kita dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki..huhu..Macam ustaz lagi aku..hahaha..bulan puasa aku kali ni totally memang berbeza sangat la dari sebelum ni..tapi aku bukan nak cerita yang sekarang punya kisah bulan puasa, aku nak flash back balik kisah bulan puasa aku dulu dulu..hahaha..macam yang korang sedia maklum budak nakal macam aku ni,kalau puasa sure kantoi banyak kan..yes,tepat sekali..wakakaka...

Wednesday, August 3, 2011

Mat Jebon Begins..

Salam Ramadhan...

masuk harini dah tiga hari umat islam berpuasa kan..apa cerita puasa korang tahun ni?..ada best..hahaha..harap semuanya ok la dan jangan lupa solat tarawih..susah betol aku nak ada peluang berbelog sekarang ni..sory kalau tak sempat aku nak melawat blog blog korang ye...masa aku sangat terhad gila sekarang..nak harap aku blog walking time kerja jawabnya tak siap la kerja aku..wakaka..

Saturday, July 30, 2011

Salam Ramadhan

assalammualaikum wbt..


Tinggal dua hari je lagi kita nak menyambut ramadhan..untuk yang belum ganti puasa tu pandai pandai la ye..hahaha..masuk kali ni dah 3kali puasa rasanya aku dah buat ucapan untuk puasa dalam blog ni..macam biasa aku cuma nak ucapkan selamat berpuasa untuk semua umat islam walaupon kat mana korang berada..harap kita dapat menunaikan ibadat fardu ni dengan lebih baik dari sebelum sebelum ni..

Thursday, July 28, 2011

Before & after


wiieeeee...malam ni malam Jumaat..hehehe..kenapa dengan malam Jumaat?malas cerita la..bagi aku sama je tak kira malam apa..wakakaka..apa yang aku nak cerita ni sebenarnya setiap malam aku sekarang dah lain..hahaha..korang jangan pikir bukan bukan pulak..ni takda kaitan langsung dengan kisah orang yang dah kahwin walaupun tu pon salah satu sebab jugak apa yang dah lain pada setiap malam aku sekarang ni.hihihi...

Wednesday, July 27, 2011

Lepak sentap blogger

assalammualaikum wbt..

Harini dah 27hb julai 2011.. so bermakna dah dua minggu aku jadi laki kepada puan nurwani ..wakakaka..ok stop..aku bukan nak cerita hal rumahtangga pon kat sini apatah lagi nak buat entry wordless wednesday..sejak dua menjak aku kurang ada peluang menaip kat blog aku ni, otak aku makin beku la rasanya..wakaka..

Isnin lepas, sorang member blogger Sara Zainol dari perlis ada la kontek..katanya nak jumpa harini..huhu..ni 1st time rasanya aku nak terlibat dalam perjumpaan blogger walaupon sebelum aktif berbelog ni, aku dah biasa dengan aktiviti gathering YM..huhu..rasa macam bagus bagus pulak ada blogger yang sudi jumpa aku ni kan..wakakaka...

Friday, July 22, 2011

Redang Honeymoon Trip


assalammualaikum semua..selamat hari Jumaat..hehehe..susah betol nak ada masa update blog lepas lepas kawin ni.hihihi....bukan sebab aku asik berkepit ngan bini ok..tapi sebab kat rumah aku sekarang dah takda internet lol..agak tersumbat la jadinya..wakaka..ni pon harap time kerja je la mengulor kejap kejap melayan blog..hehehe..

Tuesday, July 12, 2011

Takda Tajuk



Yess..akhirnya followers blogsampah aku ni mencecah jugak 10ribu..eh silap,bukan follower tapi pageview je.."ko tunggu la ym.bundle lagi 10-20tahun kalau nak follower 10ribu" ..wakakaka..ayat tu aku tujukan kat diri aku sendiri je..So maksud sebenar aku,mimpi la nak ada follower sampai 10ribu tu..wakakaka..pada yang tak baca entry aku yang lepas, aku dengan suka hatinya nak bagitau lagi,yang blog aku ni capai jugak target nak dapat total pageview 10,000 sebelum anniversery blog aku yang masuk dua tahun ni bulan depan..huhuhu..serius hampeh.. wakakaka..

Monday, July 11, 2011

Persamaan gigi dan follower


Esok aku ada appoitment dengan dentis...maknanya aku akan jadi pengantin dengan gigi yang berseri seri la nanti..wakaka..macam haram je statment..nasib la dentis tu bagi aku tarikh appoitment ngam ngam je sebelum nikah..aku kalau ikut malas gak jumpa doktor gigi ni..leceh..ni pasal gigi aku dah berlubang je la aku terpaksa gak pergi untuk tampal..kalau gigi geraham yang belubang tu aku rasa biasa la kan..pasal gigi tu memang kita guna untuk mengunyah makanan..tapi gigi geraham aku ok je..yang berlubang ni gigi kapak aku kat depan ni..macam mana lubang tu leh ada aku pon pelik,korang bayangkan la sendiri macam mana lubang tu...wakakaka..

Saturday, July 9, 2011

KL Darurat


Geram betol aku harini..abis semua jalan kat kl tutup..kalau takda apa apa urusan memang la aku malas gak masuk bandar tu..Jalan tutup dah satu hal..aku tetap redah jugak pasal aku naik motor je..takat jalan tutup tu aku boleh langgar lagi..biasala mat rempit kan..wakakaka..tapi yang aku geram tu,abis kedai2 makan,kedai baju,kedai kasut, Sogo, Pertama complex, tempat2 tumpuan orang nak beli barang ni semua tak bleh pergi dan tutup je harini..pasar malam jalan tar pon tutup..huh..

Friday, July 8, 2011

kuliah Jumaat

assalammualaikum semua..

Serius entry ni aku tak nak bebel banyak..semperna hari jumaat yang mulia ni, aku saja la post video ceramah ustaz azhar ni untuk kita kongsi bersama..mungkin ramai dah tengok video ni,maklumla ustaz azhar ni memang soho la bak kata orang pantai timur..takpa,kita tengok je lagi bagi refresh skit..ekeke..khas untuk korang2 yang baru bercinta atau tengah mabuk bercinta..elok la cepat cepat kawin ye..aku tak lama dah..hihihi...

Thursday, July 7, 2011

Apa itu segmen?


Helooo eberibodi..selamat malam semua..korang dah makan? caring kan aku..wakakaka..aku tak makan malam pasal aku diet.hihi...malam ni aku aku takda nak bebel banyak sangat pon..ala kadar je la ek..hehehe..ok straight to the point la,memandangkan aku ni blogger yang ikot suka aku je,aku tak paham macam-macam hal berkaitan blog ni..contohnya macam entry aku semalam yang pasal wordless wednesday tu..walaupun aku tak berminat,sekurang kurangnya aku dah tau la apa kebendanya tu kan..wakaka..

Miniature Project


Assalammualaikum all readers..

Miniature Town In October Dress


Harini aku nak bercakap tentang "seni"...apa yang korang tahu pasal seni ni..adakah pendidikkan seni kat sekolah tu seni?adakah seni tu dinilai dengan harga..boleh ke beli seni kat kedai makan?..pergi kedai order je,kak bagi seni sebungkus..ikat tepi ye..memang dapat la hasil seni kat mata korang kalau buat camtu..wakaka..

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Weekkkkk..


Haizz..dah rabu lagi..pesal apa macam cepat je masa dalam masa seminggu ni...minggu ni aku taknak tengok wayang dah..muktamad..asik cerita wayang je tiap tiap minggu bosan gak kan..lagi pon abis dah cerita best2 kat wayang semua aku dah tengok..wakakaka..so semperna hari rabu yang bukan isu pasal wayang ni, aku ada benda lain plak nak story..jeng..jeng..jeng...

Monday, July 4, 2011

Tutorial yang Kejam...


korang ada bengang dengan sesiapa tak? ada rasa nak bunuh orang?wakakaka..Jangan buat pasal beb...tak senang hidup nanti..wakakaka...tapi kalau korang ada bengang dengan binatang yang suka menyusahkan hidup korang dan membahayakan cam hanjing liar yang tiap tiap hari kejar korang ke.. aku ada cara nak hapuskan beliau..wakaka..cara yang amat baik tapi kesan yang amat kejam muahahahahaha..(gelak jahat)


Bila Fazura bertudung


Siang tadi aku ada la tertengok rancangan melodi kejap..ada pulak cerita pasal fazura...i like fazura..wakakaka..serius dia cun la bagi aku..setiap hari aku lalu kat jalan MRR2 tu,mesti aku tengok poster fazura yang iklan sabun tu..hehehe.. lebih lebih pulak untuk drama terbaru dia ni,fazura bertudung..so sweet..fazura, marry me now?wakakaka..

Saturday, July 2, 2011

Dark of the moon


huh..penatnya..pukul 3.30 pagi baru sampai rumah..rasa macam nak tido terus je,tapi rindu plak kat blog aku ni..wakakaka...lama plak tak tengok wayang midnite ni..last la ni..tak nak dah aku tengok wayang tengah2 malam lagi..kalau bukan sebab cerita tranformers memang tak la kot aku sanggup tunggu..apa pon aku frust la cerita kali ni..boring...

Thursday, June 30, 2011

Cerita hantu

apa aku nak tulis malam ni ek?sebenarnya macam macam cerita je aku dah pikir nak tulis,tapi lepas tengok wayang petang tadi terus ilang idea jadinya..tu la yang aku malas tengok cerita hantu ni..betol betol senggama minda..wakakaka..macam entry aku yang lepas aku ada bagitau yang aku ni, asal hari rabu je nak tengok wayang..tu pon kalau korang baca la..wakakaka..ok la,anggap je la entry ni sambungan entry minggu lepas tu..pasal aku dan wayang..hehehe..

Sunday, June 26, 2011

kat mana ni..peliss bagitau aku..



perghhh..naik sawan aku tengok gambar ni...tiba tiba rasa nak aktif balik memancing..aku dapat gambar gambar ni dari email je..pengirim tu pon tak tau kat mana gambar ni di ambil..korang tau yang beribu tu ikan apa?tu la ikan kelah kalau korang nak tau..bukan senang beb nak dapat ikan kelah sekarang ni..nak nak macam aku ni duduk kl..paling dekat pon sungai yang ada kat area aku ni Ulu Yam je..nak jumpa ikan kelah memang tak la..

Saturday, June 25, 2011

Final Maharaja Lawak


Akhirnya demam maharaja lawak abis sudeh..macam yang aku jangka sepah kompom juara..Dari awal lagi memang aku minat sepah la walaupun yang lain terbaik jugak..nama pon maharaja lawak kan..takat lawak cap sampah gak tak mungkin la boleh menang..wakakaka..macam entry yang lepas pon aku ada post video sepah untuk maharaja lawak ni..tu salah satu lawak yang aku suka la..tapi untuk final maharaja lawak ni dua dua lawak pon baekk punyee..wakakaka..

Friday, June 24, 2011

Krabi,Redang..Kerabu,Rendang


korang suka bercuti tak?tak kisah la cuti dari kerja ke,belajar ke..rasanya orang yang memang tak kerja(menganggur) atau yang dah pencen atau bersara je yang tak rasa nak cuti..betol tak?wakakaka..macam aku,walaupun tahun ni umur aku dah masuk 27 tahun, rasanya aku kurang sangat dapat peluang bercuti..bosan betol hidup macam ni korang tau.

Malaysia ni pon aku tak habis round lagi..adesss...bukan aku tak nak bercuti,tapi aku takda peluang and selalunya masalah kewangan la buat aku malas bercuti..isk..isk..maklum la orang macam aku ni siapa la nak sponsor bercuti makan angin apatah lagi makan seafood..wakakaka..

Wednesday, June 22, 2011

PENTING!! IKUT KIRI KECUALI MEMOTONG..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak story skit pasal undang undang jalan raya yang ramai tak perasan atau korang memang jenis spesis lembab piang dan bawak kereta macam jalan tu bapak korang punya..macam yang korang sedia maklum, highway kat Malaysia ni habis besar pon takat 3 lane je kan..pastu ada la signbord tulis 110 km sejam yang bulat tepi jalan tu..kalau kat Jalan persekutuan pulak 80km tak pon 90km sejam camtu la,tapi jalan tetap 2 atau 3 lane jugak..untuk jalan kampung atau taman yang hanya 1 lane sila abaikan masej yang aku nak sampaikan ni..

Perkara sebenarnya yang aku nak tegaskan kat sini banyaknya orang tak paham..korang nampak signbord 110km sejam tu je,tapi korang tak nampak signbord yang tulis lagi besar dari signbord tu..tu la yang menyebabkan jalan selalu jem korang reti tak..tak pernah ke nampak signbord tulis "IKUT KIRI KECUALI MEMOTONG"..

Tuesday, June 21, 2011

RENAME


Akhirnya dengan rasmi blog sampah terhasil..bukan blog baru..cuma tukar nama je..wakakaka...kalau korang nak buat entri perbandingan lepas ni antara blog best(otai) dengan blog sampah yang tak best lagi busuk,jangan malu malu..boleh guna link blog aku ni ye..


P/S : blog je sampah ok..gua wangi,tak busuk..

Blogger lelaki VS blogger perempuan


amaran: entry ni mungkin menyinggung perasaan sesetengah pihak..wakakaka..


walaupon aku tak suka mengalah dengan perempuan,tapi pasal blogger ni aku mengaku kalah..apa yang aku nampak,blogger kat Malaysia ni rasanya ramai orang perempuan daripada lelaki walaupon perempuan tak berapa cekap memandu dan terhegeh hegeh di jalan raya..wakakaka..(takda kaitan walaupon kenyataan)

Dari statistik aku sendiri,follower aku yang stakat ni seramai 43 ribu orang majoritinya follower perempuan..ok,tipu je..43 orang yang betol..wakakaka..nak cakap baru sangat berbelog tak jugak..dah hampir 2 tahun gak blog aku ni..follower still tak ramai..wakakaka..(ribuan terima kasih pada yang sudi jadi follower aku ye.)

Monday, June 20, 2011

Fixie Bike


Cun tak basikal bawah ni..hehe..teringat pulak zaman kanak kanak dulu aku merempit dengan basikal..best memang best..Macam macam jenis basikal aku dah pakai..cakap je apa,BMX,mountain bike ,mini, jipang, roda tiga..err tu time belom sunat laa.hehe... so ceritanya sekarang, aku ni ibarat dewa basikal la kalau mengikut kepercayaan kuno jepun..wakakaka..

Thursday, June 16, 2011

SERIUS HACKERS

assalammualaikum wbt..

ni aku nak story skit pasal isu semasa sekarang ni..Rasanya semua dah tau dalam minggu ni dah kecoh kan pasal hackers anonymous nak mengodam laman portal gov.my pasal diorang tak puas hati kerajaan kita duk pergi sekat laman web download..aku pon bengang gak pasal apa kerajaan nak sekat-sekat pulak..aku bayar bil internet la tiap-tiap bulan..LOL..

Thursday, June 9, 2011

Chinese Foods


Petang tadi lepas balik kerja aku & the geng pergi mencekik kejap..port best punya..korang pon mesti suka cuba tempat makan yang best2 kan?haa,ni aku nak kongsi tempat makan yang korang mesti takkan menyesal kalau cuba..kedai makan ni dah pernah keluar dalam rancangan jalan2 cari makan sebelom ni..

  • Restoran Carini foods station
  • Tempat : Medan selera Selayang Jaya
  • Buka : 5 pm-12am

Wednesday, June 8, 2011

Super Wednesday

assalammualaikum wbt..

Happy super wednesday untuk semua...Tapi untuk pengetahuan semua,aku tak suka hari Rabu ni..tiap2 hari Rabu je aku start la pening pikir nak tengok wayang cerita apa..wakakaka..so masalah aku harini cam biasa la.."nak tengok cerita apa harini"

Thursday, May 26, 2011

Maria Ozawa a.k.a Miyabi


ni bukan entri lucah ok..wakakaka..sapa tak kenal maria ozawa kan..artis pornstar Jepun yang rupa iras2 fasha sandha tu..kalau tak kenal jugak google la sendiri..wakakaka..Tah kenapa malam ni tiba2 rasa nak tengok pulak cerita maria ozawa ni berlakon..




Tuesday, May 24, 2011

Zafina the princess of persia


Aku dah jatuh hati dengan zafina ni..kehkehkeh..cun sexy dan sangat ganas..awek ni bukan la awek real..ni cuma salah satu karektor dalam game tekken..minggu lepas aku ada la melepak kat arcade selayang mall kejap..macam biasa la kalau dah kat pusat game ni tak main game memang tak sah la..walaupon aku ni bukanla kaki game sangat,tapi pusat2 hiburan game camni memang aku suka..standard la budak laki..memang sejak sekolah dulu dah tu la tempat2 aku lepak bila ponteng sekolah..wakakaka..bila zaman playstation start, baru aku ponteng pindah main PS plak..wakakaka..

Sunday, May 15, 2011

Lebih dari indah

ni bukan entri jiwang ok..wakakaka..meh la cuci mata sambil layan lagu ni..



Saturday, May 7, 2011

HD View Gigapixels


perghhhhhhhhhh..aku tak tau nak cakap apa pasal gambar ni..ni la gambar terbaik aku penah tengok..bapak gempak gila babeng camera ..ni la hasilnya gambar 26 gigapixels..berapa kilometer dia boleh zoom daa..kalah alat total station theodolite bebudak ukur ni..best ni kalau aku dapat 1..boleh jadi pengskodeng full time je terus...

Wednesday, April 20, 2011

Wa kena beb..

Demmm...terkena aku malam ni..hampeh...petang tadi ada la member lama contact..dia cakap malam ni nak jumpa aku la.. nak lepak2, nak kenalkan awek dia kat aku konon2..aku sebagai member yang frenly ok je la kan..deal kul 9 dia datang rumah aku..dengan perut lapar gila aku dah terbayang nasik goreng pattaya..

Tapi member aku yang hampeh ni bukan bawak aku pegi makan pon..padahal aku dah cakap yang aku lapar..tah kemana dia bawak sampai la PJ kat 1 bangunan tu..Jaya One shoping complex apa tah..time tu aku still ingat pasal makan lagi..park je kereta,naik lif tingkat 4..aku still tak perasan tempat apa tu,yang aku terbayang makanan je..sampai je depan pintu rupanya dia bawak aku pergi dengar taklimat multi level..barua tul..

Thursday, March 31, 2011

Red Alert

assalammualaikum..

kepada kaki² pc game korang mesti dah tak heran dengan red alert kan..ye la red alert ni bukanlah game baru..korang sentiasa je update dengan macam2 game yang ada sekarang..

tapi bagi aku yang bukan kaki game sangat, aku malas update main game ni..game red alert ni je la dari dulu aku hadap..dari red alert 1-3,red alert(yuri revenge) dan last comand & conquer genarals..ni semua game adik beradik red alert la..ni pon banyak lagi yang aku malas nak listkan..

Sunday, March 20, 2011

♥ my engagement day ♥


ahaks..malunya nak buat entri ni..hahahahhahaha..semalam secara rasmi nya aku dah bertunang

kalau ikutkan aku tak payah pon tunang2 ni..tapi sebabkan famli aku yang nak jugak buat ikot cara orang melayu ni, aku pon layankan je la..

Tuesday, March 8, 2011

louder than love


band purevibracion..malaysian band ni..memang kreatif..keroncong pon direggeakan..


sekali sekala layan lagu reggea ni buat aku teringat pulak masa jadi budak skinhead dulu..walaupon skinhead lebih kepada music keras cam punk oi!,punk rock..tapi aku lebih suka music rilek macam reggea & ska je..ni pon salah 1 cabang music budak2 skinhead ok..

Friday, March 4, 2011

Ahmad Dhani & Freemason

assalammualaikum wbt..

Aku tertarik betul dengan video ni..sebelum ni citer pasal Ahmad dhani ni dah penah aku dengar..tu pon dari email2 yang orang forward je..macam malas nak percaya,tapi bila dah keluar pulak video ni susah kalau nak cakap semua ni cuma kebetulan..

Sebab lain kenapa aku buat entry pasal dia ni ialah sebab dalam banyak2 band indon pon,memang dewa je paling aku suka..kalau betol la dia ni freemason pon,aku tetap suka lagu2 dia..ekekeke..hal dia nak ikot setan ke yahudi ke tu dia punya pasal laa..nanti dalam kubur masing2 ko jawab la sendiri dhani..

ok la..tengok la dulu dan korang pikirkan la sendiri ye..



kalau korang nak tengok siri2 selebihnya,korang klik je la link terus pegi ke youtube..ade 8 episod sumenya kalau tak salah aku..


P/S : jangan cakap korang tak tau apa tu "freemason"..pergi duduk dalam hutan kalau tak tau..

Friday, February 25, 2011

meowww...


Jeng3x..Memperkenalkan, inilah pet terbaru aku...Ozieee..hehehe..amacam comel tak?sangat comel okey..tapi tadi masa nak amik kucen ni..takda camera elok sikit nak snap..ni je gambar kenangan ozie dengan adik beradik dia sebelom aku culik si ozie ni..cian ozie terpaksa berpisah dari adik bradik dia..isk..iskk..

Tadi bawak je ozie balik mak aku dah membebel jap..hahahaa..bukan maksud dia tak suka kucen, cuma dia cakap kang dia jugak yang sibuk bertambah-tambah kerja kat rumah..hahaha.."angah jaga leklok la ma, toksah risau..hehehe..


Tapi...ada 1 masalah besar jugak nak bela kucen ni..harap² kali ni ok la..anak buah aku si aiman tu tah apa alergik dia dengan binatang sekor ni pon tak tau..dulu masa aku bela kucen habis dia kena gatal²..aku dulu kecik2 main kucen gak, tak penah pon gatal².manja betol budak² sekarang...ahhh..tak kira laa.aku nak bela gak binatang ni..

Ok la,nanti ozie dah mandi, dah wangi semua, aku amik gambar dia banyak² lagi guna guna camera mahal skit..hehehe..
daaaaaaaaa...

p/s : Aiman jangan main dengan kucen pak ngah okk!!gatal² lagi padan muka..hahaha

Thursday, February 17, 2011

Sunday, February 13, 2011

back to school 1997-2001

ahaks..entri ni mia myra punya idea..hancoss..hahahaha..dan dengan pantas aku hapdet..ntah apa yang dia suka sangat dengan sijil2 kecemerlangan aku ni..kahkahkah...kalau mak aku tengok entri aku ni mesti kena marah lagi aku kang..hehehe..sebelum ni mak aku ada tengok dah aku upload pic2 ni kat fb..tak pasal2 je aku kena bebel.kehkehkeh..

beliau cakap tak malu ke memalukan diri sendiri..pastu nama abah ekau pon ado tu..tak malu ke ha...hahahahaha..adoilaa..sebabkan nak jaga perasaan mak aku..aku just privatekan je album tu kat dia..hahaha.(konon2 dah delete)..kalo org lain bangga ngan diploma or digree..aku pon ada sijil gak..

sijil sijil penghargaan aku ni lagi susah nk dapat tau..cikgu memang tak ajar mata pelajaran tu..hanya yg terpilih je layak secara otomatik dapat.kehkehkeh...so kalo ade adik2 yang nak dapatkan anugerah dekan cam aku dapat ni, aku leh ajar..pree je..tapi aku tak nak la citer kat sini macam mana..kehkehkeh....tiba2 rindu pulak teringat zaman sekolah..cet!!




** right klik new tab kalau nak tengok gambar super besar..










time ni hampir kene gantung dah..
tapi sbab cikgu sayang aku kan..tak jadi pon dia nk gantung..haha


time form3..seriously masa ni
aku ketua kelas..




aku aku kene buat jaminan dari kena gantung sekolah



lagi rekod2 kecemerlangan aku..ekeke..



kepada ustat aidil yg merotan aku dulu..tima kasih banyak2..
aku dah tak nakal lagi..hahahha



** skali bini bos aku sekarang rupenye cikgu sekolah aku dulu da...
nasib dulu tak penah kurang ajar ngan cikgu..

Tuesday, January 18, 2011

I band



aku post video ni bukan nak ucapkan krismas kat sape sape pon..aku penah dengar ustat cakap haram hukumnya buat ucapan celebrate agama lain apatah lagi sambut same²..sebagai orang islam, agama kite dah sempurna ok, jangan terpengaruh kat media massa tu kongsi² raya bagai..haramm..(sebagai peringatan)hihi..cam ustat lak aku..

aku suke tengok video ni bukan ape,aku tengok cam gempak je group i-band ni..tak sangka plak ngan Iphone,Ipad pon leh jadi music band ek..

terus terang la aku memang tak terikut pon ngan teknologi gajet² sekarang ni..hp aku pon still sony ericsson k550 lagi..dah leh wat tukun pon..hehe..ok la layan je la video ni.. daaaa..


p/s: ada sesapa nak belikan aku Iphone?


Tuesday, January 4, 2011

welcome 2011

assalammualaikum wbt..

huh..lama aku tak update blog ni..belum terlambat lagi kot aku nak ucapkan selamat menyambut tahun baru masihi 2011 dan tahun hijrah 1432..

Apa azam aku tahun baru ni ek?..erm..ntah la..malas pikir..hahaha..apa pon aku just harap apa2 yang aku nak capai tahun lepas yang tak tercapai aku dapat capai dalam tahun 2011 ni..mcm2 citer pahit manis sepanjang tahun 2010 yang lepas..ada yang sempat aku citer kat blog ni,dan banyak yang aku rasa biar aku je yang tau..tapi biasanya aku memang cepat lupa..hahah.banyak makan semut..

apa pon tahun 2011 ni aku nk KAWEN..HIHIHI..dah gatai ni..Insya'Allah..kalau sampai masanya nanti aku infomkan ok..see yaaa..assalammualaikum..