Wednesday, April 20, 2011

Wa kena beb..

Demmm...terkena aku malam ni..hampeh...petang tadi ada la member lama contact..dia cakap malam ni nak jumpa aku la.. nak lepak2, nak kenalkan awek dia kat aku konon2..aku sebagai member yang frenly ok je la kan..deal kul 9 dia datang rumah aku..dengan perut lapar gila aku dah terbayang nasik goreng pattaya..

Tapi member aku yang hampeh ni bukan bawak aku pegi makan pon..padahal aku dah cakap yang aku lapar..tah kemana dia bawak sampai la PJ kat 1 bangunan tu..Jaya One shoping complex apa tah..time tu aku still ingat pasal makan lagi..park je kereta,naik lif tingkat 4..aku still tak perasan tempat apa tu,yang aku terbayang makanan je..sampai je depan pintu rupanya dia bawak aku pergi dengar taklimat multi level..barua tul..


Nak marah pikir member,tak nak la malukan dia pulak depan awek..aku pon malas nak kecoh2..kang dia tinggal aku kat situ naya gak..sempat la aku dengar dalam 10 minit menatang apa si penceramah tu promote barang dia..kalau nak ikutkan memang aku nak mengamuk je kat situ..perut aku dah la lapar gila..sebabkan aku dah angin sangat,cara terbaik yang tak kecoh aku pon keluar je terus dari dewan tu..aku buat2 la konon nak pergi tandas..pastu aku terus cabut turun bawah..nasib kat bawah tu ade 7 eleven..

Elok aku nak makan nasik tak pasal2 makan roti je..nak naik balik memang tak la kan..lebih kurang 15 minit pastu,mybe disebabkan aku tak masuk2 balik dewan tu,member aku yang hampeh ni yang keluar..hahaha..padan muka kau..nak cari downline bukan camni caranya bro..bagitau la awal2 nak ajak aku pergi situ,dan dah kompom la awal2 aku reject..hahahaha..tapi sebabkan aku dah tertipu ni lagi la betambah aku anti perniagaan berkaitan multilevel ni..

opss,belom habis lagi aku kens kencing...lepas member aku tu dah turun, aku cakap kat dia aku lapar la nak makan..so dia pon bawak la aku pegi 1 kedai kat taman miharja cheras..kat sini la sambungan aku terkena lagi..rupanya yang kat dewan taklimat tadi tu baru mukadimah je..kat kedai makan ni yang sebenarnya aku kena..adoii laa..macam2 hal orang melayu ni nak buat bisnes..rupanya tokey kedai tu sebenarnya upline dia..lepas aku siap makan mula la dia bukak cerita nak tarik aku jadi ahli..huh..RM 60 k sampai setengah juta punye bisnes beb..modal RM1500..hahahahaa..

punya la stress aku nak dengar benda2 ni..aku cuba la senyum setakat termampu..adoii...aku yang dah lemau ni yekan je la apa orang tu cakap and last dia bagi aku borang suruh isi..hahaha..aku isi je la..pastu dia mintak deposit 50..hahahaha..waklu laa..baik aku makan nasik arab kalau ada 50hengget..dah la aku kena kencing,jangan mimpi la aku nak bagi duit kat kau..adoii..demm...

sebenarnya bisnes2 multilevel ni bukan benda baru bagi aku..dah ramai pon kawan2 aku contoh yang 'tak berjaya'..wakakaka..dengan kawan2 aku yang jujur bagitau pasal ni,aku pon jujur la tolak cara baik..tapi buat pertama kalinya aku terkena camni..ni la padahnya kalau member lama ajak jumpa..tak mintak tolong,nak mintak join bisnes..tu jela..

Nak bisnes pon bisnes la..aku tak penah nak dengki pon kalau kawan2 aku kaya..rezeki tuhan bagi pada yang usaha..tapi kalau usaha cantik dengan cara buat orang camni tak berkat gak kan..lebih2 lagi multilevel ni terang2 la sistem yahudi,sistem piramid..sedar2 la oii..biar la gaji aku tak seberapa asalkan berkat dan halal..


link: hukum MLM pada syariah

nota kaki : nak cari lagi RM 1500 duet untuk kawin:|

10 comments:

  1. Hahahaha....Tipah tertipu bang!!

    ReplyDelete
  2. hahaha..sabo je la abg din..tipu tertipah.hahaha

    ReplyDelete
  3. cian ko bund.. aku dapat rasakan perasaan menunggu nasi pattaya tu..terbayang-bayang..

    ReplyDelete
  4. aku paling malas dengar ceramah tentang bisnes..
    baik tengok bola je..hehe

    ReplyDelete
  5. ok.. got it.. ^^ sory la sal smlm.. btw, ko suka cara yg bercerita or cara tunjuk brg n paksa org?

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. samalah hari tu carik kerja... ngeng betul dia kata ada lagi position tu... suruh pegi tempat sekian2.. rupa2nya pergi dengar taklimat panjang lebar... giler ahh mengamuk kat situ jugak

    ReplyDelete
  8. serik!!! benci senior sendiri dah gua,, grrr,,,

    ReplyDelete
  9. kalau senang sangat nak kaya, go ahead be rich kan. I tak suka kaya senang lenang tak buat apa2. (think last I godek untuk malam ni, banyak dah aku merapu kat blog hang).

    ReplyDelete