Tuesday, December 20, 2011

Obsesi

assalammualaikum wbt & annyeong haseyo..

Obsesi meleis terhadap culture korea sekarang ni sangat ketara aku tengok..k-pop, drama, fashion dan tah apa² lagi pasal korea sangat diterima..walaupon aku tak berapa minat dengan k-pop ataupon drama² korea,tapi aku minat jugak dengan sorang pelakon korea dulu yang aku masih ingat..Jang nara..hidup lagi ke dia..kehkehekeh..

 Aku tak kisah kalau orang nak cakap aku slow tak ikut perkembangan semasa pasal dunia artis atau hiburan ni..tak luak pon kat aku..tapi kalau pilih korea dengan jepun..aku masih pilih jepun..memang dari dulu pon aku obsesi dengan budaya jepun bukan korea..

Buktinya sejak kecik aku dah tengok cerita jepun macam doremon,dragon ball,kamen rider,detektif conan dan lain lain...bila aku dah remaja sikit aku berjinak² pulak dengan komik manga jepun yang sampai ke harini pon aku masih baca..


Jipun : what....the...........


Kuatnya pengaruh jepun lagi dalam hidup aku ni sampaikan tiap tiap hari pon aku masih pakai selipar jepun..fesyen jepun ni kiranya memang dah sebati la dalam jiwa aku..kehkehkeh..kalau artis korea yang aku minat jang nara, artis jepun kegemaran aku ofkos la Maria Ozawa..kehkehkehkeh..



p/s : akhirnya boleh jugak aku tulis pendek²..wakaka..


36 comments:

  1. 1st..nazri jipun..demm u..krem perut aku gelak sebab kau..

    ReplyDelete
  2. LOL! gigih nak dapat 1st XD
    err., aku pon peminat tegar jepun., seliper jepong =,=

    ReplyDelete
  3. hahaha..bkn ko pakai sipe korea ke chuu..kekeke

    ReplyDelete
  4. suka tgk "aci2" korea yg cun melecun tu !

    ReplyDelete
  5. aku lyn cite komunis jepun je.. **tetibe** tp seyesly aku brangan giler nak p japan weh

    ReplyDelete
  6. haha nk tergelak jap ngh nazri nyanyi lagu jipun...hehe.. hindustan n dangdut.. btw syabab pon minat sgt ngn jang nara she so cute... die hidup lg jgn wiso..haha.. teringin gk nk g jepun..hehe..

    ReplyDelete
  7. world cup kalau jepun lawan korea pun aku sokong jepun gak..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. @bro khairul : apa da aci bro..ekekeke

    @jue : hahaha..ok gak cite komunis jepun tu jue..jepun tempat yang aku nak pergi gak..tp sana mahal bhai..

    @syabab : dah tuo la jang nara tu skg..aku tak minat lagi..ekeke

    @azlan : ya bro..gua pon sokong jepun kalau world cup..

    ReplyDelete
  9. selipar jepun buatan malaysia apa der..haha..

    aku lg tak ikut pkembangan,korea tak suka..jpun pun tak suka..amik!haha..

    ReplyDelete
  10. hahahaha..takpa pn.kutu aku paham..memang golong ibu atau makcik ni tak sesuai dah nak ber k-pop atau jepun2 ni..ekeke..

    ReplyDelete
  11. hahaha.. selipar jepun.. kuih jepun xminat?? hehe.

    ReplyDelete
  12. hahaha.. selipar jepun.. kuih jepun xminat?? hehe.

    ReplyDelete
  13. hahaha.. selipar jepun.. kuih jepun xminat?? hehe.

    ReplyDelete
  14. kuih jepun tak penah dengar plak..sushi aku tau la..hehe..best..

    ReplyDelete
  15. eh sama la..suka layan drama n anime jepun..korea suka dgr lagu je.. teringin nak belaja bahasa jepun..

    ReplyDelete
  16. samala..x kisah pun kalo org nak ckp x ikut perkembangan sms pasal dunia artis..yg mana hangat hangit tu sure2 sampai ke telinga gak kalo x amek tau pun..;p

    ReplyDelete
  17. dua-dua pun aku layan...
    tapi yang paling best tetap Malaysia...hahaha:)

    ReplyDelete
  18. aku tak pernah betray cite jepun.hahaha..

    ReplyDelete
  19. orang semua duk heboh pasal korea n jepun, ni haaaa sy peminat setia vietnam ..hahaha

    ReplyDelete
  20. saye peminat setia drama venezuela, heheeee :-)

    ReplyDelete
  21. aku pun tak brape minat sgt kpop. cme aku suke dgr lagu die je.tu pun aku tak paham apa dia cakap. entah apa entah dia cakap.

    ReplyDelete
  22. jang nara! memang cute je. berlakon citer the succesfull story of a bright girl kn?

    ReplyDelete
  23. aku kalau dibagi pilihan antara korea dengan jepun,,aku pilih malaysia lagi..haha

    serius jang nara tu korea,,tak sangka aku tengok cite korea dari dulu!

    ReplyDelete
  24. kuah jepun comel2.. kalau g terengganu or kelntan akan jumpe.. hehe dalam ada kaya luar tepung..hehe.. sdp.. nnti try la

    ReplyDelete
  25. @anakwakmail : kantoi layan korea upenya ko..ekeke

    @hasrida : icc, memang ade ek kuih jepun..kena cuba ni..tapi kat kl ni mane nak cari??

    ReplyDelete
  26. Aku pun lebih minat 'Jipun' berbanding Korea. Drama pun aku lebih layan dari sana..



    Nazri Jipun memang terbaik! kehkehkeh

    ReplyDelete
  27. aah, jang nara...yang paling comel kan kan kan....siyes comel!

    ReplyDelete
  28. tu la,,pdhl sekarang aku bukan peminat korea..aku rasa menyampahkan dengan kpop bagai tu..opsss,,marah peminat kpop..;p

    ReplyDelete
  29. hahahaha. aku suke part hari2 pakai selipar jepun tu. kah3

    ReplyDelete
  30. dr laki atau pompuan korea jepun siam ka, nana tetap pilih laki melayu ... hemsem pon hemsem...yedaaakk ? haha

    ReplyDelete
  31. hahaha.betul ke?..mekasih nana.."pipi gua merah merah"..ekeke

    ReplyDelete
  32. ades.mampuih gak si nazri nie. grrrrrrrr

    ReplyDelete
  33. hoho.. btl2. kat daerah terpencil serupa kemabong ni, ramai peminat korea, siap kalerkan rambut lg. Salah sorg dah jd artis, ayie pop, under cat farish. Hoho..
    tp sy prefer jepun kot, sbb kreatif. lol.

    ReplyDelete