Tuesday, October 25, 2011

Nuffnang earnings part2

assalammualaikum wbt..

Lama rasanya aku tak update blog..mesti korang rindu aku kan..ok sama sama,"letak tangan ke bahu,mata pandang ke atas dan jelirkan lidah"..kahkahkah..

Ok kali ni aku nak burak pasal nuffnang lagi..korang yang blogger hebat hebat ni mesti dah muak dengan nuffnang earnings ni kan..kompom tiap tiap bulan steady je redem cek 2 3 ribu sebulan paling cikai..yang aku ni tah bila la nak merasa..wakakaa..


Terus terang aku nak cakap kat sini,sekarang aku meletakkan nuffang earning sebagai tanda aras menentukan aku seorang blogger atau tak..biar la penulisan aku totally sampah pon..janji nuffang earnings bagi aku sekarang, yang akan menentukan aku seorang blogger..sekurang kurangnya ada bukti aku dah boleh menjana pendapatan dari blog aku ni..baru la namanya blogger kan..wakakaka..

So sekarang aku masih tak anggap diri aku seorang blogger,aku cuma pelayar internet macam surf FB,twitter tu je la lebih kurang..nak cakap blog aku ni baru lagi, tak jugak, dah dua tahun lebih bhai.,nak cakap aku kejar RM nuffnang sebelom ni pon lagi la tak..aku baru start pasang iklan kat blog aku ni pon awal tahun ni je..now,macam yang aku cakap tadi, nuffang earnings je nanti yang akan membuktikan aku seorang blogger..kahkahkah..

Akaun nuffnang aku setakat ni, macam gambar di atas baru ada RM 27.83..so perlukan lagi RM 22.17 sekurang kurangnya ataupon RM 50.00 sebelum boleh redem..kalau setahun baru ada banyak tu,maknanya lagi setahun la baru aku boleh redem nampaknya dan lepas tu baru aku dengan rasminya mengaku aku seorang blogger..kahkahkahkah...


P/S : entry sampah di atas hanya pendapat aku semata-mata..kalau korang rasa, korang blogger walaupon belum boleh menjana pendapat dengan berbelog,tu korang punya pasal la.. hehe..

.

20 comments:

  1. tunggu cek dh sebulan lebih x samapi2 lagi..hampeh

    ReplyDelete
  2. hehe sis pun sedang menabung nih >:P

    ReplyDelete
  3. perghh..bapa duit redem bro..masyukk lah..hehe..

    ReplyDelete
  4. @sis92 : sis menabung la kat sini jugak..tak sabar nak bergelar blogger ni..ekekeke..

    ReplyDelete
  5. menabung di alam maya.. (^^,) wah kira da bnyk juga ni. teruskan usaha untuk redem. =)

    ReplyDelete
  6. waaa, kalo kau kena tunggu setaun lagi. nampaknya, aku bertaun2 lagi laa yerr, baru leh megaku blogger. hahahaha

    ReplyDelete
  7. banyak apanya aina..ciput je ni..lagi setahun insya'allah baru leh redem kot..haihh lambat lagi baru layak bergelar blogger nampaknya..hehehe..

    ReplyDelete
  8. @rara : kan aku cakap tu pendapat aku sendiri je..kalau ko rasa ko dah seorang blogger walaupon blog ko belum hasilkan pendapatan,no hal la..
    ekeke..klik bnyk2 iklan sendiri biar nuffnang blok akaun tu..kahkahakah..

    ReplyDelete
  9. huwaa., aku pon x penah cash out lg Y___Y klu org mngadung, dah terberanak dah.. haiihh
    **awek tu bini org la beb! hahaha

    ReplyDelete
  10. belum cash out maknanye ko dah boleh cashkan la tu,tapi saja peram kan..p cashkan cepat..hahaha..

    ReplyDelete
  11. nape tak pasang era..atleast lame lame nanti ade duit gak..hehe..

    ReplyDelete
  12. rajin update,rajin klik iklan nuffnang blogger lain, rajin blogwalking,rajin anta tiket,rajin update survey insyaAllah benda ni mampu menggelarkan diri anda seorang blogger.. :D

    ReplyDelete
  13. tak pernah naik pun earning dalam nuffnang.. huhu

    ReplyDelete
  14. @oni meaw : amboi ko mocik,serius plak..wakakaka..

    @nafisah : biasa la tu..ko klik je sendiri..hahaha..

    ReplyDelete
  15. heee...kumpul banyak2 dulu..baru la cash out...heee~

    ReplyDelete
  16. ok la tu..de jugk 20lebih..sy lgsung xde...xde sorg pun nk klik derma..pdhal bukan dorg duit dorg pun..mntak klik pun xle...

    ReplyDelete
  17. den ado 75 sen je ape cer...ley redem nak beli choki2 tak?hhahaha

    ReplyDelete