Tuesday, December 18, 2012

Putus Cinta?..

assalammualaikum wbt..

Aku macam dah hilang punca je nak update blog yang menepati selera pembaca sekarang ni....tapi ada satu topik ni aku pasti jadi bacaan popular oleh sesapa je..mungkin penerimaan dan pencernaan tu je la berbeza setiap orang..yang pasti hal ni tak dapat dipisahkan dengan fitrah seorang manusia..

Jadi harini panggil aku Dr.love Bundle ok..eh, ingat aku huha-huha takda pengalaman bercinta ke..hahaha..apa yang aku nak story ni kisah yang dah lama sangat pon terjadi...nak citer kisah cinta aku dengan bini aku tu tak mungkin sama sekali la yer..hahaha.

Nak cakap pes love tu tak jugak.aku ni dah banyak kapel-kapel  time sekolah,cinta kambeng,cinta monyet semua dah rasa..maklum la pemes dan diminati ramai kan..hahaha..tapi kejadian yang aku nak citer ni agak memberi kesan la kat aku..kecantikan awek tu boleh la tahan..dia sexy dan tinggi mcam JNa rasanya..memang ramai la nak ejas awek aku ni termasuk kawan-kawan aku sendiri..

Masa tu pulak, aku ade seorang member baik, bukan mat jebon je kawan baik aku..kira dia ni kalau aku pergi detim pon dia ada la sekali..lagipon aku bukan jenis jiwang karat yang suka berkepit berdua je..bila hang out detim tu kuar lepak sekali dengan kawan kawan..lagi pon gf aku tu pon suka lepak ramai-ramai dengan kawan-kawan aku...


Pendekkan cerita, hubungan aku tak lama pon. lebih kurang setahun je..tau tau dia nak putus atas sebab sebab yang tak pasti..aku pon terpaksa la redha je walaupon tak rela..hahaha..time ni aku sentap gak tapi tak frust mana la sebab aku pon ada scandal dengan kawan dia jugak dalam senyap-senyap..hahahha..tapi tak serius la..kira cam teman tapi mesra la ayat orang dulu dulu..hahahaa..

Seminggu lepas putus tu terasa jugak la kekosongan jiwa dan raga kan..maklum la, awek takda..nak bersms malam-malam pon takda orang nak layan..kahkahkah..kenangan yang tinggal masa tu cuma helmet ARC je yang aku belikan untuk awek tu pakai bila keluar..nak buang sayang..hahaha..tapi kejadian paling tak boleh blah lepas tu terjadi...

Tak sangka member baik aku rupanya yang dah ejas awek aku tu..baru je seminggu putus dia boleh on je terus..aku syak sebelum aku putus lagi diorang dah ade fair....yang paling tak boleh blah tu, cara diorang nak tunjukkan kat aku yang diorang dah kapel memang WTF..aku boleh dikirakan kategori cool tahap Nicolas cage la bila kejadian WTF tu berlaku kat aku..

 beliau ni selalu berlakon watak yang cool dan serius je..payah noh nak senyum..


Satu hari tu time aku tengah tengok tv kat rumah, dari jauh dah dengar bunyik motor member baik aku ni rem-rem depan rumah aku..cam selalu dia datang nak lepak atau nak ajak aku merempit je la..tapi hari tu lain..aku memang terkedu...aku tak tau camna perasaan korang kalau member baik dengan Ex Gf ni datang rumah korang sebagai pasangan..kemain lentik lagi bontot dia atas Rxz tu..demm...hahhaa..

Tapi apa aku boleh buat..sabar je la..terkedu tapi terus control emosi..yang lagi tak boleh blah..member aku ni datang bawak ex gf aku tu semata-mata nak pinjam helmet yang dulu dia dah pakai masa kapel ngan aku..wtf men...takkan  takleh belikan gf lu helmet baru der..haha..tapi aku tak la cakap camtu kat dia.hahaha...aku pon bagi je terus tanpa banyak bunyi...lagipon helmet tu memang aku beli untuk dia kan..tak payah la aku simpan lagi..woooo...

Sentap memang sentap..aku tak tau orang lain buat apa kalau berada kat tempat aku..aku alami pengalaman bangsat camni tanpa persediaan..kena tinggal tanpa punca, member baik kebas awek, helmet kenangan pon kene tapau..hahaha...tapi lepas kejadian tu, aku tetap baik dengan member aku tu..kawan tetap macam biasa, cuma bila dia dengan perempuan tu, aku tak boleh ada dengan dia..emosi, panas bontot..hahaha...

Walaupon lepas tu nampak macam biasa..tapi takda sapa tau perasaan sebenar aku..kawan yang aku percaya dah tak leh percaya dah..tapi tetap kawan la walaupon aku tak percaya dia..haha..so tak lama lepas tu aku ambil keputusan sambung belajar balik yang dah lama aku tangguhkan...in b4, masa kejadian ni aku dah kerja pon sebenarnya..kira aku bawak diri la kejap malas jumpa diorang tu semua..hahaha..

kehidupan baru aku yang lebih jahaman bermula sejak sambung belajar tu....kesan dari kejadian tu aku menyalahkan perempuan semua tak leh percaya dan sekadar untuk aku dipermainkan je....

bersambung............


******************



Soalan berkaitan entri :-

1-Antara kawan dengan kekasih mane korang pilih?

a.) kawan
b.) kekasih
c.) sepupu jiran kekasih
d.) mak jemah


2-Apa korang buat kalau jadi kejadian macam sewaktu member aku datang rumah tu?

a.) jemput masuk rumah, minum dulu..
b.) menangis
c.) libas je dengan pedang samurai
d.) mengadu kat mak


 3-Siapa patut disalahkan sebenarnya?

a.) kawan
b.) kekasih
c.) jiran punya kekasih
d.) ym bundle


Mungkin ramai dah pernah terbaca  kan kisah-kisah camni..selalunya perempuan la yang suka berebut laki ni..kompom la gaduh besar..elok elok dari BFF terus putus kawan..kehkehkeh..tapi aku lain, tak perlu la kan aku nak gaduh dengan kawan sebabkan seorang perempuan..dan kawan camtu yang langsung tak reti respek orang pon tak sesuai sebenarnya jadi kawan..haha..so aku blah..mulakan hidup baru yang lagi mencabar..hehehe...



p/s :  pada yang tengah kecewa tu, sabo je la yer..kalau lelaki silalah cari pengganti baru..kalau perempuan,toksah cari lagi,aku kan ada..kehkehkeh..
 


113 comments:

  1. amboi..panjangnya..ni entry ke novel? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. manede panjang..aku dah try habis pendek dah ni..haha

      Delete
    2. alamak..komen salah tempat der..hahaha

      aku xpernah la ada situasi macam ko..sentap gila kot kalau member tiba2 dtg dgn ex, semata2 nak pinjam helmet..rasa macam sengaja nak show off pun ada..tapi kalau betul2 jadi kat aku, aku diam jer kot..buat macam xde apa2..

      aku jawab balik la soalan kat atas tu..kawan dgn gelpren, mana yg aku pilih..susah kot soalan ni..sebab normally aku selalu lebihkan kawan2..:D

      apa aku buat kalau kejadian member dtg rumah tu..err, buat muka ketat, bagi helmet, lepas tu aku xtau la nak buat apa utk hilangkan sakit hati..

      sape yg bersalah dalam hal ni..kehkeh..ko pun bersalah jugak, sikit la, sebab ada affair dgn kawan dia..tapi kalau based pada cerita ko, nampak macam ex-gf tu yg salah..dah la mintak putus atas sebab yg x pasti, pastu boleh pulak kapel dgn kawan ko..

      dah..aku lapar..

      Delete
    3. aku pon sure member aku tu saje show off depan aku..yang exgf aku tu tak pandang pon aku..tau jugak dia malu..aku terkedu je masa tu..aku pon tak tau nak cakap apa dah..mmg kejadian tu wtf in the world la..

      diorang tu sama dengan je..aku dapat pakej kene tipu dari awek dengan member baik sendiri..suck betul..haha..

      yang penting aku cool..hahaha..

      Delete
    4. cinta tu kambeng...haha..ko patut komen bawah ftw atas sekali tu wadi..kurang perasan la ko komen kat sini..haha

      Delete
    5. hacummmmm Bundle puji Na cantik kee??
      aouchhhhh #_#
      hebakk jugakk abg kuu ni bercinta..!!
      tu tu laa jodoh ni ketentuan Allah...cantik mcmne pun tgkk kat wani gakk sangkutt huhuhu

      okayy jap sebelum tu Na nak bgtw ...
      semlm Na mimpi bundle H Lyaa kelakar x>??? tibe2 ninja pun ada..
      yang lagi klakar mimpi tu muka dyeorg berpandukan pic profile dyeorg bundle.. tp mimpiii tu BEST!!!!!
      EH dlm mimpi oun Bundle mmg sorang kuat buli.. H penyabar Lyaa sgtttt kepochi hahaha Ninja 24jam blur..Na bole buat Entry pasal mimpi tu taw. :D

      okay nak jwb soalan bundle lakkk

      1) Na pilih kawan

      2) Na ajak jemput masuk minum relax cool n chill ;p i(kalau mengamok nampak mcm kita poyoo nk perempuan tu kan xyah kot bagi perempuan tu poyoo huhu)

      3)PEREMPUAN tu laa salah..klau ye pun jgn laa bercinta dgn kawan bundle..kalau nk kata jodoh dye pun xkn dlm masa seminggu kot bole couple dgn org lain lagi2 kawan bundle kan?? isk isk isk
      tp klau ikut pada takdir takde sapa salah bundle
      HAHAHAH

      Delete
    6. eh, aku ade puji cantik ke?perasannye ko ni na..hahahaha..aku cakap tinggi dengan sexy je la..kehkehkeh...

      aku tunggu entri mimpi ko na..tp aku dengan liyaa je la ade rupe betul ye dak..ciknin dengan h tu dah rupa katun je profile dia..hahaha..

      malas nak komen pasal jawapan tu..tapi semua salah..suka hati aku la kan,nak bagi betul ke salah..hahahahaha...

      Delete
    7. Aku jugak yg kepochi. Hampeh! Mohon buat entry bertajuk mimpi. Kehkeh! Watak Liyaa tu tukar kepada sopan :P

      Delete
    8. alaaaaaa kan bundle ckp ex bundle tu cantik..tggi mcm Na so cantik laa Na pkahkahkahk EHH biaa laa org nak pasan sikit suka jelesss!!!
      da tag org pastu xnk bg muka kat org pulakk pukul kang! ;D

      taw xpeeee mmg bundle dgn Lyaa je laa ade rupaaa HAHAHA

      alaa smua jwon nya btul actually bundle je ego xnk ngakuuu benda tu btul huhuhuu brubah laaaa BUNDLE~!! HAHAHAH

      Lyaaaaa watak sopan mcm sape Lyaa Nak ni?? utk Lyaa nk sggp tukar kannn kekekke Eh tp Lyaa mmg kecuh taw dlm mimpi tu..Na terjaga pun sbb da rimas dgn mulut Lyaa kakakakkaka *SUMPAH GURAU~!

      Delete
    9. liya tu pemalu la jna..aku pon pemalu+tak pandai buli orang..harap maklum..hahaha..

      Delete
  2. 1-Antara kawan dengan kekasih mane korang pilih?
    d.) mak jemah


    2-Apa korang buat kalau jadi kejadian macam sewaktu member aku datang rumah tu?
    d.) mengadu kat mak


    3-Siapa patut disalahkan sebenarnya?
    d.) ym bundle

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mesti tak baca betul2 kan cerita tu..jawab berdasarkan cerita la..semua jawapan ko salah..kahkahkah

      Delete
    2. hahaha..ni jawapan mengarut jer ni..jawapan no. 3 jer ada kaitan dgn entry..yg lain, haram...

      Delete
    3. Aku setuju dengan jawapan H kecuali yang no 3..

      H yang patut disalahkan sebab dia romeo..Hahahaha!

      Delete
    4. sida :
      hahahhaa..tak pasal2 H plak ko salahkan..ko ni tak baik tau sida..hahaha..

      payeh :
      tu aku pon tau..hahaha..

      Delete
    5. heh..tiba2 aku pulak yg kena..grrrr

      Delete
    6. aku baik la...grrrr! hahahaha..

      Delete
  3. Nak ambil bahagian menjawab XD

    Kawan! Sebab kekasih ni rumit sikit. Pasti libatkan urusan hati.
    Jemput masuk rumah, hidang air dulu! Buh julap sekali! Cis!
    YM Bundle. Hehehe. Sebab masih cool dengan pinjamkan helmet. Kalau saye, helmet tu sye lempar je kat kepala dedua. Huh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..buh julap tu win gak..hahaha..
      masalahnya aku dah tak terkata apa-apa time tu..sentap..hahah..

      p/s : helmet tu aku bukan setakat bagi pinjam..aku bagi terus kat dia..tak payah pulangkan dah..cool kan aku..hahaha..

      Delete
    2. Serius encik cool n mungkin nampak berkaliber di situ. Hahaha, kalau perempuan agaknya mungkin dah meraung kott. Yelah, lepas seminggu terus ada pengganti kan tak kira lah ada skandel ke tak. Kira tabah jugak la ym bundle berhadapan dgn insiden tu walopon senanya sentap sampai kelu ya? Hahahaha xD

      Delete
    3. kalau pompuan baru teserempak exbf dngn gf baru mau dah masuk habuk mata tu..haha..aku diorang siap datang rumah lgi mintak nak helmet.gila betul..hahaha..cool2 pon kelu gak..beku terus sebab sejuk sangat..hahahhahaha..

      Delete
  4. 1-Antara kawan dengan kekasih mane korang pilih?
    mak jemah

    2-Apa korang buat kalau jadi kejadian macam sewaktu member aku datang rumah tu?
    a.) jemput masuk rumah, minum dulu, letak racun dlm air.

    3-Siapa patut disalahkan sebenarnya?
    ym bundle

    p/s nanti cik ton pulangkan helmet tu. ok bai

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib la aku baik dulu ton..kalau tak mesti ko dah kene racun..huh..

      p/s : huh..habis madu sepah dibuang..ko simpan je la terus helmet tu cikton..hahhaa...

      Delete
    2. hai kak wani. akak cubit je bundle ni. dia selalu buli saya. mementang saya ni kecik

      Delete


  5. Tapi yang i pelik la kan,nape sampai sekarang kalo u terserempak dengan Ex-5 u tu, u gelabah nak ngelak je kejenye? tak paham ? tolong huraikan..

    dari
    isteri yang musykil

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha..u ni buat kantoi je la yang..hahaha..maaf soalan tu msih takda jawapan..hahaha

      Delete
    2. kalo tak leh bagi jawapan yang khusus tu maknanya i boleh agak macam² sebab..huhh

      Delete
    3. cik puan bini aku :
      kan i dah citer, takde sebab pon..u toksah nak agak2 lah..hahaha..

      sida :
      ko toksah sibuk..hahaha

      Delete
  6. wohoo.. nak jwb soklan dulu.
    1.e:keluarga. pilihan 2.a:kawan
    2.e:bawak kwn pompuan kau yg paling bes n sporting(make sure kwn pompuan ko ni sporting dan boleh bg kerjasama..kehkehkeh), kasi tunjuk kat ex kau."aku pun boleh dpt lebih bagus dr ko" pilihan 2.a:jemput minum (harus tunjuk diri kuat)
    3.e: lainkali, kumpul duit sesiap, pergi pinang anak org. tak payah nak hangkut2 membazir duit..
    kehkehkeh..

    btw, aku tak rebut lelaki. siap undur diri. sbb aku yakin ada yg lebih bagus dari dia utk aku.. peace.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon cik 4feet jawab objektif je walaupon jawapan anda tu betul..hahahhaa...
      masa tu aku terkejut beruk dah 4feet..bg helmet pastu aku terus masuk rumah..sentap..hahaha..

      wow..ko macam ade kisah cinta 3segi gak ni..aku refer kat drama korea yang selalu rebut2 laki tu..kehkehkeh

      Delete
    2. hihi..sorry.. ;p
      wohoho..ko layan jugak eh korean drama..? mcm tak percaya seh..
      haah..sgtlah 3 segi. aku pernah share kat blog; Dia eX saya..

      Delete
    3. eh, manade layan drama korea..saje je..hahaha..fullhouse je pon penah layan..hahaha..bagi link entry tu 4feet..hehe..

      Delete
  7. pergh mmg jahat giler kawan ko & ex awek tue....

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa saje nak kenekan aku...nasib aku pandai cover..luaran biar nampak cool..tapi hati sapa la tau kan..haha..diorang mmg jahatt...hahaha

      Delete
  8. 1-Antara kawan dengan kekasih mane korang pilih?

    E)..family..hehehe


    2-Apa korang buat kalau jadi kejadian macam sewaktu member aku datang rumah tu?

    a.) jemput masuk rumah, minum dulu..



    3-Siapa patut disalahkan sebenarnya?

    a.) kawan
    b.) kekasih
    d.) ym bundle

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..aku tau la famli fist..tpi ko kene jawab objektif je...so jawapan soalan 1 ko salah..hahaha...aku nak jemput tapi diorang sombong..exgf aku tu tak pandang pon aku..malu lettew..hahaha


      3-kenapa aku pon salah??aku mangsa laa..grrr..

      Delete
  9. hahah. first aku nak gelak lu.

    jawapan soalan no 1 : aku lebih rela tak berkawan n tak berkasih la kalaw pangai macam mintak kene sumpah berpuloh keturunan.

    jawapan soalan no 2:alang-alang aku ada silat gayong! mari, turun gelangang la kalaw berani! chet!

    jawapan no 3: yang nie... tada sapa yang perlu di persalahkan. kaw dapat pengalam bercinta walaupun kawan kaw macam caker. kaw da boley detect der kawan mana makan kawan punya nasi lepas tuh buat bodo. and kaw epy sekarang wat dengan bini kaw. may allah bless both of u, including ym junior naa..

    ps: jangan persoalkan jawapan aku.. sukati aku nak jawap apa.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ko gelak la..nanti ko kene baru tau..hahahhaa...

      aku pon sebenarnya camtu gak..sebab tu aku pon blah la sambung belajar..malas jumpa diorang lagi..bawak diri..hahahhaa...

      kan senang kalau libas je ngan pedang samurai..hahaha...

      yep..tu semua pengalaman je..ade seronok ade cam caker..yang penting skag aku bahagia je ngn bini aku..benda2 tu semua buat aku tegelak je balik kalau ingat.hahaha..

      #aku tau ko jawab bawak toyol kan ni..semua betul la..hahahahaa..

      Delete
  10. Bunga bukan sekuntum, kumbang pun bukan sekoq. kah kah kah!
    Kawan pun makan kawan. Apa jenis kawan ni, dok ambik bekas orang.

    1.D
    2.D
    3.B

    ReplyDelete
    Replies
    1. ulam baik bro..kawan pon boleh diketepikan..mcam2 jenis orang ade..sorang pegi banyak pulak aku dapat awek pastu..haha..

      2 jawapan lu betul..yang no3 tu salah..hahahahhaa...

      Delete
  11. oouh. macam pekse lak entri kali ni.

    1.d - kawan ngan kekasih same je mereng. mak jemah gak boleh pakai
    2.a - minum lah air aku dah ludah. hahahaha.
    3.b - kekasih memang tak boleh pakai.

    boleh dapat markah penuh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru aku bagi 3 soalan je..hahahhaa..

      1.betul gak tu..mak jemah win..
      2.kene ludah dulu ke sebelum hidang air tu..kejam ko...hahaha..
      3.walaupon 2 2 tu aku rasa sama naik je..aku salahkan pompuan tu gak sebab tak setia ngan aku..haha..

      so jawapan ko semua salah..kahkahkah..

      Delete
    2. Ncik Bundle, aku takmau repeat paper...

      tu lah. aku pantang betul ngan orang tak setia ni!! seb baek aku tak pilih jawapan pedang samurai.

      aku takdak pengalaman ni. emosional je aku lebih.... haha

      Delete
    3. takde pedang samurai pisau pemotong daging pon boleh..hahaha..

      taun dpn reseat paper ye..hahaha

      Delete
  12. 1-Antara kawan dengan kekasih mane korang pilih?
    c.sepupu jiran kekasih

    2-Apa korang buat kalau jadi kejadian macam sewaktu member aku datang rumah tu?
    c.libas je dengan pedang samurai

    3-Siapa patut disalahkan sebenarnya?
    c. jiran punya kekasih

    kehkehkeh...

    kalau aku la, aku pilih kawan lagi.. kawan yg sokong aku je la.. kalau kawan mcm cilaka jugak, aku tetap pilih kot.. sebab dia kawan? hehehe.. baik kan aku... kawan tetap kawan..

    kalau aku sentap sangat, aku tunjuk je muka ketat, sengih satu saat, blah..

    kalau kejadian tu jadik kat aku, aku tak tau la nak buat camane.. sebab aku rasa peristiwa mcm tu mmg takkan jadik.. tapi aku buat2 akan terjadi la ye, nak kasi kau puas hati.. kalau jadi mcm tu, aku kasi helmet ngan farewell " naik leklok tau moto tu. jangan eksiden.. dosa byk lagi tu.." kahkahkah

    sape yg bersalah tu, aku takleh nak pikir.. kalau diberi pilihan, aku nak jawab kau.. bulih dak? kehkehkeh.. maybe that girl salah jugak kot.. entah la eden..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat ko komen panjang2 ni payeh..hahahha..

      nama aku ni ni mak pak aku bagi rafiq bermaksud teman..so tak mustahil la kan aku lebih pilih kawan..hahaha..

      lepas diorang blah dari rumah aku mcam2 gak aku terpikir pesal apa aku senyap je..tapi nak buat camne, kelu jadinye..hahaha..
      salah aku sebb aku pon gatal gak ngan kawan dia..tapi aku pandai cover line maa..dalam kes dia tinggalkan aku pastu kapel dengn member aku tu mmg salah pompuan tu la..aku tak kira..hahaha..

      Delete
    2. sekali sekala aku komen panjang2.. pasni aku takleh komen dah... heee

      nama kemain best.. rafiq tuu.. panggil bundle.. hahaahahaa.. takpela kan.. aku pun sama je..

      aku rasa kau terlebih sentap kot.. sampai kelu.. maybe otak ko masa tu dah taleh nak proses apa yg jadik...

      laen kali jangan nak gatal sangat! kang menurun kat Ym.Bundle JR.. muhun jangan lahh dia ikot perangai bapak dia ni...

      Delete
    3. aku tertanya tanya macam mana yang dikatakan lebih jahanam tu??

      Delete
    4. aku takmo la anak aku gatai cam aku gak..biar dia ramai peminat udah la..yang gatai tu toksah ada..hahaha..

      yang lagi jahaman tu lagi teruk la..isk tu pon tak paham..aku dah nakal, jadi makin nakal la lepas tu...

      Delete
  13. 1.A
    2.C
    3.A

    kira hebat jugaklah boleh buat bodo je dengan awek tu . tapikan asal perempuan tu macam tak ada apa2 perasaan bersalah? senang nya ikut lelaki ? kawan lelaki tu pulak , dia tak takut ker kena bunuh ke hapa ?

    tak rasa apa2 ker cerita kisah lama ? hehe

    ex tu sekarang macam mana kehidupan dia ? anak berapa dah ? keh3

    best cerita ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan soalan kedua ko bleh tahan nampak marah kat situ ek..hahahaha..tp logik gak kalau orang lain mungkin jadi camtu..nasib aku rasional..hahaha

      aku takleh buat ape pon..orang dah taknak aku terima je la..tp bab diorang wat cam takde perasaan apa2 tu mmg kejam la..baru lagi putus kot masa tu..kalau orang lain takpe lagi..ni dengan kawan2 jugak..hampeh betul..hahaha..

      aku tak rasa apa2 pon sekarang..

      tgk dia sekarang camtu gak..nak enjoy je hidup..dia belum kawen lagi...

      best? errrr...terima kasih la cik pensil kalau terhibur dengan entri ni..hahaha

      Delete
  14. panjang betei. macam nak buat novel dah. tapi xpe, suka baca kisah macam ni.

    nak bagi pandangan sikit. ekceli, benda-benda macam ni boleh dikatakan karma atau balasan la utk apa y kita dah buat. y encik YM pergi main skandal masa kapel dengan that girl tu apesal la (-.-") . so, tak boleh nak marah sampai sentap sangat la bila that girl ada affair dgn kawan u sdri. supposed kena cakap, "padan muka aku. main skndal blkg awek, alih2 kawan aku sdri skndal dgn awek aku" .hahah

    sedih tu memang la sedih kan. sentap kot, lagi2 part y pergi amek helmet tuh. wuuuu~ mahu kasi jelingan maut 15das. kalau farah, farah tak salahkan kawan, salahkan y girl tu la. dah kau tahu tu kawan aku, yang kau menggedik pergi layan tu jugak kenapa (*_*)v . cari la orang lain yang takde kena mengena.

    whats comes around, goes around :)

    oke lah, lapar . nak pegi makan. nanti nak update entri pulak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak panjang mana la farah oi..entri aku yang lain semua pon panjang2 gak..ni pon aku dah cube ringkaskan dah..hahaha...

      ye..aku pon sedar ni karma la kononnye..balasan sebab aku pon gatal jugak..tapi aku pandai cover line apa..dia tak tau pon aku ade skandal..hahaha..

      aku pon tak salahkan kawan aku tu..yang salah pompuan..dia yang game aku kan..member aku tu just silap sebab tak pandai jage hati kawan je la..tpi nak buat camne..dah dia pon suka..amik lah..hahhaa..

      aku pon lapa gak ni..tapau sikit..haha

      Delete
    2. mana dennn tahu pasal entri blog ni sebelum2 ni. semalam first time terjah blog ni. kehkehkehkeh

      Delete
    3. selamat berkenalan ye farah..rajin2 la lagi baca blog aku ni..hahaha..

      Delete
  15. 1. pilih kawan.
    2. jemput masuk, minum dulu... (lepas tu senyum jer, hapy2.. nk tunjuk bertapa saya tak kesah sbnrnya .... )
    3. salah kan diri sendiri.. sbb knp lah ngong sgt mengenali org sebegitu, haaaa.... then walk away.. ki kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.ok
      2.masalahnya keadaan time tu masih amik kisah..sentap kene tinggal belum reda dan sentap baru plak tgk camtu..hahha
      3.tu mmg cara nak pujuk diri sendiri gak tu..

      Delete
  16. eh siap ada soalan lagi yer ? dah macam drama kat tv tu haa .. hehe.. hujung cerita mesti ada soalan.. siapa dapat jawap ada hadiah.. hehe

    okeh soalan pertama,, jawapan aku A iaitu pilih kawan.. dan soalan no 3 , aku pilih d hahaha .. jgn marah gurau je... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ko bnyk tngok drama melayu ni mad..aku tgk drama korea takda pon soalan..haha..

      soalan no1 ko salah..yang no 3 je betul..tahniah..hahaha..

      Delete
  17. hahaha.. xbleh blah ar.. siap ada soalan lagi.. kawan lah salah, tapi antara kawan dan kekasih dalam hal di atas, baek xyah plih dua2.. cari yang lain lagi bagus.. kekasih tu pn salah gak.. ngokngek tul.. hahahaha...
    cool laaa bro, siap bg helmet lg.. kalo sy,dh lempar dh tu ngn batu.. ish3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..jgn la marah emma..3 soalan je pon..hahahahha...betul gak tu, kawan patutnya jage la hati member kan..ni dia yang wat camtu..kesian aku..
      yang pompuan tu dah satu hal..sabo je la..

      yang penting kene cool..hahaha..

      Delete
  18. Eceh! Tak frust mana kunun. Tapi siap bawak diri gi jauh tuu. Hahaha! Siap hidup lebih jahanam lak tu. Siap pakej terus tak caye langsung kat pompuan lak tu. Itu ke namanya tak frust mana? Hahahahaha! Kesian kau Pakcik. Tak sangka gak kau ada pengalaman sebangsat ni. Aku dapat imagine masa tu kau naif lagi. Ntah2 baligh pun belum. Tau2 dapat pengalaman kena tinggal ngan awek. Kehkeh! Aku turut bersedih gak la untuk diri kau masa tu, tapi bila tau cite ni skang dah boleh la gelak kan? Hahaha! :D

    Kalau aku, aku lebih terkesan ngan membe tu. Sbb kau kata membe baek lagi. Pada aku awek/balak ni if dah tak setia, takleh caye, khianat kita, gi mampus la. You can go to hell! Cewwah! Membe tu pulak, org yg sepatutnya lebih tau menjaga hati kita kut. Pada aku, kawan makan kawan lebih perit drpd kekaseh tinggal kekaseh. Camtu r :P

    Frust ngan gepren/boypren tu tetap ada. Cuma aku rasa aku lebih susah nak berhadapan ngan membe kut. Nevertheless (terus kuwa London), if membe tu takde tanda2 nak gaduh or nak riak sbb dah berjaya rampas balak/awek, maybe aku still boleh lagi bermembe ngan dea walaupun dgn hati yg terluka. Depend r pada prestasi persahabatan tu. If satu tu je benda bangsat dea buat, maybe aku boleh maafkan lagi kut :D

    Psl situasi nak pinjam helmet. Kalau ikut geram, aku rasa aku nak cakap yang helmet tu ade 'membe' pompuan pinjam. Kunun2 laa, nak bagi dea panas sket. Tapi aku respek kau boleh bagi siap pakej bagi terus tu. Pada aku itu la yg patutnya dibuat. Watpe kau nak simpan helmet tu lagi kan? Kira bagi terus tu nampak la macam kau tak kesah dah pun pasal kenangan korang, kau tak sayang pun ngan helmet tu. Tapi gila tak malu seh dorang. Hmm ntah2 niat dorang mula2 nak berdepan ngan kau tp sampai2 depan umah, terkedu terus lari tujuan nak berdepan & tetiba terkuwa ayat nak pinjam helmet lak. Hahaha! Agaknya laa. Mana tau :P

    Panjangnya ulasan aku. Malu pulak. Hehehe. Aku perlu jwb ke soalan2 tu? Rasanya jawapan dah ada skali selit2 kat mini entry aku kat atas tu kan? Heheh! Btw, aku baca cite kau ni semalam, aku teringat satu lagu exist la. Kahkah! Jiwang terus. Tapi aku lupa lagu apa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH AGAKKKKK DAH!
      NA MCM KALAH JE ;|

      Delete
    2. Na, jangan mengalah sebelum kalah. Kahkahkah!

      Delete
    3. xde laaa mana ada tak rasa kalah lagi..sbb Na kan ada diatas huhuu ;D

      Delete
    4. Liyaa, aku tau lagu apa..

      Alasanmu kan? :D

      Delete
    5. ko bab nk mendalami perasaan aku untuk membahan kemain ye makcik..tau2 je aku frust ke tak kan...tu tahun 2002-2003 rasanye..baru baligh kot..grrr...dem u..hahha..

      aku sebenarnya nak tunjuk ego jugak depan kawan2 aku konon kene tinggal pon rilek..mana la aku jangka kawan aku tu cepat je masuk line..gila ko tak sentap..elok aku boleh poyo je cool, sekali member baik plak sapu tunjuk depan aku..huh..tekanan tahap tertinggi tu beb..haha..

      masa diorang datang tu aku mmg dah takleh cakap apa dah..ko yang tak alami mmg tak paham kot..jem terus..nasib aku tak nangis pon kira baik la..kalau tak seumur hidup aku kena bahan dengan diorang..hahaha..

      Delete
    6. aku rasa ramai terjangkit ngan ko la liya komen entry aku pnjang2..terharu :)..hahahaa..

      p/s lagu exist tu semuanya jiwang aku rasa..-_-'

      Delete
    7. Pakcik Bundle, sebab masa tu kau baru baligh, aku terima la kau punya frust tu tahap camtu. Tak nanges pun kira baek ek? Hahah! Aku dapat rasakan sucinya hati kau masa tu. Mesti bajet2 bestnya dapat awek hot untuk buat bini. Kehkeh! Over pulak aku. Ada pikir sampai kawen tak masa tu? :P

      H, bukan lagu alasanmu laa. Tettttt, cuba lagi. Kahkah! Aku lupa la lagu apa. Tapi yang pasti bukan alasanmu. Insyaallah aku yakin :D

      Delete
    8. Eh, lupa lak nak cakap Pakcik. Dorang yg komen panjang2 gak tu sume taknak kalah ngan aku letteww! Kahkah! Terutamanya JNA! Agagaga! :D

      Delete
    9. ko agak2 la..kot ye pon, aku tak penah la tepikir nak buat dia bini..

      Delete
    10. Klu komen x panjang tu bkn liyaa namenye ngahaha

      Delete
  19. Jawapan aku semua D..hahahaha..soalan nombor 3 memang aku yakin sangat jawapan dia D..memang ko yang patut dipersalahkan..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ok..skang aku jawab betul2 pulak..

      errr..agak sadis jugak cerita cinta ko ni..kira tabah jugak la ko ni rupanya..respek la..

      kalau aku la dalam situasi ni (membayangkan diri aku jadi ko), rasanya aku pun cool jugak la..apa kes nak gaduh rebut2 pompuan..baek aku carik lain je..haha..

      yg part soalan tu, yg pertama rasanya aku pilih kawan..yg 2nd, aku buat bodo je la..yg 3rd rasanya semua bersalah..kekasih, kwan dan diri sendiri..3-3 kena muhasabah diri..*tetiba* hahaha..

      Delete
    2. hahaha..hampeh jawapan ko memula tu..tp betul..aku la pesalah dalam ini citer..hahaha..

      ko kene paham jugak shada kalau nak membayangkan ko kat tempat aku..mmg bukan isu nak gaduh rebut2 perempuan tu..tapi time tu aku tacing lagi..kalau orang lain mau nages dh kot..hahaha..

      Delete
    3. cool maksud aku tu muka je la cool..dalam hati nanges laju2..ko gile nak tunjuk ko tacing depan die pastu menanges depan2..jatuh ah stendet..hahaha..

      Delete
    4. hahahaa..nanges dlm hati jela...hahaha

      Delete
  20. ekekekekekekekek....... helmet arc tu pujaan hati..kikiki...

    dtg nak pinjam helmet?? so helmet tu ada dgn ko lg ke mcmna??? ke dah wakafkn tuk xgf ko tu??? hahahaha...

    kehidupan baru aku yang lebih jahaman bermula sejak sambung belajar tu"xsabar aq nak tau kisah seterus'y" hihi

    soalan kat atas tu.. semua D aq pilih.. sebab'y??? nnt la aq dtg komen balik.. nak tau kisah seterusnya.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. last masa aku bagi tu kira bagi terus la tu..tak payah pulangkan lagi..wat semak je..aku bukan pakai pon helmet tu..hahaha...tengok la nanti makcik..kalau aku rasa nak sambung aku tulis la..

      cepat sambung balik komen ko..ingat aku je boleh sambung2..ko pon nak jugak..kahkahkah...

      Delete
    2. ko smbung cerita seterus'y pastu aq bgtau sebab'y knp aq pili jwpn smua D.. ekekeke..

      perrgghhttt pkcik bgs kau bg aq helmet tu.. sbb helmet aq arc kene curi... menci2.. skrg mna nak dpt duit beli helmet tu??hahahahaha*tetiba plak

      Delete
    3. aku tak tau lagi bila nak sambung..ko simpan la dulu sebab2 tu ye..hahahaha..ko pon ade helmet arc lina..rempit gak ko kan.kalau dulu ade sapa2 mintak helmet mmg aku bag je terus..tapi sebab tuan yang biasa pakai mintak pinjam so dapat la kat dia gak..haha

      Delete
    4. tentulaaa ada..kaler putih siap ade nama lina lg tu pun bleh hilang,lu ingt lu je ke bleh merempit?? ekekekeke...

      klu bab2 pinjam meminjam aq payah sikit, aq mmg xsuka org pinjam brg aq... sbb'y dah terkena, bg pinjam brg tu elok je.. bila dah bg balik perrhhgghhttt mcm2 rosak'y and mcmc2 bau.. hahaha

      rezeki dia la kan dpt helmet tu.. bila dia pakai pasti'y dia terkenang2 akan kenangan terindah.. hahahah.. uikkk so dia dh kawen ke ngn member ko tu??hahahhaaaaa... smbung la cepat.

      Delete
    5. diorang kapel tak lama pon..bukan jodoh diorang gak kot..hahhaa..
      tak saba je ko ni kan..hahaha..

      Delete
    6. hahahaha..msti ending die pmpn tu kawen dgn member exbf die jgk.. ehhh..hahaha haruss la ... aq nak tau cita seterusnya...

      Delete
  21. Replies
    1. bersambung pon dah kira habis la tu part 1..hahahaha..

      Delete
  22. aikk...ade sambungan ek? enovel bisa gugur jantung gue nih..huhu :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..takpa na..nanti aku sambung balik e novel ni..ekekeke..

      Delete
  23. ok la, takla sampah sangat blog ni. kemas pon kemas. cite pon oke, pengalaman tu der. pengalaman bercinta. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sampah la jugak kan..hahaha

      tu la beb..pengalaman la benda paling berharga walaupon perkara tu baik atau buruk..

      Delete
  24. kena bebenor la entry ni ngan muja sekarang,,, baru 2 hari lps putus tak rasmi,,, tak tahu la nak berbaik ke tak,,, takut nak berbaik sebab dah 4 kali putus,, kang ada lak yang ke 5. haha!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk..nak kesian kat ko,tapi aku tgk ko pon mcam rilek sgt je muja..haha..pelik lah boleh kapel putus sampai 4kali..tak kisah la muja.janji ko bahagia..

      Delete
  25. perghhh giler cool siap boleh bagi pinjam helmet lagi. ntah2 lepas tu masuk bilik meraung kot. kehkehkeh.. tp kiranya mmg sentap la ni ek sampai tak leh percaya kat semua perempuan. tp time frust tu jela kot. kalau tak mesti sekarang tak kawen2 lagi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..manede teriaq pon..aku steady je chicna..tapi lepas tu mmg start aku tak bleh serius dengan pompuan la jadinye..dengan bini aku pon main2 gak mula2 tu..tapi dah jodoh kan..kawen jugak..haha..

      Delete
  26. x best klu detim bwk kawan2 bro hehe

    ReplyDelete
  27. wah cekgu...entry berpakej soalan lagi tu. aku dapat rasakan aura kekecewaan ko cekgu masa bagi helmet. memang w.t.fish la kawan ko tu sekali dengan EX-5 ko cekgu...tergamak mereka datang rumah pinjam helmet. ish ish ish...takpelah kisah lama ye dak. kenangan silam ni, kalau dikenang dah tak rasa apa pun...ke ada rasa lagi? hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..dulu tu mmg la jiwa kacau jadinye aien..tapi kejap je pon..2 3 minggu lepas tu jugak takde rasa apa dah..citer ni dah 10tahun lepas lebih kurang..buat aku gelak je la kalau ingat balik...hahha

      so walaupon citer ni pasal putus cinta..aku tak share bende sedih kan..kan..hahahaha..

      Delete
  28. Entry pnjang tp aku boleh bace till the end.x sngka ko ad pnglaman cmni yg boleh diterima sbg bangsat gak la. Klu ak kt.tmpat ko da remuk ranap dah jantung aku ni agknye. Untung la skang pn dah ade cek puan bini di sisi. Oh ye.. awek tu ape cite skang..kawen ngn mmbe tu x?

    # lenkali aku jwb soklan kt bwh tu eh..nk tgolak tgk pilihan jwpn. Dem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. trime kasih chuu sebab ko sanggup baca sampai habis..kekeke..semut2 kat blog ko dah banyak buat sarang ke blom..kemain bz ko ye sejak keje ni..

      yang aku tau diorang tu kapel tak lama mane pon..haha..seko2 pon blum kawen lagi..hahaha

      Delete
  29. Helmet arc ea? Nasib tak arai der...
    Ahaha.. pape pun aku tetap salahkan ko. Sebab ko terlalu baik-baik kucing sampai tak dapat hidu hubungan mereka yang berputik ketika ko pun berputik sama. Dan sebab ko percaya sebab tu ko mudah diperlaku begitu. Memang ko la yang salah! Ko kapel dengan dia secara mengkhinzir buta aje. Hahaha. Papepun sekarang ko dah nak jadik abahnya. Ok la tu.

    Aku nak jawab la kuiz ni. Tak kira la. Aku suke nak jadi yang las-las ni. Aku pilih kekasih. Sebab aku jiwang. Seken, aku pilih menangis. Pastu aku ngadu kat mak. Pastu aku ajak masuk umah minum air, pastu barula aku kuarkan pedang dan jadik samurai. Yang salah tetap ngko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la zie..pas dia blah baru aku syak member aku tu dah jack awal2..sebab tu pompuan tu mintak putus ngan aku...hampeh betul..hahaha..

      #yela aku salah..tau dah..nasib la aku laku lagi kan..ade gak orang nak kawen ngan aku..hahaha...

      Delete
  30. Motipla aku baru pasan entry ni. Selalu aku marathon tak pnh terskip.
    Tajuk mmg novel abisss haha

    Malas login

    ReplyDelete
  31. sangat kurang ajaran kawan dan ex itu. respect la sbb kau sangat cool, I dont think I can be as cool tho, maybe kalau jadi kat I macam tu... I just go with the flow kot. Tengok mood jugak camner.

    ReplyDelete
  32. serius baca entri ni mmg dok tergelak je. bersimpati tu bersimpati la jugak. tapi cara kau hurai cerita ni. awesome! awesomeness! hahahaha.

    nak jawab soalan.

    1-Antara kawan dengan kekasih mane korang pilih?
    KAWAN

    2-Apa korang buat kalau jadi kejadian macam sewaktu member aku datang rumah tu?
    d.) mengadu kat mak

    3-Siapa patut disalahkan sebenarnya?
    d.) ym bundle (hakhak)

    okbai! :D

    ReplyDelete
  33. Adeh~ sadis. yang ko mention paling clear dan lekat kat kepala ialah : Bontot dia atas rxz. Hahaha... serius sakit hati kot jadi ko. Bukan frust. Tapi ntah...

    Pape jer la.. amek balik x helmet tuh?

    ReplyDelete