Monday, December 26, 2011

Cuti kismes bersama orang minyak

assalammualaikum wbt..

Hujung minggu yang sunyi.....bini aku tak balik lagi(balik Jitra)..arghhhh..meggi, karipap segera,nasik lemak baby, dah jadi menu aku sejak dua hari lepas..bagus la jugak untuk diet aku..sedapkan hati pasal takda orang nak masakkan..sob..sob..

Sebabkan aku keletihan join explorace semalam,aku terpaksa batalkan aktiviti cuci baju,lipat kain,sapu rumah aku harini..kehkehkeh..cerita pasal explorace semalam, sumpah aku tak nak join lagi lepas ni,penat gila..

Sebelum game bermula,macam biasa la kan, mesti ada senaman untuk panaskan badan..belum pon start aku dah penat..ekekeke..Macam biasa konsep explorace ni, kita mesti pergi satu tempat ke satu tempat dan selesaikan arahan di setiap check point..yang agak sengalnya, penat² aku dah panaskan badan bersenam, arahan pertama kena menjahit butang je..kahkahkahkah..


Tu belum check point lain..nak jawab soalan lagi..adehh..memang majal betul...tapi tu tak buat aku teruja..pagi tadi aku balik kejap rumah mak aku, lepas je sarapan sambil rilek tengok dragon ball, tiba tiba mak aku bukak cerita yang bagi aku memang kelakar walaupon dia serius..

Kawasan perumahan aku ni kena serangan orang minyak beb.wooo..Jiran aku saksi nampak orang minyak tu lari atas bumbung rumah...perghh,macam spiderman pulak..mak aku cerita lagi, anggota rela siap dapat kepung orang minyak tu,tapi terlepas jugak..erkk..

Aku tercengang dengar cerita mak aku tu..nak percaya ke idok..sepanjang 27 tahun aku tinggal kat sini tak pernah pulak timbul cerita ni..ingat dalam movie je ada..kehkehekeh...tapi kalau kes pocong penah la heboh tahun 2001 dulu..tu pon pasal aku dengan member2 aku jugak yang menyamar jadi pocong nak prank awek kilang yang balik kerja malam² tu..hehehe..

Persoalannya? watdehel zaman twitter ni ada lagi orang minyak..dah la area bandar je..aku tinggal kat selayang jack,bukan kuala lipis..adehh..nak cakap orang tempat aku ni mengamalkan ilmu ni, macam tak je..budak kat tempat aku ni dah cukup setan la dari nak jadi orang minyak.lol..old fesyen sungguh...kahkahkah..kemungkinan orang luar la aku rasa..

Buat masa sekarang,belum ada lagi la dengar mangsa serangan orang minyak..tapi kalau betul la orang minyak ni ada tengah nak test ilmu, aku harap dia kena tangkap la cepat²..dapat je belasah cukup cukup, ikat anu dia kat kipas, spin laju laju..baru dia tau apa makna anu berpusing..kahkahakah...



p/s : huhu..esok bini gua balik..ayaq naik kepala dah ni..hihi..

.

23 comments:

  1. "anu berpusing"? hahaha... syanan xpernh jumpa n xteringin nk jumpa... plus era modern ni mungkin hantu2 pon dh canggih sknk bek die jd org minyak dlm fb ke twiitter ka.. perrghh mesti advance..kih3

    ReplyDelete
  2. kalau hantu tu takpela syabab..ni orang je pon..sibuk je nak berminyak minyak pulak..hehe..

    #anu berpusing..scary...ekeke

    ReplyDelete
  3. kecoh2..jgn kata zaman skang takde org minyak..ada lg rupanya..emm

    ReplyDelete
  4. bia betik? ntah2 perompak berkulit gelap kot bundle @___@

    ReplyDelete
  5. bestnya g explorace ..teringin pulok nak joinn.:p
    hantu minyak.?sure?/ker mamat bangla kott.HIHI...xmustahil gak kan..pgamal ilmu hitam still wujud :)

    ReplyDelete
  6. @pn kutu : tu la pasal pn.kutu..heran plak aku camne boleh ade lagi..haha

    @chuu : ye chu..betikk..ramai saksi..dia berminyak bogel..nak pecah masuk umah member aku..

    @rara : explorace sgt memenatkan..tak best pon..hahaha..tak mungkin bangla..ni sure ilmu hitam ni..

    ReplyDelete
  7. zaman twitter ada orang minyak. hehe. tiba2 je aku bayangkan orang minyak sebelum beroperasi duk update twitter. 'malam ni nak serang rumah joyah kampung sebelah ni,'

    HAHA

    ReplyDelete
  8. kahkahkah..pastu aku pon retweet balik la zaza..

    ReplyDelete
  9. orang minyakkkkk? seb bek bini ko tade. ngehngehngehhhh..

    ReplyDelete
  10. cet..orng minyak cari anak dara je wei..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  11. adehh orang minyak ke? menakutkan!!

    ReplyDelete
  12. hhahaa..tu org mnyak zmn dolu2..skang moden.zmn pesbukkkk.. ha, tkot lettewwww. kihkih.

    ReplyDelete
  13. tu laa..aku pun tak paham nape ade lagi orang minyak zaman skunk..dorang tak tau ke yang minyak dah naik harga??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. pehh., bugil? scary giler weh., tu klu dapat sunatkn je wahaha

    ReplyDelete
  15. semelih je pas tu campak kandang rimau, akakaaaa

    ReplyDelete
  16. haha.. org minyak btl ke ujud? tp jk btl n trtngkpnya org mnyk tu, bg dia blajar kat sekolah agama smbl wat kebajikan slama 5 tahun, tak gila dibuatnya. haha..

    ReplyDelete