Thursday, August 30, 2012

Happy Birthday To u..

assalammualaikum..

Ucapan ni aku tujukan untuk bini aku cikpuanwani semperna tarikh sambut kelahiran ke-25++ pada hari ni 30.08.2012..May GOD bless u sayang..alang-alang buat entri ni aku ucapakan terus selamat ulang tahun kelahiran jugak untuk bonda aku yang tersayang pada esok hari 31.8.2012...semoga mama sihat-sihat selalu dan bagi peluang anakmu ini pulak berjasa..love u so much..

Okey, Habis ucapan setakat tu..ni nak story plak..cakap pasal sambutan hari kelahiran ni, rasanya ramai yang suka buat majlis atau sambut biasa-biasa ye dak, asal ada kek atau aiskrim jadi la...aku pon pernah melalui pengalaman-pengalaman tu masa kecik dulu..standard la..tapi bila aku dah habis zaman sekolah, takda lagi sambutan..dah, toksah nak kesian kat aku..hahaha..

Sebenarnya aku sendiri harap aku lupa bila tarikh lahir aku..nak harap orang ingat lagi la tak..perasaan nak dapat ucapan tu takda..tapi kalau ada jugak orang ingat, terima kasih je la aku leh cakap..haha..apa yang aku nak bagitau ni bukan la nak cakap buat ucapan tu atau sambut besday ni tak bagus, cuma biar kita yang lebih ingat kat orang..jangan ingatkan orang bila besday kita..tak malunyeww..kehkehkeh...




Pada yang biasa sambut besday ni setiap tahun, tahukah korang semua, apa yang sebenarnya korang sambutkan tu?..secara zahirnya kita menyambut ulangtahun hari kelahiran la kan..tapi sedarkah korang yang sebenarnya korang tengah meraikan pendek lagi setahun umur korang tu..suka plak sambut ajal tu makin dekat..kehkehkeh..

Ibarat banduan yang sedang tunggu hukuman mati..tak mungkin dia akan celebrates setiap hari yang tinggal dalam hidup dia untuk suka-suka sebab dia dah tau umur dia dah tak lama..kita pon sama je sebenarnya..setiap hari ajal kita dah semakin dekat, bezanya tak tau bila..

Satu lagi aku nak cakap..pasal hadiah..tak dinafikan bagus sebenarnya bagi hadiah ni..masa sambut hari umur pendek ni, tren bagi hadiah memang cukup sinonim la kan..asal besday dapat hadiah..untung laa..haha..tapi aku tak nak amalkan camtu dengan bini aku..nanti terbiasa plak nak sediakan hadiah tiap-tiap tahun..pening nak pikir bagi apa beb..hahaha..setakat nak bagi hadiah tu bila-bila pon boleh kan..toksah tunggu besday..


p.s : walaupon takda hadiah..ada 3 permintaan gua kena hadap ni..haha..

48 comments:

  1. happy bday tuk cikpuanwani jgak... tahniah2...

    dan happy bday tuk aq jgk 23thn**promote jap.. hew2,,

    klu aq pasal hadiah ni aq sentiasa dpt.. hihihi.. tu pon kakak n abg2 aq yg bg... n org tersayang bg.. tp tym bday je dpt.. klu hari2 lain hadia bertuah jela...

    dan 1 lg.. aq pon sdr umur semakin meningkat dan ajal semakin tiba.. cuma kita xtahu bila.. apapon gunakan la kehidupan kta sebaik yg mungkin.. kan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah..ekeke..hepi besday untuk ko gak lina..
      untung la ko dapat hadiah setiap besday..makin pendek umur makin dapat hadiah..ekeke..

      Delete
    2. hhaha xsempat nk jd 1st...sigh. ak dh kempunan nk jd 1st

      Delete
    3. ko tulis je 1st kopi..takde hal la..ekeke..

      Delete
  2. tahniah pada cikpuan wani.,aku harap aku terlupa bila besday aku n org lain yg ingtkan. tapi itu belum pernah berlaku hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu chuu..kalau camtu lebih surprise aku rasa..kita sendiri pon lupa tetiba org ingat..terharu gak camtu..haha..

      *tahniah tu sebab makin tua ke semakin pendek umur chuu..ekeke..sori cikpuanwani..ittew guwau jerk..

      Delete
    2. kan.., dan lg best mse org ingtkn tu siap buat seperais lagi., kek ke adiah ke. eceyh., demand pulak :P

      err., aku nk buat pengakuan ni., sebenarnye kan, mase aku klik publish komen tu baru aku terfikir.. "eh ni nti bundle ingt aku wish tahniah (pendek umur)..." sbb ko tulis pun pasal umur makin pendek kan..aku nak komen skali lagi nk bgtwu mksd sbenar tahniah tu tp aku abaikn sbb mls haha.

      mohon jgn salah paham ye. semoga cek puan wani panjang umur dan jodoh berpnjngn dgn encik rafiq..sekian :P

      Delete
    3. hahaa..rilek aa chuu..cuak lak pasal tu..hehe..
      thanks..semoga bahagia, panjang umur jugak untuk ko..

      Delete
    4. aku x cuak pun pokcikkkk hahaha

      Delete
  3. ala buat sytle cara sambutan laki2 sudah...tutup lampu/ blackoff rumah hang lepas tu ambik bantal hempok2 kepala isteri hang tercinta tu dgn bantal sambil wish happy besday sayang..kan mudah...muahahaha

    3 wishes?? hang jad genie ka???

    ReplyDelete
    Replies
    1. takleh camtu kopi..lain jadinya kalau tutup2 lampu ni..ekeke..
      *a'a la..cam jin lak aku..hahaha..

      Delete
    2. amboi kopi., cm nk bunuh bini hahaha

      Delete
  4. Happy birthday bini bendulu.

    Err, 3 permintaan apa tu? Hihi.

    ReplyDelete
  5. auww romantiknya abang bundle ni

    ReplyDelete
  6. Aku pun jenis yang kurang dapat ucapan hari jadi ni. Takat kwn2 rapat & adek beradek je ade laa. Org tersayang pun pernah je lupa birthday aku dulu. Betapa aku ni adalah org yg takde kepentingan pun :D

    Rasanya seumur hidup ade la dlm 2-3kali kut aku rasa birthday aku agak bermakna. Tp bkn sbb sambutan, sebab err ntah, cuma sebab aku rasa hari tu terasa bermakna je. Hehe. Hadiah lak alhamdulillah laki aku skang dah pandai sket beli benda yg aku suka. Zaman bercenta dulu ntahapahapa jek dea beli untuk aku <-- Tak bersyukur :P

    Hadiah dari femely takde, dari kekawan pernah gak r terima sekali dua dulu. Ucapan beberapa tahun kebelakangan ni je agak byk sket sbb FB yang tolong remind dorang. Kalu tak, harapan r de org nak tau birthday aku. Tau pun tak apa lg nak igt? Haha!

    *Birthday aku beberapa hari je lagi *blushing* <-- Tak kira, nak bitau gak! Hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sejak dah tua2 ni, jgn harap la nak dgr wish dari org..aku plak rasa malu kalau ada..ekeke..famli pon tak penah wish makcik..rilek je..bukan penting pon bagi aku..

      *bulan 9 ye makcik besday ko.hepi besday becoming makcik..besday aku bulan 10.bgtau jugak..ekeke..

      Delete
    2. besday aku bulan 11.. nak bgtau jugak.. kahkah

      Delete
    3. errr,nk gtau jgk la, bfday sy pn bulan 10.. hakhak

      Delete
    4. kehkehkeh..mohon bagi tarikh sekali..

      Delete
  7. hepi bezday puan wani.. dan makcik.. maknya si bun.. hehe..

    aku dr kecik sampai besaq.. mak ayah aku xajar sambut besday sampai aku lupa bila besday aku.. huhu.. tapi....... bila aku dah stat keja.. tiap2 taun kgkwan aku wat suprise!. perhatian ye.. 3 kali tukar keja.. tiga tempat2 kawan2 suprisekan..<--- bangga.. :D taun ni tempat keja ke 4.. hram xdak.. mana ada kawan kt sini.. xtau la kot boss nak wat suprise.. kahkah..

    terharu.. laki aku wat suprise masa bezday aku taun lepas... haha.. taun ni? nak jugakkk.......... :p

    # ulangtaun perjumpaan aku ngan laki aku sejak 5taun lepas.. arini jugak.. hehe.. erk.. beliau yg ingatkan.. aku lupa! haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik2 tak sambut..dah tua sambut..tebalik la ko ni makcik..hahaa..tak kisah la, janji aku pasti semua org penah merasa..

      #bes ke suprise2 ni?.ulangtahun perjumpaan pon laki ko ingat mell..untung la..haha..

      Delete
  8. Selamat Hari Lahir Puan Wani. sebaya la kita #tiba2

    hai...tak tahu nak komen apa pasal birthday aku lagi sebulan, nanti nak sambut jugak, nak hadiah jugak..nak 3 permintaan jugak. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tua rupenya ko aien..haha..eh pesal cam ramai plak lahir area hujung2 tahun ni ek..haha..

      #kalau boleh mintak 10permintaan terus aien..lebih sikit..hehe

      Delete
  9. eid mielad saied kpd yg berkaitan ^________^

    ReplyDelete
  10. http://duniahuruhara.blogspot.com/ blog saya, tolong komen dan follow, thanks :)

    ReplyDelete
  11. happy belated beday untuk puan isteri.
    mohon tepek gambar 2 3 ketul.
    nak tengok gambar beday woman.
    hihihi

    ReplyDelete
  12. selamat hari lahir cikpuanwani... semoga laki cikpuanwani bertambah sayang :D

    ReplyDelete
  13. hepi besday gak utk puan wani n mama.hiks..

    ala tulis jer la ko takde budget nak beli hadiah dekat wife kan senang.haha

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari jadi buat isterinya dan juga bondanya...
    aku pun sama, hahaha..harap2x ada orang yang akan wish tanpa aku tahu yg itu hari jadi aku..tp mmg tak leh nak lupa mesti ingat..hahaha..
    aku time hari jadi aku mesti ada kek no matter la kalo hanya slice kek je...haha
    hadiah tak nak kasi takpe..kalo hadiah dalamnya gula2x bek takyah..terima kasih je..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je lupa..jgn tgk fb..jgn tengok kalender bro..haha
      sapa selalu bagi ko kek tu?untung lah..cakap kat dia time
      besday aku bg la kek gak..dah lama aku tak penah rasa kek harijadi ni..hehe

      Delete
  15. hepy bday buat mereka..moga Allah merahmati insan2 yg bro syg

    ReplyDelete