Monday, March 26, 2012

Bawa aku pergi..pacu laju laju..

assalammualaikum wbt..

Kejadian kes culik, bunuh,lari rumah dan macam-macam lagi sekarang ni boleh kata setiap hari ada je jadi..ye ke?aku agak je la..kalau tak jadi kat Malaysia,kat negara lain pon ada je kan..haha..maklum la aku ni kurang nak ambik tahu berita ni..serius beb,berita kat tv tu dah berapa lama dah aku tak pernah tengok..kehkehkeh..

Minggu lepas aku ada terbaca berita pasal budak perempuan sorang tu lari rumah..kesian keluarga dia,ingatkan kena culik,rupanya gatal poen..hahaha..aku malas nak cerita hal orang yang aku tak tau punca ni..pandai-pandai dia la..lagipon budak lagi kan..otak letak kat lutut camtu la jadinya..hahaha..

Cerita pasal lari rumah, aku belum pernah la lari rumah ni..apa kes aku nak lari rumah pulak kan..kahkahkah..walaupon dulu aku nakal nak mampos..setiap hari aku kena belasah dengan mak aku, kena bebel, aku still maintain duduk rumah..tapi buat macam hotel je la..hahaha..

Member aku sorang dulu masa aku baru habis sekolah pernah sekali lari rumah..serius serabut aku tengok dia..lelaki ni beb, kalau perempuan lari rumah aku boleh terima lagi..kehkehkeh..macam biasa la alasannya stress duduk rumah pasal masalah keluarga..nasib bukan lari sebab ikut perempuan..kehkehkeh..

Masa dalam perlarian tu..member aku ni menumpang dekat rumah bujang member aku yang dah brader sikit..apa yang aku nampak masa tu, orang yang lari rumah ni memang cari penyakit..ye la, time tu kau pon budak lagi(tak tau la kalau ada jugak orang dewasa lari rumah)kahkahkah..aku paling sadis masa tu dia mandi tak guna sabun..guna buah lemon sebab dia kerja pasar borong kejap time tu,so banyak la bekalan buah lemon dia.hahaha..dia sendiri yang cakap wei..tak kan aku nak skodeng dia mandi pulak..lol..hahaha..

Ada la beberapa bulan dia menyemak kat rumah member aku tu..nak harap duit dia kerja pasar borong tu berapa sen je dapat..lepas tu behenti pasal tak larat..so tak pasal pasal dia dah menyusahkan orang lagi..yela..sikit-sikit pow rokok, nak bagi dia makan lagi..tu nasib dah orang bagi tinggal free..aku tau cerita ni semua pon sebab rumah bujang tu memang port sarang aku..kalau aku tak rekemen memang dia duduk bawah jambatan je kot..kahkahkah..

Lepas tu aku tak ingat dah bila dia balik rumah..tau tau hilang je..ada jugak la begaduh tah apa-apa kes dengan member aku tuan rumah tu..sebab tu blah kot..senang citer dia sangat bangang..nasib la jantan..kalau perempuan habis dah kena ulam..so pesanan aku untuk level adik adik ni, jangan la bertindak mengikut perasaan..nak nak perempuan..dah gatal poen sangat kena habis sekolah jugak baru kawin..tak payah la lari ikut jantan..tu bangang namanya..



buku merah jangan lupa bawa kalau lari rumah,moga-moga belum tamat tempoh (^_^)..kehkehkeh..




p/s : macam bangang je entri aku ni..

34 comments:

  1. budak2 sekarang advanceee.
    baru form1 dah ada 8ratus ex pakwe.
    tuh yg jadi macam2 kes tuhhh/
    ish3~

    ReplyDelete
  2. lagu tu sedap tapi sayang lirik dia tak membina..hahaha..dengar selalu bleh rosak pikiran..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. chemey : huh..biar betik..hebak tu..haha..

    lan : hahaha..lepas dengar lagu ni kot bro budak perempuan 15tahun tu lari rumah..haha..

    ReplyDelete
  4. bawa daku pergi,lalala,haha

    lari rumah sebab ikut boyfrenngg tu "pandai sgt"haha sayang boyfreengg katakan,hewhew

    ReplyDelete
  5. lagu zizan tu tah hapa2. Aku geli dgr lirik dia. Rasanya nko org ke2 yg highlight pasal lagu ni hari ni. [yg aku baca le ]. Aku rasa, bebudak yg lari dari rumah ni sbnrnya pendek akal. Derang rasa hidup ni mudah agaknya. Sebab tu dia tak hargai mak ayah yg cari duit susah2. Mandi pakai lemon tu kulit dia jadi putih tak? Kekeke. Eleh, sbrnya nko mmg skodeng dia mandi kan? Kan? Sebab tu ko tau... *run for my lifeeee*

    ReplyDelete
  6. bobot : *itew pong cayank grelpreng iteww..tak larwi umuah pong..hahaha..

    lyd : hahaha..aku tak tau dari mane di belajar ganti sabun dengan lemon..hahaha..wangi agaknya..tapi guna lemon reject gak..hahaha..

    * dia cakap la..grr..pesal aku nak skodeng dia pulak..sembelit aku kang..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  7. walaupun bangang moral tu penting bro.bagus ko selitkan byk sikit pengajaran dr kisah kawan ko tu..:)

    ReplyDelete
  8. hahaha... kita penah lari dari rumah, tapi bukan dgn boipren ler.. tu lagi carik nahas. hahaha.. kita ada fmily problem dlu.. now , alhmdulillah dh okayy :D

    # nak try gak la mandi guna lemon. kahkahkah

    ReplyDelete
  9. sebelum wat apa2 bnda yang di anggap bodoh letak mak ayah kat depan,masih sanggup ke nak wat air mata mereka berdua menitis..tkpayh nak lari snagt lahh kan.. ececcece macm emoo jer ayt aku hahhaa

    ReplyDelete
  10. gile! lari umah mmg cari pnyakit., btw lagu zizan n kaka tu pon bole pengaruh org larik ikot boipren., tp klu zizan yg ajk aku ikot je wakaka

    ReplyDelete
  11. kutu : haha..tu la sikit pengajaran dari kisah member aku..serius menyusahkan orang..

    cikpipitembam : ekeke..ko lari pegi mane pipitembs..sengal gak ko ni..hahha..kang mandi try la guna lemon..hahaha..

    cikpa : welcam back cikpa..lama ko ilang...miss u la..hahaha..masalahnya la kan..yang lari tu bukan dok pikir apa2 cikpa..tu pasal diorang lari..hehe..

    chuu : kehkehkeh..ko ni memang tak senonoh kan chuu..hahahha..kalau ko lari ngn zizan, muqlis nak lari ngan sapa pulak..kehkehkeh...

    ReplyDelete
  12. hahaha., aku memain jer kehkeh.,

    ReplyDelete
  13. pocik..aku nk tumpang menyemak kt umah ko bulihh?? tpi aku xdop paspot, bwa diri jek.. awkekekeke..

    Saja menempek cni ptg2..(^_^)

    ReplyDelete
  14. awat la depa nak larikk? jalan kaki kan rilek je. wat ponat jek larikk2 bagai ni.. haish.

    ReplyDelete
  15. lirik lagu ni semacam kan, perasan tak..huhu

    ReplyDelete
  16. semalam aku baru tanya kat officemate aku apa maksud buku merah jangan lupa bawa kalau lari rumah,moga-moga belum tamat tempoh ... kau paham?kalau kau paham sila explain kaih,haha......tak lucah kan maksud tersirat dia? *otak kuning,haha*

    ReplyDelete
  17. sweet : buleh je..tapi tak tau la bini aku bagi ke tak..hahaha

    csi taugeh : tul tu bro..pesl diorang nak lari..jalan sudah la..naik motor ke,kete ke..tak la penat..haha

    sis92 : tak perasan pon..hahaha

    onie : lucah apanye makcik oi..hahaha..sengal la ko ni..

    ReplyDelete
  18. ncik ym. bagi aku kalau ko dah keje pegang duit sndiri. kebebasan akan datang sendiri. belaja sungguh2 :)

    ReplyDelete
  19. Fuyohhhh! Pakcik bawak isu gejala sosial seh. Boleh jadi pakar kaunseling kau camni.

    Kau up laa sket cite membe kau tuu jadik lebih sadis lagi. Pastu buat ceramah kat skolah2. Saiko2 dorang sket. Konfem dorang piker panjang bila nak lari rumah.

    Ceh! Macam laa dorang tu sume makan saman. Kahkah!

    ReplyDelete
  20. rapunzel : komen ko ni cakap untuk aku ke?sentap lak aku..hahaha..

    ReplyDelete
  21. Weyh, baru tadi aku rasa aku dah komen entry ni. Mana pegi komen aku hah? Aku dah laa mamai ni. Kau sabotaj aku eyh Pakcik? Hwaaaaaa

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. hahaha..komen ko masuk spam daa..aku dah publish tu..ekeke..

    ReplyDelete
  24. serius cakap, aku pernah lari dr rumah sbb mak halau... imi adalah kisah benar !!

    ReplyDelete
  25. sama cam abang saya...huhuhhu..

    dak laki nih mmg nakal~~ hehe

    ReplyDelete
  26. Pernah jugak lari keluar dari rumah pasal ada tebuan sesat terbang masuk dalam rumah!!haa!ha!!

    ReplyDelete
  27. Stuju sangat2! Lagi2 org prempuan.. Kalau jmpa lelaki truk, naya je kena rogol. Bnda tak boleh ckp. Ada akal, kna fkir msak2 la dulu.

    Crite mmber bro tu mmg tak boleh blah la, wakaka! Pkai lemon! Mmg desperate gila babat. X pyh la lari2 rumah.. Dri lahir prents dh tanggung..

    Kna maki, tahan jela. Nk lari ke mana, msa mula2 hidup pun dlm perut ibu, hehe.

    ReplyDelete
  28. Tapi lagu ni best lah pulak bila dah bnyak kali dengar huhuhu... tapi mmg tak patut laaaajom lah try lari dari rumah, kita tgk wayang then pastu lari lah balik rumah balik hehehe

    ReplyDelete
  29. alamak..pipi aku merah2 dah ni..ainzulaikha ajak lari rumah..ajak tengok wayang..biar betul ni..aku mimpi ke?..tolonglah aku taknak bgon dari tido lagi...hikihikhik..

    ReplyDelete
  30. lirik lagu tu memang sesuatuuu...haha...


    "ayuhhhh lari laju-laju, jatuh bangun sendiri mak ayah jauh, bf/gf je yang ada...."

    ReplyDelete
  31. budak2 zaman sekarang mane main sorok2 kat pokok belakang umah.. sorok2 kat umah orang lain r.. baru thrill.. lol

    masuk gak r even ko tambah lirik sendiri kat lagu tu..

    ReplyDelete
  32. aku tak penah lari dari rumah. tapi penah lari keliling rumah sbb kene kejar ngan mak aku. dgn kelajuan aku time tuh, agak-2 dah boleh johan larian 4x100m . wahaha!

    ReplyDelete
  33. Hahaha..tu main kejar2 namenye..adeh.hahaha

    ReplyDelete
  34. Lari dari rumah ni, penah jer member buat. Perempuan lagi tapi dia lari ke rumah kawan perempuan gak lah. Lol.

    Kes yang budak kena culik kat thailand tu, dia rupanya mastermind. Bunyi masterminda cam budak genius tapi dia taklah, dia cover sebab kena tahan oleh polis thailand. Budak2 zaman sekarang ni makin menjadi2 perangai.

    ReplyDelete