Wednesday, November 23, 2011

Iklan rokok yang fuuufuuuuu....

assalammualaikum wbt..

Selamat berwordless wednesday pada blogger yang dasar pemalas dan malas menaip pada harini aku ucapkan..kahkahkah..harini aku nak kongsi cerita pasal "rokok"..huhu..aku terpaksa buat entry ni pasal kelmarin aku ada dapat satu email dari info sihat yang suruh aku berenti merokok.. kihkihkih..

Seriously mula mula baca email tu aku macam insaf sikit la nak berhenti merokok..aku pon memang dah ada niat nak berhenti ni lama dah...sekarang pon dalam proses slow slow la kan..tapi bila baca email ni sampai habis, aku rasa tertipu..siak betol la..kahakahhkah...




Email dia macam ni..

Mohd Rafiq, <--ni nama betol aku ye..hahaha

Apa khabar? Harap anda Sihat Selalu!

Agak lama kita tidak bersua, tentu banyak perkembangan
dalam hidup anda yang telah berlaku. Diharapkan
semuanya adalah perkembangan yang positif!

Jika sebaliknya, janganlah kecewa, kerana kita tidak
tahu hikmah kebaikan di sebalik apa yang berlaku.

Tetapi sesetengah daripada kita memang sengaja
mencari yang negatif. Mungkin ada antara anda yang
baru berjinak-jinak dalam aktiviti MEROKOK. Sedangkan
merokok ni bukan sahaja membahayakan anda, malah
orang-orang di sekeliling anda - ibubapa, anak, isteri,
rakan, saudara-mara dsb.



Ok..tu baru mukadimah email dia je..part yang tengah pulak dia cerita pasal penyakit penyakit sebab merokok dan bla..bla..bla..sampai part yang akhir yang menarik tu..aku rasa macam nak hantuk je kepala aku kat dinding..hampeh..kehkehkeh..

ni aku ringkaskan pergi part last terus..teruskan membaca..


Jika benar anda sayang keluarga anda, seharusnya
anda berhenti merokok sekarang. Jika benar suami anda
sayangkan anda dan anak-anak, sanggup 'merenangi
lautan api' demi anda, tiada sebab dia tak boleh berhenti
merokok!

Tapi perlu diingat, berhenti merokok bukannya mudah.
Perlu ada keazaman yang tinggi dan sokongan daripada
keluarga dan rakan-rakan.

Untuk membantu anda, SihatSelalu mencadangkan agar
anda menggunakan Rokok Elektronik SmokerHaven
sebagai alternatif rokok.

SmokerHaven mempunyai 3 pakej produk, iaitu Compact,
Xpress (bajet) dan Discovery (percubaan). Anda hanya perlu
sesuaikan dengan bajet yang anda ada.


Andalah contoh terbaik untuk anak-anak. Jika anda merokok,
apa contoh yang anda tunjukkan kepada anak-anak anda?!



terima kasih.



kahkahkahakah..aku kene troll laa..demm..memula suruh aku berhenti merokok..last suruh aku beli rokok jugak...bisnes bisnes..kahkahakahah...Rokok elektronik tu aku dah beli pon..boleh la sehari dua sedut..last aku cari rokok suria balik..tak sedapp!!...kahkahakah...


rokok elektronik aku yang tak sedakk..


Maaf la panghantar email..cara anda nak promote barang tu fail..hahahahaha..



p/s : hanya perokok tahu nikmat rokok..

44 comments:

  1. hah elok la tu kau benti berasap, mcemar alam jer hahaaaaa

    ReplyDelete
  2. Berhenti slow-slow janji ada mantain.

    ReplyDelete
  3. katakan tak nak merokok!
    hahahaha best entri ni :D

    ReplyDelete
  4. @azat : kalau nak cakap mencemarkan alam, asap kilang lagi teruk bro..ekekeke

    @awan : dalam proses ni awan..ketagih tuh dah ilang, tinggal rindu rindu je lagi..hehe

    @syafiqah : err..mekasih fiqah..

    ReplyDelete
  5. heh..nak promote rokok gak rupanya!

    kuatkan semangat berhenti merokok, demi yang tersayang..

    ReplyDelete
  6. walaweh.layan suria rupanya :)

    ReplyDelete
  7. @ujie : tu la pasal ujie..fust je baca -_-'..hehehe

    @rara : dulu aku sap rokok mahal wei..marlboro light lagi tu..lani suria je la..kahkahakah..

    ReplyDelete
  8. gila.rokok elektronik pon ada.gila..gila..gila..!haha..

    ReplyDelete
  9. haha klu dah perokok tegar takboleh nak kata apa..

    biasalah tu, promote brg!bisnes..hahaha

    geram sama en suami,baru berjinak2 merokok dua tahun kebelakangan nie, skang dah macam terjinak.

    sapa suruh cari pasal!

    ReplyDelete
  10. ouh apekah ade pula rokok electrik kiranya., baru ku tahu alkisahnya, namun tetap amat ku tidak berminat dgn mereka yang merokok di tempat mkn awam,, itu lagi FUUUUU ><

    ReplyDelete
  11. apa ke vangang sangat tatau... suh berenti,last-last suh beli,vongok!

    ReplyDelete
  12. yg penting benti rokok nih kene ada azam & sokongan...

    jgn azam ala kazam sudahhh...hihi

    ReplyDelete
  13. layan surya ke bro?nusan lagi sedap.haha...
    bisnes...aku pernah terhajat gak nak cari rokok elektronik tu...

    ReplyDelete
  14. haha ada juga eh org promote mcm ni?

    ReplyDelete
  15. @anakwakmail : lama dah kuar rokok ni la..kene cas mcam hp gak..hahaha

    @pn.kutu : aku hargai nasihat dia kalau dia betol ikhlas..ni last last jual rokok gak..hahaha..hampehh..

    @chuu : rokok ni selamat kononnye chuu..dalam flight pon leh isap..hahah..tapi aku tak isap rokok kat tmpt makan awam ek..tu org lain..hehe

    @yen : memang hampeh..hahaha

    ReplyDelete
  16. @onie : tu namenye bisnes onie..hahaha..

    @ungu : biasenya dah skt baru ingat nak berhenti unggu..azam memang alakazam je la..hahaha..

    @apan : nusantara pon gua layan gak kengkadang bro..hahaha

    @syafiqakarim : hahaha..kalau promote depan depan,memang aku gelakkan je..kehkehkeh..

    @nana tembam : suria la sedap...try la kalau tak caya..hahaha

    ReplyDelete
  17. tidak merokok akan mati...

    merokok juga akan mati..

    jadi, merokoklah sampai mati...haha

    ReplyDelete
  18. @alin : kahkahakahkah..betol sangat tu alin..isap la sampai mati..

    @khairul : otw berhenti ni bro..sehari aku hisap 2 batang rokok je..caiyok..

    ReplyDelete
  19. hahahaha..x boleh blah..ingat kan nk bg nasihat..rupenye sempat promote produk lagi..muahahaha.hehehe..

    Tagline of the day "INGATLAH ORG YG TERSAYANG" *tetibee..haha

    ReplyDelete
  20. bebawak le benti,sian ke bini,dok semput bau asap rokok..sok² da ade anak lagi sian ^-^

    ReplyDelete
  21. @ciktetra : hahha..ingatlah org tersayang..

    @mywife : boleh isap jauh2 kan..hehehe..i bukan isap rokok sangat pon kan..hehe

    ReplyDelete
  22. tapi kalo bley benti trus..lagi sedakk khenn?

    ReplyDelete
  23. kaulah salah seorg penyebab green house effect..haha.so baguslah kau berhenti merokok..

    ReplyDelete
  24. berhenti slow2..heheh
    tapi kan rokok suria ni busuk la...hahhaha,

    ReplyDelete
  25. mmg la,tp nnt ble da sakit sbb rokok nikmat jugak tnggung sakit nyer..

    ReplyDelete
  26. kahkahakahkah..ada gak lagi yang nak promote..

    ReplyDelete
  27. selamat aku bukan penghisap rokok...

    ReplyDelete
  28. gurih dan nikmat..depa yg tak hisap tak tahu..haha

    ReplyDelete
  29. cehh.ingatkan apa.bisnes rupanyaa.mcm2 taktik laa dorg ni.hadeh. :P

    ReplyDelete
  30. kalau nak berhenti pun lagi bagus ym.bundle.. tapi perlukan usaha yang gigih sedikit lah kan? lol! nak promote barang rupanya..nyaris2 tadi ingat nasihat yang ikhlas..haha

    ReplyDelete
  31. x ley bla betol aku...ade ke patot dy promote bli rokok electronik...rokok electronik lagi bahaye lar..

    ReplyDelete
  32. strategy berniaga. power! power! hehe.

    ReplyDelete
  33. ya.
    sungguhlah.
    hanya perokok rasa shahwat sebatang rokok.
    perokok juga tahu rokok elektronik tu rasa gampang.
    harga juga serupa gampang.

    tapi gua dah stop.
    adakah gua gampang?

    ReplyDelete