Wednesday, March 7, 2012

Bff : pakwa mu, pakwa ku jua..

assalammualaikum wbt..

Pagi tadi masa bersiap siap nak pegi kerja aku layan la Radio Era kejap..ada pulak topik pasal bff..Dah la malam tadi pon mak mertua aku layan citer BFF..hahaha...Bagi aku istilah bff ni tak boleh blah untuk orang dewasa..ni rasanya sesuai untuk pra-sekolah dengan golongan student terutama perempuan je..dulu aku sekolah tak penah pon dengar perkataan ni..hahaha..zaman dah berubah bro..

Sedarkah anda bahawa Bff ni sebenarnya sikap pilih bulu?cuba tengok dalam satu situasi ni..andai korang merupakan seorang seorang awek hot yang diminati kat kampus,dalam masa yang sama mesti ramai orang lain nak berkawan dengan anda..tapi dari yang aku nampak, dalam satu geng tu biasanya bff anda mesti dalam jenis nice look jugak..yang rupa paras macam Halimah jongang korang just kawan kawan biasa huh..

"at pavillion with my bff" bunyik tweet jenab di twitternya..kahkahkah...nasib kawan kawan perempuan yang sezaman dengan aku tak guna istilah geli ni..baru berkawan dua tiga bulan dah kononnya bff..sapa yang ada bff tu tengok balik setakat mana anda kenal mereka..hahaha..


ibarat pisang dengan monyet..

Tu belum cerita kalau boifren korang blah pastu kapel dengan bff korang sendiri..korang penah rasa macam tu?..tak mustahil maa...benda ni penah jadi kat aku walaupon bff tak penah wujud dalam frenlist aku..even jadi macam tu pon, aku still rapat dengan dia..tak penah aku dendam atau putus kawan..geram sikit je la mula mula..hahaha.....awek lu, awek gua jugak..pakwa u, pakwa i jugak...sanggup?.macam ni baru bff sejati ye dak?...kahkahkah...

Tu salah satu sikap kawan yang kita tak sangka sebenarnya..nama pon manusia..bukan aku maksudkan bff kena sampai level macam kes aku tu baru kawan betul..tu sindiran je la dow..harap maklum..tapi kalau jadi kat korang macam tu dah sah korang meng un-BFF dia kan..kehkehkeh....

Macam pemanggil kat radio pagi tadi, sedih minah tu lepas bff dia kahwin..apa daa..patutnya kau tumpang gembira la..mungkin dia sedih sebab suami bff dia tak menikah dengan dia sekali kot..cakap bff,tapi last dia je forever alone..kesian dia..terpaksalah berkawan dengan kucing je..kahkahkah...

Ingat bila bff korang dah kawin penting lagi ke kawan tu dari suami dia sendiri..opkos la tak..dari bff la sangat tu akhirnya tak mesra mana..So bff memang stand for Bullshit fucking frens ok..hahaha..


p/s : hati hati kalau bff anda lain jantina..(salah satu teknik dalam tutorial mencari cinta)..hehe...

34 comments:

  1. hahaha..teringat pagi td kat jauhara pagi era..pengakuan 1 perempuan ni..yg bff dia kebas bf dia..huhu

    ReplyDelete
  2. haha.. bff, aku tak penah ada bff.. setakat rapat tu mungkin ada la..

    ReplyDelete
  3. ms velentine : haha..ade ek..yg tu aku tak sempat dengar lol..perempuan tu mesti un-bff dia kan..kehkehkeh..

    zaza : elok la tu zaza..toksah berbff sangat..kawan je ngan semua orang baik2..hehe..

    ReplyDelete
  4. hahaha...bff ni budaya baru..budaya pilih kasih...cam sial..

    ReplyDelete
  5. satu episod pun tak layan cerita BFF tu..

    tak kisahlah BFF ke apa ke,klu dh kawen keluarga lebih utama..kawan enth kemana..mmg reliti hidup apa..

    ReplyDelete
  6. faiz : tu la pasal..pengaruh tv lettew..pilih kasih..haha..

    kutu : kan betul aku cakap..dah kawin takdenya berbff bagai..keluarga gak first kan kutu kan..gudby bff..haha

    ReplyDelete
  7. Ehemm²
    macam tau je kesah awek kena kebas tue...

    MY BOO la sanggatttt !
    (tangan kat dada mata kat atas)

    HikHik...(gelak sopan)

    ReplyDelete
  8. hehehe..bagi aku topic camni still subjektif..asalkan kita tau diff between BFF dan Special Friend masalah macam nie tak timbul...hehehe..tapi bak kata orang bila melibatkan hati nie sape leh predict kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. mem beso : u tak tau pon..ni rahsia...hahaha..

    lan : haha..betul gak tu bro..aku tulis dari pandangan aku je..tanya kat yang ade bff lain pulak jawab dorang kan..haha..it's ok..

    ReplyDelete
  10. rahsia???

    malam kang i malas masak oke..

    ReplyDelete
  11. kehkeh sian tol., klu bff kawen r skali ngn laki dy kuikui, xde la forever alone sgt :P

    ReplyDelete
  12. aku takde bff. kat fb aku pun takde bff. aku kawan sama rata. tak mo baik sangat. rapat mana kita pun, belom tentu kita kenal kawan kita seluruhnya. waima diri kita sendiri pun-belom pasti kita kenal.

    p/s nyampah tengok fb orang yang ada adik beradik ramai sangat dari yang sepatutnya..

    sorry aku masih tak reti bertweety ni. hehehe

    ReplyDelete
  13. chuu : aku pon memang nak cadangkan macam tu chuu..baru la bff sejati kan..untung lah,dari bff dapat pulak madu..kahkahkah...

    zie : ko dah tua la zie..memey la tak sesuai berbff der..hahaha..bg can kat budak2 dah la..tugas ko sekarang layan laki je...hahha

    hamzah : otai mai singgah bantai gelak je tengok entri aku..huhu..terharu..

    ReplyDelete
  14. kalau yang muke stok tak berapa nak nice.
    tak boleh ada bff la ye dak?
    pfftttt

    ReplyDelete
  15. bff yang lain jantina tu masalah kan wei,hahaha.....

    ReplyDelete
  16. nasib bif bif f aku sume pempuan. kahkah

    ReplyDelete
  17. chemay : nasib badan la..mybe klik dia pon yang tak berapa nice jugak la jadinya..hahaha

    onie : aku suka bff lain jantina ni..hehe..

    wadi ar : kalau bff ko laki ok gak apa..apa salahnye..hehe

    ReplyDelete
  18. Okeyyy apa bff. Apa masalahnya? Kitew ada bff tak kecoh punnnnnn. Kitew comel, sebab tuu ada bff. Abang bundle ni mesti tak comel kannnn? Sebab tuu takde bff. Jeles lettewwww dengan kitewwwww! Kitew shayangggg bff kita ketat2 foreva and ever taw.

    Kahkah!

    ReplyDelete
  19. malas nk layan crita cam tu .tgk boboiboy lagi best

    ReplyDelete
  20. azat : haaaa..ko cari bf zat..don't be noty2 bro..nak gf aku boleh supply..ekeke..

    sory bro..saje bikin panas sikit,maklum la kl ujan je sekarang..sejuk woo..haha..

    bro khairul : erk..betul tu bro..cite boboiboi lagi best walaupon entri aku bukan pasal cerita bff tu..hahahaa...

    ReplyDelete
  21. salam bro.nice topic. well sy setuju. myb cari yg sekufu. hahaha

    ReplyDelete
  22. aku pun baru jumpa word BFF ni sejak dua menjak ni...dedulu takde...hehe

    kadang guna jugak untuk istilahkan hubungan aku dgn "SAHABAT" sekian lama, dari zaman hingusan meleleh lagi aku dah geng dengan dia.... tapi aku tidaklah macam perempuan tu nak sedih2 bagai, terima hakikat sudahlah, esok masing2 dah kahwin pasti akan fokus pada family masing2....tok sah dok kalut la nak sedih2 bagai...

    ReplyDelete
  23. amboih suke plak ko ye madu2 nih XD

    ReplyDelete
  24. hahaha.sedap kot..tp kan aku khaskan untuk yang ber bff je chuu..kalau tak berbff dapat madu jugak kira untung la..hahaha....

    ReplyDelete
  25. bff=bes friend forever or best boyfriend forever?Hehe

    setuju kalau bff berlainan jantina pasti salah seorang tu timbul perasaan bunga-bunga cinta,ewahhh :D

    ReplyDelete
  26. forever alone, tragis gak tu bro.. Hoho.. Mgkn tunggu masa baru laki bff dia tambah sorg lagi kot. Itupun klo dia yg menjadi pilihan.. Hoho..

    bff ni glamer pasal paris Hilton la ni. Dulu kita dgr pun best fren, kawan bek, sahabat pena (ujud lg ke bnd ni??)... Yg pasti rata2 bff Paris Hilton pun yg muka ok2, xde pecah umah.. Hoho..

    ReplyDelete
  27. haha, ayat bff tu standrd batch2 mra ja guna. hahaha :p

    ReplyDelete
  28. bff ? ape tue ? grr~

    kawan je la dgn semua . ^-^

    ReplyDelete
  29. aku suka kalau bff lain jantina aku sebabnya,yang lain jantina ni mulut tak over macam yang sama jantina...paham dak wei apa aku cakap ni?haha

    ReplyDelete
  30. Pergh, memang betul. Skadar kawan tu sudah la. Tak perlulah nak angkat tinggi lg. Bg sy, klu kwn tu tahan lbih 5 thun tnpa disconnect, bru naik sahabat.

    Pernah trjadi skali sy anggp sorang kwn ni sahabat, kononnya. Bila sy jmpa dia kat luar, dia mcm lari2 nk tegur sy. Pergh. Habuk pun tarak.

    ReplyDelete