Wednesday, February 29, 2012

Filem rosak jahanam : bundle witch project

assalammualaikum wbt..

Entri bertarikh 6 Jun 2011 aku penah cerita pasal kejadian menyeramkan yang aku alami sendiri (LINK)..tapi entri kali ni aku nak cerita sikit pasal filem seram suspen dari pengarah muda hensem iaitu aku ym.bundle yang tak sempat buat lagi..kahkahkah..

Kalau tak silap aku tahun 2002 aku penah tengok satu cerita seram yang aku rasa real gila walaupon tak seram mana pon..tajuk cerita ni "The Blair Witch Project"..khabar angin masa tu kata, video tu memang real..Polis jumpa tape tu kat hutan di tempat kejadian...puihh..mati mati aku percaya..

Akibat terpengaruh cerita, masa tu aku dengan geng aku yang juga kaki prank ni penah jugak rancang nak buat cerita macam the blair witch project ni..haha...walaupon aku tak tau lagi masa tu yang cerita "The Blair Witch Project" ni just video penipu, tapi aku dengan geng aku ni memang dah rancang nak buat cerita nampak real yang memang menipu..kahkahkah..



Masa ni aku memang aktif lagi dengan aktiviti hiking,camping,mancing senang cerita aku selalu masuk hutan la..bila dah biasa macam tu, hutan memang tak jadi perkara menakutkan bagi aku lagi..so pengalaman tu buat aku rasa hutan jugak la lokasi yang sesuai..aku nak cerita detail pasal ni pon dah tak berapa ingat pasal projek ni terbengkalai je, tapi time tu aku betul betul teruja nak buat video ni..hahaha..

Pelakon dah ada, lokasi dah ada, prop ada..yang jadi masalahnya masa tu kamera je aku takda..memang frust..tahun 2002 masa perancangan ni korang ingat mampu ke nak beli video kamera..masa ni hp kamera pon belum ada lagi..hahaha..perancangan aku tu walaupon tah apa apa dan gamble je, aku rasa kalau la jadi video aku tu,ofkos tu la satunya video seram real melayu era tu..mesti orang ingat real..untung woo kalau aku dapat copy VCD banyak banyak jual kat Uptown...kahkahkah..

"The bliar witch project" tu kalau korang nak tau sebenarnya filem bajet rendah yang guna video kamera biasa tapi keuntungan sampai USD 248 juta..puiiih..cerita sampah macam tu pon boleh untung besar..skrip filem aku pon lagi seram dari tu..nasib takda kemera je..hehe..sekarang ni kalau nak buat cerita yang 'konon-konon' real ni lagi orang dah tak percaya pon..cukup la 10 tahun lepas dulu ramai kena tipu ye dak..hahaha...lagipon masa tu youtube takda lagi..boleh la untung jual VCD cetak rompak,sekarang kalau buat jugak memang buang masa je..kehkehkeh...

Cerita filem hantu yang ada sekarang makin lama makin scary aku tengok hantu hantu yang muncul..teknologi dah canggih tapi hantu tetap buruk benor rupanya..ekeke...persoalannya yang aku nak timbulkan ni simple je..korang penah tengok ke rupa hantu sebenar macam mana?pandai pandai je gambarkan hantu ni macam tu la,macam ni la..tahyul betol..-_-'


p/s : risau pulak aku tebayang hantu dalam botol kicap time makan tadi..kahkahkah..

39 comments:

  1. selalu off topic

    petang ni i nak lanje makan chiken chop....mahu?

    ReplyDelete
  2. Jom kita masok hutan.. kita buat video hantu real punya.. kita buat spirit of the coin.. confirm nampak hantu real punya.. jom2.. untung nanti 60-40 ye.. Aku 60%, hang 40%... amacam? HEHE

    ReplyDelete
  3. oh bini aku : u nak belanja?baru keje 2hari dah nak lanje orang..ekeke..jom uptown..

    zwan : hahha..ko berani ke zwan..kang kene sampuk baru tau..ekeke..dulu aku berani la..sekarang je segan sikit..hahaha..

    ReplyDelete
  4. Cer try kasik proposal skrip kau tuu kat David Teoh ke. Mana tahu meletop!

    ReplyDelete
  5. kalau bg kat david teo dah nampak sangat la tak realnya..aku nak buat macam real..tak payah artis..ko pon boleh nak belakon kalau minat makcik..ending citer tu semua mati termasuk kamera man..kekeke..

    ReplyDelete
  6. simpang malaikat 44, kejadahnya nak tgk antu..minta dijauhkan~

    ReplyDelete
  7. Eh eh! Boleh ke? Bila nak audition ni? Ahh, eksaited pulak aku nak jadik pelakon filem jahanam kau ni. Best laa maen mati2 ending tuu. Hehe.

    ReplyDelete
  8. cinta zulaikha : hahaha..ala kak skali skala apa salahnya..aku dah lama nak tanya apa maksud simpang malaikat 44 tu kak?...aku tengok youtube ustaz azhar pon tak tau malaikat 44 tu apa..

    liyaa : kehkehkeh..betul ko nak?takpayah audisyen pon makcik..aku bagi ko watak heroin terus..wakaka..

    ReplyDelete
  9. haahkan saya pon terfikir mcm tuu, selalu gambarkan hantu rupa buruk, tapi pernah jumpa ke? hihii :D

    ReplyDelete
  10. encik bundle. aku dah la kat ofis sorang-sorang ni. ko jangan!

    ReplyDelete
  11. lady : yang rupe buruk tu aku leh terima lagi..masalahnya orang cakap langsuei tu pakai kain putih..dah tu kat mana dia beli kain tu..ekeke..

    rapunzel : haaa,ayokk..ko tengok belakang ko tu ade apa?..ade bunyik pelik2 tak?ekeke...

    ReplyDelete
  12. Watak heroin? Yeyy, best! Err laen macam je kau ni offer baek sangat. Ntah2 heroin kena pedajal. Tak jadik laa nak suka! Err kalau aku heroin, heronya sape? Err err. Malulahhh :P

    ReplyDelete
  13. dah tu ko ingat love story ke..mesti la kene pedajal.ekekeke..hero dalam citer ni memang takda, sebab tu ending sume mati..hahaha..

    ReplyDelete
  14. buat la..aku dh naik menyampah tgok filem hantu malaysia,lgsung tak seram..tambah2 hantu dalam botol kicap tu..aku hangin jer..haha

    ReplyDelete
  15. hantu botol budu ada?haha......

    ReplyDelete
  16. donut : ko nak watak ape nat?hero memang tak pakai..heroin ko nak?ekeke..

    kutu : kalau aku buat sekarang ni susah nak market la kutu..dulu boleh la..geng2 aku pon dah hilang kemana tah..pelakon hati kering yang tinggal pon kat jail sekarang..haha

    onie : hok aloh mu ni mocik..mu tu hantu budu doh aku raso..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  17. aku ni malas la nak tengok citer hantu.karang terbayang macam2.. ye la hantu filem ni dah banyak benor rupenye.macam2 adeeee.. aku tetap rse serammmmm.

    p/s: buat la sekarang? mesti ado kamera dh kan?

    ReplyDelete
  18. cita hantu dalam botol kicap tu best tak? hahaha.

    ReplyDelete
  19. paani : tu la aku pon tak berapa gemar tengok cite hantu ni..seram..secara real pon aku tak takut macam dalam movie..

    anis madu : haha..sori anis..aku belum tengok..

    ReplyDelete
  20. rupa mcm ala2 gagah perkasa.. sekali.. tutttttt jugak rupanya ye :P

    ReplyDelete
  21. Mmg! Ada lagi rupanya yg rasa seram ngan filem ni. Ms mula2 tengok dl, rasa seram memuncak sebab bayangkan kita tengok org real mati disebabkan oleh "benda" misteri yang konon2 menetap kat hutan tu. Huh! tagline, "berdasarkan kisah benar" tu mmg sakitlah. Hoho.. Malangnya, filem kedua agak 18sx bnyk kot..

    Benda sama terjadi tatkala menonton filem pertama "Paranormal Activity". Even tahu bukan betul, jika membayangkan menonton filem yang konon2 berlaku di dunia nyata, mmg seram jugalah. Hoho..

    ReplyDelete
  22. paranormal activity tu..ada letak based on true event..dedicated utk mgsa kejadian lg...tp....emm..ntahlah

    ReplyDelete
  23. apple & ana : aku belum tengok la citer paranormal activity tu..dah malas layan citer seram..sakit kepala aku stress sebab seram..hahaha..

    ReplyDelete
  24. aku taknak tengok antu. tapi kalau antu nampak ko, ofkos antu tu sendiri yang seram. kejap nampak ko, kejap nampak abang poji.

    ReplyDelete
  25. aghhhhhh...ko memang sengal la ruzi.ekeke

    ReplyDelete
  26. Kena tgk tu cter paranormal activity. Tym malam2 sunyi sepi lagi best gler. Simpan dlm minda "ni kisah benar, ni kisah benar".. Dgn wife pun bgtau, ni kisah benar, ni kisah benar.. Jika feeling mmg seram gler la.

    ReplyDelete
  27. tah hape hape antu zaman skg. lepas ni mesti ade hantu sos tiram la, antu mekdi ade x

    ReplyDelete
  28. kalau lah yang bundle nie ada.. ntah2 aida pun dok tgk agaknya.. dan percaya bulat2 padahal teet! hahaha.. ntah jangan le muncul tunjukkan wajah hantu.. mau fengsan nanti. huih..

    ReplyDelete
  29. Pendapat aku, hantu yang paling seram ialah hantu melayu. Seram gilerrrrrr... Pastu cara nak halau hantu tu pun real nak mampus. Baca serapah jampi seru langit petala 7 apa semua.. Fuh... aku takuttt derr.. *takut sangatttt...letak tangan kat bahu.

    Dah tu, skrg ko dah ada kemre, ko buat la projest citer hantu ko tu. Mana la tau, bleh berjaya. Tapi kena ckp omputih la baru pasaran dia luas skit.

    ReplyDelete
  30. lyd : hahaha..ade masa aku buat ok :P..

    ReplyDelete
  31. Pergh brani ko wat cter cam Blair Witch tu..aku sampai skrg bengang ending dier cmtu..siot! haha

    ReplyDelete
  32. sama ngn filem penunggu istana la ni... mana ade real... semua kamera trick je... kalau real, takkan polis bagi dedah untuk tontonan...

    salam perkenalan... thanks sudi singgah blog sy..

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/sayangggg-mak-dara.html

    zul a.k.a sam banjamin
    (founder of gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  33. Came to visit here again.. Smile!! have a blessed Sunday.

    ReplyDelete
  34. apa kt tahun ko plak buat cerita hantu.

    ReplyDelete
  35. aku nak jadi extra !!!

    amek aku berlakon ok

    heheee

    ReplyDelete
  36. kalau buat jugak....pasti filem seram ko akan tertimbus disebalik hantu-hantu komersial yang ada ni...haha..

    ReplyDelete
  37. kejam mu ni ..sampai hati kata kawan sendiri gutu,tacinggggggggg 3.9 saat!

    ReplyDelete