Wednesday, April 25, 2012

Info sukan : Sentap bersama die hard fan EPL & wat ever laa..

assalammualaikum wbt..

Demam bola champions league dah nak sampai kemuncak..akhirnya pasukan feberet aku Chelsea layak jugak ke final lepas menumpaskan lawan yang di anggap mustahil, yang merupakan pasukan terkuat di dunia, Barcelona FC..huhu..akhirnya Chelsea terus membawa harapan terakhir umat England untuk merangkul gelaran juara di antara juara juara Liga Eropah ni..kalau lah chelsea menang, ni juga merupakan pertama kali dalam sejarah Chelsea jadi juara..persoalannya adakah Chelsea akan menang? sama-sama la kita tunggu..hehehe...

Entri kali ni bukan la aku nak buat entri ulasan pasal game Chelsea dengan Barca semalam..benda dah lepas, tak kesah la sapa menang kalah pon ye dak, tu adat la..kehkehkeh..entri kali ni aku nak bagi sentap sikit kat peminat fanatik bola sepak EPL especialy meleis meleis ni..ok, terus terus aku bagitau aku ni peminat Chelsea macam aku dah cakap kat atas tadi..tapi aku bukan la fanatik..ada masalah?..kehkehkeh..


Ramai member-member aku yang fanatik dengan MU dan Liverpool sebagai contoh..kadang-kadang aku kenot brain jugak apa yang buat diorang ni taksub sangat dengan kelab-kelab yang takda langsung faedah dan kaitan dengan hidup dia..sampaikan bila contohnya aku nak pakai jersi kelab lain pon kena sound..

" oii bro..lu minat chelsea, lu pakai je la baju chelsea, yang nak pakai jersi MU apahal, lalang la lu ni".. gaya gua kena sound dengan seorang penyokong setia MU..kehkehkeh..

Ni sebagai contoh je la ye..sebenarnya banyak lagi contoh kebangangan peminat setia ni..malas nak dilayan dah..kehkehkeh..apa pon fanatik EPL kat sini tak la sampai jadi macam kat England tu, sana tu ofcoz la fanatik sampai football hooligan terus..kalau kat sini meleis sokong Epl tapi nak hooligan bagai, meh sini aku nak terajang sekor-sekor..tak sedar diri betul, makan belacan jugak, macam la lahir kat old trafford, anfield atau stamford bridge tu..kehkehkeh..

Kesimpulannya yang aku nak sampaikan, toksah la taksub sangat..orang lain minat bola jugak..pasal hal-hal bangang macam contoh aku bagi tadi perlu ke jadi isu?..ni aku nak bagitau korang sikit kalau duk bengap lagi macam tak sekolah..aku nak pakai jersi apa ke ,nak beli apa ke ada aku mintak duit pak hang..satu lagi yang aku tak paham korang yang duk fanatik sangat tu, korang ada share apa-apa ke dengan club tu..tiap-tiap bulan, Malcom glaser, Roman Abramovich bayar elaun ke..puihhh..tengok bola tu, tengok je la..banyak bunyik pulak..kehkehkeh...


p/s : kalau fanatik bola tempatan aku terima pasal tu tanah tumpahnya darah..cewahh..

19 comments:

  1. Kau nak buat orang len sentap ke kau yg sentap ni, Pakcik? Cam sentap semacam je kauuu. Haha!

    Aku tableh nak komen lebih sbb jiwa bola aku tak kuat. Tp aku pun rasa tak perlu kut nak jadik isu lebih2 sampai jersi pun nak pertikai.

    Aku rasa, kalau fanatik sgt membe2 pun bleh jadik gaduh. Padahal bnd tu takde kena mengena pun ngan dorg. Maksud aku club bola tu laa.

    Err macam merepek2 je komen aku ni. Bwahaha!

    ReplyDelete
  2. liyaa : aku tak sentap tapi aku emo..kehkehkehkeh..

    aku gado2 pon pasal bola biase je..tapi kalau nak gado lebih2 memang bangang la..hahaha..

    ReplyDelete
  3. Lah, ada ke smpai mcm ni? Tak sngka fanatik bola smpai ke sini. Sy ni takde la kaki bola, so skadar nk ckp psl bnda ni, sy mmg taktau. Dh crite bru tau. Tp kureng fhm dgn org yg gila main bola smpai tak hingat dunia. Prnh skali trnmpk kat pdang brader2 main bola bulan puasa, siap mkn lg lpas main bola. True story. Ntah la. Kdang2 trlalu fanatik sgt la.. I kenot brain, wakaka!

    ReplyDelete
  4. haha,wa sentap sapa yg burukkan MU :d

    ReplyDelete
  5. sis al :
    macam2 perangai org yang gila bola ni sis..tapi kalau main bola time bulan pose tu memang saje taknak pose la nampak gayanya..hampeh betul..ekeke..

    bobot :
    kehkehkeh..ade sapa2 buruk2kan Mu ke bobot..hahaha...aku tak kutuk MU kan..aku buat contoh je member aku yg sokong Mu tu..kehkekeh...

    ReplyDelete
  6. Aku paling geli skali dengan org yang fanatik dgn EPL club yang paling obvious dah tentu lah penyokong MU dan Liverpool. Pastu bila salah satu pasukan kalah, seharian kena kutuk oleh penyokong yg satu lagi tu. Jersi plak tanak kalah, mesti nak beli jersi terbaru setiap club yg disokong tu. Dah gaya macam dia lahir kat London je. Padahal lahir kat spital besar KL je. Piraahh!!!

    Husband aku cakap apa tau... dia kata biasanya yg fanatik sgt minat club EPL ni bukan pandai main bola pun. Sbb tu derang bleh minat sampai tahap fanatik. Mmg betul pun aku tgk, yg fanatik2 tu bola pun tak main. Hahah. Bongoks.

    ReplyDelete
  7. lyd :
    kehkehkehkeh..kemain ko kutuk plak ek..betul gak apa laki ko ckp tu..fanatik kemain belum tentu pandai main bola..kritik je pandai la..hahahha..

    ReplyDelete
  8. aku tak minat bola tapi aku minat entri ni.cewahhhh.HAHA.bukan apa yang kipas-susah-mati bola ni kadang2 macam terlupa diri sikit, membahan sampai jadi gaduh pun ada. yang sokong + minat so-so takpelah juga sebab berpijak dibumi yang nyata...


    akhir komen....jangan kerana bola yang bulat kawan2 jadi gaduh sudahlah..

    ReplyDelete
  9. apa bule buat kelab depa la paling hebakk paling banyak menang piala paling itu paling ini.(ni bukan untuk MU & liv saja, termasukla real ke barca ke milan ke dan seangkatan dengannya)
    bila kalah certain game mula la ungkit sejarah lalu. puiiiii

    -malas login-

    ReplyDelete
  10. haha smp nak pakai jersi lain pun tak boleh tu mmg fanatik yg tak boleh diterima akal.

    aku mmg tak minat bola.aku tak amik tau pasal epl.haha..tp td pg aku nak p jogging takde geng pasal en suami dok tido,nie semua gara2 tgok bola malam tadi,bengang ja aku.haha..

    lg satu yg selalu aku pelik,en suami ni agak fanatik gak dengan bola tempatan.1 may nie kedah lawan klate pun nak tgok.klu kedah dpt masuk final gigih nak p tgok kt s.alam.yg ni mmg beliau patriotik betul sedangkan beliau tu ic Johor, dibesarkan je kt kedah.haha..

    ReplyDelete
  11. aien :
    standard la ain..macam2 ragam org ni..so org yang rasional macam aku ni kene la jgn amik kisah sgt dengn org jenis cmtu ye dak..kang jadi gado plak..hahaha..nak menang je aku..kehkehkeh..

    anon malas login :
    lama ko tak masuk sini anon..hahaha..betul la cakap ko..penyokong kelab yg hebat tu selalu ungkit kisah kelab depa tu hebat..menang banyak cup la apa la..hahaha..same je ke perangai diorang tu semua..pelik ni..kehkehkeh..

    PK :
    sabo je la kutu..standad la tu kaki bola..malam tgk bola siang membuta la..ekeke..aku epl minat je..tapi kalau selangor aku agak fanatik jugak pasal game tempatan ni boleh la turun stadium..baru la peminat setia..hehehe...

    ReplyDelete
  12. eley aritu aku nmpk ko tepek barca ni da tuka chelsea laks ke pokcik kehkeh.,

    negaraku...tanah tumpahnya darahku... :>

    ReplyDelete
  13. ekekeke..senang citer 2 2 aku minat laa chu..pesal tak boleh ke aku tukar2..hahahaha...

    ReplyDelete
  14. ex-roommate aku dulu minat liverpool..anything psl man utd dia mmg hangin..satu game man utd pun dia xprnah nk tgk kecuali kalo lawan liverpool..

    dia ada dpt sehelai jersi man utd, dia guna buat alas kaki...zzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..ni betul2 fanatik ni..ekeke..kalau bagi kat aku pon takpe jersi tu..bagi apa pon aku pakai walaupon aku minat chelsea..

      p/s: gua minat game sebenarnya..bukan kira club mana pon..

      Delete
  15. fanatik sampai berbalah2 waktu keje pun ada. tu sumer mmbr2 aku la tuh. hahaha...

    ReplyDelete
  16. aku takle fanatik sangat tapi sokong tu tetap ade. sokong yg maseng-2, bila dah jumpe geng yang tak sokong kite punyer, mula nak menangkan masing-2. haha

    ReplyDelete