Monday, November 21, 2011

Info : bujang vs Kahwin

assalammualaikum wbt..

Maaf ye ni bukan rancangan semanisnya kurma..selepas 4 bulan aku dah kawin ni, macam macam benda baru dah aku rasa..best woOO..nak taip ni pon dah rasa horny je..kahkahkah..

Mula dari kisah bujang..aku tau 95% yang ikut dan pembaca kat blog aku ni belum kawin..yang dah berkawin 3% je dan selebihnya tak tau status apa..kehkehkeh..

Memandangkan ramai lagi yang single aku nak tanya korang best tak single?..maksud aku single belum kawin la ye..yang dah ada boifren gelpren aku tak kira..korang dah puas ke enjoy..kot kot la esok,tiba tiba kena kawin..hahaha...

Kenapa aku tanya camtu? sebabnya member member aku sendiri, dan orang yang sama spesis macam aku biasa buat alasan tu la.."gua belum puas enjoy bro"..tapi aku dah kawin sekarang bukan bermakna aku dah puas enjoy tau..kahkahakah...

Jawapan selamat yang skema sikit pulak selalunya, belum sampai seru, belum ada jodoh la kan..hahaha..awek@pakwa dah keliling pinggang, jodoh depan mata tapi sebab belum ready or belum puas enjoy, selalunya tak ke mana pon hubungan tu..apa pon jodoh tu Allah swt yang tentukan..

Best kot hidup bujang ni kan..nak pulak yang duduk jauh dari keluarga..sapa pon takda nak control..semua tempat jin betendang boleh langgar..nak balik rumah pukul berapa ke tak nak balik ke apa ada hal..best wooOO..macam pengalaman je..hehehe..

tempat jin betendang tersohor di kl..hehe

Kesimpulannya hidup bujang memang best,tapi kena pandai bawak diri la..enjoy enjoy jugak, jangan sampai terlebih sangat..jaga maruah keluarga yang penting..korang nak jadi kaki club ke,kaki kurap ke suka hati la, kalau pandai bawak diri ok je..

Aku bukan apa, ramai kawan kawan aku salah bawak..bukan gila isim ok..kehkehekeh..yang kat pusat serenti ramai,kat penjara pon ada..sedih wei, member yang sama sama membesar ni..kalau aku dulu kantoi jadi tokan rokok suria je kat sekolah, member aku ni dah habis sekolah terus jadi tokan dadah siak..lebih dari aku pulak..kehkehkeh..

Walaupon macam2 sebab boleh membuatkan kita terlibat benda tak elok ni, salah satu sebabnya yang aku rasa betul ialah sebab kita masih bujang a.k.a single..serius beb..orang yang baik baik macam korang semua pembaca blogsampah ni takpa la,kurang terpengaruh, kurang cabaran untuk buat bukan bukan..

Tapi spesis macam aku dan Mat Jebon ni memang susah makan saman..sebabkan masih bujang la semua benda nak cuba dan akhirnya makan diri..nasib aku cepat sikit kawin..selain dari dah kena pikirkan tanggungjawab, ada jugak bini yang akan tegur kalau kita nakal lagi kan..(bini yang garang elok untuk membentuk peribadi)..macam bini aku je..kahkahkah...

Now lepas kawin, hidup aku totally lagi teratur dan bahagia..enjoy tu memang la kurang sikit..ye la, tak cukup duit dapur pulak kang kalau aku nak enjoy sangat..hahahah..nak pergi mancing pon dah susah..waaaaaaaaa..tapi asalkan aku dapat berblogging ni pon dah cukup best untuk hobi aku sekarang..jimat kos..hahaha..kalau blogging pon dia tak bagi,aku suruh je dia hantar aku balik rumah mak aku..huh..

Nak tau apa yang best lagi lepas kawin, korang kawin la dulu..penat lak otak aku menaip entry panjang panjang ni.haha..tak pon korang baca je buku permata yang hilang..kahkahkahkah...

sekian.


33 comments:

  1. untung lagi kot kalau ada bini bini kan sayang..hehehe..

    ReplyDelete
  2. aku dh 12thn kawen...kekadng tersa cam nk bujang balik he3

    ReplyDelete
  3. hahaha..jgn nakal nakal bro..tapi rasanya bro bujang 3 lagi kan..hehehe..

    ReplyDelete
  4. lagi best kawen ni..bila dapat anak..lagi bahagia siot..tension2 keja balik rumah tengok gelagat anak-anak..hilang semua stress..dah 5 tahun kawen anak aku baru 2..tapi yang coming soon macam nak ada dah..hehe..rugi woo sapa yang tak mau kawen!

    ReplyDelete
  5. betul..sy belom kawin tapi terfikir gak...skang nak makan pagi kul 12, nak mandi kul 2 ptg pun xpe..hahahha, nti kalau dah kawin tak boleh dah...

    ReplyDelete
  6. heeeeeeeeeeeeee..nak tawen laaa!!

    ReplyDelete
  7. @aman arab : tak tau la bro kalau ada org taknak kawin gak..hahaha..

    @wan chilled : p kawin cepat..ekeke..

    @ct aja : kalau dah kawin camtu gak parah la ct..bujang lagi takpe..hehe

    @cimot : jom tawen cimot..err..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  8. ohoiiii..siapa taknak kawen oiii..

    nak jugak...akan datang..tungguuu...

    ReplyDelete
  9. untung la dah kawin. nak kawinnn jugaaaakkkkkk!!!

    ReplyDelete
  10. permata yg hilang tu byk jer tak boleh ikut..keke..

    sy kawen pada usia muda juga, baru nak jejak 22dan en suami 21,nak kata tak puas enjoy tak jugak..

    hidup sy dulu mmg tak njoy sgt pun..budak baik katakan..kuikui

    benda yg paling berharga sy dpt bila kawen adalah..pengalaman dan tanggungjawab..:)

    ReplyDelete
  11. permata yg hilang tu byk jer tak boleh ikut..keke..

    sy kawen pada usia muda juga, baru nak jejak 22dan en suami 21,nak kata tak puas enjoy tak jugak..

    hidup sy dulu mmg tak njoy sgt pun..budak baik katakan..kuikui

    benda yg paling berharga sy dpt bila kawen adalah..pengalaman dan tanggungjawab..:)

    ReplyDelete
  12. @dee : kawin la dee oii..haha..bujang pon best la..enjoy dulu..kehkehekeh..

    @Pn.Kutu : awal kawin..hehe..tapi sesuai la kalau dah gatai dan nak elakkan maksiat kan..haha..

    p/s : err..pn kutu dah tua ke sekarang ni?

    ReplyDelete
  13. single best,,tapi aku rasa kalau kawen lagi best..sebab boleh mintak duit suami..haha..;p

    ReplyDelete
  14. cet..duit je ko pk.kalau laki ko tak berapa nak berduit cmne?hehehe..

    ReplyDelete
  15. kenapa aku tak same ek? selalu kene sembelit kentut. nak kentut pun kena marah. terpaksala kentut belakang langsir.(langsir bertindak sebagai agen serap bau dan kedap bunyi) hahaha..

    best sebab, bila takde duit, tak payah pk. mintak aje. ha..tu makan dia..

    ReplyDelete
  16. hahahah..ko ni merepek apa pulak zie..tibe2 pasal kentut plak..kehkehekeh..asal ko menaip je buat aku gelak..hahha..p update blog ko tu..besawang dah oii..hahaha

    ReplyDelete
  17. bile mya nak kawen, hahahhahh. spm pun belum lepass

    ReplyDelete
  18. @cik amyra : study dulu ye dik..toksah gatal nak kawin cepat sgt..dah abis sekolah abang masuk minang..

    p/s : abang konon..ekekeke..

    ReplyDelete
  19. untungla ade bini..haha :) kawen mmg dpt mengubah hidup kite kan! :)

    ReplyDelete
  20. untung la dah menikah,, (nk kawen gak *nanes*)

    :P

    ReplyDelete
  21. bro, tak puas enjoy lagi. hahhaahhaa.


    eh.yang kawin pon banyak yang jadi bapak tokan. haaaa...ha...

    ReplyDelete
  22. @emy : insya'allah la dengan kawin bleh berubah..sebab tu kene ready bebtol takut dah kawin lagi teruk jadinya..parahh..

    @chuu : untung la wei..ekekeke..ko tak leh tawen lagi chuu,ko dak tecik lagi..hahaha

    @rara : hahaha..sampai tua tak puas..kehekeheh..betol gak cakap ko rara, dah kawin jadi tokan lagi selamat..dapat coverline skit kan..hahaha..

    ReplyDelete
  23. ok,ko buat aku gedik2 nak kawen......

    ReplyDelete
  24. nasib gua tak kawen lagi. kirim slm akak ckp kure comel ganas kirim slm

    ReplyDelete
  25. ; bahagianya orang dah kahwin nie.. ni yg x sabar nak tnggu orang masuk meminang, hehehehe :)

    ReplyDelete
  26. wahh. tetiba rasa mcm nak kawin cpt2.hehe *gatai

    ReplyDelete
  27. hahahaha..kenapa ramai perempuan je yang asik pikir pasal kawin??

    ReplyDelete
  28. bujang bujang bujang..

    # tak tahu nak komen apa.. hehehe :D

    ReplyDelete
  29. untung dh berbini. hukhuk~ ZOUK tu mmg popular kot.antara blogger pn ada yg pergi. :p

    ReplyDelete