Friday, November 2, 2012

Info Sentap : Perkongsian yang tak sesuai di blog atau laman sosial..

assalammualaikum wbt..

Bak kata Fatin Liyana, dia akan update blog untuk citer-citer yang best je..happy-happy dan buat orang gembira baca blog dia..ahaks..aku sokong 110 % style FL blogging..walaupon blog dia cuma personal blog mengenai diri..tapi dengan style blogging dia tu jugak la reader dia semakin riban-riban..takda citer buat orang sedih atau perlu beri simpati kesian pada dia..

Memang tak salah pon kalau nak tulis apa sekalipon..tapi tah la..aku pon sependapat dengan dia..perkara sedih ni bagi aku terlalu peribadi nak dikongsikan..lagipon sikit sebanyak pasti mengundang simpati dan buat kawan-kawan yang rapat dengan kita merasai kesedihan kita tu jugak..so benda ni jadi macam guide aku jugak la dalam blogging supaya tak menulis entry yang tacing, menyedihkan yang buat kacau mood pembaca..

Aku tak suka la meminta simpati dan tengok orang sedih-sedih..dan kalau boleh aku malas nak baca kisah-kisah sedih ni kat blog..nanti korang buat aku sedih jugak tau..nak komen pon kadang-kadang jadi blur..walaupon citer kat blog sampah ni banyak dalam kategori membahan, troll, info info mengarut dan ada jugak yang cakap entri aku ada sense of humor..err..kelakar ke?..hahaha..tak bermakana hidup aku takda masalah, takda kesedihan walaupon cerita kat blog aku semua yang huha2 je..aku manusia biasa gak beb..

Tapi aku dah mendisiplinkan diri aku agar tak menceritakan masalah yang peribadi untuk perkongsian umum..aku suka kalau orang terhibur baca blog aku dari masuk sini pastu tacing-tacing..mungkin ramai tak setuju dengan aku kan..maklum la ramai baca blog ni golongan blogger wanita gak..spesis yang mudah emo untuk menulis luahan perasaan tak kira bahagia atau sedih..tapi Fatin Liyana boleh je..dia takkan blogging kalau dia tengah sedih der..dia cakap, aku tolong sampaikan je...haha..


aku nak jadi cover majalah gak bule..wakaka..

Tapi andai kata korang memang buat blog untuk meluahkan kesedihan aku tak leh kata apa la..up to u..kahkahkah..maklum la hidup forever alone..nak citer kat kawan-kawan pulak, kawan takda..nak mengadu kat sapa pon tak tau, so korang pon tulis la, bla..bla..bla..nama blog pon Blogsedih.com..sedey sedeyy..hahaha..tapi alhamdulillah la setakat ni aku tak jumpa lagi blog camtu..haha..

Apapon korang tetap bebas berkarya atau menulis..blog kita, kita punya suka la kan..haha..satu lagi perkara tentang laman sosial..aku mohon la pada korang yang masih aktif kat laman sosial supaya jangan jadi terlalu attention seeker kat situ...menjengkelkan okay..macam kes yang aku tulis dulu pon masih kerap berlaku kat wall FB aku..Sindrom Pasangan Baru Kawin..euwww..stress gila aku kalau selalu baca camtu..hahhaa...

Couple terbaru yang aku maksudkan ni pulak baru lagi kawin 3 4 bulan yang lepas la..aku tak tau apa masalah diorang ni..harap maklum ye..perbuatan diorang tak salah pon, cuma bagi aku nampak sangat menjelekkan..macam budak belum mumayis aku rasa..hahaa..

Kalau dulu lebih kepada status seorang perempuan..tapi kali ni lelaki der..demmit..memalukan lelaki je aku rasa..haha...semua status mesti tag bini dia..bini dia pon sama spesis gak..nak makan,nak tido,nak berak,dalam kereta, atas motor, kat pasar, kat mana pon nak tulis status mesti ada tag -with bini atau laki dia..kehkehkeh..loving couple la kunun..pastu dia orang jugak yang like sendiri status tu..dah duk sama-sama tu yang nak bertag fb sebelah menyebelah siap like sama-sama wtf apa..kahkahkah..motif tak salah lagi kan kalau bukan attention seeker..annoying kay..

(update) pandainya berdoa..hehe..

Dari apa yang aku nampak laman soSial ni memang banyaknya sial la dari mendatangkan kebaikan..selalu jadi tempat lepaskan marah, medan pertarungan keybord warrior mencarut carut, tempat luahan perasaan dan macam-macam lagi la..tapi ada satu ni aku kenot brain..status berdoa kat wall fb korang penah perasan tak? atau penah buat?..haha..nak berdoa kan lagi elok kat sejadah lepas solat ikut tertib..ni berdoa kat fb pastu kawan-kawan like dan amin..hahaha..lawak la aku rasa...nasib solat tak boleh di statuskan..kalau tak, ramai solat guna status je kat FB tu kot..trololo...

Kesimpulan untuk entri aku kali ni simple je..kurang-kurangkan la mencari publisiti murahan..nak kata artis, bukan artis pon..so toksah perasan sangat la ye..jangan like status atau gambar sendiri sebab tu syok sendiri namanya..buat perkongsian tu bila perlu..kongsi sesuatu yang sia-sia atau sampah macam entri aku ni takpe lagi sebab, ni memang adalah citer sampah..tapi bila citer tentang personal, kongsi apa yang patut..elakkan la cerita tu sampai orang menganggap peribadi atau life korang tu umpama sampah..


p/s : happy weekend..


82 comments:

  1. pes.............................................................................................................................................

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st............................................ bukan pes tomoto atau cili.:p

      Delete
  2. entry yg ni sentap mak naaaakkkk.....dah le semalam baru buat entry air mata bak air terjun. wakaka.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak buat entry air mata sebab tengok drama lain kira tu..tu dah jadi lawak bila aku baca..ade ke tengok katun pon nangis..wakakaka...

      Delete
    2. nak buat camne......dlm hati memanjang je ada taman. hehe

      Delete
    3. hahha..org fomfuan gitu ler..paham dah..haha..

      Delete
  3. aku pegnen... tape kannn aku emo.... tape kann aku sedihh2... tu pasal aku diammmmm tak berbloginn.............. sobs2.. ( harap pakcik simpati bagi kek sebiji sempena bezday aku nanti.. hahaha )..

    pasal fb kan.. ( laman sosial fofular abad ini ) aku ade kawan dah setaun kawen.. dok tag laki je keje.. haih!.. aku pun tag jugak laki aku kalu ada ayat2 yang patot dia baca.. kahkah..

    pasal status fb ni jugak aku bertekad takkan hapdate status ngade2 lg.. sentap!.. baru semalam nak gedik2 hapdate status ala2 gitu.. last.. laki aku tegoq.. semua nak cita ker? sentap mak nokk... padahal bukan gedik mana pun.. hahahaha... nampaknya laki aku rupa2nya stalk aku diam2.. nyampesss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko emo ke makcik..hahhaa..peknen punya pasal aku bagi can la sebab bini aku pon peknen gak kan..kang dia emo susah aku..hahaha..

      #haha..kan dah kene sound ngan laki ko..tu la..bukan semua benda personal perlu citer..yang status2 sampah takpe lagi..haha.kim salam laki ko mell..

      Delete
  4. tetbe 3rd lak hihihi..na nak LIKE bole entry ni??
    btul btul btul pasal berblog ni na malas nk cmmnt sbb na mmg tatw nk cmmnt ape since na pun masih baru dlm dunia ni..so org buat entry sedih ke gembira ke suka dutka cita ke na layan je~! asl kan xboring dan mengjengkelkan ;D

    klau pasal laman sosial terutama FB!!na sokong habes~! kekadang rasa meluat (sorry) bila abik2 baik sgt dtg tang gduh abes aib pasangan sndri dijaja..pastu 5minit lg eh da sweet balik..(tp tu laa hak masing2 klau xsuka block jelaa kekekeke !

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap like dan komen akan menyumbang seposen ke tabung taufan sandy..lol..
      aku tau na, ko mmg spesis teramat la rajin komen dan berbalas komen dengan semua orang..semua blog pon ko walking..entri apa sekalipon semua ko komen..gigih kan..tp bgs la tu..tk pilih kasih..haha..

      kes cam kat fb tu na biase sgt jadi..kejap sweet2..kejap maki2..terutama kapel la..pelik aku camne diorang boleh berkomunikasi dengan fb je..gila..haha

      Delete
    2. hahaha tak pilih kasih (tetbe gelak bace statmnt tu) rajin tu xjugak cuma na rasa dihargai bila org cmmnt dan cara utk menghargai mereka balas laa cmmnt tu smua..baru laa best ade konsep (menghargai dan dihargai)buruk ke baik ke telan je suka ke x suka ke trima je kan??

      nak puji awk sikit bole?? sblum tu kepit hidung jap! na jujur laa suka gaya cara bundle berblog tak yah nak jaga hati sape2..nak trima bace xnk trima pun dyeorg bace jugak kekeke ;D (pastu hati panas)so na suka tu..! klau nak ckp pasal na rajin BW bundle pun rajin gakss..setiap entry na ade cmmnt awk! so rajin lettew ;D

      kalau pasal couple tu na da pernah rasa ex bf na klau x puas hati dgn na je habis kena jual na kat fb tu CONFIRM! ehh malas nk cita pasal FB hihihi

      Delete
    3. eh betul na..aku tgk blog kawan2 aku yang lain semua pon ko dah follow n komen entry diorang..rajin gila kan..so tu pasal jugak la entri ko pon dapat sambutan hangat..komen semua 3angka je..btw, thanks alot sbb rajin stalk kat blog aku yang cikai ni..haha..

      #tetiba rasa hidung kembang..pinjam pengepit baju..haha..eh, tapi aku tulis kira berlapik la ni..kira jage hati pembaca gak tau..hahaha..

      Delete
  5. Aku ada buat entry sedih ke? Hmmm...ntahlah.
    Tapi paling best kat Twitter la.
    Bila semua benda nak dihashtagkan.
    #fliptudung #flipkerongsang.

    Ada sekali aku jumpa #flipstable.

    Kandang kuda pon nak diterbalikkan :)

    Lepas tu mengumpat anak murid kat Twitter, GPK 1 nama apa pon aku dah jumpa.

    Yg best pasal blog dgn twitter segala nie bila org macam ni salah eja.

    Hah..sentap...sampai semua org dia nak tag mintak simpati :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sebenarnya noob sikit pasal twitter na..yang aku paham lebih kurang je kan kalau bab2 tag ni kan..semua nak tebalikkan..haha..

      cikgu mengumpat anak murid pon ade ke..wakaka..

      Delete
    2. Dia sha la bukan na. Boo! Hahaha.

      Delete
    3. ko boo tu aku rasa macam comel2 je ko lyd...serius..hahahhaa...

      aku amik na untuk last word cheryNa tu salah ke? betul la kan..hehe..

      Delete
  6. jap aku fikir nak tacing ke tidak..hahaha

    kalau kat blog ni, citer aku kejap2 sedih, kejap2 suka, kejap2 tensen, kejap2 tak tensen, kejap2 tulis pasal benda2 bodoh, kejap2 tulis macam pandai, kira macam citer yg entah hape2 jugak kot..kehkeh..tapi memang betul pun apa kata FL tu..jgn tulis benda2 sedih yg boleh buatkan pembaca sedih..cuma, errr entah la..agaknya ayat2 aku tu nampak mcm sedih sgt2 kot..sebab tu aku dapat komen2 suh bersabar and macam2 lagi..padahal lepas aku taip entry bukannya aku nangis pun..grrrr

    kalau kat fb, errr yg ni pun rasanya semua org dah boleh nampak..jenis yg tulis status like sendiri..jenis yg sikit2 tag nama laki or bini..jenis yg update status 5minit sekali..tah la..aku hide update drpd 90% kawan2 fb aku..dalam 15 org jer kot yg aku biar kat news feed..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa..ko ada meraih simpati ke h yang sampai orang suruh sabar2 tu..aku tak perasan la plak..cam point entry aku ni, masalah ni biasa jadi untuk blog personal dairi je kan..semua benda nak citer..so tips yang mcam fatin liyana bg tu aku rasa sesuai la untuk jadikan guide..

      aku pon dah buat news feed untuk close fren je yang aku rasa ok..semak kot banyak2..aku dah la main accept je sapa2 add..haha..

      Delete
    2. H, aku termasuk dalam 15 orang tu tak?? Grrrr!!!

      Delete
    3. mana2 yg aku sibuk2 komen tu, means aku x hide la..zzzzz

      Delete
    4. aku ade dalam list ko dak :-w

      Delete
    5. Kau ni bendulu, aku tanya baru kau sibuk nak tanyaa! Grrr!

      Delete
  7. biarkan je mereka dgn annoying mereka.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku biarkan je..malas nak bergaduh keyboard..tapi untuk org2 yang belum sedar lagi harap tak buat la pas baca entri ni..haha..

      Delete

  8. pasal publisiti murahan tu. kdg2 aku pon pikir jugak. ko dah kawin, dok satu umah, itupon nak comment2 kat fb ker?

    errr...mungkin tu cara untuk mereka beramah mesra. kawin paksa kot. sebab tu komen2 kat fb je kan...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la mira..nak cakap tinggal asing2 tak pon..tapi kemain nak bersweet2 kat fb lagi..gedik betul..haha...kompom kawen paksa la tu..kahkahkah

      Delete
  9. sentap? tak pun.. :D

    blog gua macam-macam ada kot. kalau ada entry sedih tu manalah nak tau kot2 ada yang sama problem dgn gua bolehlah muhasabah sesama. tak rugi pun kan. kalau entry gembira,macam lirik lagu bila rasa gembira puk tangan okey. sama gembira lah kan. allah nak bagi rasa tu semua. so go thru with ur feeling.

    pasal fb tu. memang anooying sangat .kata nak deactivated fb tapi besok tak sampai 24 jam updated status .(guwa lah tu) lagha betul fb nie. publisiti murahan? oh ha!carilah saham akhirat lagi berkat.Jaga Hak Allah, Moga Allah menjaga kita.
    Hak Allah(ikut suruhan Allah:jaga aurat dan maruah)
    ^^

    kerana dirimu begitu berharga. okbai. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, kalau niat nak mintak pandangan dengan masalah yang kita hadapi aku leh terima..tapi sebenarnya kurang membantu pon camtu..biasenye akan dapat komen biase2 je dan cuma dpt simpati yang lebih..dan fakta yang ko kene tahu ye pipi merah, takda orang suka benda yang sedih..orang cuma sukakan perkara yang seronok..so better kan kongsikan benda soronok dari citer sedih..tapi terpulang la diri sendiri..heheh..

      Delete
  10. no komen kot sebab nana takat nie xde buat entry atau status sedih2..

    tak macho okey :D

    ReplyDelete
  11. setuju....tapi aku ni mmg emosi sikit bab2 menulis tentang cinta maklum nak memancing kalau x sedih nampak x real la pulak...

    hehe!

    tapi yg kau perkatakan di fb tu mmg mengjengkelkan...meluat!

    rasa macam nak maki jer pun ada tapi dalam hati la...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lu ni cam awek la..emosi plak..haha..takpe2..teruskan memancing..sedih tu kira umpan la kan..hahaha..

      Delete
  12. terasa cam panas je malam ni walaupun hujan.. hehehe,
    cerita sedih?? selalu la jugak. lagi2 bila tengah down. bukan mintak simpati cuma mengharapkan support yg tak belah bahagi dari kawan2..
    tapi bukanlah tentang cinta, takut sehh nk cerita bab cinta kat blog ni..
    cukuplah sekadar mengatakan 'yeah, i already fall in love' hehehe..
    supaya maksudnya adalah -single but not available- acecece, poyo jgk eh bila kita mula syok sendiri ni. mohon dijauhkan dari semua tu.
    anyway, thanks.. satu perkongsian ilmu yg sgt baik, sangat terkesan.
    okey, pasti aku mahu happy2 je. tak mau sedih2,
    bab cinta?? maybe not.. entahla,

    ReplyDelete
    Replies
    1. buthurt detected..haha...mesti ko selalu menulis emo2 kan..takpa la..kalau ko rasa entri aku ni ada positifnya, ambil la..terima kasih sebab sudi sentap2 kat sini..haha..

      Delete
  13. gua kekadang down ada tulis gak satu dua entry yg sedih,sebab gua jenis tak reti nak luah kat org sekeliling. Better gua taip je, hihi.

    yg pasal fesbuk tu mmg annyoing weh,lagi annoy kalau ada jenis upload gambo pastu letak caption "saya buruk" dah buruk apesal uplod,-.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..skali skala takpa kot..tp cuba elakkan la kalau leh..tak best la sedih2..senang citer bak kata FL, masa sedih jgn update blog..so takde la entri sedih..

      #sebenarnya kes upload dan caption tu dia mengharapkan orang puji, contohnya:- 'eh maneda buruk, awak comel jeww.. '..kehkehkeh..trik lama...

      elok komen camni je terus :- sbb awk buruk, mohon remove gambar ni!!..saya taknak mimpi ngeri malam nanti..kahkahkah

      Delete
  14. hahahaha..terkekek-kekek aku gelak baca komen si miranadia..:P

    errr..tapi memang ramai kadang2 terlepas pandang benda ni..sesuki je update semua yg agak personal bg umum boleh baca dan tahu..macam alam rumahtangga tu la..ramai gak aku jumpa kat pesbuk aku tu..tapi buat2 tak nmpk je la..terpaksa..(-_-")

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat miranadia tak beragak..tapi mybe betul gak, sebab tu beramas mesra kat fb je.kawin paksa kan..kahkahkah..

      aku tak paham p citer hal umah tangga kat status untuk apa sebenarnya? -_-'

      Delete
    2. kawin paksa? kah3..ye la kot gamaknye..:P

      tu la pasal wei..aku pun tak faham spesis yg suke cite hal rumahtangga kat pesbuk ni..saje nak cari perhatian kot..tak pon nak tunjuk yang dorang tu husband n wife yg suwittttt..kat mane2 pun boleh beramas mesra..haishhh..ntah pape betol..(-_-")

      Delete
  15. adakalanya,, sy akan mengupdate entri yg tah pape, yg sedih2.. tapi rsanya sy dh buang semuanya yg sangat2 peribadi, sy insan lemah.. adakalanya x dpt tahan.. keh3.. jadi kesimpulannya, nanti sy akan set dlm otak sy yg sy xkn update entri sedih2 plus mngada2.. kalo ada, tlg ingtkn sy.. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Persoalannya disini...
      Adakah emma dah sentap? Hhahahaha...

      Delete
    2. hahaha..ko jgn membuli sngat bleh tak sida..

      Delete
    3. Mana ada aku buli...
      Aku tanyaa...hahahaha...

      Delete
  16. time kaseh cikgu bundle. sy budak baru belajar. huhu.. entri sedih takde kot tp entri lepas geram pernah la buat seketul dua. ngehehe..

    yg fb tu setuju sgt. annoying kot baca status org baru kawen. semuanya nak citer. euwww..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..takpe..ni sekdar pendapat aku je...aku paham orng fomfuan ni emosi sikit..senang lepaskan perasaan ikut suka..haha..

      Delete
  17. aku agak setuju jugaklah.bg aku benda2 sedih ni macam tak sesuai nak didedahkan n dikongsi.benda best2 hepy aku suka je share.klu org tak suka baca sudah!ada aku kesah!haha..

    klu aku unfrenz je pasangan belum mumayis tu.hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. toksah risau kutu..faktanya takda orang yang suka sedih..kalau ko dah share benda hepi, andai dia tak suka, tu bukan salah ko..mungkin dia iri hati je la..haha

      Delete
  18. "kongsi apa yang patut..elakkan la cerita tu sampai orang menganggap peribadi atau life korang tu umpama sampah.." sudah cukup...cukup sudah. cukup sampai disini saja...haha. cukup menggambarkan isi entry yang menyentap hati sesiapa je yg kau maksudkan dan terasa.


    aku entry sedih ada juga..tapi tak la yang sayu bagai...hmmmm. laman soSial ni memang la. kenapa la wujudkan...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. err..salah ke ayat aku tu aien..hahaha..bukan apa aien, kalau terlebih sangt kongsikan, risau benda yang tak sepatutnya tercerita gak..elok org tau dia wangi, alih2 orang tau sebenarnya dia busuk..kan tak molek tu..haha..

      #orang tau dia busuk sebb dia sendiri post status yang taik dia busuk..kehkehkeh..

      Delete
  19. aku punya blog tak thua la nak cerita apa dah...
    dlu rajin jugak nak menulis masa mula2 blogging akhir 2009. dah 3 tahun dah dari mula2 guna blogspot hinggalah ada domain sendiri. bila dah ada domain sendiri ni jadi malas pulak nak cerita pasal diri sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde hal la bro..orng laki ni senang sikit update..lagi pon ko dah guna domain dah nampak pro beb..buat perkongsian umum lagi ok kot..aku takpe lagi sebab masih blogspot..haha..

      Delete
  20. Memandangkan ko dah buat tajuk gini aku nak ngadu ahh kat sini. Tensen dok simpan. Aku ada kezen spesis buat fb dah mcm diari harian lak. Semua benda update dan cite. Nak2 sejak jadi 'J' ni. Dok la update cite itu ini sehari ada la dkt 10x kadang2. Dahtu update pulak macam cerpen dah. Arghhhh kenapakah dia sebegitu? Stress aku. Nak sound kang sentap lak. Itu pun aku dah perli kat twitter. Dia sentap pastu reply kat fb hahaha. Walhal aku tak sebut nama pun kehkeh.
    Lagi 1 upload gambo tiap hari koman2 6-10 gambo. Kalo ada event pegi mau semua upload pastu posing muka saja dan posing yg sama adala dlm 10. Adehlaaa. Tekanan aku. Kdg2 buat hiburan jgk hahaha.
    Eh terpanjang macam journal lak haha. Ok la dah pueh hati leh lepas kat sini haha. Maap la pjg bebeno kehkeh

    Mls login

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..apa kena kezen ko tu..tau plak terasa ek kene perli..hahaha..kezen ko tu tengah mencari perhatian la tu..kat wall aku pon berlambak camtu..nasib la news feed notification dah tak banyak sagt dah sebab aku buat untuk org2 yng tk gila status je..kalau tak asik2 dia je semakkan notification..haha..

      Delete
    2. aku nk tumpang menyampuk hal status fb tu kan. aku ade kawan perangai yang suka tulis status pasal cinta dia bersama tunang. siap pakai episod-episod lagi. contohnya:

      episod 1 : Encik L membawakan saya sebijik burger Sri Murni dengan lambakan mayonis. Kami menghabiskan burger di dalam kereta sambil berbincang hal masa depan.

      macam gitu kau. skang dah ade puluh2 episod. tak tahan mata aku bace. oh, yang episod tu aku bagi contoh je. aku jarang update fb. hikhik

      Delete
  21. Err aku kurang jelas sebenarnya cite sedih camne yg kau maksudkan. So, disebabkan tu aku nak komen, aku sokong kau Pakcik! Takyah r nak share cite2 sedih dlm blog. Share yg best2 je dah r <-- Komen play safe sebenarnya. Padahal aku pun ada tulis yg sedih2 kan? Ahaha!

    Sbb tu aku ckp aku kurang jelas sebenarnya cite sedih camne. Aku rasa aku cam tak penah share masalah peribadi secara jelas kat mana2 laman sosial. So aku tak pasti aku patut sentap ke tak. Aku rasa aku tak terasa apa2 :D

    Tp aku suka ayat kau laman sosial byk yg sial drpd yg mendatangkan kebaikan. Setuju 200%. Sebenanye org yg tak reti manfaatkan, camtu r jadinya. Aku pun tak reti manfaatkan sgt gak. Dan mmg maken lama aku maken kurangkan penggunaan laman sosial sebelum aku tutup terus. Skang still ada utk carik bahan kutukan sbg hiburan je, even kdg2 tu sendiri saket hati & berbulu bila jumpa kes2 yg annoying. Ahhh byk ah yg annoying. Kau pun mesti dah sedia maklum. Hahaha!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe liyaa, kau setakat cerita jatuh tertomoih dgn kain skirt terkoyak takde la sedih sgt pun..Hahahaha!

      Delete
    2. sedih yang over-over la makcik..bak kata sida takat tertomoih skirt koyak takda la sedih sngt..tapi kalau leh tak yah sedih2 la nak update tu..tak penah lagi aku jumpa org yang suka sedih dari hepi..so kesimpulannya takda orang suka sedih..kalau sedih pon bukan di mintak..so toksah nak sedihkan org plak ye..haha..

      Delete
    3. Tapi kann aku kadang2 suka pulak baca yg sedih2. Sbb nanti aku dapat igt semula yg ada org yg jauh lebih malang drpd aku. Aku kira maseh bertuah. Cehh, padahal aku nak layan emosi letteww. Hahaha!

      Tp sebenarnya betul cakap kau. Sbb bila baca sedih ni akan psycho perasaan org yg membaca. Spoilkan perasaan org je. So better jangan. Nak cite benda sedih, kalau leh jgn guna blog tmp kita berkawan. Wat satu blog laen yg tak memaksa org membaca misalnya :D

      Delete
    4. ko jgn buat pelik2 sngt bleh makcik..buang tebiat lak suka baca yang sedih2..terbaca tu takpa lagi..hahhaa..

      Delete
  22. entri ni buat aku sentap sikit. kihkih. tapi what to do, forever alone...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori..forever alone dikecualikan..haha..

      Delete
  23. Cerita pasal mak aku mintak cerai kat abah aku tu kira sedih dop? Kahkahkah....
    Sebab aku tgk org komen takde pun yg bersimpati... Hakhakhakkkk..
    Aku tak sentap..Sila cuba lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu mmg citer paling sedih dan sentap..terlampau sedih sampai tak leh nak simpati dah..kahkahkah..

      Delete
    2. Hahaha, aku risau jugak kalau2 aku dah terbitkan entri yg menyedihkan...

      Delete
  24. Blog aku ikut mood aku. Sebab tu blog aku tak best. Hahaha. Kehidupan aku pun sangat2 lame. So, kalau diiukutkan perkara best yg aku nak citer memang tadok la. Huhu.. Kadang2 aku citer benda sedih [selalu jugeks], kadang2 aku citer pasal benda2 boring, selalunya aku bebel syok sndiri padahal org yg komen tu tak baca pun entry aku. [Aku boleh kenal orang baca ke tidak entry kita melalui komen. Tapi itu semua, ada aku kisah ke? Hehehe...

    Yang pasal FB tu mmg dari dulu lagi aku setuju dgn ko. Sejak entry yg ko back link tu lagi. Yang doa2 tu terutamanya si single pompuan yg nak masih tercari2 jodoh... Aku faham le sunyi dan itu doa yg dia nak minta pada Allah, tapi agak mengjengkelkan kalo dalam masa 10 minit dia online, 10 doa bergambar yang dia share. Lagi se, yg semua benda nak citer kat FB. Potong rambut nak citer. Makan nasik bungkus org belanja nak citer. Tak dpt mop lantai on weekend sebab umah takde air pun nak citer. Haihhhh.... Kalo ikutkan hati marah aku, aku unfriend je. Tapi sbb kadang2 ada jugak info yg betul2 berguna orang2 ni post. So, terpaksa la tahan je bijik mata. Meh add aku kat FB bundle. Hehehe.. Pastu aku mesti dah payah nak update status bile dah jadi fren ko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung lyd kalau dah ade pembaca setia blog ko tu contohnye aku..kadang2 skip gak kalau citer ko panjang sangat..hehe..citer sedih ko tempoh hari aku paham la,mmg sedih dan buat aku terasa apa yang ko alami..tapi kes tu takpe la..jgn kisah sedih yang bukan2 je..asik citer sedih memanjang, orang nak baca pon dah jadi blur kan..

      meh nak add ko kat fb..bak email..haha..

      Delete
  25. saya pon terkadang buat gitu, tp jarang gila update status..huhuhu. hati perempuan kan, hahhahha. tp kalau dah style cam kat ats tuh, mmg taklah kan. geleman jugak dibuatnya. tp klu kat belog, tu iyer, tp duluuuuuuuuuuuulah. leni, malas dah. rasa rindu, baik sms laki tros. kekadang rasa malu jugak update kat belog. sb tu hak dan peribadi laki bini kan. tp sekadar update yg tiada kesan mendalam yg melibatkan hati, mmg tulis jugaklah, tu pon jarang2..tp dah kata tadi, nama pon perempuan, tipulah kalau tader update yg melibatkan hati dan perasaan nih. kekadang nak jugak tulis satu, dua entri dua, tiga bulan sekali, kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dah namenya pompuan kan..tak sah kalau tau update yang takde melibatkan hati dan perasaan..haha..sekali sekala takde hal la..tapi yang aku nak highlightkan ni better kongsikan yang hepi2 la walaupon melibatkan perasaan..seronok sikit baca ye dak..

      Delete
  26. haha pasni aq nak wat gmbr cem tu gak,then bdoa laaa...pastu pkcik ko tlg komen yg sweet2 ye?? hahahahaha...

    last2 kena tangkap basah..kih2... sweet la konon kn...

    lama'y baru g komen2 kat blog ni... baru ada mood nak stalk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ko post gambar camtu, p bagi mak ayah ko tengok dulu lina..kalau dia setuju baru upload..hahaha..tau la aku nak komen apa nanti..

      Delete
    2. kompom mak pak aq dah lempang guna kuali... xnak aq... hahaha

      Delete
  27. citer aku busan jer, tp ade je org sudi baca, huhuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bosan tu mungkin ko je rasa zat..orng yang baca mungkin bagi dia benda baru dan senorok..

      Delete
  28. aku ok je kalau bace citer sedih kat blog. kalau blogger tu pndai menulis, mmg mcm menusuk perasaan bce kisah sedih dy. hahaha..

    ReplyDelete
  29. adeiiii... tersentuh hati cheq oiii... kihkihkih

    ReplyDelete
  30. Hahahhaa aku nak gelak... giler la, actually topik ni adalah first post aku kat blog monsterglider, tapi aku revoked bila aku dapati makin ramai (yg tak berapa) baca blog aku. Point2 yg "laki bini" like each other's status sumer tu hahaha. so.. what else can I say other than totally agree with u!!!

    ReplyDelete