Wednesday, December 14, 2011

Info : Kelebihan dating kat pasar

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak kongsi sikit info untuk pasangan bercinta dari pengalaman aku..(untuk yang belum kawin shj)..sebenarnya aku pon tak berapa suka bercerita sangat hal dewasa kat blog aku ni..tak kelakar..-_-'

Tapi nak cakap entry dewasa macam tak dewasa je aku rasa...kehkehkeh..Dewasa sikit² ok gak kan..Macam title aku kat atas tu, dah jelas sangat aku nak cerita pasal pasar kali ni..tak kira pasar malam ke,pasar borong ke,pasaraya ke, time bujang aku memang tak berapa gemar nak pergi tempat tempat ni..jiwa pasar takda..


Lani, atas tanggungjawab sebagai ketua keluarga, nak tak nak, aku dah kena jugak pergi pasar..tak kisah la pasar kering ke basah ke..janji peti ais ada stok lauk...kalau tak,lapar jack..apa bini aku nak masak kalau takda barang kan..hehehe..

Mungkin korang tak tau yang pergi pasar tu sebenarnya best..pada yang tengah bercinta tu aku syorkan, kalau korang dating tu, apa salahnya sesekali pergi la pasar pulak..sesekali ubah sikit tempat dating tu ok apa..kat sini aku listkan sikit apa kelebihan korang dating kat pasar..

  • Takpayah mandi pon takpa..gosok gigi,cuci muka dah boleh dating..
  • kalau dah tak mandi tu,ofkos tak payah la susah² pakai baju lawa..
  • boleh kenal jenis² ikan dan sayur
  • jimat duit tengok wayang+mekdi+eskrem+coklat dll
  • sebagai persediaan sebelum kawin
  • dapat feeling² macam korang dah kawin
  • senang untuk pastikan pasangan kita tu jenis memasak atau tak(utk lelaki shaja)
  • boleh ada topik bersembang dengan pasangan..contohnya"ayang²,ikan tu betina ke jantan" tak nampak pon tutt dia..
  • update tentang harga pasaran semasa kicap,minyak,gula dan lain²..
  • kompom layak jadi calon menantu pilihan bonda..
  • kurang buat maksiat sebab open..

Sebenarnya banyak lagi kelebihan dating kat pasar ni..kalau tak caya, korang cuba la ajak gelpren atau boipren korang pergi pasar hujung minggu ni..nanti baru korang tau ikan yang hanyir atau gelpren,boipren korang sebenarnya hanyir..kahkahkah..

Tapi kalau nak selesa sikit, korang pergi jela pasaraya..tesco ke giant ke tak kisah la..tak semestinya pasar borong atau pasar tani je..macam pasar borong atau pasar tani tu sebenarnya dah tahap ke-2 ilmu pasar atau memang dah ada basic kepasar'an..untuk peringkat pertama pergi pasaraya je dulu...

Pasaraya ni pulak terpulang la apa yang ada kat tempat tinggal korang..tapi yang pasti tempat tu kompom berhawa dingin dan bersih la sikit..sambil dating tu korang boleh jugak kenyang makan sample-sample nugget ke,kek ke,biskut ke,air vico ke,ataupon vitegen yang promoter dok promot tu..jimmmmaaaat lagi..kehkeheh..

kalau agak² penat,korang boleh la rehat dulu main kuda berlagu yang kena masuk duit tu dulu..sambil sambil tu snap la gambar bermuncung itik, gedik² pastu boleh la upload ke fb,twitter atau laman sesawang korang...kahkahkah..

sekian..selamat mencuba..




p/s : penjodoh bilangan untuk ikan sebenarnya apa?kompius..


18 comments:

  1. hahaha bagus jugak mcm ni kan :D lagi saving duit. haha

    ReplyDelete
  2. hahaha...xleh blah.seekor siakap sama ngn dua bijik mata siakap...aru betul..haha... wahh sonok tul bro g pasar... syabab yg single mingle ni pon dh berjinak2 g pasar daa sbb nk makan kene masak sendiri..duk umh sewa..hehe

    ReplyDelete
  3. @nuraischa : mestila bagus..p la ajak bf lak g pasar..kalau takda abg pon boleh temankan..hihihi..

    @syabab : pergh..bagus ko syabab..rajin plak masak..haha..ke ko masak megi je..

    ReplyDelete
  4. hahaha...lawak arh...
    saya tak pernah pegi pasar..;p
    pegi supermarket tu penah la..:)

    ReplyDelete
  5. kalau ikan,,penjodh bilangan dia mestilah seekor,,eh ke sebuah??haha..;P


    aku xpernah lagi berdating kat pasar,,rapi aku kompem,,lagi best,,banyak makanan..lepas beli maknan kat pasar,,makan sama2 kat tepi padang..!

    ReplyDelete
  6. @anakwakmail : tapi kat Nsk tulis sebiji..kehkehkeh..

    rapi aku kompem??aku tak paham ko tulis apa ni..typo ke apa anakwakmail oii..ekekeke

    ReplyDelete
  7. ooo..penjodoh bilangan tuk ikan sekeping lah..ekeke..

    ReplyDelete
  8. klu ikan kt pasar tu seekor la.klu ikan kering sekeping.muahaha..sekor la!

    aku tak bley dating kt pasar.lg habis makanan semua aku kerjakan,bkn jimat,lg kopak duit adalah..:)

    ReplyDelete
  9. hahahaa..gambar tuh salah taip la... patotnye seekor....bukan sebijik.

    ReplyDelete
  10. hahhahhaha...tak terpikir plak, tapi good idea kut...hahahha

    ReplyDelete
  11. haha x sempat aku nk apply ni masa dating dulu

    ReplyDelete
  12. kehkeh..punya pakai lawo mana leh dating kt pasor!

    ReplyDelete
  13. dating ngn bini ley la ckp nk bawak g pasor pagi kehkeh.

    **lme x jenguk kao -___-

    ReplyDelete
  14. haha,,rapi tu nama orang yang aku nak dating tu...haha

    typo la,,adoii la kau ni. TAPI..haha

    ReplyDelete
  15. @wan chilled : bangla la tu yang tulis sebiji ikan..ekeke

    @pn.kutu : ko memang tak boleh dating kat pasar pn.kutu..kompom banyak ko beli nanti..ni untuk yang belom kawin je la..ekekeke

    @nana : takpa la nana,sebiji pon boleh..hahaha

    @cinta zulaikha : gud idea..erk..ekeke..

    @azat : eleh,manja la ko azat..hahaha..

    ReplyDelete
  16. @khairul : takpa bro..mana tau ada can kawin lagi,boleh praktikan..pengalaman dah ada..kekeke

    @hiro : awok pegi tak payah la mandi hiro..pakai je boxer ben10 awok tu..ekeke

    @chuu : aku dah boring dating la chuu..hahaha

    @anakwakmail : hahaha..takpe2..typo tu seni gak..cuma ayat ko buat aku kompius..ekekeke

    ReplyDelete