Friday, December 23, 2011

Laman sosial vs blogging

assalammualikum wbt..

Lepas tengok video parody panglima myspace nak ludah facebook semalam(puii!),tiba tiba je aku teringin pulak nak tengok akaun myspace aku lepas bertahun dah di tinggalkan ..ekeke..

Baru je semangat nak bukak, password email salah pulak..ekeke..tapi tu tak melemahkan semangat aku untuk terjah balik myspace tu..bila dah dapat password,tekejut pulak aku tengok gambar profile aku tu yang cam !#%$%@&..siak tul..ekekeke..tak sangka aku boleh letak gambar camtu dulu untuk profile..demm..



Mujur la sebelum aku tinggalkan myspace tu,aku dah delete banyak gambar kecuali gambar profile dan sekeping gambar dengan member aku tu kat sebuah kelab..bila tengok balik gambar tu,rasa macam kembali ke zaman kegelapan gotham city je..hahaha..

Time myspace ni aku suka lagi upload² gambar..dah la semua gambar tak senonoh je..haih..korang jangan pikir bukan² lak..maksud aku, gambar tu gambar masa aku berpoya poya kat club je banyak..sory geng..gua memang nakal dulu..tapi walaupon aku nampak agak liar di mata kasar, tapi sebenarnya dalam hati ada taman wei..hahahaha..buktinya nama aku kat myspace tu kan En.tomato..kahkahkah...

Lepas tengok myspace tu, aku jalan jalan pulak terjah friendster..kat sini lagi hampeh..dah jadi apa tah..penuh game je..haha..last sekali aku masuk tagged..kat sini je aku tengok tak banyak berubah..hahaha..(aku takda keje)..

Akaun fb aku sekarang pon seminggu sekali je aku login..biaq pi la..kat situ pon aku dah penuhkan dengan iklan churp churp je..kahkahakah..bak datang apa² lagi laman sosial pon tak lama la dengan aku..semua aku cepat bosan..twitter yang terbaru ni pon aku saja ikut2 trend.hihi..sesekali aku tulis la jugak,tapi wall aku tetap penuh dengan iklan churp churp gak..kehkehekeh..

Kesudahannya bukak blog jugak yang best..blog sampah ke busuk ke,blog ni jugak yang aku paling sayang..hehe...bagi aku la kan,laman sosial ni mula mula je best,dah lama sikit, lemau..dah la tak sesuai dengan jiwa aku sekarang..nak bercerita dengan status?update 5mint sekali?wtf..tak puas aku..lagipon sapa yang kesah..aku bukan retis pon..kahkahkah...

kalau guna blog ni pulak,lagi lama kita gunakan lagi tinggi value dia kan..walaupon tak berapa tinggi value untuk dijual,sekurang²nya ada sentimental value untuk kita..lagi lama kita menulis, makin matang kita menulis,lagi banyak kepuasan yang kita dapat..sampai satu masa, korang mesti rasa blogging ni lagi seronok dari laman sosial..



p/s : away..layan farmville kejap..ekeke


38 comments:

  1. sama laaa bro..hehehe..rasa macam pelik jer..tapi yang best dpt balik skit memory atau picture zaman2 pakai myspace..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. aku dah lama delete akaun tu sume.. tinggal fb je.

    ReplyDelete
  3. aku tak reti nak deleta la zaza..hahaha..tu yang abaikan je..

    ReplyDelete
  4. mmg dah laam rasablog nie lg best dr laamn sosial.semualaman sosial boring gila..

    tagged dh lama pun delete,friendster dah lupa password.twitter tak tau guna.haha..fb ja hari2 bukak,tp bosan..update status setahun sekali.hoho..

    ReplyDelete
  5. hahaha...teringat zmn myspace...semua menggila buat myspace, tapi aku paling xsuka buat myspace...

    ReplyDelete
  6. dr dulu sampai sekarang, yg tak pernah pudar cume blog je :D
    org dah mule boring dgn facebook, lps nih lepak twitter plak..lepas twitter ape plak lah agak2nye~

    ReplyDelete
  7. @pn.kutu : hahaha...ok la pn.kutu..enjoy la blogging..

    @nfx : so ko takde myspace la ek..pehh..pelik..ekeke..

    @cik suriz : hehe..apa yang same tu..hihi

    @amyzana : pandangan aku camtu la..kat laman sosial ni terhad je nak buat mende..tak sesuai lagi dengan jiwa..blog gak best..hihi

    ReplyDelete
  8. hah,betolla tu..blogging lagi best kan...sebosan maner tetap nak bukak jugak..:D

    ReplyDelete
  9. hahaha...aku xder myspace, tapi aku kena ajar kanak2 riang bukak myspace...hampeh betul...nk main myspace tapi coding xpandai...kan dulu2 nk setup cantik2 kena coding2 skit..aku more too blog masa tu, xsempat nk bukak myspace...dulu blogger name lain, skang dunia baru, nama baru...hahahaha

    ReplyDelete
  10. yg pergi dtg berganti kehkehkeh, btuko2 laman sosial XD

    ReplyDelete
  11. @nfx : betol la, dulu banyak main coding kat layout ms.baru aku ingat..haha..lupa pasal aku guna layout standard je.hehe..

    @chuu : pasni tah apa lagi nak keluar..ikut tetap ikut, just explore dengan tak je la..hehe..

    ReplyDelete
  12. dh lme daa xmen laman sosial..caya x??haha

    ReplyDelete
  13. aku caya je syabab pasal aku pon dah lama slow benda tu..kosentret kat blog je..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  14. hahaha..tula pasal aku mls buat myspace nih...kejap org tu tanya, kejap org ni tnya...tu pn aku plak kena tlng editkn code2 yg failed...hahaha...tapi dlu myspace memng gempak...skang cm hampeh..aku bukak tgk pn xbminat...FB nmpk profesional skit...

    ReplyDelete
  15. untung weyh duk blogging. ko post sikit je, dh ada orang komen. memang valuable. kalo aku, post sndri mau bace la.. ngehngehnegh

    ReplyDelete
  16. @pok amai-amai : memang tak tahan..bukan klabing..kelab kompang kg je..hahhaa..

    @nfx : nasib la kalau dah pandai tu bro..memang jd mangsa je la..hehe..fb ni mmg ok,tapi dah boring jugak..tu la masalahnya..haha..

    @cikyuyu : sikit mende..nak panjang mane lagi yuyu oii..ekkeke..ramai orang dah komplen entry aku berjela jela ada la..haha..

    ReplyDelete
  17. hahaha...mmg jadi mngsa pn...FB pn aku just read updated news dari pages2 aku like...if boring, tackle la pompuan bro...hahahaha

    @cikyuyu : ala, kdg blog kita ramai readerwalkng...diaorg mls nk komen...just read...yg penting apa yg nk d share....nk read or nop, tpulang..traffic cmne, kt je tau...hehehee

    ReplyDelete
  18. hahaha..ok gak tu..sementara bini aku balik kampung cuti ni, tackle gadis pon caroo..keke..

    #cik yuyu..jom detim..ekeke..

    ReplyDelete
  19. aku lagi suka zaman myspace dari myspace ;)

    ReplyDelete
  20. sehati sejiwa la kita..blog kini dan selamanya
    he he

    ReplyDelete
  21. @rara : kenape dengan zaman maispes tu?ade cite menarik ke?hehehe..

    @sara : hahaha..tengok la gak..rajin update..tak rajin biar je..haha

    ReplyDelete
  22. panglima blog abag ni..puii! haha

    ReplyDelete
  23. haha..myspace..dh xd..hanya tggl fb aja deh..=(

    ReplyDelete
  24. jiwang seyh ko ni duk sayang-sayang kat blog,lalalalalala :P



    wei ko rindu aku kan...wakakaka

    ReplyDelete
  25. hahaha..blog ni bini muda aku la wei..

    p/s : rindu la gak kat ko onie..letak tangan ke bahu,mata pandang atas dan jelirkan lidah..

    ReplyDelete
  26. aku pun baru terjah minggu lepas. jenuh ingat pword pas berkurun tak pernah bukak. sempat jugak ahh terjah mespace ko ng wani. hehe. :D

    -malas log in-

    ReplyDelete
  27. hahaha..sebuk pulak tengok org punye..tengok ko punye je udah la..ekeke..

    ReplyDelete
  28. haha. dah alang2 aku login.. terjah ahh mespace orag lain jugak tengok active ke idok. haha. ternyata sume org sama. :D

    -maleh log in-

    ReplyDelete
  29. dkt 2thn tak berblogging, ni dtg blk. lol. myspace tak terkenal da tym sy kat u, lbh kpd frenstr. tp lama2 frenster pun jth gk. hoho.. myspace skrg guna tuk cari drama jepun shj. hoho..

    ReplyDelete
  30. aku baca entry yg ni (dec 2011) dgn entry sebelumnya (july 2011) pun dah nampak byk beza penulisan ko..lagi matured la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. peduli apa pulak ko dgn pendapat aku kan? kahkahkah =))

      Delete
    2. dah selalu tulis ok la kot..nak cakap ade bakat menulis tu memang tak..hahah..
      tapi bila dah biasa menulis..lame2 matured la skit kan..hahha

      Delete
  31. ok last last... as for me, blog makes me love those people I havent met, fb makes me dislike people I already know in real life. opsiee.

    ReplyDelete