Thursday, December 27, 2012

Cantik itu Objektif

assalammualaikum wbt....

Pendapat yang mengatakan cantik tu subjektif ada betulnya..tapi jujurnya bagi aku, kecantikan senang kira sebagai objektif jela..pendapat subjektif tu sebenarnya cuma pendapat minoriti yang mungkin dia memiliki cita rasa pelik dan pendapat dia tak boleh diterima untuk umum..

Sebelum tu, apa yang aku nak cakap ni tentang cantik yang berkaitan rupa paras je ye...toksah nak kaitankan dengan kecantikan dalaman la, cantik peribadi la, perangai la..tu soal lain..kita citer bab housing je ni..pasal processor tu next time..hahaha..

Cantik ni kalau bagi aku memang objektif je...contoh camni la..



"Apa pendapat ymbundle tentang rupa paras Emma Maembong?"

A.) hodoh
B.) kurang cantik 
C.) cantik
D.) sangat cantik..


So aku pilih cantik..kalau tanye sebab, baru  la aku jawab pasal secantik cantik dia, tetap ada lagi orang yang lebih cantik..'sangat cantik' tu mungkin tahap bidadari syurga je la kot yang takleh dipertikaikan..hahaha..aku paham cantik yang dikatakan subjektif tu berkaitan tidak sama pendapat la soal menilai kecantikan tu..tapi takkan la bengap sangat tak leh bezakan cantik dengan tak cantik ni kan..hahaha..

Harap maklum, aku tak bermaksud nak menghina sapa-sapa soal rupa paras dalam entri ni..kalau nak citer hal ni dari pandangan yang lebih serius, sah la aku cakap semua yang Allah swt ciptakan ni segalanya cantik..tapi yang aku nak cakap ni melalui mata kepala kita ni la..pandangan insan marhaen yang serba kekurangan..jangan serius sangat la ye...hahaha..

Bagi aku hal kecantikan ni bukan soal mainan media macam matlutfi cakap yang mempengaruhi penilaian kita terhadap cantik..tapi, percaya la apa yang media tunjuk tu la yang kita nampak cantik..pilihan majoriti..contohnya macam pertandingan miss world tu..kalau diorang tu tak cantik tak mungkin boleh masuk miss world beb..korang nak subjektifkan apa lagi kecantikan miss-miss tu?..hahahaha...

Tak puas hati lagi aku cakap cantik ni objektif?..mudah je..korang bandingkan sendiri pulak antara aku dengan Johnny deep kat bawah ni..toksah nak buat jawapan subjektif panjang berjela macam selalu LiyaaMf komen kat entri aku tu..soal kecantikan ni simple je..tentang nilai kecantikan tu korang boleh pilih sama je macam dengan jawapan contoh soalan kat atas tu...


sapa lagi kacak??..kehkehkeh...


See..walaupon korang tak jawab, aku dah tau jawapan korang semua..ni la yang menguatkan teori aku yang kata cantik tu objektif..buktinya takkan ada sapa yang akan cakap aku lebih kacak dari Johny deep..so itu membuktikan korang semua dapat membezakan yang mana hodoh dan mana kacak..tapi...andai ada jugak yang cakap aku lagi kacak, sama ada dia memang gilakan aku sampai semua lelaki lain dalam dunia ni takleh tandingi aku  atau dia ada masalah mata..ni yang aku cakap tadi golongan minoriti..jawapan dia tak boleh pakai..hahaha...

Golongan wanita Malaysia ni pulak sibuk aku nampak terlalu memikirkan cantik ni berkaitan soal warna kulit yang cerah..sedar tak korang, kita ni dah dijadikan berbagai-bagai bangsa dan warna kulit..kalau dia memang cantik..maka cantiklah dia..nak kaler putih ke hijau ke biru ke hitam ke kalau dia dah tercipta cantik, tak kira tona kulit dah bai..hehe..ni semua konspirasi nak melariskan produk kosmetik je semata-mata korang tau tak.haha...

Apa pon syukur la bagi yang cukup sifat tu..ada mata, hidung mulut telinga..kalau korang di ciptakan cantik pulak untuk pandangan majoriti ni..ingat la kecantikan tu pinjaman je..dulu aku pernah guna ayat ni kat sorang awek yang 'poyo' kat aku (bak kata awie)..aku sound kat dia , "lu memang cantik, ramai yang suka, tapi ingat rupa lu pinjaman je..tak payah tunggu tua nak berkedut jadi buruk, anytime boleh hilang kecantikan tu..mana la tau kejap lagi lu kena sapu dengan lori ayam, muka masuk bawah tayar..baru lu sedar."..hahahahaa

Memang ayat aku agak kejam,tapi sekadar nak mengingatkan dia je..(padahal aku bengang dengan dia masa tu).hahaha..tak lama lepas tu , awek tu terus baik dengan aku, risau gak dia apa yang aku cakap tu jadi kenyataan..kahkahkah..dan lepas tu dia pon terus baik dengan aku sampailah sekarang..alhamdulillah dia dapat mentenkan kecantikan dia walaupon dah jadi mak budak sekarang ni..anak dia pon telah mewarisi gen cantik dan kacak dari dia laki bini...tahniah..hahaha...

 
 
p/s : aku agak menyesal interframe gambar tu sebelah Johnny depp tu aceli..demm..



108 comments:

  1. 1st.........................................................................

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah...nanti dpt jumppa emma maembong

      Delete
    2. Bagi aku, cantik tu tetap subjektif. Peace yooo... Kalo ko bagi gmbr ko dgn johnny depp memang la obviously org akan kata ko lagi encem, eh tak maksud aku joni dep lagi encem. Tapi cuba ko letak 2 gmbar mamat melayu yang memang muka jawa habis contohnya beto kusheiri dgn shaheizy sam ke. Mesti ada org jawab beto, ada org jawab sam. Sama juga kalo ko suh pilih antara brad pit dgn keanu reeves. Ada pompuan akan jawab brad pit, tapi aku akan pilih keanu reeves. Haaa. itu la maksudnya subjektif. Kalo ko tgk American's Next Top Model, orang yg tyra pilih jadi pemenang tu mesti ko pun akan rasa mcm... eh, apasal dia ni? Apsal bukan yang cun sorang lagi tu. Tapi oleh sebab di mata judges org tu santekkk sangatttt... dan di mata kita yang lain lagi cantik... nak buat cemana. Dan namanya subjebtif. *Aku kalo exam aku lagi suka soalan subjektif sebab aku boleh merepek dan bagi jawapan panjang lebar pastu dpt markah 1 je untuk effort menjawab. Kehkeh.

      Delete
  2. aku semangat nak komen bila tengok tajuk. tapi bila tengok gambar y ada joni deep tu.. aku jadi blur, hilang terus idea nak komen apa tadi.

    btw, aku merajuk ngan ko & H patblas hari (sila rujuk komen kat entri H)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesal lak ko tgk joni terus hilang idea..sebab rasa aku lagi kacak dari joni ke para?..kehkehkeh

      Delete
    2. bukan tengok joni. tengok orang sebelah joni tu. tiba-tiba blank terus otak aku #_#

      Delete
  3. 2nd............................................

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko lebih kacak drpd Johnny Depp..tapi aku tak tergilakan ko..hahaha

      anggap jer aku memang ada masalah mata..:-w

      Delete
    2. kahkahkahkah..serba salah jadinya aku nak terima ke dak pandangan minoriti ko ni..takpe..aku anggap la ko ade masalah mata..hahahaha

      Delete
    3. sebenarnya emma maembong adalah jelmaan wadi kurede. ini betul

      Delete
    4. ya ampunn kamu ni wadi..emangnya emma adalah jelmaan kamu..patutla sama -_-'..kahkahkah..

      Delete
  4. hahaha..demm. tp encik ym bundle pn ape kurangnye. wewitt xD

    kalau klasifikasi secara besarnye boleh kata scare objektif pun kan, cume bile nk dihuraikan jadilah subjektif..ah, emma mmg cantikss skali. suke tgk die dlm drama cinta itu milikku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau banding ngan joni banyak la kurangnya..tapi kalau banding ngan ko plak nesa, mmg tak terbanding la sebb ko pompuan..hahahhaa...

      emma cun kan..kan..kan..sapa cakap ema tak cantik dia golongan minoriti la tu..haha..mata ade masalah..haha

      Delete
  5. kahkahkah.. tergelak2 bc entry ni.. aku xsuka johnny depp <-- boleh? ok, fine, kau xterima jwpn golongan minoriti.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak buat entri kelakar pon..ni info okay..kehkehkeh...ko tak suka joni aku tak kisah iz..yang pasti jawapan ko tetap standard je dengan orang yang suka joni..hahaha..

      Delete
  6. Errr, si Johny Depp tu sape? Garu2 pala jap.. Dalam hati, xde encem pun si Johny depp tu. Sungguh, maklumla.. mata orang ni lain-lain. kan? =)

    Cantik, dan mencantikkan.. Alhamdulillah kalau dah memang sedia kekal cantik. Ada jgk orang yg hidup untuk mencantikkan.. Aku xtau la, golongan yg tu kot. Almaklum sajalah, sedar diri sndiri yg tak berapa nak canik sgt mcm Emma Maembong yg cantik tu.. (aku tak paham pe yg aku sendiri bebel ni -garu kepala lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..mata ko ade masalah ni baby..cer ko google image joni dep tu..aku saje ambik yang paling tak jambu..kalau tak, nampak sangat perbezaan tu nanti..hhahahaaha...

      Delete
  7. 3rd.............................. (Cop tempat dulu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya line internet kau memang slow la makcik..kau dah taip awal2 tapi comment lambat masuk kan? kahkahkah

      Delete
    2. Okey, start sekarang aku komen pendek je. Aku janji. Hahaha!

      Cantek tu objektif, leh diterima. Antara kita suka or tak suka pandang je. Pastu opkos suka tak suka tu leh dipengaruhi oleh faktor laen. Sbb tu cantek tu last2 jadik subjektif.

      Err tak bestnya komen pendek ni. Rasa cam kosong je. Pastu apa ntah yg aku merepekkan tu. Untunglahh sbb kepala aku jammed :|

      Delete
    3. H: Tak laaa. Tadi memang nak komen bawah kau. Pastu tengok2 aku lum login lah bagai. After login, dah ramai la plak. Tak kira! Aku tetap nak 3rd. Sbb takde org tulis 3rd :P

      Delete
    4. eh..mana komennye makcik??..ni ko baru letak tajuk je kan..komen pon ada tajuk..kahkahakah...

      aku tak feel la komen ko sikit sngat ni..hahaha..

      Delete
    5. Hampeh! Grrrr. Aku komen panjang ke pendek ke kau tetap membahan aku sebenanye kannn? Bukan kau je, aku pun tak feel dengan komen aku sendiri. Macam tak tersampai je msg yg aku nak sampaikan. Kahkah!

      Haaaa baru kau tau hebat tak hebat aku. Komen pun ada tajuk. Lagi panjang lak tu drpd entry Chuu semut. Erkkkk! =))

      Delete
    6. sentap aku kalau ko komen nak taknak je makcik...

      Delete
    7. A'ah laa Lyaa Na rasa mcm tajuk jee tu lyaa cmmnt kakakakakkakakakkakkak

      Ok pendapat Na cantik means cantik (gila malas nk cmmnt sbb jelessss tgk org cantik)
      Bundle klau perempuan ckp perempuan cantik means lesbo ke?? Xkn xkn xkn????

      Pendapat na antara jonny n bundle laaa klau nk menipu bundle mmg terpaksa laa ckp bundle lagi kacak!!! Hahahaha
      Tp kalau nk ckp jujur sama jeeee macho..ape pun tetap Na lagi handsome laa dari bundle dgn jonny dgn H.. Huhuhu "̮

      Delete
    8. tu la na..liya malas betul..letak tajuk je..hahahaha...

      perempuan cakap perempuan lain cantik nak lesbo mendenye pulak na..jujur dan membuktikan perempuan tu cantik sebab tiada unsur2 jeles atau jeles tu menjejaskan orang tu cantik..

      'Nahensomegirl' dah membuktikan statement ko tu na..aku pasrah..hahahha..

      Delete
    9. Hai Na. Dah sehat? Na bosan ek dah takde pesaing komen pepanjang? Hahaha! *Mengalah* :D

      *Bangga gak kdg2 dpt komen pendek2 camni :P

      Delete
  8. Johny deep sebelah kiri ke kanan. Keliru laa. kah kah kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakakaka...win la komen ko waterkaler....

      Delete
  9. Siapa cantik, dia adalah mengalami kesilapan genetik. So, siapa perasan cantik, opkos dia gedik. Kah kah kah...

    p/s: entah nape pendapat akak selalu berlawan arus dgn mata org lain. Kaki melawan gamaknya. O_o

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal kesilapan genetik tu aku tak tau kak..tapi sapa yang mengaku cantik tu dia mmg gedik..hahaha..

      Delete
  10. can i share my opinion towards beauty?

    i believe that beauty is something aesthetically pleasing to the eyes of someone. every individual has its own standards of beauty, has its own ideas and perceptions of what is beautiful. so i guess, it would be proper to define beauty according to what is pleasing to the eyes of someone. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon sesapa tolong translatekan..haha..

      Delete
    2. Meh aku tolong translatekan.

      Dea kata kau ensem. Tu jee :D

      Delete
  11. Replies
    1. kalau camtu..tak aku kot..org lain yg tak tersenarai takleh kira..kahkahkah..

      Delete
  12. Bund, dengan abe joni tu ko memang objektifli kalah. Tapi dengan poji nawawi ko menang. Kehkehkeh.

    Memang. Objektif tu pilihan majoriti. Dan objektif tu pilihannya simple. Ya, tidak, cantik, hodoh. Subjektif tu adalah huraian. Kijam der ko..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadah nak compare ngan abe poji lak..hahaha..nampaknya ko pham apa yang aku sampaikan zie..aku suka komen ko ni..subjektif tu huraian je pon..tapi ramai suka subjektifkan benda objektif ni aku tgk..hahaha..

      Delete
  13. mungkin cantik tu satu yang objektif.. tapi penafsiran orang tentang kecantikan tu yang subjektif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a..sama mcam makcik atas ko cakap bro..haha

      Delete
  14. cantik luaran tak guna.
    cantik peribadi, aku suka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..toksah la serius sgt innanie..kan aku ckp, ni topik pasal cantik luaran je..hal dalaman tu aku saje taknak kaitkan..hahaha

      Delete
  15. wah..sapa sebelah jhonny deep tu??Omaigadd..macam aaron tu..ahah
    sesungguhnya..kecantikan tu tak kekal pon..dah tua nanti..xde nye orang nak puji kita ni cantik lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg..aaron anak pak ajis ke?omg omg...hahaha..

      betul nia.cantik tak kekal..bila2 kalau Allah nak tarik balik boleh..tak payah tunggu tua pon..

      Delete
  16. Eh bukan same ke ko ng johny depp tu? Macam kembor je kehkeh
    Tapi kalo ko letak gambo aaron ajiss asenya org lagi konpius kot hahaha

    Malas login

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko agak2 la sya..dari belakang diorang pon takde..hahaha..

      mane id ko? ekekeke

      Delete
    2. Id saje kadang2 nak jugak guna malas login. Best hehe

      Yg org komen bandingkan ko ng poji nawawi tu buat aku nak gelak guling2. If u know what i mean hahaha

      Malas login

      Delete
  17. jony deep tu mmg x dinafikan lg kacak dan macho.. hehehe... bro, nape x gandingkan gamba bro yg kt SELF-POTRAIT VECTOR tu ngn gamba jony deep.. baru r konpius nak pilih yg mn.. keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apsal ngan self potrait tu?nampak kacak sikit kat situ ek..hahahaha..aku tak suka tipu mata orang emma..biar la tak cantik dalam gambar, kat luar gambar pon tetap sama..kahkahkah..

      Delete
  18. ekekekek... terbaik punyer... apa yg penting sape ensem tu tak penting..yg penting muka anda mmg ada iras2... eh! kembar ke? ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade iras sapa pulak bro..boring la aku dengar kabar angin ni..wakakakakkaa...

      Delete
  19. Muka sama macam fahrin ahmad lah! hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko cakap pasal joni ke aku?err,,kalau pasal aku, izinkan aku gelak ye..kahkahkahakahkah....

      Delete
  20. aku nak jawab yang soalan kau kat joni dep tu je..joni dep lagi kacak..k, bye..kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tak jawab pon aku tau la sida..kehkehkeh..

      Delete
  21. Kalau diikutkan semua manusia ciptaan Allah tu cantik, kalau tengok dengan mata kita , ada gak yang tak cantik,haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu aku cakap awal2 camtu harap orang tak salah paham bro..haha

      Delete
  22. ala..lewat bg komen.
    smlm tdo awai..
    ensem bg aku pun subjektif.
    sebab apa?
    sebab, kadang2 kita tgk, dia ok di mata kita, tapi mata org lain, dia biasa je..(Pada aku, ensem pun terpulang pada mata yg memandang.)

    kalau dari segi objektif pula;
    pilihan yg aku pecahkan bukanlah A-D sj(rujuk kat entry kau utk perempuan)
    byk kategori. Kacak, Handsome, Macho, Style, Kiut, Sedap Mata Memandang, Suka Tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcam komen2 org atas tu ade yg sebut subjektif tu huraian je 4feet..aku setuju..kalau cantik kita cakap cantik je la kan..objektif..ye/tidak..takkan kita jumpa org yang cantik kita buat huraian tetang kecantikkan dia plak..mesti kita otomatik tercakap, cun la dia, hensem la dia...tu je kan.hahha

      dalam banyak2 kategori tu tetap sama gak skema jawapan dia tu aku rasa..hahaha..

      Delete
    2. ok, jikalau pilihan objektifnya HANYA YA/TIDAK. aku memilih untuk merosakkan kertas undian tersebut.. haha..
      jadi, kamu-kamu semua(jejaka-jejaka), jgn risau. ensem tu terletak pada mata org yg memandang.

      Delete
    3. hahaha..undi adalah rahsia..dilarang merosakkan kertas undi..hahaha..

      terletak pada mata yang memandang tu pon tetap jawapan objektif gak 4feet..subjektif tu bila dihuraikan je..hahaha..yang pasti layer 1st objektif..

      Delete
  23. Betullah tu.
    Jika ada yang cantik, ada lagi yang sangat cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak leh dinafikan...cantik tu ramai..hahaha..

      Delete
  24. tak kisah ler objektif ka subjektif ka....rupa ni ada macam2 rupa. cuma semua akan sama bila berkerut-kerut dalam jamban menahan cirit birit memulas ataupun sembelit. hahaha. cerrr ko bayangkan emma maembong punya muka ketika berada dalam saat genting begini??? sama macam aku. LOL


    eh..tak lupa juga muka ko cekgu akan sama dengan johnny deep bila sama2 sakit perut memulas. hahahaha. pendapat aku la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..tetiba je ko kaitkan nyah tinja dengan topik aku kan aien..tak pasal2 aku dah terbayang muka ema tu berkerut..demm..hahaha

      Delete
  25. tapi bagi aku wanita yang berkulit putih gebu itu seksi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok broo..sama taste ngan aku gak walaupon aku tak citer pasal hal tu..hahaha..belasah je la ko nak komen apa pon..hahahaa

      Delete
  26. cantikkk..ada mata, hidung, mult tuh, kira dah cantiklah tu dr pandangan hakak nih..humm, tak cantik pon tak apalah dik, asl baik hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela kak..cantik tu kira bonus..tapi walaupon tak cantik, atleast syukur la cukup sifat tu kan..pasal hati baik malas citer..hahahhaa

      Delete
  27. Semua ciptaan Allah cantik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau..tu hakikatnya..tapi mata ko yang tengok mesti ada yang ko rasa kurang..terima la kenyataan hidup sebagai manusia ni..

      Delete
  28. nak thu mane satu hensem cube tanya bini kt uma hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la kalau bini nak cakap laki dia hensem walaupon sebenarnya tak hensem pon..hahaha...

      bini aku jujur..kutuk semacam je kat aku ni..hahhaa..

      Delete
  29. objektif la sebab jawapan diberi dlm bentuk objektif. cuba bagi dalam bentuk subjektif. haha.. kacak pun objektif. tapi antara bundle ngan johnny depp, adam levine lagi kacak. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..yg subjektif tu bukan jawapan chicna..tu penjelasan, huraian.. lagipon leceh kot kalau aku nak sediakan jawapan subjektif..kahkahkah..

      kay..cuba ko bagi contoh jawapan subjektif untuk soalan aku pasal emma tu..

      Delete
    2. errr.. errr.. susahnya soalan. haha.. maybe hidung mancung, kulit gebu, gigi putih. *serius leceh* pendek kata baek punyer. hakhakhak..

      kira jawapan gak tu tp dalam bentuk huraian. :p

      Delete
    3. hahaha..ade2 la ko ni chicna..

      Delete
  30. betuk gak cakap ko tu bro tapi bagi aku cantik tu menjadi objektif kalau di beri perbandingan..cuba kalau 4 orang lelaki jalan pastu jumpa satu awek..belum tentu semua akan kata awek tu lawa..selalunya mesti akan ade sorang yang akan kata "bleh tahan laa" dan itu menjadikan cantik itu subjektif balik..

    p/s: aku rasa ko kacak skit dari johhy depp tu...janggut ko nmpak lagi terurus dari dia...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 orang lelaki yang tngok sorang awek pastu bagi pandangan tersendiri ek..memang nampak mcam subjektif bro..bagi aku pandangan tu tetap objektif la bagi diri sendiri..mungkin sorang pilih A.) sorang pilih B.) dan lain2..tp akan jadi subjektif la kalau depa ni bergabung pendapat..kalau sendiri2 masih objektif kot..hahaha..

      ps ko buat aku gigil la lan..hahaha

      Delete
  31. waduhhh pakcik bundle.. ganteng ya kamu.. ekeke.. kalah johny depp tuu.. wewww!

    yakin lah dgn diri sendiri and katakan anda cantik..

    ye.. aku cantik...

    pandangan masing2, lain2 kan.. ada subjektif, ada objektif.. aku kreatif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada macam randi pangalela tak aku..hahahahhaa...

      ko tak paham kot apa yg aku tulis tu payeh..mmg la pandangan tu masing2..tp skema jawapan tu tetap sama bab kecantikan ni..cantik, kurang cantik, sangat cantik, hodoh..tu je..yang jadi subjektif tu bila ko huraikan jawapan objektif yang aku bagi tu..kenapa ko pilih jawapan tu..ada pahamm..hahaha..

      Delete
  32. perrghhtt.. emma maembong tu mmg cantik.. serius beb dia mmg cantik..

    antara ko dgn jonny tu, kompom la jonny lebih ensem, wlupun dia xkata aq ni secantik marsha.. ehhhhh..hahahahhaahha puji diri sendiri plak.. hahaha..

    bila aq tgk balik gambar ko tu.. mcm ada mirip sirip sisip sipi sedikit mamat exist(betul ke ejaan aq ni??)hahahaha..

    aq pena ckp dgn member aq dlu (kecantikan hanya pinjaman dan sementara je), masa tu blaja kat poli pahang, dia org sabah jgk, tapi bajet stacy.. semua lect pggl die stacy ..yee bukan nak nafikan dia mmg mcm stacy tp prangai xsesuai d gelar manusia, ngade2.. suka sgt ngutuk org yg kurang cantik... mcm la cantik sgt.. benci aq... aq pun dah pena skali, die kate aq ni bajet hot.. tumpang glamour c marsha tu.. aq pelik, sejak bila marsha tu glamour??? hahahahahha... aduuhh tolongglaaaa kn.. aq sedar, aq adalah aq.. aq tetap lina yg comel.. ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama ko tak buat entry kat blog aku ni lina..hahahaha...

      aku pon nampak ko ade iras2 marsha..tapi ko cakap aku mirip sipi2 mamat tu rasanya tak kot..aku rasa aku macam randi je..kehkehkeh...

      kim salam la kat stacy look alike tu..tapi aku rasa stacy dengan marsha, cun banyak lagi marsha..hehe...

      Delete
    2. hahahaha... tetiba terasa nak buat entri kat blog ko pkcik ,ekekeke...

      randi??? hahahahaha.. boleh aq gelak kuat2 ke??? hahahahahahahahahahahaah.. adelah drpd xde kn... ekekeke

      aq mmg nak smpai kn slm ko dgn bajet stacy tu, tpkn... tpkn.. aq dah xberkawan dgn dia dh... hahahaha..(mcm bdk2)

      Delete
    3. ye la,randi dalam hati ada taman..tak sama ke?...kahkahkahkah..jauh panggang dari punggung..

      Delete
    4. bagai langit dgn tanah... hahahahaha... tp sapa nak puji klu bkn diri sendiri kn?? hahahahahahahaha... randii... randii... owwhhh randiii.... hahahahahahahh ..klu bgtu xpela.. aq namakn ko "randle"..

      Delete
    5. hahahaha..randle pon boleh....

      Delete
  33. :: sebenaknya orang yang chantek dalam dunia ni sikit ja, kalaw angpa amik 10 kawan angpa, doblas daripada mereka tak chantek. kalaw kira sekali angpa kira jadi 13 la~~ ::

    chantek ka tak.... ang pa gurl-gurl kat luar sana memang superb chantek naa~~ pergi dulik sama depa nak cakap ang apa.

    about joni dip dgn ang? ayah aku lagi hencem. boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh..tiru ayat matlutfi la tu..takbest..hahaha..

      ikut suka ko la eyqa..bagi la hensem tu kat ayah ko..hahaha

      Delete
  34. betul2..x semestinya org yg kita ckp cntik tu cantik pada pandangan org lain kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela..bukan semua org suka makan mekdi kan..hahaha..

      Delete
  35. aku rasa ko lagi kacak dari Johnny Deep :)

    ReplyDelete
  36. motif letak gambar seblah johnny deep? mintak pujik lah tukk..
    larikk..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak mintak puji apa pulak..dah sah-sah aku mintak orang kutuk aku..takkan nak cakap aku lagi hensem dari joni kot..apa daa..hahaha

      Delete
  37. ko rasa ko ngan jhonny depp tu sama hensem sbb tu ko berani letak pic ko sebelah dia.haha

    ReplyDelete
  38. entry yg sangat mudah utk difahami ttg cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la lu dapat bro apa gua sampaikan..aku paham maksud org nak tegakkan pendirian cantik tu subjektif..tpi ramai yang tak paham apa yg aku sampaikan ni..hahaha..

      Delete
  39. leeza rasa biasa... hehehe.. cantik jika nk dibandingkan dgn leeza. haaaa
    apa2pun... adik leeza minat giler emma maembong ni. sejak adik leeza tergila2 kat dia.. baru leeza kenal dia.
    haaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. biase2 je ek..hahaha...tak kisah la leeza..adik ko laki ke perempuan yang tergila-gila sangat kt emma tu??

      Delete
  40. jujurlah c johnny tu epun bukan hensem..hahaha....tp aku bukan ckp kau ni hensem cuma bagi aku kau ni sedap mata memandang..ahaks!!!tp nnt kalau anak kau dh lahir..confirm cute..serius..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia tak makeup lagi mrs..saja buat serabai..tapi dia mmg hensem la..kalau aku jadi pompuan mesti aku suka dia..hahaha..

      aminn..harap anak aku nanti kiut la lebih kiut dari aku..haha

      Delete
  41. klau joni tu tak belakon jadi lanun, tak de nye orng nak kata dia lagi handsome,,, cer dia jadi blogger, mesti admin blog sampah yang orang kata lagi hensem,, tapi memang dah takdir dia tu lanun, so,,, teeeeeet :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk..ko ni rabun teruk dah muja..lanun2 dia pon lanun paling kacak tu..hahaha..

      Delete
  42. isu subjectif pasal kecantikan objectif memang payah untuk dikupas. koyak bawam sampai menangis lagi senang.
    Pssttt.. dikalangan orang kita I ni tahap bawah biasa, tapi bagi mat salleh I boleh masuk ratu cantik (kalau tinggi sikit) muahahhaa. Primitif sangat.

    ReplyDelete