Monday, October 15, 2012

Pakcik pencari V2

assalammualaikum wbt..

Kisah Uncle Seekers yang sebelum ni terlibat dalam pembongkaran bermacam-macam isu semua pon dah sedia maklum..isu mengenai Sultan Johor akhirnya mengheret beliau ke lokap dibawah akta rahsia rasmi tak silap aku..haha..kenapa bukan atas dakwaan fitnah atau hasutan?wallualam..hehe..

Kes polis tu aku malas ambil port sangat..adakah Uncle masih dalam perbicaraan atau dah 'diampunkan' sultan pon aku tak tau..yang pasti tak lama selepas Uncle dibebaskan, Uncle dah menulis lagi isu baru dalam blog beliau yang baru..Uncleseekers V2..

Pada peminat isu-isu pembongkaran, boleh la follow entri uncle ni..Isu utama Uncleseekers V2 kali ni pon tak kurang panasnya..membabitkan Keluarga Diraja jugak..hoho..lagi panas dan membuatkan korang terasa wow disebabkan penampilan khas pemberi maklumat Uncle yang Anak almarhum Sultan sendiri..hahaha.. 

Korang yang baru tau kewujudan blog uncle ni, toksah risau..awal lagi..baca slow-slow..hehe..blog baru ni pon baru tiga bulan lepas uncle ditahan tempoh hari..yang lama dah kena sekat kan..haha..


 Tapi sebenarnya aku lagi teruja dengan buku yang baru dipasarkan dari penulisan Pak Habib(AyahUncle seekers).bertajuk 'setan,syaitan,sultan' .nak beli tak berkesempatan pulak keluar town..selagi takda orang report takpa la..kalau dah ada orang report nanti, kompom penjualan buku tu dihentikan..barang rare tu beb, nak beli pon cuma kat Jalan Tar KL je..derahh beli..haha..


p/s : mood aku macam siak lagi..internet kat rumah belum boleh guna..demm.. 


52 comments:

  1. Tak larat aku nak layan isu2 kontroversi Pakcik Pencari tu.

    Kemon Pakcikkk! Cheer up okeyh? Ni kau taep kat opis kan? Takde kena mengena ngan internet kat umah. Haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka hati ko la makcik..tak minat sila abaikan..hahha..
      #entri ni mmg la aku taip kat opis..masalahnya aku geram..bil tetap mahal jugak nak bayar..tapi dah dekat seminggu takleh guna..grrr..

      Delete
    2. Eh minat betul kau ngan benda ni ya Pakcik? Aku baru pasan, ada dlm list blog cuci mata tuu. Patut la kau alert je. Err aku mmg taktau apa perkembangan Pakcik Seekers ni after kena tangkap tu. Actually aku mmg tak berminat nak amek tau pun. Lantak dea la. Err tapi aku ingat dah selamat kena pancung ke apa? Kalau 'diampukan' tu, jeng jeng jeng. Hahaha!

      Betul jugak! Bil still macam biasa kan? Ni dah report ke lum? Ke org TM yg tak dtg2 lagi? Sangap la kau kan malam2 takleh on9 dah? Naseb bek ada bini. Mwahaha!

      Delete
    3. Err tambahan. Naseb bek ada bini pengubat sunyi. Kehkeh!

      Delete
    4. err..pembetulan ye makcik..aku tak cakap pon aku minat..haha..aku dh report kat management opis tu..org Tm dah datang, skg kontaktor pemaju kene pasang kabel dulu..

      #bini aku sombong sikit la time pregy ni..hahaha..

      Delete
    5. Ow, okeyy! Pembetulan. Kau tak minat. Tapi kau kan memang suka membaca kan? Janji benda tu blog dan bukannya buku. Kan? Err kau nak beli buku Pak Habib tu leh ke kau baca nanti? Aku takut tak sampai seploh saat kau dah krohhh krohhh =))

      Sebenanya yg penting aku nak komen ayat last tu. Hahaha! Sombong sket ya Pakcik? Sabar ya Pakcik. Sembilan bulan jeeee. Je? Hahaha! Sabar Pakcik. Hormon dea ngah tak stabil tu agaknya. Tu laa. Kau salu kata aku emosi. Kan dah kenan emosi aku tu kat bini kau. Hehe. Err maap Pakcik! Gurau2. Bini kau je preggy kan? Kau tak kan? :P

      Delete
  2. Hoiii

    Aku 1st ke? Ke 2nd? Ke 3rd? Haha

    Malas login

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..ko pon dah pandai amik no malas login..hahaha..2nd der..

      Delete
    2. gua third. haha. ko guna tenet ape kat umah?

      Delete
    3. streamyx la der..tu je yang dapat..haha..

      Delete
  3. sama lah dgn liyaa..Mv pun malas nak layan uncle sorang ni..hahaha

    ReplyDelete
  4. Pernah dengar pasal isu tu tapi Gill tak pernah follow up.
    Lepas ni mungkin akan slow-slow baca blog Uncle ;)

    Mood : Nak tidur sebab cuaca sejuk. Hujan. Brrrrr....

    ReplyDelete
  5. akak layan je blog uncle seekers nie...hehe..

    ReplyDelete
  6. Utk setakat pembacaan, apa salahnya. Terima atau tidak tetap hak individu kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..setakat pembacaan je kan..terpulang la penerimaan tu..hehehe

      Delete
    2. betul. hoho.. tp tgk media negara, nmpk sngt dah kena sensor berlapis2. smpaikan org dedah penyelewengan, org tu lak masuk lokap. gila ke apa. hoho..

      Delete
    3. hahaha..pelik tapi benar..haha..korupsi gitu la gamaknya apple..takleh wat ape dah..kanser peringkat 4 dah ni..

      Delete
  7. Blog uncle seekers yang lama tu dah takde ke? Kusyah tu sape? Aku macam tak berapa faham sangat dgn cerita2 dia ni. Benak plak otak aku ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak alhmarhum sultan perak yang sebelum sultan Azlan naik tahta kalau tak silap aku la..baca la slow2 makcik..tgk komen sekali kalau nk lebih paham..haha..

      Delete
  8. Tenet macam gampang...Aku dah taip komen panjang2 sekali nak publish tenet disconnect! Grrr!

    Err, tolong kira kau komen no berapa..Hahahhaa

    Lagi satu, aku pun macam liyaa, tak tau perkembangan pasal uncle seekers ni :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak pengantin sampai..kompang peliss..hahaha....ko buat cam aku..siap tulis tekan ctrl C dulu..kalau komen panjang la..pastu baru sent..kalau tak lepas ko paste je balik..haha..

      liya tu sibuk dengan emo je..ko jgn nak emo sangt jugak la pengantin..kehkeh..

      Delete
    2. Apa kena mengena aku dalam ini gambar? @.@

      Delete
  9. yg tragis sadis pasal kes pakcik pencari ni ialah org org besar kata, "biarkan anjing itu menyalak". org kecil lak gi repot pasal pakcik pencari. walhal pakcik ni gi dedah bhw rakyat (orang kecil) merana, org besar dpt sumthin malah berbondong2 lagi. betul o tak, tak tahulah tapi gambar dan rekod pembelian yg didedahkan mmg cam ha??

    konpem takkan dpt sentuh pun buku tu kat sabah ni. hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu aku nak beli apple..mana la tau ade org berminat nak beli ke nanti..aku bleh jual...cetakan terhad dan mungkin nanti diharamkan tu..haha..

      Delete
  10. Replies
    1. aku pikir satu je..dia berani sbb di rasa dia betul..bukti pon biase dia lampirkan sekali..kalau bkan sebb tu, sah dia gila..haha..

      Delete
  11. eh . kes pakcik tu dah lama tak dengar kabo. last dengo kes dio pon dari berita buletin utama tv3.

    oh ade blog upenye pakcik tu yee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ler..apa da ko ni nana..kes tu punca dari blog dia la..haha..tapi yang kali ni v2 plak..

      Delete
  12. Replies
    1. takkan tak tau..org yang tak kenal uncle kat luar pon jadi tau sebab blog dia bikin panas kejap dulu kes hina sultan johor..hahaha..

      Delete
  13. suka sangat pak cik bundle ni ngan the seekers,, orang tak minat,, seram baca benda camni,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..info the seekers ni kan kira pembelajaran gak cikgu..matapelajaran pendidikan moral..hahaha..

      Delete
  14. err... xtw nk komen pe sal uncleseekers ni.. hoho.. tapi rsa cm nak bcalah buku tu.. cam best je,, hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku pon rasa buku tu cam best..biar aku baca dulu emma..nanti dah habis baca aku jual kat ko..up sikit dari harga asal..muahaha..

      Delete
    2. hahaha.. jgn la mcmtu.. bg lah harga kawan2... nt pos eh..:P

      Delete
  15. blog uncleseekers... yg dulu pernah baca... yg baru ni baru tau ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..sila la baca yang ni pulak..haha..

      Delete
  16. Replies
    1. bapak uncle tu lagi berani chicna..dari dulu lagi dia mmg menulis hal-hal politik atau kontrovesi tu..hehe

      Delete
  17. KY tak minatlah cerita2 begitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..takde hal ky..ikut minat masing2..

      Delete
  18. Replies
    1. rugi la leeza..haha..hot items ni..hahah..kontrovesi la katakan..

      Delete
  19. ni lah satu2nya isu yg takleh nak kata apa...

    ReplyDelete
  20. pakcik nie dari cari hantu skunk ape motif misi dan visi pun aku tatau..kadan2 bila free aku baca gak..hehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. uncle seekers....dia gila!

    selalu jumpa dia ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker??? tapi nampak mcm normal jeeee

      Delete
    2. mmg normal pada yang x kenal dia...bukan gila tapi gila-gila!

      Delete