Thursday, September 20, 2012

Aku yang Slowpoke - video

assalammualaikum wbt..

Untuk bulan ni, aku rasa aku dah terlalu banyak sangat menaip..asik entri sentap, ilmiah, seram, info, tip, resepi, tutorial dan tah apa-apa lagi yang serius je..aku pon dah rasa naik boring..tak kelakar langsung..hahaha..apa pon terima kasih atas sokongan korang semua yang terpaksa komen sebab aku dah ugut nak baling bom petrol tu semalam..kehkehkeh..

Apa yang aku nak kongsikan kali ni agak slowpoke..tapi aku nak kongsi jugak sebab aku suka gila dengan hasil seni mamat bernama Faradyable ni..hahaha..aku dah terlambat hampir setahun dari video ni di upload..hampeh..Jadi untuk mengelakkan korang sesak nafas lagi akibat membaca entri aku..korang layan la plak video ni..yang dah tengok, buat buat je la macam belum tengok ..masa tengok video ni semalam, aku telah mengalami kekejangan otot rahang dan krem perut..hati-hati menonton..risiko tanggung sendiri..

JOM NYANYI SAMA-SAMA..







Asalnya aku bukak video yang bawah ni dulu..tapi boring la sikit sebab content video ni untuk iklan promote restoran je kan..memang idea fresh la untuk marketing, lawak memang lawak, tapi bukan untuk hiburan sangat..buat aku lapar je..hahaha..





p/s : mohon sesapa yang masyuk, open table belanja aku kat barra..


65 comments:

  1. Replies
    1. 2nd..yang lepas ni semua slowpoke...haha

      Delete
    2. aku yakin aku belum pernah tengok..tapi skg ni aku lapar der..nanti la lepas makan aku melawat kawasan..hahaha

      Delete
    3. ko pon lom tgk gak ke..hahaha..ingat aku je baru tgk..haha..
      #bila nak lanje aku kat barra?

      Delete
    4. hahaha, 1st vid farady yg aku tgk episode tidak senang. pastu tros aku subscribe smpai skang x pena miss XD

      Delete
  2. alamak aku slowpoke ke? tapi Faradyable mmg best..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ntah la muja..takde paksaan pon..kali ni aku tak bomm..hahha

      Delete
  4. sam.. itu hari buat open hose x jemput ak kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nk jemput personal ko tak bagi no fone..dah lama aku mintak..aku jemput kat blog ngan fb je la..ko yg tak baca status aku..

      Delete
  5. hahaha...ooo...tadi cakap nak jumpa kat simpang, KY tunggu tak datang pun hihihi

    ooo....tadi marah kat kita, sekarang dia pulak terburaikan isi perut kita hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..td je kejap marah..skg kita gelak plak..hahaha

      Delete
  6. Belanja berus gigi purple sebatang Pakcikkk! Kahkah! Hari ni memang sesuai I buat sup telur (Tiba2). Kejadah! Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..tadi aku mandi..masa nak gosok gigi aku dah gelak sorang2 dalam bilik air..makan dalam betul lagu tu..wani lak tiba2 buat sup telur..kahkahkah..

      Delete
    2. sup telur jadah..haha
      gigi yg busyuk :P

      Delete
  7. faradyable mmg ohsem. satu kelas gua suka beno dgn dia, tambah2 video tidak tenang tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakat dia memang ohsem..habis dah aku layan semua video dia..

      Delete
  8. Ahah..kau wat video macam tu la pulak,tambah pendapatan entri.haha

    ReplyDelete
  9. pernah kekejangan dulu masa tgk lagu berus gigi. kakaka..
    nanti dah pegi restoran barra jgn lupa terus sign up jd barrarian ye bundle. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..makn pree punye pasal aku sanggup jadi barrarian..haha

      Delete
  10. aku penah tengok.. tapi yang avenger tu baru2 ni je aku bru tengok.. giler terhenjut bahu2 tahan gelak depan pc.. kahkah..


    # mohon admin belanja berus gigi dan sign up kan jd barrarian! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn gelak2 sgt makcik..buat keje la..haha.
      #kena blanja aku dulu kat barra baru aku sign up kan ko..haha

      Delete
  11. hahahahha.. gigi,gigi,gigi saya yg comel gileeee... bole blnja saya berus gigi.. hahahahhhahhahahahahah... miming dia serupa kn?? lucu..pg2 senaman perot mulut dan pp.. adeeiiiiiii

    kau belom jd barra mcm aq lg broo.. hahahaha.. paluiiii laaaa.. hahaha.. kau bg aq makanan sdp.. megi goreng barra.. "dia ajak,then ckp keta xcukup".. hhahahahaha

    cbleh blah.. ""suara mcm bapok!!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..pandai ko mengulas ye lina..haa, yg terbaik dengan videa farady ni sebb miming dia masuk tu la..suara plak bleh ubah2..
      #harini sesuai wat sup telur(tibe2)..

      Delete
    2. tp yg pasal barra ni xlawak sgt.. pling lawak tu berus gigi.. mcm nak kena flying kick kn??? hahahaha...

      Delete
    3. lupa nak komen jgk.. suara thoorrr.. astagaaa knp mcm tu?? hahahahhaa... "dia xfhm tu".. kesiannnnn

      Delete
    4. torr baru baik demam tu..suara comel2 je..kahkahkah...

      Delete
  12. Ala... takci.. aku takdpt tgk video tu. Lenkali kali ko post video, pekata ko bagi link dia. Ataupun keyword utk aku search. Aku ni network ofis aku takleh buka youtube. Kena blocked. Kalo aku nak tgk tiub awak, aku kena buka guna henfon. Boo.. bundle mengada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. link yg nama farady tu kan ade..takpon ko taip je faradyable..kang kuar la link2 video dia..yg aku bagi tu ko search "Louis armstrong - berus gigi"..haha..

      #boooo..kampeni compeny ko kedekut betul..haha..

      Delete
    2. hahahaha.. tgk kompeni mcm saya .. xkedekut.. hahaha.. tu la on9 sokmo(tibe2) hahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahah

      Delete
    3. ko jgn terpengaruh sangat boleh tak lina..kahkahkahkah..kompeni aku keje ni lagi sempoi..bayar aku untuk surf tenet je(tibe2)

      Delete
  13. tgu kita kaya baru kita open table yer...hahhahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. open table dulu la kak..ni aku bagi tips nak kaya..
      simple je.."banyakkan memberi"....
      insya'allah tuhan balas berlipat ganda..hehe..

      Delete
  14. ngam2 je sebutan gigi tu.. keh3.. restoran bara ktne eh? xpenah dgr pn.. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha..tu la..kreatif gila..
      aku pon tak tau la emma..yg dia ckp kat video tu kat shah alam..aku pon tak penah tau sebelum ni..

      Delete
  15. haha..kau buat rasa marah & geram kat dlm diri aku hilang jap tgk video ni..huhu..so utk itu cubit2 nuffnang ko

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. a'a..dia dah pemes pon..siap masuk tv tu bhai..haha

      Delete
  17. bro... bleh ajar tak cemana nk letak icon2 ym tu dlm entry :D

    ReplyDelete
  18. gigi yg comel...20 btg tambah 44 btg lg. haha. ketawa nampak gigi aku kat opis ni. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bnyak gila..gigi monster ke apa tu..hahahha..

      Delete
    2. eh..dia cakap 20 bijik la. haha

      Delete
    3. haha..eh aien..aku tgh problem ni pasal profile blog ni..sebab tngok ko buat la aku tiru.haha..camne nak tukar balik yg biasa blogger punye..taknak la google+ ni..haha

      Delete
    4. la...sape suruh ko tiru. aku pun mangsa tiru org jugak...hahaha

      nak tukar lama tak reti...puas aku cari cara. xjumpa...ko biasa2 kan la dengan suasana baru ek....paling penting jangan sebarang2 delete gambar nanti habis semua gambar dalam entry bertukar jadi tanda "!" >>>aku dah pernah kena

      Delete
    5. kalau jumpa caranya buat la tutorial. ramai yg cari ni. boleh kan cekguuuu...

      Delete
    6. dah habis pon semua gambar kat entri aku sebelum ni..tak tinggal ape..waaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  19. baca entri ni sengal mulut dan krem lidah nak sebut.. seronok bc bhs santai2 cam ni tp x reti dah terbiasa akak skema jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahasa santai tu camne kak..time kasih la sebab seronok..singgah2 la selalu..hehe

      Delete
  20. punya lar terbaik alih bahasa nie. lapar lak. carving for roti nan. nyam2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakat yang tak ramai org ade..setakat alih bahasa biase senang lagi..yg ni alih bahasa merapu..terbaik nok..haha

      Delete
  21. HAHAHHAAH faradyable ni mgm power. aku plg suka yg rooney tu, letak ah kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo..aku de tgk gak yang tu..rooney diperkotak katikkan..ekeke..
      #lu tengok kat youtube je la bhai..ni pengenalan je..haha..

      Delete
  22. lucu gak mv tu. lol. sound semua agak mathing dengan ayat. ada satu video yang saya masih ingat, video tamil lagu thriller ole mikel jeksen. mmg superbdla lawak budak2 malaysia. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..yg tu gelimat kan apple..hahaha..tu antara mv translate merapu mula2 skali aku tgk gak tu..sakit perut gelak..gelimat mat mat...haha..

      Delete
  23. aku tgh keje.pc opis nie utk simpan no smbungan kol jer.aku curik2 install beruk aku.makanya tak dpt tgok video sbb tak install software.tak tau nak komen apa.haha

    ReplyDelete