Friday, November 23, 2012

Malas : Galeri aku..

assalammualaikum wbt..

Mohon korang, geng blogger jangan la update blog laju laju sangat boleh tak?..aku tak sempat nak follow okey..nak kejar apa tah asik update je..kehkehkeh (aku jeles sebenarnya takda banyak masa macam korang)dulu internet 24jam sehari..sekarang tinggal 8jam je..demm..

Aku sebenarnya banyak citer ni nak update, tapi nak tulis pepanjang makan masa gak..kang kerja aku plak tak siap..haha..so entri ni sekadar melepaskan batok di tangga je la gamaknya..lagipon bukan senang kan aku nak update gambar banyak-banyak cenggini..hahaha..

ni serba sikit gambar dari arkib Nokia cap ayam aku...Happy Weekend all..


ni awek aku..aku dah lupa ni time detim kat mana..err..


 kat mana ek?..


Dari tingkat 15..


home suwet home...deco bersama bundle..kehkehkeh..


Gambar yang menghiasi dinding..


kek birthday 2012 yang surprise..
dah tua tua dapat kek pulop..sayang awek aku ketat-ketat..kehkehkeh..


 meja cari makan..


 utamakan keselamatan..


 Carini foods station..cainis foods..

 
 Lupa nama kedai..kedai chainis foods gak..


Aidilfitri 2012-Jitra


 Masjid Al-aqla Jitra



 Kad+duit raya dari Si kure Pemalas..mohon tahun depan duit raya lebihkan singgit..


 bumper..


syukur masih ada..



72 comments:

  1. Replies
    1. tak boleh blah menumbuk atas peha.. peha nak pakai lama kot..kehkehkeh..

      Delete
    2. Err, transfer det tu kat aku :|
      Aku tgh takde duit ni :(

      Delete
    3. ekeke..takde menda pon..rasa gatal2 sikit je..biasa anak gajah pon datang beriba ngan aku tau..ekeke

      Delete
    4. duit tu tinggal 5 ringgit je la sida..petang kang aku isi minyak habis..sori tak dapat membantu..cuba tanya H..dia tu masyuk beb..tolong buatkan loan untuk aku sekali kat dia..kehkehkeh

      Delete
    5. Motif???! BUndle, tough lengan. Hehehe.

      Delete
    6. motif entry ni ke?.kehekehkeh..takde motif..hehe..

      biase la lyd..rajin numbuk sambal, taf la lengan..lengan KPOP gitu..kahkahkah..

      Delete
  2. paling manang pic yg pakai helmet tue..wakaka

    ReplyDelete
  3. syukur...ada juga 40 boleh beli brg dapur

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang dapur cukup dah...duit rokok je takde ni..waaaaaaa.

      Delete
  4. alorrrrrrr, line cam hampeh. dpt tgk gambo separuh ja

    ReplyDelete
  5. Memula aku rasa tak puas just tgk gambar je takde penulisan dlm entry ni. Tapi maken lama maken ke bawah syok jugak aku layan gambar2 kau Pakcik. Untung la Pakcik henpon canggih, gamba lawo. Gamba2 dalam henpon aku dah la tak lawa, takde seni lak tu amek gamba. Ahaha!

    Aku suka gambar paling last, dan juga caption dea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon tak puas ni tak dan nak tulis panjang2..hahaha..ada lagi gambar yang tertinggal lak tu..adeh..malas dah nak topup..haha..

      ko agak2 la hp canggih..hp aku nokia X2 je kot..gambar vga je tu..syukur masih ada..hahaha..tp aku tak suka yang last tu..seminggu lagi nak gaji ni..haha

      Delete
    2. dah macam wordless wednesday pulak.. kehkeh

      Delete
    3. tak main la wordless wednesday makcik..ni entry malas jumaat..haha..

      Delete
  6. 'Syukur masih ada' Entah kenapa rasa macam terkesan dalam diri pulak caption dia. Utamakan keselamatan? Helmet pakai. Baju tidak. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu je tinggal..syukur la apa yang ada..hehe..aku pakai helmet tu pasal penah eksiden masa tumbuk cili ko tau..serik dah..

      Delete
    2. Tapi encik, apahal letak lesung tu atas peha? Utk tgkp gambar semata? Hahaha!

      Delete
    3. aih..ni gambar real la..aku tumbuk atas peha sebab, aku kan duk rumah flat..kurang la bunyik dari lantai tu kalau berlapik peha..eh serius ni..bukan lawak..

      Delete
    4. pestime nampak serius hihi :)

      Delete
    5. Cam seksa je nak kena tumbuk atas peha tu. Lapik je la kaen tebal2 sket, kurang la bunyik tu. Hahaha! Kalau aku la tumbuk atas peha tu, 8 jam pun takkan lumat. Gaknye laa. Haha!

      Delete
    6. nurul :
      sebelum ni aku tak penah serius ke?wakakakaa...

      liya :
      aku dah try lapik kain makcik..bising tu kuat gak..letak atas peha baru kedap bunyik bunyik..tapi sakit la peha tu sikit..haha..

      Delete
  7. klau Na ckp bonggok bundle marah x???
    kekekekekekek
    SAKIT ULU HATI gelak tgk pix utamakan keselamatan n last pix "syukur masih ada " tu
    hahahahahahahaahahahaha
    Transfer sikit kat acc Na ;D
    jgn kedekut Na nk beeli baju tok RETRO PARTY..huhuhuuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang lawak sangat ni?ko ni macam2 la na..kehkehkehkeh...ko nak pakai berapa na?bak no akaun..tapi tak tau la cukup ke ke dak nak beli baju retro ko tu tu..kahakahkahkah..

      Delete
    2. Beriya pakai helmet..(tapi Na pun sama sbb tu Na gelak , Na egt Na je buat cam tuu kahkahkahkahkahk best part Na pakai helmet magnum 7button angah mengamok gila dye dgn Na sampai ngadu kat mak.

      transfer 1.3 juta pun cukop kot..nty ade balance na pulangkan balik

      Delete
    3. sebelum ni, aku tumbuk cili, biji cili tu kena mata aku na..pedih gila kot..lepas tu aku pakai helmet la nak tumbuk cili lagi..tapi tak sangka la ko pon buat camtu na..nampak sengal gak ko ni kan..kehekehkeh..siap pakai magnum7 lagi tu..apasal tak pakai shoei je..haha

      Delete
  8. xblh blah tumbuk cabai pakai helmet bertutup,mmg safety.menumbuk tanpa was2...hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. helmet penting ok nak tumbuk cabai tu..boleh mendatangkan kecederaan parah kalau takde helmet..hehe

      Delete
  9. Replies
    1. mau tak berat..tapi aku dah biasa ribakan anak gajah..tak rasa apa pon setakat lesung tu..ekeke..

      Delete
  10. pic peberet aku yg pakwe pakai helmet tu.wahahaha

    yg pic last tu klu maybank jarang dpt kluarkan klu minimun kurang 50inggit,tp bank lain kan byk.haha syukur, duit gak kan,lepas tu utk makan seminggu.kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh..tau la badan mamat tu ala-ala artis kpop kan...kahkahkahkah...

      ada sesetengah mesin atm je ade duit sepuluh kat maybank..aku selalu cucuk kat cimb je kutu..hahaha..

      Delete
  11. alahai..cam nelah tempat dating pun boleh lupe -.-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takat kat mane je aku lupe..nama awek aku tu pon dah lupa..wakakaka..

      Delete
  12. yesss....semua gambo adalah style. Akak tgh geram ni sbb google dah x bg tepek gambo kat blog. grrrrr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. style amendenya kak..hahaha..comot je semua...tak HD langsung...aku sebenarnya suka amik gambar, tapi malas bawak camera..tu yang VGA je jadinye..ekekeke

      #pelik je bunyik google tak bagi tepek gambar kat blog..??

      Delete
  13. Replies
    1. hahahahhaa...rajin lak ko jawabkan ye sida..trololo....

      Delete
  14. Weehhh... kat belakang tu Penang port tu!!! ehehe.. banyak "zirapah" depa na.. ngehehe

    Saya nak jalan-jalan kat Penang tapi tak dapat.. uuwwaaaaa!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa...aku saje je la dira buat2 lupa..penang tak best pon..sori org penang..haha..

      Delete
  15. hoooo 43 ringgit... ok lagi tu.. haaaaa
    2. gambar menghiasi dinding tu best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh la duit dapur utk seminggu..tapi duit poket tak cukup..hahaha..

      asalnya nk beli gambar yang camtu gak kat ikea,tapi besar sangat..nasib jumpa kat kedai lain yang kecik sikit..aku suka gambar pemandangan camtu..itam putih merah..mabeles..

      Delete
  16. line sy x ok, tolong kurgkn penguploadan byk2 pic.. (-_______-) x nmpak laaa... grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni entry khas untuk gmbar2 je la emma..nasib la kalau tak leh tengok..hahaha..

      Delete
  17. gud luck ^^

    SLM..please www.cicileydi.com

    ReplyDelete
  18. Kahkahkah..kelako la..badan togel, tapi kepala berhelmet segala... haha.. nice la umah ko.. selese! Seni jugak ea gambor2 ko..

    Kak6

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam umah aku jage zie..tapi persekitaran luar teruk beb..maklum la perumahan ni ramai beruk..hahaha

      Delete
  19. pehh. bukan main safety nk menumbuk sambal ye. hahaha

    ReplyDelete
  20. bro ada kt pennag lgi ka ? ahadni show saya di Balik Pulau

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde la bro..tu gambar raya tu hari je..haha..

      Delete
  21. tu dia fungsi kedua topi keledar..hahak..
    aku ingt lepas gmbr tumbuk2 rencah tu gmbr hasil masakan kau ruponya gmbr makan kat kedai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku tumbuk smbal pastu p makan kat kedai..

      Delete
  22. bkn main lagi menumbuk pun safety first. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la chicna..aku oldskul..tak pakai blender..bahaya kot..haha

      Delete
  23. camane dr 24 jam leh jdik 8 jam?? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggal masa kat pejabat je..kat rumah tenet out of servis lagi..

      Delete
  24. sedap le sambal belacan ko cekgu...hehe. lama dah ko tak buat entry masak memasak ek. buat ler...ajar sekali "safety first" hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon dah lama tak main masak2 kat rumah ni aien..asik makan kat rumah mak aku je..hahhaa..

      Delete
  25. salam kenal bro ,, hehe ,, menumbuk atas peha siap pakai helmet lagi , hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal..biase la beb..utamakan keselamatan..lagi pon aku ni low profile..haha

      Delete
  26. Replies
    1. dah habis dah punzel..aku pinjam duit bini aku lak skg ni..hahaha

      Delete
  27. x terkomen aku tgk koleksi gmbar ko ni bundle., nk terburai gak perot aku tgk maximum protection ko time kt dapur :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko bz sangat ke chuu?sejak keja ni kemain susah nak tngok ko update blog atau komen2 entri aku ni..haha...

      #chef bundle utamakan keselamatan dan rasa..

      Delete