Tuesday, November 20, 2012

Tribute : Mat Jebon and Friends

assalammualaikum wbt...

Sejak entri terakhir Mat Jebon Part-6, aku dah lost langsung dengan dia..aku tak tau mana dah sekarang ni Mat Jebon tinggal..last aku terserempak dengan dia pon kat traffik light masa lepas hantar bini aku pergi kerja..kalau tak silap aku sebelum raya aidilfitri bulan 8 tu..pastu Mat hilang kemana aku tak tau..semoga dia tak check in balik la harapnya..

Serius aku dah rindu Mat Jebon sekarang..tapi entri ni aku bukan nak tulis pasal dia sangat..mungkin ada la terselit sikit, tapi lebih pada kawan kawan dia yang lain selain aku la..hehe..aku pon kenal-kenal jugak kawan Mat ni, tapi lebih kepada kenalan je..nak kawan lebih-lebih tak..cukup Mat sorang macam tu..hahaha..

Kalau nak banding Mat Jebon dengan kawan-kawan dia yang lain mungkin Mat ni agak baik la jugak..aku membesar sama-sama dia so memang aku tau sangat dia camne..yang pasti tak semestinya kawan aku kawan dia jugak dan kawan aku tak semestinya kawan dia..so dari situ la perubahan kita bila semakin banyak pergaulan..dan perubahan kita sangat mudah dipengaruhi member-member yang lebih dekat..

Sorang kawan Mat yang aku agak rapat satu ketika dulu masih pon dalam dalam perbicaraan mahkamah sebab kes bunuh semasa aku kenal..mujur la kes tu dapat pecah seksyen dari 302 kanun keseksaan ke 304 kalau tak silap aku sebab ramai yang terlibat..so bila dah pecah seksyen, hukuman tu jatuh la 30tahun je penjara kalau sabit kesalahan..tak lah kena gantung..hehe..

Aku mulanya tak sangka gak mamat ni rupanya terlibat kes tu..orang panggil dia 'Paleh'(bukan nama sebenar)..muka manis kecik-kecik je orangnya..tapi hati kering..kes dia ni aku dengar sebelum kenal orangnya pon..Paleh dan geng-geng dia ni mat rempit sejati..lumba haram, curi motor, samun, gaduh, tu la makanan diorang..tapi masa aku kenal Paleh ni, dia dah baik la sikit..lagi pon dia masih pengawasan polis sebab dalam bicara..

Kes dia ni memang agak gila..diorang ni dah bergaduh dengan geng rempit satu lagi..dah belasah sorang ni separuh mati pastu blah..sehari lepas tu, dengar plak citer mamat yang kena belasah tu dah masuk hospital..so diorang pon ramai-ramai pegi la lawat..tapi bukan bawak buah tangan la..diorang terus rodok pulak parang kat mamat yang sakit tu kat hospital..nak biar mati terus...inalillah..selamat tinggal...



Tu la kes Paleh..tak sangka aku..dia ni kira kawan-kawan aku masa selalu pegi club dulu la yang aku kenal pon dari Mat..walaupon dia seorang yang gila tapi tetap anak yang baik..hahaha..serius..aku ingat lagi masa aku pegi jemput dia nak ajak pegi club tu, aku ngan Mat ni kena la berlakon depan mak dia konon-konon nak pergi tempat lain..dia siap mintak duit dengan Mak lagi..pastu cium tangan sebelum keluar..kehkehkeh..mungkin dia dah taknak susahkan lagi hati mak dia kot..tu pasal nak jadi anak yang baik..yela..orang tua tu dah habis berpuluh ribu kot nak ikat jamin dia tu, tak hormat kat mak jugak memang elok biar je duduk penjara je terus..haha..(Paleh pon aku dah tak tau mana sekarang)

Sorang lagi yang mastermind penjenayah dan gengster ni yang juga kawan Mat ni aku agak respek..tapi aku tak sokong la jenayah yang dia buat tu..respek sebab dia ni kes rare sebab dia seorang pelajar terbaik SPM 2000 yang dapat 9A(sekolah dirahsiakan)..aku dengan Mat jumpa dia seminggu lepas dia keluar penjara masa tahun 2010..serius dah macam yakuza aku rasa dia tu..siap ada tatu naga dari dada sampai ke leher..orang panggil dia ni Aloy (bukan nama sebenar)..


update : lagu tema entri ni..hehe..

Walaupon dia seorang pelajar cemerlang disekolah tapi tak bermakna dia seorang yang ulat buku atau skema nak mampus..Aloy ni memang pelajar yang bermasalah walaupon pandai..tapi kurnian bijak kat dia totally disalah guna..result SPM yang cemerlang dah tentu banyak tawaran pusat pengajian tinggi yang dia terima..tapi semua dia tolak..malas belajar lagi katanya..nak jadi gengster..haha..

Mat dengan Aloy rapat sebab tinggal sekampung..aku pulak dari kampung lain..so kekadang je la aku jumpa..tapi aku tau la semua pon pasal Aloy ni..Aloy ni sebenarnya semasa kecik selalu jadi mangsa buli abang abang dia..tapi bila dah besar Aloy mula memberontak..aku tak tau sebab dendam atau apa, abang dia sendiri pon akhirnya lumpuh kaki sebab kena tikam dengan Aloy sendiri..ganas dak..haha..

Dari situ Aloy dah semakin gian darah..dari apa yang Mat penah ceritakan kat aku..masa dia pergi menyamun orang pakistan..sebabkan pakistan ni melawan, mat tikam la kaki pakistan tu bagi dia cedera..tapi bila Aloy tengok Mat cuma tikam kaki, Aloy terus keluarkan pisau dan tikam perut pakistan tu.."tikam kaki tak mati" kata Aloy..dan sebab ni jugak la Mat ke'dalam' kali pertama kalau tak silap aku..tapi Aloy tak pon masuk..hahaha..

Aloy ni jugak merupakan perancang untuk apa-apa job menyamun, merompak dah sebagainya yang diorang nak buat...kepalotak Aloy ni memang berguna la kiranya..apa yang aku nampak kat Aloy ni, dia ada pakej sempurna la nak jadi gengster..otak bijak, nak citer bisnes pandai, speaking english terer..keberanian, hati kering toksah cakap la..abang dia pon dia berani tikam, apatah orang lain..so kesimpulannya kalau nak jadi gengster, tak cukup sekadar berani, tapi biar jadi gengster pandai...kehkehkeh..

Dalam kejadian serangan kat hospital tu pon Aloy pon antara yang terlibat jugak..tu antara kebodohan gengster gengster ni la sebenarnya..marah, berani dan ikut perasaan tak kena tempat dan tu aku rasa kelebihan dan kekurangan jugak..la ni aku tak tau Aloy dah masuk dalam balik atau masih kat luar..apa pon aku rindu kat Mat..lama dah dia tak pow rokok aku..hahaha..


p/s : ni bukan citer Abang-abang atau Ayah ayah ye..depa ni wancai..no rules..




93 comments:

  1. Replies
    1. H, kau dah takde keje lain ke? Asik kau jek jaga blog..Kahkahkah...

      Delete
    2. line internet bundle kan problem..tu yg aku tolong jaga kejap..zzzz

      Delete
    3. elok gak tu H, maklum la aku takde tenet lagi..tengkiu..haha

      Delete
    4. Macam tgh baca sinopsis Gerak Khas plak entri ni. Aku percaya ramai lagi yg lagi jahat drpd derang, tapi bila aku baca yang camni pun aku dah rasa takut giler. Selamba main tikam2 perut. Huhu...

      Delete
    5. jadahnya sinopsis gerak khas lak lyd..hahaha..ko toksah cakap hal tikam2 la..aku nk nak kene cucuk jarum pon dah seriau ko tau..hahhaa

      Delete
  2. Replies
    1. pergh..lama aku xbaca cerita pasal mat ni..ingatkan xde sambungan dah..hahaha

      betul2 hati kering paleh dgn aloy ni..tak puas hati main rodok parang jer terus..tikam kat kaki tak mati..hahaha..tapi aku rasa aloy tu lagi otai kot..kira dah macam level2 komando dah..

      Delete
    2. haha..aku rindu mat la pasalnya ni..lama dah ni tak jumpe dia..tapi betul..aloy lagi otai..tapi ade sekali dia jadi kelakar..pergi kenduri member kawen ni, beli komdom nak bagi hadiah..tak leh bleh blah betul..kehkehkeh...

      Delete
    3. Kahkahkah, siyes dia hadiahkan kondom? Apa masalah dia sebenarnya? Hahahahaha....

      Delete
    4. tah dia..pakai sendiri dah la..baik tak bertempat lak..hahaha

      Delete
    5. Aku rasa dia memang ikhlas tu...Kahkahkah...

      Delete
  3. mat jebon yea...pergh cerita ko ada pasal darah2 takut jer..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 18PL ni..tapi takpela..ko kan dah tua..hahaha

      Delete
    2. Kau jangan bagi payeh baca weii....dia tak cukup umo, aku takut dia terpengaruh, kang pegi rodok perut spe2 pulak...Kahkahkah...

      Delete
    3. aku harap payeh tak baca la..tpi kalau dia baca gak aku tak jamin..maklum la budak2 ni yang dilarang la dia suka..hehe..

      sori payeh..kahkahkahkah..

      Delete
    4. cis.. kenape asyik aku je yg kene ? sori la beb .. aku dah baca dan hayati setiap bait kata dalam entri ni :))

      Delete
    5. Kau nampak?
      Payeh ni degil...Bukan nak dengar cakap golongan dewasa...
      Grrr!

      Delete
    6. nak kene rotan payeh ni..haha

      Delete
  4. cerita kau ni kalau buat movie mau meletop jugak kat pawagam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..cukup utk korang2 baca dah la..

      Delete
    2. Kalau...Aku cakap KALAU...Kalau kau nak buat movie pastikan kau bagi aku 2tiket free! Kehkehkeh...

      Delete
    3. yela kalau...kalau jadi filem citer mat jebon ni, aku nak ko jadi extra pelakon sida..nanti aku bagi ko watak..kekeke..

      Delete
    4. aku org lalu lalang pun kira bersyukkur da kalau kau nak offer..

      Delete
    5. Kahkahkah, kau mesti nak bagi watak jahanam kat aku kan?

      Delete
    6. aku rasa makcik syida patut bawak watak warden penjara...

      Delete
    7. hahaha..tu mmg sesuai gak untuk dia tapi kurang jahaman gak tokey..

      nanti aku pikirkan watak apa paling jahanam sesuai untuk ko ye sida..haha

      Delete
  5. MAT....MAT.....HATI KAU MEMANG KERING~

    haha...padahal Aloy yg hati kering, abang sendiri pun ditikamnya. kalau di filemkan mahu pecah panggung ni. err...aku takut dengan keganasan. tengok orang bertikam lidah je hati aku lain macam, kalau tengok orang bertikam dada...perut....limpa bagai tak tahu la camne? pengsan kot?? :P


    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolololo, manjaaanyaaa aien.. =))

      Delete
    2. kahkah. dari tadi kau je Syida...jadi Cekgu ganti ke?

      Delete
    3. aien : ko tengok drama dalam hati ada taman je la..hahha..bahaya nanti terpengaruh..ekekeke...

      sida jadi cekgu ganti..hancur kelas..kehkehkeh..

      Delete
    4. Kahkahkah, aku tolong jaga blog bundle...Tenet dia kan problem... (KOPIPES ayat H) Ngehngehngeh...

      Kalau aku jadi cekgu, sume student akan cemerlang tauuu! Macam aku :))

      Delete
  6. Baru terbaca pasal mat ni. Sungguh kisah benar ke ni? Gangster. Owh.. Saya takut baca kisah2 cmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kisah benar semua ni baby..bukan rekaan tau..kalau rajin p la baca part2 yang lain tu gak..hehe

      Delete
  7. ngeeeeeeeee~ SERAM niee
    Tu laa Hati klau da kering sgt..
    Na mcm bundle..kawan dgn smua org..SERIOUS x tipu..
    smua jenis MAT na kawan..
    Abg Na pun Mat jugak tapi baik sgt (puji abg sndri okay)
    tapi serious mmg abg2 Na baik..slalu mak ckp ktorg ni terbalik
    sepatut Na jd laki handsome Abg2 Na jd kakak2 Na wewitt hihi

    Pasal kawan dgn MAT2 yg mmg hati kering ni..
    Na mmg dibesarkan kat kwsan abg2 long ayah2da hhhihi
    padahal sbnrnye mmg Na xpernah faham konsep dyeorg
    pernah 1hari Na pg sunway..tym tu Na kena kacau..dgn geng2 MAT rempit
    so ape Na buat Na call abg Na tp time tu abg Na xtgh buat moto dye,so yg pick up phone tu kawan abg Na (yang tgl sama kawasan la)
    pastuu na ngadu laa yg Na kena kacau kat sunway..
    Na suruh abg Na dtg,Na tggu kat bus stop depan sunway tu.
    Ape jd Na terPeranjat tgkk dekat berpuluh moto dtg yg smua nya ntah sape2 ntah yg na kenal cuba beberapa org kawan abg Na,abg Na pulak xde time tu..mereka dtg utk menuntut bela?? ape kes?? Na x jd ape pun just kena kacau je..tapi dyeorg ni gilaa pg carik mamat tu.. sampai jumpa..dan mmg jumpa laa.Na terkejut sbb kwn abg Na ni rodok mamat td tu guna parang..aisshh depan mata Na kot..terus na menagis back up mamat yg kacau Na tu..(tataw laa mamat tu hidup ke mati)
    start dari tu Na sndri da takut nk ngadu kat abg2 Na klau na kena kacau..
    Na pun tatw sama ade bende ni elok ke ape ntah..Tapi slalu jee klau pg mana2 terasa mcm ade bonzer LEMAS! Serious Na takot dgn gengster ni tapi xde laa rasa takot bila ade dyeorg.. SO MCMNE TUE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa mcm pjg sgt cmmnt ni??
      aduhh jap lagi confirm kena perli dgn Lyaa DAMM! ;D

      Delete
    2. sebelum Liyaa perli, baik H gelak dulu..hahahahahhaha

      p/s: tahniah sebab buat entry tambahan kat sini..kahkah

      Delete
    3. kenapa Lyaaa da ade back up ni? hhmmm..
      FINE~!!!!!! hahahahaahh

      Delete
    4. Jna tengah buat draft entri baru ke? Kahkahkah...

      Delete
    5. mohon yang lain2 jgn buli na kalau taknak makan nasik guna straw..tak nampak ke abg angkat dia ada kat sini..hehe..

      citer ko ni sama je versi yang biase terjadi na..tpi ofcoz la yang dituntut bela tu seorang adik otai atau abang2 yang hot and spicy..tu pasal ramai kawan abg ko datang sekali nak tunjuk hero...kehkekehkeh..

      na kalau lapar call 1300 888 333-dominos..

      Delete
    6. panjang dan seram entry Jna. eh! hahaha.


      gurau petang je Na... :D

      Delete
    7. alaa kenapa pulak shida n aien dah jd geng Lyaa ni ..
      Na kena carik geng baru utk back up na lepas ni hmmm -_-zzzz

      Bundle - hahahaha ape ni blum offer ape2 da bg no dominos! xikhlasssss laa

      Delete
    8. Aku tak goyang dgn bendulu :|

      Delete
    9. Jna nampak siapa yang goyang? Kahkahkah :p

      Delete
  8. Kawan, tak semestinya jahat, kita kena jahat jugak.. faktor rakan sebaya memang tak dinafikan penyumbang pada masalah2 macam ni terutama pada yang cepat terpengaruh la.. tapi kalau faktor rakan sebahaya ni, macam serem je aku...nasib baik ko yakult je. Kalau ko yakuza, mesti takde orang nak cite kesah ni dalam blog. Haha.

    Kaknam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa..aku 1st time dengar istilah rakan sebahaya ni kaknam..mmg seram la jadinye...hahahaha...tpi yang yakult tu mmg nampak comel..hahahaha

      Delete
  9. Aku boleh jadi macam aloy tak kalau aku dapat 4.0? Kahkahkah..

    Err, pada aku la, sejahat2 mana pun sesorg tu dia akan sayang gila kat mak dia...Kann?
    Abg aku pun boleh tahan jugak tapi takde la sampai bunuh2 org...Tapi bila cakap dengan mak abah aku bahasa diri dia "cheq"...Muka dah hbs gangster..Kahkahkah...

    Kawan2 kau mmg dasat lah..Mujur jugak kau tak ikut perangai dorg kan...Tapi kan, eloknya jgn hati kering kalau benda2 mcm ni...Sedih hati mak bapak kan...
    Dah dibelanya sampai ke besar buat hal pulak...Baik kecik2 picit hidung kasi mati je...Grrr! Kenapa aku emosi sgt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err, kawan2 kau rilek ja ketagih darah yang kau takut dengan darah kenapa?

      Delete
    2. hahaha syida statmnt yg terakhir tu nak LIKE!
      Bundle nye kewn2 siap serah diri pg hospital minx darah kekekek ;D
      yg dye siap nk mkn ubat tahan takut ;p

      Delete
    3. Kahkahkah, pelik kan Jna? Aku tunggu bundle jawab ni...

      Delete
    4. mohon yang lain2 jgn buli bundle kalau taknak makan nasik guna straw..hehehe

      Delete
    5. sida & jna : korang ni komen edisyen membahan aku ke apa..grrr..

      pencerahan - sapa cakap aku takut darah, aku alergik je..bila tengok darah, tiba-tiba je loya..bukan salah aku..heheh..

      Delete
    6. H, bak datang! Kahkahkah..

      Bendulu, kau tak payah nk ego...Mmg ada ja lelaki yg mcm kau...Nmpk mcm hero tapi sbnrnya tak..Hahahhahahah...

      Delete
  10. sayang.. ada otak dan diberi kebijaksanaan.. tp gengster... huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat guano leeza..tu pilihan dia..haha

      Delete
  11. Macam pernah dengaq jer kes serang hospital itu..
    sayang sekali yer, org yg bijak pandai gitu amik keputusan nk jd gangster saja... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg penah masuk paper metro dulu..kecoh gak la..citer lama..aku pon dah tak berapa ingat

      Delete
  12. watak aloy tu digambarkan mcm best je.. gengster yg pandai tapi kejam.. COOL >_< dulu spm dia dpt pendidikan islam mst A jgak kan? pandai tapi salah guna, sangat mendukacitakan.. smoga mereka dapat hidayah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. COOL? Emmaaa, jangan terpengaruh tauuu! Hahahaha... :p

      Delete
    2. hahahha..cool ye emma..hahaha..cool tapi berbahaya kot..

      Delete
  13. tengok tajuk mat jebon terus eksaited nak baca. haha.. kejam giler gak diorang tu sampai bunuh2. yg si aloy tu lagi la. dah elok2 genius p jd gangster pulak. eh mana tau skrg ni diorg tu dah insaf. harap2 la kan. seriau je baca part tikam2 tu. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chic Na dah macam fans mat jebon dah..Hahahaha...

      Delete
    2. xtau la syida. tertarik sgt kalo citer mat jebon ni. kahkahkah..

      Delete
    3. like la fb mat jebon chic na..kehkehkeh

      Delete
  14. uhh.. aku pun dah rindu nak baca pasal membe ko.. hahaha...

    gila taiko aloy tuu.. tetiba aku teringat kat cerita pailang... hahahaha... ado meh nge hero sero :)

    dawah :| kenapa buat pakcik bundle loya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau amek yg baik2 je, yg jahat jangan ikut..Budak2 mcm kau ni cpt terpengaruh..Kau amik moral macam salam cium tgn mak...Tau? Rodok2 perut org tinggal kat bundle..Bagi dia biasa dgn darah..Kahkahkah...

      Delete
    2. ko co-admin ke sida ? kahkahkah

      aku ni baekkkkk laa.. tak nampak ke aku ni sikit punya suci ?

      @_@ <--- mata bersinar

      Delete
    3. syida bkn co-admin. kaunselor separuh masa. kikiki..

      Delete
    4. payeh : ko tngok citer pailang payeh..isk..budak2 tak leh tgk citer ganas la..hahaha

      chicna :
      sida tu kaunselor masuk air..

      Delete
  15. seb baek ko tak jadik gengster ek? kalau tak, takde la wujud belog nih..kui3..

    tapi kan, seram je aku baca kisah kawan2 ko nih..(-_-")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bundle gengster jugak tapi gengster dalam hati ada taman..Kehkehkeh...

      Delete
    2. aku gengster masa sekolah je..pastu dah baik..jadi pencinta wanita lagi best.hahaha..

      Delete
    3. hahahaha..pencinta wanita tu sama la dengan gengster dalam hati ada taman yg macam ku syida cakap tu..:P

      Delete
  16. Replies
    1. ala..gengster2 pon naik bas kena bayar tambang gak..hahaha

      Delete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. tak sangka, kawan2 Ym semua kaki lanyak orang...terbuntang mata sat bila baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la semua kak oi..aku campur semua orang je..tapi yang nakal ni lebih sikit la..haha..

      Delete
  19. Takut aku baca cite kau ni. Ganas gila seh! Err maksud aku, biasa tgk benda camni dlm tv je. Tu pun tak seganas ni kut. & yg ganas2 gila ni aku rasa biasa dengar2 je org cite, tak penah dengar terjadik dekat2 aku. Or tak penah dengar kawan2 aku yg jadik camni. Tak sangka org2 camni wujud kat keliling kau je Pakcik.

    Err sebelum2 ni aku baca cite Mat enjoy2 je kut. Sbb aku cuma tau dea check in check out. Tp bila tau lyfe Mat & friends, aku cuma rasa takut je. If kita dengar cite dorang as kawan, mmg la just rasa dorang dasyat je. Tp aku pikirkan org2 yg jadik mangsa dorang tu, err aku agak speechless. Takut seh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh! Aku lupa. Aku ingat cite2 dlm tv or dlm novel je ada org jahat tp sebenarnya otak dea pandai gila! Rupanya betul2 wujud ek? Sayang laa, sepatutnya dea boleh jadik 'orang'.

      Delete
    2. aku selalu terpikir pasal mangsa2 ni la..kesian yang jenis orang perempuan yang kena samun atau ragut tu je..diorang buat keje tak terpikir ke pasal diorang pon ade mak adik pompuan gak..kalau sama-sama gengster nk gaduh mati2 tu diorang punya pasal la..

      Aloy tu sayang betul aku rasa..mat tu pon pandai gak..boleh plak tu bahasa cina..tapi salah jalan..harap dah ok la skg..

      Delete
  20. rase macam tonton filem gangster cina lak bace entry ko ni pakcik.. ekeke..

    aku teringat dulu abg aku hampir2 terlibat lam kes bunohan nie.. mase tu dia ikut kawan kunon nak bincang hal cinta adik kawan dia tu.. sekali sampai tengok dorg xbincang tp dah berparang.. mujur abg aku tym tu tunggu kt moto je.. dah nampak gitu.. apa lagi.. cabut ar dia xnak masuk campur.. balik rumah aku tgok dia terus berselimut.. esoknya demam.. terkejut bebb... mula2 xnak cita.. last kecoh hal tu kt kg.. mak aku tnya.. baru dia bgtau.. sejak itu.. abg aku dah xkawan sebarangan.. hehehe..

    laki aku lak punye cite.. zaman silam dia.. ecewahh.. dia ngan geng dia penah belasah budak sampai lembik.. jd kes polis gak.. tp budak tu tarik balik dakwaan pasal dia pun ade kes sebelum nie.. laki aku lari dok kg nenek dia.. nyorok.. hahaha.. Alhamdulillah.. laki aku dah insaf.. dia gengster kg je dulu.. kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lemah semangat abg ko mell..nasib la tak terbabit sekali..aku time sekolah je ade bnyk kes polis sebab gaduh ni..penah sekali tu gaduh paling besar siap bersenjata..ramai kot cedera..pastu semua lari..esoknya pagi2 dtg sekolah terus kene cekup ngan polis seko-seko..tak leh buat apa la..stakat cikgu tak heran pon..ni jadi kes polis terus..kene reman gak la aku sehari..haha..

      Delete
  21. eh citer kena tikam dekat hospital nie macam penah masuk muka depan metro jer.si aloy tu aku rasa mmg ada masalah mental.dia jadi cmtu mgkin gak sbb tekanan waktu kecik, apa pun semoga semua kawan2 mat ni bukakan hati utk menjadi baik dan bertaubat sebelum menutup mata.tu je doa aku.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg penah keluar metro pon kutu..tahun bila aku dah tak ingat..budak2 tempat aku ni punye keja la tu..kamikaze betul..hahaha..tapi ramai gak dah berubah skg..cuma yang aku kenal ni je tak tau pae citer..asik keluar masuk je susah la..haha

      Delete
  22. Aku tertarik dengan watak Aloy ni, so nak kongsi kisah satu member kami kat sini, a very good friend, baik orangnya apa2 minta tolong, tak pernah say no. Yang kelakar dia pernah masuk penjara atas cubaan membunuh, tapi hukuman dia dikurangkan sebab alasan dia.. "kalau dia memang nak bunuh, dah mati dah mamat tu.. so takder nyer cuba2 bunuh". Hahaha boleh kurang pulak hukuman penjara dia.. heishh pandai...tapii tak bertempat. Sayang. Yang scary nya.. dia ni cool giler dan suka tengok the Simpson (kaitan?). Aku lak yang rasa cam physcho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..betul jugak tu..logik..tak pernah terpikir lak aku..buat apa dia nak cuba-cuba bunuh kalau dia mmg niat nak membunah..of cos dah mati orang tu kan..hahaha..tp yang tengok simpson tu aku pon naik ngeri gak pikir..betul la physcho..

      Delete