Thursday, July 7, 2011

Apa itu segmen?


Helooo eberibodi..selamat malam semua..korang dah makan? caring kan aku..wakakaka..aku tak makan malam pasal aku diet.hihi...malam ni aku aku takda nak bebel banyak sangat pon..ala kadar je la ek..hehehe..ok straight to the point la,memandangkan aku ni blogger yang ikot suka aku je,aku tak paham macam-macam hal berkaitan blog ni..contohnya macam entry aku semalam yang pasal wordless wednesday tu..walaupun aku tak berminat,sekurang kurangnya aku dah tau la apa kebendanya tu kan..wakaka..


So kali ni aku berminat nak tahu pulak pasal blog yang selalu ada segmen tu...tadi aku ada la tanya member blogger sorang ni Queafify..dia ni selalu je bersegmen dengan ben ashaari tu.. so aku tanya la segmen ni untuk apa..tapi jawapan dia tak memuaskan hati aku..sory la queafifi,wa tak berapa jelas dengan jawapan lu la..wakaka...sebabkan aku malas nak memenuhkan ruang komen dia dengan banyak lagi pertanyaan aku so aku rasa better aku buat entry ni..harap korang leh terangkan kat aku pasal segmen ni..what is the fakin segmen..wakaka..

Persoalan aku..kenapa nak join segmen kena link kat blog yang buat segmen tu?lepas dah link tu jadi apa? nak link tu macam mane? macam tittle segmen ben tu mesti letak ayat "Bro kasi kritik blog gua skit bleh"..adakah ben ashaari tu je yang kritik atau blogger blogger lain pon boleh kritik?..mana nak tengok kritik dan komen2 tu semua? isk...banyak kalau aku nak tanya ni..hehehe..tadi aku masuk la kejap blog ben tu..aku baca la pasal segmen yang dia buat tu..tetap aku bengong jugak tak paham paham..wakakaka...

So dengan rendah dirinya aku nak mintak tunjuk ajar kawan kawan blogger semua ni..kalau u all tau dan terrer pasal ni ,drop je komen ok..tak baik tau kedekut ilmu...wakakaka..


P/S : konon taknak bebel banyak..tapi berjela jela gak..lol
.

8 comments:

  1. segmen?macam main pop kuiz kat tv je.lebih kurang kot..haha

    *aku tak pernah bersegmen.

    ReplyDelete
  2. hahahah..ok2,jawapan yang agak aku paham..so kena tekan buzel la ye zaza..ekekeke..

    ReplyDelete
  3. nak angkat tangan sambil menjerit,"nak jawab!nak jawab!".. pun boleh. pilihan di tangan anda.haha

    ReplyDelete
  4. haipp,puk ko kang..melawak plak kat sini..wakakaka..nexttt....

    ReplyDelete
  5. for me segmen tu cam rancangan yg membuatkan seseorg tu teruja sgt nk msk . like say la.. ' jom join blglist qwertyuiop ' mean that, semua org akan join.. saling exchange link kt blog qwertyuiop tu..n lau qwertyuiop tu popular sgt2 sampai da msk majalah da blog dia sapa yg xnak join segmen dia wat tu..kn? ko pun msti nk join kn? tumpang popular sekali.. follower pon boleh up kn? traffik blog ko naik mendadak kot.. hehe but for me is just for a while. be our self :) xkisahlah follower cepat ke lambat ke up dlm blog kita.. da phm ke cik abg oitt? ~ ko da wat sara membebel pnjg dahhh! ~ heee

    ReplyDelete
  6. kira segmen ni tujuaan nak upkn trafik dengan folower la ek..gunakan blogger yang dah otai sebagai orang tengah..otai tu traffik up,blogger yang join pon senang2 leh up trafik ngan dpt meramaikan folower..shot cut la ni kan..cet..

    *cara nk join tak paham lagi..

    ReplyDelete
  7. cara nk join? ko rerajin le tinggalkn komen mcm sara ne.. hehe lau tuan pnya blog tu berkenan ngan blog ko so dia akan listkn blog dlm bloglist dia.. i think so.. coz ak ad terbaca satu entry nie cara nk bloglistkn follower.. (sorry da upa blog tu nma ap,lau x leh kai ko bace smpai phm hehe )
    - komen semlm tu sara teringat ap yg kwn sara ckpkn.. coz ad kwnsara nie dia suka sgt bersegmen n sara tya dia.. lebih kurang cm ni la dia story kt sara..hehe-

    ReplyDelete
  8. haizz..serabut palotak aku dah ni..hahaha..takpa la sara..janji ada orang2 mcam ko dan yang lain2 yang sudi jd pembaca blog aku ni pon dah aku rasa best..

    ReplyDelete