Thursday, September 13, 2012

Tips busuk dalam rumahtangga..puii

assalammualaikum wbt..

Seseorang yang lebih usia atau yang lebih tepatnya berpengalaman selalunya diungkapkan dalam perumpamaan "lebih dulu makan garam" atau bermaksud lebih dulu la akan kena darah tinggi..okay tu aku merepek je..abaikan.. kehekehkeh..tak payah aku nak terangkan pasal tu pon rasanya..peribahasa perumpamaan tu dah jelas..bukan macam yang aku terangkan sebelum ni  LINK..

Cerita pasal pengalaman..sejak aku kawin tahun lepas, ada seorang brader ni suka sangat cerita pasal pengalaman dan berkongsi tips dia dalam berumahtangga ..maklum lah usia dia pon dah nak masuk 50an..mungkin dia ikhlas nak berkongsi atau sekadar nak eksyen sebab dah lama berkahwin aku pon tak pasti..masalahnya tips pengalaman yang dia kongsikan tu bagi aku annoying dan busuk..

Bukan aku tak respek orang-orang lama ni..tapi bukan semua  pendapat orang lama tu boleh digunakan..tak kira la dia makan garam ke, kunyit dulu ke..usia, pengalaman dan peribadi setiap orang berbeza..tak semestinya usia tua, luas pengalaman dan tak semestinya jugak muda tu kosong..nak pulak kita pon dah ada pengalaman tu sendiri..boleh compare sendiri kan..

Pertama sekali kenapa aku cakap tips dan pengalaman dia tu annoying..sebab utamanya..dia cuma ada 2  tips je pon sejak aku kenal dia..sembang macam profesor..kehkehkeh..dari aku start kawin sampai sekarang dah lebih 50 kali kot aku dengar dia cerita tips yang sama tu je berulang-ulang..adehh..sebabkan aku respek dia tua, aku dengar jugak la, buat-buat macam 1st time dengar walaupon lepas ni kali ke 51 dan seterusnya..demmit..

Minggu lepas member opis aku ni pulak baru berkahwin..perkara annoying ni bersambung pulak dengan member aku ni..adehh.kalau sebelum ni tips tu di tujukan kat aku, tapi sekarang member aku ni pulak yang kena..benda yang sama jugak..kahkahkah..dah la sebelum dia kawin dulu, dia pon dah selalu dengar masa lepak dengan aku, sekarang dia kena sendiri dan aku pulak terkongsi lagi dengar..fuuufuuuuu..

Salah satu tips dia bagi aku takda apa yang rare pon..semua orang tau..dia cakap kalau gaduh camna pon jangan la sampai lepas talak..lol..benda ni general je pon..tak perlu la nak cerita kat aku 50 kali kan..hahaha.dah la sebelum dengar tips tu kena dengar dulu cerita mukadimah yang sama jugak.so maksud aku yang annoying tu sebenarnya bukan la pasal tips dia tu..tips tu bagus, tapi yang aku tensen sebab dia bercerita banyak kali benda yang sama..nak sound orang tua..grrr...


busuk.org takpa sebab busuk ni bagus..boleh ping entri..haha

Berkenaan yang tips aku cakap busuk tu pulak, aku memang mengklasifikasikan tips dan pengalaman dia tu "BUSUK"..tanpa kompromi dan maksud tersirat..tips busuk yang sesuai untuk orang yang pengotor dan tak reti jaga kebersihan diri..mungkin korang tak kenal dia sapa..tapi dari apa yang aku tengok, sesuai la kot tips tu dengan orangnya..kehkehkeh...

Aku tak pasti dia buat teori dia sendiri dan bini dia macam apa yang dia sendiri katakan atau memang fakta sebenar..perasaan aku bercelaru dan asik menafikan..betul ke bini dia macam tu..haha..bagi aku cukup la dia seorang kalau nak busuk dan pengotor..haha...boleh ke korang terima tips lepas balik kerja petang ni jangan mandi, lepas magrib je baru mandi..nak pulak jenis dia kerja kat luar berpeluh-peluh..dengan busuk kuat hisap rokok lagi.dia kata bini suka bau peluh laki masa tu..kalau balik kerja bini dia suka peluk cium dia yang busuk masam daki berkerak tu..puiiih...

So maksud dia jangan mandi tu bagi la cukup-cukup dulu bau busuk tu kat bini coz bini suka..kahkahkah..
aku pangkah,bangkang,tolak mentah-mentah tips busuk ni cuma aku boleh iyekan je la depan dia..dalam hati teringin nak bangkang tapi boleh jadi memalukan dia plak nanti dengan hujah aku dan mungkin jugak dia tak nak kalah..so aku iyekan tak bererti aku terima kan..yang kelakarnya dia beriya suh aku amalkan camtu..demm u..ingat semua orang macam dia ke..hahahaa..

Aku siap tanya bini aku sendiri ada ke pompuan camtu,haha..dia no komen..tapi yang pasti bini aku tak macam tu..aku yang jenis bersih, wangi, suci, kerja kat opis tanpa peluh pon aku rasa nak mandi bila balik kerja..aku lambat sikit mandi dah kena marah..haha..t-shirt aku baru pakai 2 kali untuk tido malam pon dah bising padahal baju dalam rumah je..korang paham kan bau badan dengan bau busuk peluh,asap rokok tu berbeza..camna dia cakap bini dia suka tah..aku kenot brain..kehkehkeh..firasat aku sebenarnya rasa dia syok sendiri macam tu padahal bini dia sebenarnya terseksa bau dah macam bangkai..kehkehkeh..

Setahu aku deria hidu bini ni serasi dengan bau badan laki dia jela..bau busuk tak mandi, busuk peluh, bau asap rokok, takkan serasi jugak?..pengotor je aku boleh katakan..kehkehkeh..bau badan setiap orang berlainan dan bau tu jelas bila korang  lepas mandi..bukannya bau peluh masam tu...wekk..kalau korang rasa tips dari brader yang aku ceritakan ni boleh jadi pengerat rumah tangga..korang cuba la ye..kahakahkah..

Dalam Islam pon menggalakkan kita bersih dan berwangi-wangi..tak tau la kalau ada jenis yang suka kotor dan busuk-busuk'an ni..kehkeh..pendapat dan citarasa kita tak sama ye dak..So dalam entri ni aku nak research la sikit tentang hal ni..mohon korang semua bagi pendapat tentang tips tu, mana la tau korang setuju dengan dia..kalau ada pengalaman sendiri dengan laki/bini korang lagi bagus..meh kongsikan dengan aku..


p.s : bini aku cakap, kalau nak tau orang tu pembersih ke dak, check toilet atau bilik air rumah dia..


85 comments:

  1. tak suka pembusuk,,, and salu rasa rendah diri kalau peluh2,,, takut orang kata kita busuk,, so,, say no to the smellies!!! hahaha first!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon camtu gak..pelik plak aku bila ada org bagi tips suh kita busuk2 ni..kehkehkeh.. [2nd]

      Delete
  2. macam2 yg kita temui spnjang kehidupan ni YM.BUNDLE..
    biasalah kan.... tadah telinga jew dgr...
    sabar2 yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dia cepat lupa kot..dah cerita pastu lupa..than cerita lagi..hahah..sabo je la..

      Delete
  3. dan leeza rasa, mmg semua org tak suka busuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab dah lali jadi camtu kot..asalnya busuk, sebab dh berpuluh tahun kawin deria bau tu dah rosak sebab hari2 bau camtu..haha..pelik kot kalau ada org suka busuk..haha

      Delete
  4. assalamualaikum....
    kehadapan abg sam.. errrkkk.. mcm surat la plak..

    hahaha aq baca tergelak sambil berguling2.. anak buah aq hairan, baca text dpn lappy pun bleh gelak dia ckp .. hahaha...

    errrkk bini dia suka bau dia mcm tu?? adeeiiiiihh kalau aq la kan, nak tau jugak jenis keja laki aq tu mcmna, klu jenis yg keja berpeluh2 tu sebelum msuk uma mgkin aq dah sound suh g mandi.. kah2..

    tp kekadang mgkin dr pmpn tu kot, mna tau tngah pregnant, dia suka hidu bau laki dia tu.. sapa tau kan?? tp aq mmg fail la bau2 ni, tym siang ikan pon aq bleh nak muntah cium bau darah ikan tu.. errkkk ..

    tp cita sal bau2 ni, pena hari tu aq jln2 g kuantan parade, jenjalan tetiba tercium bau ketiak... perrrhhhgggtt, menusuk ke kalbu bau dia.. rasa nak muntah tym tu pon ada... pening jd'y...

    nak komen yg kaler merah tu plak..
    ~ mak aq pon ada ckp mcm tu jugak,hahah.. tp xkn la kita nak g uma derang tu check tndas then ckp,owh kamu pembersih.. thniah... hahah..
    ~ bg aq plak, nak tgk org tu pmbersih, suci, wangi dan kemas,tgk dr dalam almari.. klu susun atur yg molek, cntik dan kemas..ok la tu..

    cukup smpai dsni saja.. mcm karangan plak.. harap jgn bosan membaca..

    wasalamm

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam wbt..
      kebelakang sikit lina..hahahaa..

      kalau aku jadi anak buah ko pon aku pelik..kalau layan citer lawak ke ok la gelak guling2, baca entri aku tak lawak pon gelak..gila..haha..

      serius beb.aku bukan buat citer dongeng ni..kalau naik motor masa amik bini dia, dia cakap bini dia suka lentok2 atas moto cium leher dia sebab nak bau tu..erkk.geli aku..dan kompom dia memang kerja luar yang terdedah berpeluh dan busuk..haha.

      nak cakap bini dia pregnant memang tak la..org tua dah pon....memang tebiat kot..haha..pelik2 je..

      dulu kawan aku ade sorang bau hangit jugak..serius aku nak muntah bau dekat dia..memang aku sound tepek je la kat dia sebab sebaya..ni pasal org tua aku kene la respek sikit..haha.

      *pasal chek tandas tu ko jgn la over sgt..gila apa dah chek siap nak bagi komen.tumbuk kang..haha..cukup sekadar kita tengok dah la..kalau tgk rumah kemas2 tu pon dah boleh tau..tapi yg penting tandas kena bersih..hehe..

      aku rasa pendek lagi komen ko tu.ekeke..takde hal la kalau ko nak panjang berjela pon lina..tu yang buat lagi semangat nk tulis..rasa entri aku ni dihargai.tak la sunyi je..hehe..



      Delete
    2. erkk... ats motor pon bini dia lentok2 cium leher bleh ke?? aq imagine jap!!
      xkn buka helmet kot.. bleh plak ye?? hahaha konpis..

      bg org yg bau ketiak bila bday mohon hadiakan dia deodorant .. adusssss...

      Delete
    3. lentok sandar2 je la kot..cium2 amik bau..kahkahkah..kalau aku ade lagi kawan hangit cmtu aku nak bagi dia kapur barus je terus..hehe..

      * baru aku teringat..muka ko ni macam cikgu yuyu pon ada gak..kenal tak?haha..

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. kah2.. kapur barus?? macam tawas tu ke?? grrrrr?? haha

      cikgu yuyu?? x.. mna 1 ya?? mohon bg link blog dia.. nak tgk..

      *** td tu komen aq delete cozz ada typoo.. maluuu ..haha

      Delete
    6. cet..typo pon nak delete..haha..a'a..yang mcam tawas tu..buat mandi mayat..haha..

      #ni blog dia..adik aku ni..haha.cikgu yuyu

      Delete
    7. hahaha.. yala typoo kena la delete.. segan laaa.. kwkwkw.. yg pegang payung rainbow tu ka bro?? errrkkk

      adik ko?? hehhe santik,, tp knp ko x ensem?? hahahaha.. kidding..

      Delete
    8. typo tu seni beb..ekeke..a'a dia yg pegang payung tu la..macam dekat2 rupa ko pon ada aku rasa..kira ko pon cun gak la cam dia..bagi can..haha..

      #adik lain mak, lain ayah memang la tak sama..kekeke..

      Delete
    9. lerrrrrrrrr... patot pon ko x ensem. errkkk patut pon muka xsma.. hahaha..

      laaa jgn la puji2 yg aq ni cun,, nnt x pasal2 hdung aq kembang.. hahah

      Delete
    10. aku meme la tak hensem..tapi comel tu ade la sikit..org cakap macam artis korea pon ade..org ckp..kehekehkeh..

      eleh..puji sikit dah kembang..kalau kena kutuk mesti ko nanges ni..haha..

      Delete
  5. Siyes pas baca tips kedua aku gelak sampai kuo airmata hahahaha!
    Memang kenot brain. Kesian bini dia. Kehkeh
    Apa bule buat. Nak pangkah kang sentap lak haha.

    Malas login

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak ke?ko pon sama pelik..aku tulis ni pon rasa macam loya2 je tekak ingat citer dia..hahaa..ada jugak tips camtu ek..ko tak buat ke sya..kehkehkeh..

      Delete
    2. Ko loya2 sebab ko yang hadap dia time cite tu. tapi aku time baca semalam gelak sampai takleh benti. Kecik dah pelik tengok aku gelak beria sampai tak kuo sore hahahaha!

      Koserrr aku nak ikut tips dia. Tak membantu langsung. Hehe

      Malas login

      Delete
    3. haha..lawak rupenya entri ni..tapi aku tak rase lawak pon..lol..

      Delete
  6. Kenapa aku rasa cam lama aku tak baca entry kau yg tune macam ni? Haha!

    Ehh, pelik r org yg bagi tips kat kau ni. Tips pelik2 je yg dea bagi. Err tips 1st tu tak pelik r tp cam yg kau cakap, err tu sume org tau kut :P Tp bersangka baek, maybe dea nak ingatkan byk kali pd org2 muda kut. Maybe dea pikir org muda ni bila marah terlalu ikut nafsu. Agaknya r kut.

    Tp tips 2nd tu, err aku takyah komen panjang r ye. Mmg tips takleh blah langsung. Aku pun kenot brain Pakcik! Tips pengerat rumahtangga ke tu? Cam nak meruntuhkan ada r. Erk! Tak bek lak kan cakap camtu? Bersangka baek lagi, deria hidu setiap org tak sama kut. Maybe ada kut org yg tertarik ngan bau2 busuk ni walaupun jauh di sudut hati aku pun setuju ngan kau, sebenarnya org tua tu syok sendiri je. Kahkah! Err kata nak komen pendek tp terpanjang gak -__-

    Tambahan, pada aku adalah satu nikmat yg Allah bagi pd org yg dah berkawen bila suka bau badan pasangan, tapi tapi bukan r bau badan yg mmg sengaja dikepam kepamkan. Kahkah! Kesimpulan, aku turut simpati ngan kau & membe kau yg kena mendengar tips berserta mukadimah yg sama buat yg ke entah bape puluh kali. Hahaha! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. err..yeke makcik..aku pon macam rasa dah lama tak tulis camni kot..haha..

      ko tak tau makcik, dah naik bosan aku dengar nasihat dia tu..terlmpau banyak kali dah.lagipon ade sebab sendiri yang buat aku tak berapa respek kalao dia nak bagi2 tips ni..hehe..

      nasib ko pon kenot brain dengan tips busuk tu..ingat ko setuju dengan dia..kahkahkah..tapi kalau dia bleh bahgia sampai tua sebab tips busuk2 tu kira bagus la kan..terpulang kat dia la..hahaha

      senang citer org yang saje kepam2 bau badan ni kesimpulannya tak pandai jage kebersihan..tak kira apa alasan pon..mandi pon malas susah arr -_-'..

      *kenapa aku rasa macam lama ko tak komen panjang2 camni..kehkehkeh..

      Delete
    2. Lama ek? Hehe. Jawapannya ada pada soalan 1st aku tu r. Aku rasa ni entry cam mula2 aku kenal kau dulu kut. Aku rasa kelakar & banyak point aku leh cakap. Certain entry yg terlalu berinformasi, aku tak pandai nak komen sgt. Tp bagus r utk knowledge. Cuma, aku tak reti nak bahaskan balek :P

      Persoalannya, kau suka aku komen panjang ke komen pendek ni? Grrr~ Eh, termarah plak. Hahaha! :D

      Delete
    3. lama tu pasal dah banyak entri aku ko tak komen..grrr..
      maksud ko entri cm ni kurang info tapi kelakar?..aku tak tulis lawak2 pon..ko jgn bukan2 makcik..ekeke..

      aku tau ko nak cakap entri camni santai sikit kan..yg skg aku bnyk tulis gaya pro..pro la sgt..kahkahkah..

      #bukan komen panjang2 tu trekmak ko ke :-w

      Delete
    4. Owh. Lama sebab tu ke? Haha! Rupanya sebenarnya aku disindir, tak cukup dgn memperkotak katikkan aku. Grrr~ Aku tak kata kurang info. Info gak ni tp info yg general yg tercapai akal aku untuk tau. Aah, skang konon2 macam pro, pro-sak ada r. P e r o s a k. Haha! :P

      Tp bagus r Pakcik kau berkongsi ilmu. Better r drpd aku yg cuma reti tulis diary. Eh? Ahaha! Takde2. Skang aku dah taknak komen pepanjang dah. Maklum r skang kan aku da sombong ngan kau kan kan kan? (d)

      Delete
    5. cet..dulu aku nak kutuk ko sikit cpt je tangkap..skg aku sindir jelas pon lembs..kemon makcik..hahahhaa...

      dah blog ko dairi ko kongsi je la dairi ko..kalau lawak bleh jugak aku tolong bahan..hahaha..aku ni blog sampah, so aku kongsila sampah2 yang ade..haha..

      #makcik,komen la pepanjang lagi..jgn la sentap..buruk ko tau..yela ko tak sombong..ko bz je.(pandai tak aku pujuk).. wakakaa..

      Delete
    6. Haha! Ram dah tak laju lak skang. Jujur lak aku kan? Haha.

      Ehh, manede sentap. Ehh, manede aku bz Pakcik. Aku memang saje menyombong la. Hehe.

      Delete
  7. Errr, aku tak ada laki. Tapi kalau. KALAU aku dah kawin jgn harap nak lah laki aku tu nk peluk2 aku time busuk ...Euuuwww! Yg tips pakcik tu aku syak isteri dia mungkin kurang deria bau kot. Dat y dia ingt isteri dia suka. Kehkehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgan ckp dulu sida..nanti ko dh kawin ngn fik, tetiba dia malas mandi..kepam2 bau tu terus gomol ko baru tau..kahkahkah..

      Delete
    2. Hm gomol2 masa kepam bestnyewwwww. Best taw Sida. Tak caye tanya Pakcik Bundle. Kahkah!

      Delete
    3. makcik liya banyak pengalaman.. sila belajar dr beliau.. kehkeh..

      Delete
    4. Aku pun sebenarnya taktau gak Mell :))

      Delete
  8. laaa..cte rumah tangga ke. busuk btol. hehe. bkn kau, pkcik tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib ko ckp pakcik tu busuk..ingat aku tadi..haha..awat hang malas sangat komen login id ni adik..dush skali..

      Delete
  9. busuk betul tips orang tua tu ye...sekian lama dia amalkan mahu tak lali hidung isteri dia. hahaha...


    berwangi-wangian berkali ganda lebih elok dari berbusuk-busukkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu la..pasal dah hari2 bau kepam alih2 dah lali..nak marah suh mandi degil..haha..

      Delete
    2. degilnya sedegil kotoran daki di badan. euwww!!


      aku suka pembersih...harap2 dapatlah tidak aku bebelkan aje. eh! nanti bebel selalu lari pulak...haha.


      yang cik puan wani kata tu..sama macam mak aku kata. toilet mencerminkan keperibadian tuan rumah selalunya...

      Delete
    3. kene bebel gak aien..kalau tak busuk nanti..haha..
      #aku syak cikpuan wani tu dah ala2 makcik la aien..ekeke..

      Delete
  10. pes at all... aku mengaku aku suka bau laki aku.... tapi..... after berbedak.. berdeodaran ke hape.. hahaha.. xblah punya petua.. seb bek laki aku pembersih n kemas.. nak p lepak kedai kopi pun menyemart bagai.. hurmm...

    aku ingat bini pakcik tu suka siyum2 bau tu bukan apa.. cr bau lain.. kot2 tiba2 ada bau org lain pulak kan.. kehkeh.. tp beliau terperasaan sendiri pulak.. :D

    lain kali kau bg petua kt pakcik tu pulak.. pakcik bau la pulak isteri pakcik tym dia berbau bawang n hanyir ikan plus lagi kencing anak.. bertambah erattttttt kaseh syg.. bhahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgs la laki ko penyemat,pembersih makcik..tp jgn menyemat sebab ada agenda lain dah la..ekeke..

      nak rasa bini dia spotchek kot2 ade bau pompuan lain tak mungkin aku rasa..awek mana nak dekat kalau busuk kan..hahah..kalau busuk tapi jambu cam aaron aziz aku leh terima lagi..ni aaron aziz dari belakang pon takda..kahkahkah..

      #petua ko winrar makcik..nanti aku bagi kat dia camtu plak..hahaha..

      Delete
    2. nasib baik kedai kopi tempt dia lepak xde staff gegurl yuu.. kalu tak aku menyelekehkan dia.. hahaha..

      tapi aku nak puji bini dia.. bini dia solehah.. sambut suami cara tu.. dlam hati teseksa jiwa dan raga.. siapa tau.. masalahnya laki dia perasan tahap kari babas.. tulunlah.. hahahahaha..

      Delete
  11. hahahahaha...apa punya tips dh...hahaha...busuk2 hilang selera nak Tut..ops 18sx.maaf yea..wakakaka..tp betul kata wife ko..kalau nak tau org 2 pembersih @ tak cek jer tandas dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe mrs..kat sini sume dah tua bangka..aku je remaja lagi..hahaha..

      Delete
    2. errkk sibuk jap?? remaja ag ke?? omg!! hahaha..

      lain la mcm saya sweet 17.. kah2...

      Delete
    3. aku remaja purba..grr..ko jgn nak bersuwit2 17 la lina..dah tua buat cara tua..ekeke...

      Delete
    4. ko remaja lah sgt..remaja kertu tue...hahaha...

      Delete
    5. erk..apa ke pelik sangat bunyik remaja ketutu tu..hahha..

      Delete
  12. RIndu plak kat suami aku bila aku baca entry ni. Ngeh..ngeh. tetiba jadi biroh.

    AKu rasa setiap org lain-lain kot. Mungkin bini dia betul2 suka dgn bau peluh2 asam dia tu. Kalo aku, biasanya time suami aku balik kerja, aku salam dan peluk dia, aku tahan nafas. Hahahah. Jahat kan aku. Tapi ni masa aku pregnant ni la. Aku mmg takleh bau dia wp dia baru lepas mandi. Walaupun dia bukan jenis berpeluh2 tapi bau 'hari' sebab dia naik motor. Itu aku.

    Tapi kan.. sorry la apa yg aku nak tulis ni mmg disgusting giler vivas la... aku penah baca surat kabar... masalah sakit tuan kot. Lelaki ni dia bertanya kat pakar dlm surat kabar tu melalui surat dia, lebih kurang macam dia nak tau sama ada dia tu normal ke tak sebab dia suka bau kemaluan isteri dia. Kalo lagi busuk macam bau ikan masin, lagi dia suka. Aku baca pun nak terbluwek. Tapi.. bila aku fikir balik... manusia mmg berbeza. Kahkah. Sekian komen disgusting aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..suwit2 lak ko lyd..hahaha..kim salam azrul..betul ke tu nama laki ko?..err..

      siap tahan nafas ko..sengal.haha..eh, aku pon pernah baca la pasal tu..serius jijik..ade jugak jantan busuk camtu kan..bini plak kene jadi mangsa terpaksa busuk nak layan laki..memang la kita ni tak sama citarasa..tapi stai dia tu dah langgar fitrah..sakit jiwa..nate gilo apo suko busuk..ekeke..

      Delete
  13. Replies
    1. thanks mrs..bnyk pahala sedekah hari jumaat ni..haha..

      Delete
    2. klik la banyak2 lagi..muahaha..

      Delete
  14. euww yg 1st tu aku boleh r trime sbb mmg general kan., tp tp tips pkcik no dua tu mohon dielakkan lol.

    #aku dtg sini lambat ke. dah jauh ke bawah komen aku rase nk potong q je wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan ko suka ke yg kepam2 tu chuu..ekekeke..

      #aku bagi can kat ko potong q sebab ko vip kat sini..jangn duk bawah sangat..

      Delete
    2. kepam2 jgn disebut kahkah!
      #wohoo dah dpt pelepasan! siak ip address kt busuk kene banned 10mnit :((

      Delete
    3. hahahaa..makcik liya la start main kepam2 ni..

      #patut la ko hilang tiba2..baru nak chat..grr..

      Delete
    4. eh kena kredit kat mokcik liyaa! kehkeh

      #tah! potong betol grr..bru nk sembang kencang.kau x bayar bil busuk kot pakcik lol

      Delete
    5. aku syak liya suka kepam2 la..dia saje cover line..kahkahkah...

      #busuk ni selalu camtu..tu hari liya pon jadi camtu gak..haha..

      Delete
    6. nanti aku tnye beliau ye untuk mengesahkn keraguan syakwasangka ko tu :)) kalau x bjaya aku ade sida forensik sedia membantu XD

      Delete
    7. kahkahkahkah....makcik diperkotak katikkan..sori makcik..gurau je..hahaha..

      Delete
    8. Aku pun perasan, perkataan kepam terus menular di mana2. Kepam okey lagi Pakcik, drpd bau paeng, tengit dan yg sebusuk dengannya. Kahkah! Ehh, sukati je korang mempergula gulakan aku. Chuu, kau pun bersubahat ya? :-w

      Delete
    9. bau paeng x penah pulak aku dgn. ni bahasa melayu klasik ke kahkah! eh gulu-gula tu kan manis liyaa.. x gitu pokcik :))

      Delete
  15. aiyoyo, zaman dah berubahlah pokcik. tapi apa nak kata, nama pon pokcik kan, layankan ajerlah. kalau takmo layan, sila angkat kaki dgn sederas mungkin, kehkeh (nampak sgt ngajor bda tak senonoh, kurang sopan punya tukang tulis nih, kehkeh)

    ps: saya suka laki saya bila wangi2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaya orang lama bercinta cenggitu kot..busuk pon telankan jugak demi cinta..puihh..hahhahaa...

      p/s : suka minik wangi2 gak..

      Delete
  16. bagusny pacik tu bg nasihat yg fes tu.. tu sbg peringatan, tu yg pacik tu ulang sampai puluhan kali.. ho3.. tp kalo dh salu, sakit hati jgak.. hakhakhak..

    tapi yg second tu, ntahla.. pacik tu nak menipu ke atau macik tu yg mmg ad mslh deria hidu dan bau.. hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..nasihat pes tu bagus..aku cuba la ingatkan diri camtu..tpi yang 2nd tu wa kenot brain la..jgn nodai kewangian aku..hahaha...

      Delete
  17. aku tak suka bau peluh..tak kira la kalau workers aku dtg nak buat discussion ke ape ke, kalau bau peluh tu kuat, aku akan discuss sambil tahan nafas..hehehe

    bau peluh sendiri pun aku tak suka..aku tak la kategori pembersih sgt2, tapi aku takut org lain tak selesa sembang dgn aku bila baju aku dah berbau peluh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apapon tahniah h sebab ko je pengkomen lelaki selain aku kat sini..hahaha..
      apa ko rasa tu kira normal la kan..peluh sendiri pon takleh bla takkan nak cium peluh org..bag aku tu standard..

      Delete
  18. honestly..aku ni pemberih org nya..sebab bini aku x pernah komplen pon haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la tu bro..kite kene bersih dan wangi2 selalu..jgn ckp bini je sayang..awek2 kat luar pon sayang..hahha..

      Delete
  19. aku tak kisah kalau bini aku busuk ke apa... not mean busuk la, cuma bau badan natural tanpa minyak wangi... sbb bila dah pakai minyak wangi rasa fake pulak... ke macam mana bro???

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau natural badan tu ok la PON walaupon tak wangi bau perfume..jgn busuk2 udah la..takkan nak gomol bini yang bau hancing atau hanyir..haha..

      Delete
  20. rasa klakar sungguh baca kat sini.. huhu, tak sangka ada gak org yg suka gitu eh.. =) badan berpeluh2, melekit2 berbau masam camtu pun boleh suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk..entri aku tak kelakar la..ni betul2 tau..bukan rekaan..hahaha

      Delete
  21. onie banteras orang yang tak pembersih,eh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah macam nak banteras lanun cetak rompak lak ko onie..ekeke..hang dah mandi ka blom..hangit ja bau ni..hahaha..

      Delete
  22. pasal jatuh talak tu mmg dh umum sgt,tak payah bgtau semua org dah tau kot.mmg annoying la klu 50kali dia ulang nasihat yg sama.nasib ko la bundle.hoho.pasal busuk lepas balik keje tu aku 100% tak setuju.semua org suka wangi kot.

    bg aku bau lelaki ni kadangkala best beb. tp ikut keadaan la.misalnya masa baru balik jalan shopping complex, time tu dedoran masih ada bau kt ketiak,agak wangi jugaklah wpun bercampur dengan sedikit peluh.aku rasalah.kihkih

    tp klu balik keje,bau peluh, bau rokok mmg aku tak tahan.ada ke pmpuan yg pengotor suka bau semua tu?

    aku asal basuh baju je habis semua aku kutip,smp selalu kena marah dengan en suami,kain solat dia baru sekali pakai pun aku amik basuh.hidung aku bau busuk beb.haha..

    aiman klu toilet kotor,mmg dia takkan buang,klu anak aku pembersih,kau faham2 jer la ibunya macam mana.Sekian terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ade bau badan campur dedorant tu ok la..sedap bau lagi kutu..tu pasal org cipta ubat ketiak tu..takde la masam semcam je..hehe..tapi kalo d buat keje busuk2 pelik gak aku kalau ade org suka..haha..

      #kesimpulannya ko nak bgtau ko ni pembersih la kan..haha..bgus la tu kutu.sentiasalah amalkan..sekian..

      Delete