Wednesday, September 26, 2012

Salam takziah dan alhamdulillah....

assalammualaikum wbt..

Takda banyak benda aku nak cakap entri kali ni..cuma ada dua perkara yang buat aku terkedu, terkejut dan tak tau nak cakap apa..

Pertama sekali, pagi tadi aku bukak blog aku dapat berita yang buat aku sedih..Ibu kepada sahabat blog aku, Lyd Sunshine telah kembali ke rahmahtullah..entri dia yang ringkas tak seperti biasa memang buat aku tersentap dan sedih..salam takziah dari aku Lyd..semoga tabah..sama-sama la kita sedekahkan al-fatihah untuk allahyarham..semoga rohnya aman di sana..

Perkara kedua pon tak kurang sentapnya buat aku terkedu..aku tak tau nak cakap apa..cuma alhamdulillah.. syukur kepada Allah swt kerana dah kabulkan doa kami suami isteri..




p/s : asalnya aku nak buat entri lain..tapi bagi laluan entri ni dulu la..hehe..mood menulis harini jiwa kacau..sedih campur gembira..so aku tak tau nak menterjemahkan macam mana..


84 comments:

  1. Replies
    1. hoyeahhhh! ade org pujiiiii. kihkih

      Delete
    2. ko la satu2nye ckp aku cantik. srobs.. haruslah sukewwwwww.

      Delete
  2. dan kak wani juge..mohon nak suggest name..:p

    ReplyDelete
  3. takziah buat lyd.. smoga arwah ditempatkan dlm klgn org yg beriman.. hmm, semalam ad ayah kepada sorg classmate sy jga dh mninggal.. smoga ditempatkn dlm klgn org beriman jga..

    btw, tahniah bro! bertambah bahagia la hidup bro n istri pasnih.. alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau nak hadapi camne kalau di tempat lyd..
      apa pon thnks emma..alhamdulillah..

      Delete
  4. al-fatihah buat rakan blogger lyd.
    moga arwah di tempatkan bersama para solihin.. amiin..

    buat tuan punya belog..
    tahniah bro!

    ReplyDelete
  5. takziah dan tahniah.

    tahniah pokcik..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesal ramai ucap tahniah ni..aku takde menang apa2 pon chuu..haha..

      Delete
    2. ntah aku rase hepi utk kau kot haha., kire cm tgu2 gak haha. ckp thniah juga pada kak wanie :D

      Delete
  6. takziah kpd rakan anda..
    moga arwah ditempatkan dlm kalangan org yg beriman.
    kpd awk pula. tahniah.

    ReplyDelete
  7. dah patah tumbuh. dah hilang berganti.

    ye tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. putaran kehidupan..kebetulan plak..lyd pon baru je lagi pregnant.ibu dia pulak meninggal..

      Delete
    2. dalam salah silah family aku pun... arwah pakcik gantinya anak sulung akak aku. arwah makcik aku gantinya anak kedua akak aku gak.

      *kebetulan kot...

      Delete
  8. Takziah pada kwn blog kau & familynya. Kalau beliau sempat membaca, aku harap beliau tabah & kuatkan semangat.

    Err aku dah baca entry ni tadi sebenarnya. Pas aku tgk gambar bwh tu aku terkedu. Terus aku tutup blog kau. Ahaha! Tahniah buat Pakcik & Isteri. Doakan rezeki aku lak datang menyusul pasni. Good job bro! Kahkah! Dah2, aku nak gi masuk tido skang jugak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah buat ko..insyaAllah bakal jadi bapak..kehkeh

      buat liyaa pulak, insyaAllah rezeki tu akan ada..

      Delete
    2. mekasih..mood aku tak bapa stabil lagi..bercampur aduk..haha..
      ala makcik, sori la kalau entri ni buat ko terasa plak..insy'allah rezeki tu ade..cepat dengan lambat je..aku pon dah kira lambat ni..doa banyak2 makcik..

      #aku paham perasaan ko..setahun lebih aku menunggu pon dah panas telinga..sabar la..

      Delete
    3. Eh, aku okey je la. Takde terasa apa pun. Kau ni apa tulis camni? Malu aku nanti if ada readers kau baca. Mwahaha! [-(

      *Janggal bila kau serius* Tp aku paham. Stabilkan dulu perasaan kau ya! :D

      Delete
    4. Ohh, terima kaseh H! Dun worry, aku okey je :P

      Delete
    5. eleh, kental la konon..aku paham la makcik..tp sebab ko lagi lama dah kawin mybe ko tabah sikit la..wani dulu keceper..ekeke..

      Delete
    6. makcik... insyaallah.. berjangkit la tu nanti.. macam puan wani berjangkit ngan aku.. erk! kehkeh..

      aku doakan buat ko..

      p tenung gamba perut aku lg.. hahaha

      Delete
    7. Erk! Keceper? Mwahaha! Takde la. Aku okey je. Rezeki Allah watpe aku nak persoalkan. Err tak nafi perasaan tertunggu2 tu mmg membuak2. Sedih, bohong la kalau takde. Cuma naseb baek aku ni takde la ramai sgt tukang interview tak bertauliah. Tp bila sesekali mak aku tanya tu, runtun jugak hati ni. Mwahaha! Dah2, tetiba mata cam masuk habuk lak :P

      Mell, tenung gamba perut kau apa aku dapat? Baek aku pikir malam ni nak tidur kul bape, nak pakai perfume apa. Kahkah!

      Delete
    8. mak buyung tu eksyen betul kan..ade ke nak tenung perut dia plak..ekekeke..wpon aku laki kat opis ni pon banyak yg prihatin..asik tnye je..bosan ok..lepas ni tak tau nak tnye apa plak..malas aku nak layan..haha..

      itu hari masa majlis akikah anak adik aku, mata wani pon masuk habuk..so aku paham sangat apa ko rasa..steady makcik..malam ni wangi2 ok..hehe..

      Delete
    9. kire ok la makcik.. takde sgt wartawan xbertauliah.. aku dulu lg la.. kwn2 mulut masing2 cm hape ntah.. ade yg cakap xpandai buat la.. lg sadis.. belum ape2 terus tnye bape bulan da padahal aku kosong g mase tu.. taula dorg rate2 sekali tembak je terus kena.. sakit hati oo.. mak aku pun xbnyak tnye.. last aku malas lyn.. wat xtau jer.. makcik.. ko x try makan asid folid?


      pakcik.. kalu pompuan mmg senang mate masuk habuk.. lg2 tgh pregnant.. jage ye.. kihkih..

      Delete
  9. wow tahniah bro..aku tumpang bahgia buat korang berdua

    ReplyDelete
  10. al-fatihah buat arwah..

    dan tahniah, Allah itu maha berkuasa, doa yg berpanjangan pasti akan membuahkan hasil..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih KY..yes,doa yang tak putus2 insya'allah membuahkan hasil..alhamdillah..Allah suka hamba yang meminta minta kepadaNya kan..so memang kena banyak berdoa..

      Delete
  11. takziah utk kawan blogger tu.

    tahniah utk bundle & wife. tak lama lagi jd daddy la. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih chicna..cam tak caya je lagi..nak jadi abah leh..haha

      Delete
  12. takziah buay lyd.

    tahniah buat bundle & wife. Jaga kandungan masa awal2 ni... :)

    ReplyDelete
  13. asal aq selalu je lewat komen???

    apapon takziah buat keluarga lyd..

    waaa tahniah la broo.. mnyerlah kejantanan ko kat ctu.. bhahahahahahha...
    klu pmpn sila bg nama seperti saya(tibe2)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah..tanya aku plak..hahaha..
      ayat ko kenot go la lina..hampeh betul..ekeke..takyah serlahkan pon dah sah2 aku jantan bai..kehkehkeh..

      # khairolina..i don't think so.muhahaha..

      Delete
    2. bahahahahha.. kenot go ke? yela, org yg bakal jd ayah adalah org yg betul2 mnyerlah kejantanan beliau...ekekekekeke.. dan skrg dah terbukti la broo..

      ahahaha.. apapon aq tau ko happy sbb nak dpt baby.. dan aq happy sebab nak ada org baru dlm dunia blogging.. bhahahah

      Delete
    3. hahaha..yela tu..pandai la ko membahan aku..

      #dengan ini aku melantik ko jadi 'makcik' lina pasal ko akan dapat anak buah nanti..haha..

      Delete
  14. takziah & al-fatihah..

    buat ko tahniah,,,jaga wife baik2..sebab ko tue muda remaja lagi..wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn..

      semoga aku akan jadi ayah yang sentiasa mude remaja..kehkehkeh...

      Delete
  15. tahniah bro,,, aduss,,, mesti kak wani ngah neves giler tu,,, jaga baik2,, awal2 ni sencitif sikit,, :D takziah untuk lyd,, alfatihah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih muja..sencitip apa ek..feel ke kesihatan?

      Delete
  16. tahniah buat cekgu bundle & cik puan wani.


    #jaga elok2 tunaikan segala permintaan ibu mengidam nanti..hehe. jangan ko yg mengidam sudahlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih aien..cekgu jr coming soon..haha..aku dah cakap kat wani kalau ngidam jgn yg susah2..jgn ngidam nasik kandar kene g penang plak..ngidam nasik kerabu kene pegi kelantan..parah..kl ni semua ada apa..hahaha..

      #ngidam takpe lagi, kalau leh jgn alah..

      Delete
    2. aik belum ngidam pun ko dah cakap (warning kot..haha) awal2. kalau wani nak sedut madu dari sarang lebah acane?? ini kes kawan aku la..pelik2 lagi pun ada. jeng jeng jeng....nantikan.

      takpe..kl semua ada kan. haha

      Delete
    3. warning dulu la siap2..hahhaa..jangan la pelik sangat..adehh...haha..

      Delete
  17. salam takziah buat lyn... Al-fatihah..


    dan salam tahniah buat ko dan isteri.. Alhamdulillah... Kannn... berkat ko tatap gambar preggy aku tu.. kahkah..

    yes!.. puan wani dah jd geng aku skrg.. jage elok2 tau.. jgn bg dia wat keje berat2.. makan kena jage.. nak tau ape tnye ai.. ( bajet macam dah beranak sepuluh je pgalamn.. kehkeh)


    seyes.... aku rasa terharu gembira pakcik dengar kabar hepi dr ko ni.. tahniah2!. aku lak yg eksited.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan lyn makcik..lyd laa..haha..
      mekasih la..bnyk sangat tngok post2 org preggy kebelakangan ni, alih2 wani pon lekat..haha..alhamdulillah syukur..

      #pesal ko plak yng eksited..hahhaa...

      Delete
    2. typo lah.! Terlalu xcited. Hahaha..
      Mcm bjangkit kn.. Aku dulu dok bgaul ngn kwn2 preggy. Alhamdulillah lekat pahtu... Da bpe mggu puan wani preggy pkcik?

      Delete
    3. 3minggu..tak tau la betul ke tak pregnacy test tu tulis..

      Delete
    4. lg seminggu elok la pegi klinik sahkan.. tp aku aritu.. pg tu cek test.. tgahari terus g klinik.. maklumlah .. over eksited.. kehkeh..

      Delete
  18. tahniah buat berita gembira nih. pasni post pun keluar ciri2 kebapaan. harhar..
    sertakan takziah sy buat kawan bro ym. Al-fatihah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih apple..aku tak berminat nak jadikan blog ni macam blogger taf tu..dah macam blog perempuan aku rasa.hahaa..dia takpa la, nama pon mr mama..kehkehkeh...

      Delete
  19. takziah.. ajal maut semua dia tgn tuhan.. tahniah.. akhirnya bakal jadi seorg ayah.. hehehe.. jaga isteri tu baik2.. first pregnant la katakan.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks eton..semoga semuanya berjalan lancar...

      Delete
  20. congrats boy & wani.
    yeayyyy adam dah nak dapat kawan
    jaga wani elok2 k.
    pesan dengan wani sama
    happy for both of you.
    syukur alhamdullilah
    kira hadiah birthday ko la ni hehe

    * takziah juga untuk yang kehilangan

    malas login

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh harini birthday aiman kan. dah beso aiman :)

      Delete
    2. time kasih..adam dah beso pon..lambat lagi leh geng..haha..ni kira hadiah besday wani aritu je pasal aku lom bagi hadiah..haa amik ko..kehkehkeh..


      Delete
  21. Replies
    1. singgah banyak kali pon takpe leeza..haha

      Delete
  22. Alfatihah ibu segala doa..
    Al-fatihah utk ibu kpd saudara kita yg tlh kembali ke alam sana dan alfatihah juga utk bro kite ni yg akan menunggu tempoh matang selama 9 bulan utk mendapatkan hasilnya..selamat segalanya..

    ReplyDelete
  23. takziah ... harap lyd sabar...

    and tahniah la brader ! tetibe aku rasa hepi.. kihkihkih... entah kenapa.... ko nak jadik bapak dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mekasih payeh..gedik gak ko kan nk hepi2 gak..hahaha..insya'allah la..semoga semuanya baik..

      Delete
  24. tahniah untuk kau sekeluarga,jaga bini leklok tau,jangan makan kicap minum kopi tau,ehek

    ReplyDelete
  25. mekasih oni..kenapa lak tak leh makan kicap ngn minum kopi?jadi hitam ke anak aku nanti..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hitam putih tu ikut gen,takde maknanya anak jadi hitam sbb makan kicap n kopi.haha

      Delete
  26. tumpang bersedih dengan berita kematian dan tumpang hepi dengan berita bini ko dh pregnant.Alhamdulillah..:)

    ReplyDelete