Thursday, March 15, 2012

Transfer mimpi ke alam nyata..

Ada satu malam tu, aku dalam perjalanan ke Perak ..sebabkan aku suka cuba jalan yang baru, aku memilih tak guna highway..pendekkan cerita,aku tak tau aku sampai kemana..sesat agaknya..tiba tiba je aku sampai kat sebuah kota lama yang sangat pelik..bangunan, rumah, pengangkutan semua kat situ tak macam yang biasa dilihat..setiap orang kat situ pulak berjalan secara merangkak..pakaian toksah cakap la, dah macam badut sarkas pon ada..kahkahkah..

"penceroboh akan didakwah"..papan tanda terpampang di pintu kota tersebut..i kenot brain this..sebabkan aku dah sesat, aku terus je masuk tanpa pikir banyak walaupon berisiko akan didakwah..aku dah tak kira..tiba tiba aku rasa aku lost idea nak tulis apa..kahkahkah..cukup la ye...



Sebenarnya entri aku kali ni nak cerita pasal mimpi..cerita bangang atas tu saja aku create konon macam mimpi la yang akhirnya terjaga..mimpi tu kadang kadang langsung tak masuk akal pon ada kan..hahaha..aku terpikir pasal entri mimpi ni sebab bini aku ni seorang pemimpi tegar..boleh cakap setiap hari tido, tak kira siang malam mesti mimpi..bangun je tido dok cerita pasal mimpi dia..hahaha..

Yang peliknya aku ni payah sangat nak pulak nak mimpi..kot la boleh mimpi dating dengan cristina susanne stokstill ke neelofa ke ok gak kan..hahaha..tapi kalau boleh aku taknak la mimpi pasal kalau aku mimpi je mesti aku rasa tak puas tido..hahaha..korang selalu jugak ke dapat mimpi macam bini aku ni?

Aku tak nak cakap definasi mimpi ke tafsir mimpi ke..yang aku nak cakap ni kalau korang boleh mintak nak mimpi apa..apa yang korang nak mimpikan?..haha..mungkin kalau orang yang hilang ahli keluarga atau yang dah meninggal, rasanya kalau boleh nak jumpa la kan orang tu walaupon dalam mimpi ye dak..mungkin ada yang mimpi nak kawin anak raja ke..kahakahkah..oldskul gila....

Tapi aku bila cerita pasal mimpi ni, aku teringat pulak cakap member aku si mat jebon tu dulu...kau lagi mat..hahahaa...aku buat masa ni tak terpikir lagi nak mimpi apa..walaupon mimpi best tetap dalam mimpi je..takmo la..haha..tapi bijaknya Mat ni dia boleh pikir nak mimpi yang boleh ditranferkan dalam dunia nyata...hebak kan..kan..hahaha...


"Gua kalau mimpi,gua tak nak mimpi dapat awek cun ke pakai ferrari ke, mimpi basah ke"....

habis lu nak mimpi apa?

"Gua nak mimpi nombor"..bangun je tido terus cai no..mana tau ada luck kena 1st price....


Kahkahkahkah...jilaka lu mat..otak lu memang bergeliger...korang ada mimpi yang boleh ditranferkan ke alam nyata macam mat jugak?..tapi jangan la macam dia..pandangan luas tapi salah guna..kahkahkah..ok la, tu je aku nak story kali ni..kalau korang ada kisah mimpi best best meh la kongsi...


p/s : lama tak mimpi basah..kahkahkah..

25 comments:

  1. mentang mentang malam ni malam jumaat

    ReplyDelete
  2. hahaha...tapi beliau off duty lol..ekeke..

    ReplyDelete
  3. hahahha. mimpi aku selalu tau aku mimpi tapi aku tak ingat ape...

    ReplyDelete
  4. rapnzel : ye la..aku pon rasa macam tu kot..aku mimpi bukan takat tak ingat, tapi tak tau pon yang aku penah mimpi...hahaha

    ReplyDelete
  5. i ase i da bole buat 1 buku hard cover untuk koleksi mimpi i..haha
    amacam ok tak?

    ReplyDelete
  6. ok..nanti u tulis mimpi tu..tak payah buku pon takpe..p update kat blog u yang dah bersarang tu..ekeke..

    ReplyDelete
  7. Aku pun mcm bini ko. Setiap hari mimpi. Tapi seronok la mimpi. Boleh mengasah daya ingatan.

    ReplyDelete
  8. Hahaha..ko spesis cam bini aku gak lyd..jgn ko kuat mengigau jugak dah.ekeke

    ReplyDelete
  9. Jarang ar jugak mimpi. Tak selalu. Tp klu start mimpi, msti aneh2. tapi takdelah seaneh ayt pmbuka tdi kan.

    Rasanya ada sekali mimpi pelik. Mimpi jumpa Lee Min Ho [pelik tahap gaban]. Yang tak boleh blahnya, boleh over gila mimpi duk peluk dia atas pentas, wakaka! Tak boleh blah! Tapi takde la smpai 18XX, haha!

    ReplyDelete
  10. huishhh.
    tiap2 ari mimpi.
    yang hairan tuhh.
    tido dalam kelas 5 menet pon dah boleh mimpi macam2.
    hehe.
    :)

    ReplyDelete
  11. aku selalu gak dpt mimpi2 tak masuk akal nie..mimpi no pernah gak sekali dua tapi no dia tak cukup..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. Mimpi basah tuu macam mimpi berenang riang ria dalam kolam eyh? Pastu esok pagi bangun tengok2 tilam dah basah.

    Haaa itu laa pengalaman mimpi aku masa kecik2. Haha!

    ReplyDelete
  13. choi..!!

    mimpi basah kew??hahaha

    ReplyDelete
  14. kalau mimpi yang best takpe lah...tp if mimpi yang tak best mcm mana hahah

    ReplyDelete
  15. bang..mimpi basah tu ape bang.. bole explen siket XD

    ReplyDelete
  16. @wani : kehkehkeh..noty ko ni..sebab tu tebawak2 dalam mimpi..hahaha..

    @chemey : huh..teruk dah ko ni..ekeke..jgn sleep walking dah..haha

    @lan : kalau mimpi no,roger gua bro..hahaharamm..

    @liya mf : isk..teruk la ko ni..kencing malam rupanya..wakaka...

    @newblogger : hehe..orang fomfuan ade mimpi basah gak ke-_-'..haha..

    @c'axoera :kalau mimpi tak best..ermm..camne ek..haha..aku pon tak tau..haha..

    @chuu : hahaha..tu pon tak tau ke chuu..ala lebih kurang je macam liyaa Mf atas tu cakap..mimpi berenang renang ke,mandi ke,kene hujan ke..sedar2 suar dah basah..kahkahkah..

    ReplyDelete
  17. Adehai.. jadi, pe jadi bro pas menceroboh? Mendengar dakwah berapa jam? Haha..
    mat mmg otak bergeliga. Dia pk jangkamasa panjang. Jika mimpi sekadar tuk kegunaan sealam je mmg xde faedah. Jika mimpi no, boleh gak beli Kot2 kena sejuta. Lol. Tp sy takdela beli, sbb benda ni bole wat ketagih. lol.

    ReplyDelete
  18. hahaha..imagi betol si jebon tu..

    aku jarang la mimpi..tapi sekali mimpi mesti dasyat. kalau yang seronok tu selalu je tak dapat nak ingat balik. yang penting, mimpi yang meninggalkan kesan bagi aku apabila aku bermimpi jadi Bff dengan mak andeh bini si pak pandir.. tah hape2 aku rasa..

    yang penting,sebelom tidor basuh kaki. hehehe

    ReplyDelete
  19. aku selalu mimpi jatuh bangunan pastu aku tersentak macam nak rak.huhu

    ReplyDelete
  20. apple : hahaha..nasib cerita tu habis takat tu je..kalau tau mungkin aku kene dakwah 2 3 jam..hahaha..tp ni la kesahnya kawan aku bernama mat..otak bergeliga tapi ntah la.hahaha..

    zie : hahaha..jadah mimpi ko zie jd bff mak andir lak..kahkahkah...sengal

    zaza : huh..scary tu mimpi ko..

    ReplyDelete
  21. selalu gak mimpi tp merapik ja n aku jarang amik port sgt dengan mimpi aku.en suami plak selalu mimpi dan bersungguh2 cerita macam bini ko.

    bkn saja mimpi,kuat mengigau plak tu.beliau suka bercakap dlm tido...:)

    ReplyDelete
  22. ssebenarnya mimpi tu pasti, tp saya tak suka mimpi sb mimpi saya sumer menakutkan...

    ReplyDelete
  23. dh dekat 40thn ...x pernah lgi mimpi dpt no bro

    ReplyDelete
  24. aku penah mimpi aku kawen. mase tu tgh kenduri kawen aku. tp tak sompekkk la tgok muka husben aku tu sbb tibe2 terjaga. ciss...

    ReplyDelete
  25. dah dua kali aku mimpi faizal tahir, kenapa entah? hehheee

    ReplyDelete