Thursday, May 10, 2012

ketenteraman jiwa aku terganggu..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak buat entri luahan sikit..sebenarnya entri ni nampak macam personal, tapi korang ambil je la pengajaran dari entri ni sebagai umum ok..hahaha..ceritanya camni..sejak aku dah kerja dengan syarikat baru ni..environments kerja kat sini sama sekali berubah dari tempat kerja lama aku..sebabkan aku orang baru, aku malas la nak tegur sangat apa-apa yang aku tak suka, kang orang cakap aku lebih-lebih pulak..

Tapi ada satu perkara yang aku memang tak suka pasal sesetengah sikap orang ni ialah bila tak reti jaga ketenteram orang lain...serius aku rimas betul kalau setiap hari rasa terganggu ni..contoh macam kat tempat kerja aku sekarang..walaupon opis aku ni dah cukup best..tapi sebab ada jugak makhluk camni la buat opis tak best..

Senang citer aku memang bebulu betul dengan manager aku ni..aku bukan kesah hal kerja kalau dia nak bagi kerja segunung pon..kerja-kerja jugak walaupon aku banyak habiskan masa blogging kan..kehkehkeh..tapi yang aku tak puas hati ni, elok bilik aku macam rumah mayat, tak pasal-pasal bertukar jadi macam taska..kadang-kadang macam zoo pon ada..haihh..

Sebabnya, dia suka bawak anak dia datang opis..kalau anak dia baik je duduk diam takpa la, ni dah macam zoo ok..pasal tu aku sabar lagi..bila buat aduan kat HR pon tak settel jugak..ok fine, aku senyap je la...tu hal anak dia..tapi yang mak dia ni pulak ada perangai pelik yang bagi aku lagi annoying dari anak dia umur 7-8 tahun tu..salah satunya, kalau dari pagi dia pasang satu lagu mp3 tu, jawabnya lagu tu akan berulang-ulang la sampai ke petang..wtf men..pasang dah la kuat-kuat..lagu mengerikan lak tu, lagu scoin,screen,sudu,mangkuk dan sejenis dengan lagu tu la yang buat aku rasa nak muntah hijau dan berdarah telinga dari pagi sampai petang dengar lagu sama..demm..rimas korang tau tak..

Pasal hal tu aku mengalah lagi..bukan tak penah tegur..tapi senang citer spesis vangang takda sivik yang tak reti jaga ketenteraman orang kan..so penyelesaiannya aku pasang je la earfone kat telinga aku sendiri dari dengar lagu atau dengar anak dia memekak kat bilik aku ni..nak buat apa pon aku dah tak tau..hahaha..mungkin tunggu sampai aku naik angin baru dia nak sedar kot..aku pon kadang-kadang rasa macam vangang jugak jadi baik je kat opis ni..bila buat baik, tak banyak cakap, orang pijak kepala..kang aku buat perangai setan aku balik, orang benci aku pulak..dalam dilema sebenarnya aku ni..kehkehkeh...

So sebabkan aku dah nak berubah jadi orang baik, aku tak nak gaduh dengan orang lagi, aku nak kerja baik-baik..aku bagi can la dulu orang pijak aku..mahal kan harga pengorbanan nak berubah jadi baik ni....sabar je la Labu..kahkahkah....so kesimpulannya..orang yang pura-pura senyap dan baik kat opis macam aku ni, jangan ingat orang boleh buat sesuka hati..aku bagi can je ni sebenarnya...harga pengorbanan nak berubah kan..kehkehkeh....




harap aku tak hangin sampai jadi macam dalam video ni dah la..



p/s : sabar tu separuh dari iman..hilang sabar gua tukar jadi hulk yang comel..


33 comments:

  1. hahaha.... sabar je la.. nk buat cm ne kan??wkakak.. adoii.. rasa nk ketuk pale dia ngn sudu..hekhek.. =p=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..time kasih la cik liza..aku ni dah rasa nak hempuk kepala dia dengan keyboard dah rasa ko tau..hahaha..

      Delete
  2. hehe...sbar2.lau sy pn rsanya ilang gak sbar..tp 2 laa mnusia mcm2 prgai...mcm2 ragam mcm2 spesis opss sowy huu =)

    ReplyDelete
  3. hehehe. seb bek tmpat keje aku perempuan die bujang lagi...

    ReplyDelete
  4. menuntut kesabaran yang jitu sungguhlah kes macam ni, itulah orang yang nak berubah ni memang selalu diuji....apa aku boleh kata "SABAU YOLAH...." walaupun kadang boleh hilang sabar.

    ReplyDelete
  5. Kau terpengaruh dengan Super Spontan ni..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. johan la punye pasal ni..Vangang betul..kahkahkah

      Delete
  6. Replies
    1. ok je lagi ni ard..hahaha..sabau2..

      Delete
  7. Replies
    1. kalau taknak sabar boleh ke bro..hehhe

      Delete
  8. sabar je selagi bolee
    tp kalau da tak leh sabar
    hempuk je pale maanger tu
    hahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu hari nanti kalau benda ni tak berubah jugak,mungkin ada la yang makan keyboard tu kat opis aku ni..hhaha..

      Delete
  9. memang kena banyak sabar ni..hehe

    p/s: pengorbanan tu mahal.. ^_^

    ReplyDelete
  10. mak aii agak ngeri gak suasana opis ko haha., klu aku jd ko pon boleh pitam kat situ dgr lagu same tiap hari, klu best xpe gak ye dak hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tak tau seksa nya chuu..member aku dah gila jadinya sebab hari2 dengar lagu jiwang meleleh tu 350x sehari..kahkahkah..

      Delete
  11. hahha. sabar jelaa dgn iyee. anak managerr :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal anak manager ok je bro..yg manager tu yg lebih bikin aku panas..hahaha

      Delete
  12. kalau aku pun, aku rasa aku vengang jugak la kalau dapat bos yang vangang cam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mau tau vengang..vangang punye bos..

      Delete
  13. dah anak manager ek? na marah kang gi mengadu. ce cubit siket. hehe.

    ReplyDelete
  14. Mmg annoying habis manager ko tu. Dia laki ke pompuan? Meja ko tu ada org lain lagi tak kat sekeliling? Kalo ko dgn dia je yg ada dekat2 situ, bila dia pasang lagu sudu feveret dia tu, ko pasang le lagu feveret ko kuat2. Biar dia plak yg annoy dgn ko. Kalo ada kawan2, ko ajak kawan2 ko pasang lagu kat pc masing2 biar bising bangor kat area tu. Aku rasa dia tak sedar kot apa yg dia buat tu menganggu org lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahagian aku ni ada 3orang..member aku pon bebulu gak dengan perangai manager aku ni..dia ni pompuan la lyd..tu yang aku susah sikit nak ckp ngan dia..perangai macam budak tak cukup umur..pelik betul aku..haha..

      Delete
  15. Replies
    1. Kahkah! Bengang tak kalau aku komen camtu je Pakcik? Nape sume org suh kau sabar ni? Nape dorg tak suh kau mengamuk je cam kat video tu? Haha.

      Gila ganas video tu seh! Tu kira tahap stress plg maximum nye tu. B4 ni aku igt pompuan je yg ada potensi utk mengamuk tak memasal kat tmp keje. Sbb aku rasa pompuan yg susa nak kontrol emosi & tak bape terer utk handle stress ni. Tp dlm video tu byk sume laki kan?

      Btw, psl manager kau tuu. Apa kata bila dea takde kat opis, gi meeting ke outstation ke, kau delete je sume lagu yg dlm pc dea. Dea balek2 opis je sume lagu scoin sudu mangkuk hayun mangkuk tingkat sume tu dah hilang. Then, kau tulis notes kat pc dea tu "Maaf lagu2 yg anda maenkan dah expired" Bwahaha!

      Delete
    2. aku pon pelik gak ramai suh aku sabar..nak suh aku jadi baik la tu..hahahhaa..
      kalau diorng suh aku pecahkan kepala manager tu naya plak kalau aku buat betul2..hahaha...

      dia cucuk pendrive je lagu tu makcik..camne nak buat tu..takpon dia pasang youtube..hahaha..nak taknak dgr atau aku sumbatkan telinga je..

      Delete
  16. mmg menuntut kesabaran yg tinggi.bab budak kecik memekak tu aku bley accept lg,budak kecik kan..nak marah pun comel sgt.haha tp hangin kt mak bapak dia tak reti handle anak n menganggu kententeraman ko.lg satu pasal lagu tu mmg molek sgt ko pakai earphone utk pekakkan telinga,tp agak2 la kan.klu hari2 aku yg membaca nie pun hangin gak.klu aku tulis nota jer kasi dia faham bahasa..ko cakap je telinga ko berdarah klu hari2 dengar mp3 lagu sudu cawan dia tu..)

    ReplyDelete
  17. oh ye aku dh tak pakai domain, url baru aku http://puankutu.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..tq kutu..patut la aku klik blog ko sebelum ni takda plak jadinya..haha..

      Delete
  18. Replies
    1. kahkahkahkah..ko merepek apa ni wadi..tiba2 cakap pasal comel lak..sengal

      Delete
  19. tak bolehh imagine kalo ko transform jadik hulk . hulk dgn pakaian bundle :))

    ReplyDelete