Saturday, March 31, 2012

Dairi : Zaman Sekolah Part-2

assalammualaikum wbt..

Tadi masa hantar bini aku pergi kerja, aku lalu la depan sekolah..seronok aku tengok budak budak sekolah ni buat aktiviti kokurikulum..terkenang zaman sekolah pulak..cewahh..hahaha..cerita pasal sekolah, dah 11 tahun rupanya aku habis sekolah..terkenang lagi aku kena sebat, kena tampar, kena sepak dengan cikgu..huh..ganas siak cikgu dulu-dulu..

Sekarang je cikgu dah takut usik murid..manja nak mampus budak sekarang..murid kena sebat sikit masuk la cikgu tu kang dalam harian metro, tv3, padahal murid sendiri yang hantu macam aku..kehkehkeh..terus terang la masa aku sekolah dulu hampir setiap hari aku kena rotan dengan cikgu disiplin..tah apa yang dia anti sangat dengan aku tak tau la..tapi aku steady je..takda pon report TV3..kahkahkah..

Setiap hari lepas waktu rehat mesti aku kena punch card jumpa dia.sebabnya dia tau mesti lepas makan aku nak hisap rokok kat tandas..tapi yang bagusnya cikgu ni..banyak jugak la kes dia tutup tak panggil ayah aku datang sekolah..leceh kan, takkan setiap hari aku kantoi, muka ayah aku je nak turun naik sekolah tu..dia pon kerja jugak..hahaha..

Kalau ikut masalah disiplin la, tak habis rasanya aku sekolah sampai tingkatan 5..heheh..pernah satu masa tu, time tu kes black metal tengah panas..sebabkan aku ni pon masa sekolah join jugak group underground ni, so nama aku dengan member baik aku Mat Jebon panas..tak tau la mangkuk mana yang report cikgu cakap aku black metal..kahkahkah..bangang betul..


Tak leh bezakan ke black metal dengan skinhead?..aku botak je kot dulu..hahaha..mesti yang report tu budak yang anti dengan aku..ye la..pengawas pon aku tak respek apatah lagi ketua kelas..hahaha..masa aku kantoi dengan mat tu, habis sehari aku kena brain wash..masuk bilik kaunseling kena bukak baju, seluar, tinggal boxer je konon nak tengok aku ada tattoo ke tak..kahkahkah..serius lawak..pastu annoymous yang report takda telo tu cakap kat cikgu, aku siap rekrut budak-budak lain join aku termasuk perempuan dan pernah buat pesta seks..kahkahkahkah..barua betul..

Nasib nakal- nakal aku dulu aku kira ada berjasa jugak dengan sekolah..tu pasal la cikgu layankan jugak aku sampai tingkatan 5..Aktif jugak aku dengan hal hal lain selain pelajaran..sukan dan pengakap pon aku wakil pernah sampai peringkat daerah dan negeri..pelajaran aku pon tak la bodoh sangat..cuma malas..hahaha..

Last point, masa aku sekolah rendah dulu, ayah aku bagi duit belanja pagi 50sen, sekolah agama petang pon 50sen je duit belanja..hahaha..comel je rasa..."angah ambik 50sen ni beli kuih dengan air kat sekolah nanti, jangan nakal-nakal tau"..kahkahkah..masa sekolah menengah pulak aku dapat RM2 ringgit je..belum sampai sekolah dah habis duit..beli rokok dunhill sekotak dengan lepak dulu minum kat kedai tepi padang..cukup la, kan..dulu rokok murah je..hahaha..sebatang pon baru 30sen..kat sekolah kalau lapar aku pow je duit budak..alhamdulillah la tak pernah lagi aku lapar kat sekolah..duit perlindungan ada..kahkahkahkah...


# kalau nak tengok zaman sekolah aku part-1 korang cari la sendiri kat [sini] ..malu aku nak bagi link..hahaha..entri tu macam bangang sangat lagi stail aku menulis..hahaha..


31 comments:

  1. Hahahaha! Gila ar, dh smpai trkena tempias black metal! Kejadahnya.. Tu la, zman skola tu nakal, nakal jgk. Takde la mnggila smpai msuk bnda aneh2 tu.

    Waah, taiko jgk bro time skolah dlu ya. Tp stuju, mcm bro steady je kna rotan smua. Bdk zman skrg manja sgt. Ayh sy bro, klu dbelasah kat skolah n sy ngadu, lg dia tambah klu bnda tu silap sy.

    Tp, ntah la prents zman skrg ni. [Wakaka! Sy pun nnti bkal prents zmn skrg!] Ank buat salah pun nk mnidakkan. Dh bsar naik kpala, bru trkial2 nk btulkn balik.. Mlentur bluh biar la dri rebungnya..

    Mntak jauh la, moga2 takde la kita mnjakan gila kebabo ank kita2 kita..

    ReplyDelete
  2. mungkin sebab parents skg rasa anak diorang tu baik sangat kot..padahal tak tau sebenarnya rosak..hahaha..

    kalau bende sama jadi kat anak aku nanti memang aku gelakkan je..berani buat berani tanggung la..baru anak abah..hahaha..

    ReplyDelete
  3. wahh..sangat epic!!

    huhu...ganas lah brader ni kat sekolah dulu2, hehe

    ReplyDelete
  4. nakal2 tapi cikgu sayang lebih itu pasal ada yang mendengki~ biasa sangat dah fenomena alam persekolahan sebegini..hehe..

    ReplyDelete
  5. wakaka bundle ! taiko ehh ko kat skola. cayaa lahh.

    ReplyDelete
  6. miss purple : ganas tapi jambu..hahaha..

    aien : bukan sebab cikgu sayang rasanye aien..lebih sebab kepada aku nakal dan suka kacau,buli orang..sapa tak angin dengan aku..haha..

    boyaa : banyak la ko punya taiko..aku celebriti je dulu kat sekolah..selalu kena panggil kat perhimpunan..pastu kene rotan..hahaha..

    ReplyDelete
  7. skang ade mintak "duit perlindungan" lg x..??
    hahaha..botax yg ganazzz!

    ReplyDelete
  8. peh ganas la bro ni..
    tapi biasalah nakal2 sikit kan..
    dulu sis penah ponteng kelas, bwk handphone sorok baik punya sbb pakcik GPK hem wahahaha

    ReplyDelete
  9. ganasss r en bundle. tahun brapa tuh, masa zaman jahiliyah t???. kakkaka, ce ceta. rasanyalah kan, zaman skinhead nih, time akak skolah dulu da ada dah...ke kita ni sebaya, gaggaggga~~

    taper, yg penting skrg dah agak insaf..tabik toing2 r..hehhhe

    ReplyDelete
  10. Great post, you have pointed out some superb details, I will tell my friends that this is a very informative blog thanks.
    IT Company India

    ReplyDelete
  11. aku sebenarnye nak komen pasal kegengsteran ko kt skola tp bile bace komen 'ganaz tp jambu' ...otak aku tetibe reformat. ilang tros ape nk komen hahaha

    ReplyDelete
  12. chemay dulu jarang datang sekolah ohh.
    bila datang je ada kes.
    sebab tuh malas pergi.
    duduk rumah diam2 lagi bagus.
    harharhar~

    ReplyDelete
  13. cik lala : sekarang aku yang kena bayar wang perlindungan..kalau tak bayar tido bawah jambatan aku..hahaha..

    sis92 : perghh..sekolah dah bawak hp?kaya2..hahaha..dulu hp mahal kot..

    cinta zulaikha : aku SPM 2001 kak..tgk rupa pon dh tau akak tua lagi..hahaha..masa ni skinhead,punk tengah aktif lagi..

    ReplyDelete
  14. chuu : kehkehkeh..hampeh ko chuu..reformat terus.hahaha...takpe chuu cer ko install balik..hahahha..

    chemey : lagi sempoi ko mey..jarang datang sekolah terus..hahaha..aku lain mey..memang suke sekolah,tapi bukan nak belajar la..nak huha huha dengan kawan2 je..ekeke..

    ReplyDelete
  15. haha mmg ganas.nasib baik pakai boxer.klu pakai spenda ja macam mana?wakakaka..

    mmg respek arr kt org2 macam ko sbb aku sekolah dulu mmg baik..skang pun still baik..hoho..

    ReplyDelete
  16. sy dulu nakal jgk kat sekolah..tp xdak sampai ikut jantan p sana sini..

    ReplyDelete
  17. wadi : taiko tai..ik kucen..hahaha..

    pn kutu : hahaha..respect apanye kutu..budak nakal..lain la aku budak baik..hahaha...

    noor : nakal tu biase je kot..tapi macam aku ni terlebih nakal..nak cerita camne punye nakal memang tak habis..haha..

    ReplyDelete
  18. Timer gila muka kau dedulu Pakcik! Ni tak carik gaduh, carik pasal je keje kau ni. Konfem. Haha!

    Kau ngan Mat Jebon tu memang blood rupanya eyh dipade dulu? Ngehhhh :D

    "Angah ambik 50sen ni beli kuih dengan air kat sekolah nanti, jangan nakal-nakal tau" <-- Comel je rasa. Kahkah!

    ReplyDelete
  19. liyaa : timer apanye..kahkahakah..innesen je..haha..mat jebon memang kawan baik aku dari sekolah..dah tua2 ni je dia menyusahkan aku sikit..haha..

    *kiut kan aku..kan..kan..kan..wakakaka..

    ReplyDelete
  20. aiseh. ade ke patut pow duit budak. haha.

    ReplyDelete
  21. buas gak hang no masa sekolah

    ReplyDelete
  22. budak zaman sekarang manja... sentuh sikit satu malaya tahu.... hampeh! tak mcm kita dulu2... kan2... :)

    ReplyDelete
  23. Aku dah agak ko ni mmg bermasalah disiplin..kah3..

    ReplyDelete
  24. Eein : hehe..biasa la..wang perlindungan diorang kene bayar..haha..

    bro khairul : buas sikit je bro..hahaha..

    deno : elehh..macam ko pernah kene macam aku..hahaha..tpi budak2 sekarang memang lagi tak makan saman..cikgu dah tak berani usik..lol..

    fiksyida : hahahaha..tak boleh blah la komen ko syida..hampehhh...

    ReplyDelete
  25. dulu kt skola wa gns weh.tp selalu mng klo msuk apa2 contest.kahkah
    balance la

    ReplyDelete
  26. mmg ganas..hehe dulu dah lain ng skang ni...skang ni gengster skolh keja nak hentam cikgu..haih

    ReplyDelete
  27. Apa lak takleh blah..hahaha..betul apa..

    ReplyDelete
  28. lawak seyy cite.. hehe.. big bos la ni kan.. ^^

    ReplyDelete
  29. dulu2 mase sekolah rase nk nakal jugak tp arwah ayah ngajar sekolah yg same, xnak buat dia malu huhu

    ReplyDelete