Sunday, September 23, 2012

**Hacked**

assalammualaikum wbt

Baru pagi tadi aku post sikit pasal penggodam dalam intro entri aku.hehe.malam ni baru aku nak jalan-jalan cuci mata kat bloglist aku, dapat aku jumpa satu kes blog kena godam..hahaha..apalah nasib..macam text yang ditulis oleh hackers tu..blog tersebut mengandungi entri 100% copy paste..(Link)

Aku pon sedar dan setuju sebenarnya apa yang dicakap oleh hackers ni sebab dah lama aku jadi stalker blog tu..sumber dari blog ni banyak sama je dari entri blog lain..walaupon aku sebenarnya tak sokong blogger jadi blogger copy paste, tapi aku suka cari info dan maklumat dari blog-blog camni..diorang ni cepat..hahaha..

So harapnya pengodam yang berkhidmat bersebab untuk melindungi hak-hak blogger lain dari di ciplak ni teruskan la berkhidmat..hahaha..serius..ni bukan ayat sarcasm..aku pon masih berpegang etika aku blogging, "biar la entry sampah asalkan bukan plagiat"..kalau aku pandai hack pon aku hack jugak blog yang suka copy paste ni..haha..

Jadi kesimpulannya..cuba la buat entri sendiri kalau nak jadi blogger..jangan amalkan copy paste walaupon bagi kredit..takda maknanya kredit tu wei...kehkehkeh..





 p/s : dah boring nak citer pasal copy paste ni..haha..

42 comments:

  1. cuak gila klu blog kena hacked..aku dh terkena dh sekali dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..ingat lagi blog bro kene hack dulu..tu hacker budak2 tu bro..jenis hacker tu aku sakit hati..takda keje hack blog yang elok2..p hack blog politik lagi bagus..haha

      Delete
  2. Replies
    1. penat gapo mocik..baru kelik kijo ko?haha

      Delete
    2. eh,pahal eh aku tulis komen cani....apa maksud penat eh....jap fikir balik

      Delete
  3. waaaa cmne nih..nama blog aku copy paste..kne attack oleh hacker la xlama lg...waaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ko jawab la dengan new anonymous tu nanti kopi..

      Delete
    2. Lawak lak aku baca komen ni. Dah terang2 nama blog copy paste. Haha!

      Delete
    3. hahaha..harap hackers tak salah hacked la blog ko atas sebab nama camni..

      Delete
  4. maksud awk.. blog tu kena hack sbb entri dia byk copy paste ea.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a..itu hari siap layout blog serius pon dia amik..terlampau copy paste org marah la kan..tapi aku layan je sebab nak info..haha

      Delete
  5. dah lama singgah sini, baru leeza sedar, leeza tak follow. hehehe sorry dong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..takde hal la leeza..aku hargai dah ko rajin komen kat sini..tu lagi bgs..kalo add follower plak tima kasih la yer..hehe...

      Delete
  6. tu la sape suh kopipes. tapi selalunya kita cari info dekat blog jenis gini la. hahaha..


    -aienonymouse-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..aienony tikus..blog cmni info diorang collect dari banyak sumber..sebab tu best..dalam satu blog ade macam2..

      Delete
  7. nauzubillah,, tak nak la kena hack,, uwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau taknak, jgn buat copy paste tu muja..lagi satu password kene strong gila2..

      Delete
  8. Sejak2 agak hilang mood disebabkan google+ ni, tetiba kau terpandai lak wat entry ringkas ya Pakcik? Hehe. Mohon Pakcik bersabar. Jangan hilang semangat ya! Kemon Pakcikkkk :D

    Kau dah pesan banyak kali suh back up blog, tp aku ni degil. Malas tul nak wat. Bila dengar kena hacked la apa sume ni bagai, cuak gak. Tolong back up kan blog aku Pakcikk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a la..aku pon baru perasan..entri sempoi gila..haha..aku frust bila nk bagi link entri aku yg lama2 dah takde gambar..

      pnye la senang backup tu makcik..tak sampai 5 minit pon..klik2 je..haih..

      Delete
    2. caya lah pakcik otomatik da bole buat entry ringkas ye haha. err btw, gmba kt blog ko yg dulu2 x bole dpt blik ea?

      Delete
    3. hahaha..tereris kan aku..dah boleh wat entry pendek..ekeke..
      tak leh la chuu..habis hilang semua..

      Delete
    4. pkcik senanye aku rase agk dasyat gak ko xde bacup gmba kt pc. syg ouh klu jd pape. klu nk selamat en, ko backup la kt email. sometimes ak buat cmtu muehehe

      Delete
    5. aku dulu ade gak backup kat email macam siji2 aku tu..nak backup gambar banyak2 malas plak..takpa pasni aku cube la rajin2 kan diri..hehe

      Delete
  9. kalu nak amek info dari blog lain kena la letak source kat mana ..at least ader references takla org mengamuk..nie pakai kopi n paste je mmg sori la bai..haha

    p/s : kena back blog aku kalu mcm nie haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela bro..tapi camne pon aku kurang sokong buat entri kopipes ni..tulis balik la style kita..pastu tukar tajuk..walaupon info yng sama at least identiti kita..

      p/s : haha..ayokk..aku tak tau..ekeke..

      Delete
  10. waaaaa.. c pkcik buat entri sal hack plak ye??? ingtkn HACKS(hanya aq cinta kau sorang)*tibe2* hahahahahaha

    eh aq ada 2,3 entri copy paste ni.. hmmmmm segan la plak jd'y.. nnt nak buang la kwkwkwkwkkwkwkwkw....

    tunjuk ajar ku cara menghack... hew2

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..'hacks' to you too..kehkehkeh..
      ko nak segan ngn aku buat pe..copy entri org tak segan plak..ada mintak izin..haha..kan aku dah garang..ekeke..

      *aku bukan hacker lol..buta it je ni..

      Delete
    2. hahahaha... aq kopy bkn dr blogger la.. aq kopy dr paper on9 gtu la.. hahah. tp tu je kot.. yg len xde dahh

      waaa takut owhh.. garang sugguh la

      Delete
    3. hahahaha..kene mintak izin pengarang paper on9 tu gak..tak kira..kehkehkeh..
      #garang kan aku..euwww..takutnyewww.....hahaha

      Delete
  11. eeee.....takutnyaaaa, hehehe

    betul jugakan, penat2 org kerah otak, buat citer, alih2 dicuri, tapi jangan huck blog KY tau, baru nak bertapak..eehhhmmmm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hackers cam yg hack blog tu kira bagus la sebab bukan hack sebarangan..so toksah risau la KY..biasanya hacker ni hack kalau dpat info yang ade blog plagiat gila2 tu je..ada bukti baru diorang buat..

      hacker yang takde etika tu yang risau main hack je suka2..so strongkan password..

      Delete
  12. kdg2 best gak copy n paste ni, tapi kalo bnd tu bermanfaat laa.. hee.. =_=

    ReplyDelete
  13. aku penah tulis pasal copy paste ni bnyk kali dah emma..mmg ada kebaikannya kalau share benda elok..baca kat sini la kalau rajin..hehe.CARA TANGANI PLAGIAT

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy rajin, so sy akan bca la.. haha

      Delete
    2. haha..time kasih emma....rajinnye dia..anak sapa la ni..hehe

      Delete
  14. kalau yang mcm neh bagus lah .. hack bersebab ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yg saje2 hack takde sebab tu hackers low class..

      Delete
  15. Aku tak faham hujung pangkal. nanti aku baca entry sebelum ni ye. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..p baca dulu..pening ko tak paham kang..

      Delete
  16. dalam hal ni, saya setuju kot dgn hacker new anon tu. kira dia menjaga kualiti karya dan penat lelah orang lain. hoho..

    pasal kita sng nak cek2 isu terkumpul, mmg betul. ramai giler blog camni smp tahap blog faymes pun sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..aku rasa hacker tu dapat job la dari blogger2 yang karya diorng kena ciplak la..so upah hacker ni hack blog tu..

      #blog kita yang tak kena plagiat ni takpa la kan..seronok je dapat info banyak dari blog kopipes ni..semua terkumpul..tp kesian la blogger yng susah payah tu..

      Delete
  17. wah takutnye..huhuhu...janganlah jadi kat aku..

    ReplyDelete