Friday, September 28, 2012

Hiburan : Shila menggerunkan..

assalammualaikum wbt..

Sebenarnya aku tak berapa berkenan nak tulis entri berkaitan hiburan kat blog ni..tapi apa salahnya kan sekali skala sementara masih suam-suam lagi cerita tentang kemenangan Shila Amza di Asian Wave tempoh hari..huhu..Okay, sebelum tu aku harap takda la komen-komen kat entri ni yang berunsur dakwah ye..nak berdakwah pegi jumpa yang tuan punya badan..hahaha..

Aku yang tak berapa ambil tahu pasal dunia hiburan Malaysia ni, sedar-sedar Shila dah menang je..kehkehkeh..tak tau pon sejak bila dia pegi Shanghai tu, sejak bila di berhijab(cantik la plak tengok dia sekarang).haha..


Macam yang PON tulis kat Buasir Otak, kaca di negara sendiri, berlian di negara orang..aku setuju dengan ayat tu..kat Malaysia, dia masuk apa pon tak jugak juara..lani pegi Caina habis dia tapau semua..satu ayat je yang boleh aku ungkapkan untuk Shila..kau menggerunkan..haha..






Apa pon tahniah la kat Shila..ada komen komen dari youtube tu kata, Shila dapat tawaran buat album kat syarikat rakaman kat sana sebab nyanyian dia lebih bagus dari artis-artis cina lain..betul ke dak aku tak tau..amazing rite..orang melayu boleh menyanyi lagu cina dengan sangat baik dan kata juri tu(translate) , "penyanyi asal lagu yang Shila bawak tu patutnya belajar dari Shila"..ni serius memang menggerunkan..kehkeh..

Kepada fan club Shila kat luar sana, jangan seronok dulu kalau ingat Shila boleh meluaskan karier kat sana..Sori beb..kalau kat Malaysia ada Zed Zaidi(seniman) yang tak benarkan artis luar potong peluang orang kita berkarya dan cari makan..korang ingat takda ke Zed Zaidi versi caina?...kehkehkeh..

p/s : Shila jangan lupa dapatkan permit yang sah..trololo...


72 comments:

  1. dia ada kelebihan tersendiri dalam industri muzik...tetiba terbayang muka dia masa kecik dulu nyanyi lagi ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa dia kecik2 dulu penah gak perasan dia nyanyi, tapi dah lupa..haha..

      Delete
  2. ini olang skolah cine maaa..talak masaalah sama itu bahasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade komen kat youtube dari org cina ckp..tak semestinya tau cakap cina boleh menyanyi sebaik tu..orang cina sendiri blum tentu bleh nyanyi sedap..dia kata..bukan aku kata..hahaa...

      Delete
  3. dia mmg pandai kecek cino.. kredit ke die lah.. org cina ni respek kot kalu org luar pandai ckp bahase dorg.. kalu dia bertapak kt sane pun leh cr makan lah!..

    okla dia tutup rambut habis.. dr jambul terkeluar sana sini.. eh! hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon leh kecek cino..c.i.n.o=cino..haha..
      biar la dia mell..pesen jambul terkeluar dah out to date agaknya..ekeke..

      Delete
    2. waahhh... pandainye pakcik kecek cino. mohon nexyear gnti shila yep!

      Delete
    3. haii mell ... pembetulan .. *shila amzah .. not amza ..

      Delete
    4. cet..tetinggal satu huruf je pongg...haha..mane ko hilang lama tak nampak pikachuu?

      Delete
    5. haha aku menghilang sejak fibox pupus ... okay x ?

      Delete
  4. belajar bahasa cina ke, blaja nyanyi? keh keh keh

    ReplyDelete
  5. hahaha

    ada benarnya kata ko

    kat mana2 ada cabaran, mungkin rezeki shila bermula mcm nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin la..rezeki dia plak bila dah bertudung ni...

      Delete
  6. cantik kan dia bertudung ,.. :]

    aku pon tak tau menahu ttg award yg dia menang tu.. biasa la, pelajar asrama kan, terpsah jauh dari dunia luar.. kehkehkeh....

    pagi tadi dgr dia nyanyi lagu tu, kira teror la kan.. sampai boleh menang tuu..

    p/s : aku reti nynyi lagu hindustan =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko kan budak asrama..tak payah tau sangat la..hahaha..
      #yeye je ko leh nyanyi hindustan..p upload kat utube aku nak dengar..haha..

      Delete
  7. aku minat gilerrr kat anak pak cik nd.lala ni dari zaman2 shila tekno, zaman oiam lagi...pastu layan dia cover lagu2 artis lain kat youtube sampai la yg terbaru ni menang asian wave...aku setuju dengan ko dia memang menggerunkan.

    tapi sayang kat sini macam kurang menyerlah sangat dari sudut publisiti mungkin sebab banyak nama2 besar lain kot...asik2 siti...ning...ziana... kesian shila. takpelah kat luar pun boleh je kembangkan bakat. international lagi...kau hadooo? haha


    ReplyDelete
    Replies
    1. kipas susah mati shila upenya ko..haha..takpa la aien..teruskan la sokong artis2 kita..dari ko sokong artis luar, tu dah kira bagus..tapi negara luar pon ada zed zaidi..payah aku rasa shila nak berkembang kat luar..kehkehkeh..

      Delete
    2. kahkah. kalau ada zed zaidi kat sana...susah ler shila. tp kalau dah namanya rezeki datanglah 1000 zed zaidi pun tetap juga shila dapat kembangkan bakat dia kat sana.

      tengok aaron aziz...kena bidas pun berduyun2 drama dia kat t.b hahaha.

      Delete
    3. Betul la Aien. Akak harap Shila kental even terjumpa zed zaidi Korea kat sana nanti. Erk! Tetiba zed zaidi Korea. Mwahaha!

      Delete
  8. tak pasal2 hafal lagu set fire in the rain tu angkara shiela. mmg gempak la persembahan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..overnye kak..siap hafal plak pas shila nyanyi..dulu wat tak reti je kan..hahaha..

      Delete
  9. memang tak sangka la kan boleh sapu semua.

    tetiba teringat masa dia nyanyi time kecik2 dulu. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki dia..hujan emas kat negeri orang..hujan batu kat sini..better kat sana kan..hahaha

      Delete
    2. hujan emas di negeri org .. better kat sana hahaha., terbaik pokcik XD
      btw ade bangga gak shila juara asian wave tu, sbb dy mmg berbakat. try next time ko lak pokcik. aritu aku ade dgr ko menyanyi cam boleh pegi ja kehkeh~

      Delete
  10. dulu aku tak minat shila amzah ni..masa dia kecik2 dulu la..time dia guna nama shahila kot..pastu bila dia dah besar sikit, time dia masuk OIAM..terus jadi minat..sebab dia cantik..kehkeh

    p/s: aku sokong komen kat atas ni..masa dia nyanyi lagu set fire in the rain time Mania tu memang best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..ko minat shila amzah h..siap ingat lagi nama glamer dia dulu..hahaha..aku pon baru teringat nama tu lepas ko cakap..

      #best ke dia sing lagu tu..

      Delete
    2. hebatnye penangan shila amzah ni. sume sume sume minat diie. ah, nk kena p audition vokal bukan sekadar rupa la cemni. kihkih

      Delete
    3. hai tcer..

      xpe pasni kite minat kat tcer jer../_\

      Delete
  11. masalahnya kat kita kemenangan ditentukan oleh peminat melalui sms, sbb tu lah orang yg hebat suaranya pun boleh kalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takleh nak buat apa la kalau camtu kan..dah format pertandingan dia camtu..tapi memang tak fair untuk artis yang lagi bagus cuma kurang peminat la..

      Delete
  12. samalah. tibe2 je taw dia dah menang. entah2 bila pergi sana pun tak tahu. tp ada aku kisah? just bangga lah kejap. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tak kisah la tak tau pon..tumpang bangga pon cukup la..haha

      Delete
  13. bro aq pon xtahu wujud'y ada pertndingan asian wave.. tgk2 dah ada juara, shila plak tu.. cara permainan pon aq xtahu... hahaha

    apapon shila mmg the best.. tp klu derang anta aq g cina tu,kompom2 dah out.. bahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa nak selit ni.. aq rasa dia start b'hijab tym posa baru2 ni rasaa...

      Delete
    2. erkk..apasal diorang nak hantar ko plak..hahahhaa...

      Delete
    3. aq kan artis.. tp x comfirm lg.. ko xthu ke??? hahahahahah

      Delete
    4. artis tak kompom lagi..kehkehkeh..pandai ko buat lawak kan..

      Delete
  14. Err err aku nak komen serba salah ni. Sbb rata2 kat sini aku tengok nampaknya peminat Shila. Tp dun wory Pakcik. Aku bukan berniat untuk komen dakwah kat kau. Mwahaha!

    Sng cite, aku tak minat Shila! Seriously tak minat. Aku tak nafikan aku layan gak video dea kat Asian Wave ni, yes betul sedap suara dea. Tak minat pun tp aku tetap akui kesedapan suara dea. In fact, aku suka gila gak kut dea nyanyi lagu Cina tu, sbb lagu tu sedap kut. Juri2 tu pun enjoy je aku tgk. Kemaen. Kahkah! Tapi ntahlah aku tetap tak minat. Hehe. Dea pakai tudung pun err bagi yg minat mesti nampak dea cantek gila kan? Tp pada aku aku nampak biasa je :P

    Err kenapa aku tak minat sgt Shila ni? Grrr. Tp aku tak minat la tgk dea, Pakcik. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf peminat Shila. Jangan booooo aku pelisss :-S :))

      Delete
    2. minat kita lain2. kalau sama je kesian artis lain. hakhak.

      Delete
    3. aku ta minat.. tp laki aku minat pulak.. gggrrr...

      Delete
    4. oii makcik..aku tak tak tnye pon ko minat ke tak..kalau ko tak minat atau haters pon, ada aku kesah..hahaha..aku cuma nk tunjuk yg aku kagum dengan bakat dia je..aku pon bukan peminat shila..ramai lagi yg suka dia..ye dak aien..haha..

      #lagi satu,yg pasal zed zaidi tu aku perli secara jelas terus..tu pon kalau korang tau la kes dia kondem aaron aziz dengan randi pandalila itu hari..haha..

      Delete
    5. Err aku saje nak bgtau yg aku tak minat. Hehe. Puncanya sbb aku dah terbaca byk sgt blog yg mengkagumi kemenangan dea ni. So, mula2 tak minat tu biasa je. Lama2 jadik err sambung sendiri. Hehehe.

      Aku tau psl aaron tu psl randy taktau. Tp sama case la tu kan? Sbb aku tak minat Shila so aku tak kesah kalau Shila kena camtu nanti. Taknak amek tau. Tak minat tak minat :P

      Delete
    6. Eh Aien lupa nak jawab. Err masalahnya artis len pun akak tak sure akak minat sape. Hehe. Tp bukan tak layan artis taw. Layan gak. Cuma nak minat tu taktau nak minat sape. Maybe akak jenis cepat boring kut. So minat pun kejap2 je, tak sempat nak addicted. Huuuu

      Delete
    7. minat sam ape plak ko ni yuyu..tetibe je..hahaha..

      Delete
    8. Err Saheizy Sam ke Yuyu? Haha! Err mohon maaf Saheizy Sam pun tak minat :P Kekwat gila aku sume retis aku tak minat. Haha!

      Delete
    9. aku minat nasha aziz..drpd dulu minat nasha aziz..hehehe

      komen ni takde kaitan dgn shila amzah..zzzzz

      Delete
    10. elelleleyyy.. malu lettew ak ckp kak liyaa minat kooo... :P

      bukannnnnnnnn2. ni hero kita, ym bundle. kihkih.

      eh H. same la. cantik cun model gtu!

      Delete
  15. harap2 tak de la zed zaidi di china tu ye,, :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...kat sana ade maharaja zed.(dalam citer wukong)..ekekeke..

      Delete
  16. Suara dia betul2 buat meremang bulu romaa..Terbaikkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboih ko..meremang bulu roma erk..hahaha..

      Delete
  17. kagum kemain ko kt shila kn. crush lame ke? kihkih. alaaaa. zed jedi tu. @_@.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kagum sikit la pasal dia hebat dengan bahasa asing..hahha..apa pon zed jedi terbaikkk..kehkehkeh..

      Delete
    2. ak leh ckp mandarin xde org heran pon. pilih kasih!

      Delete
  18. alaaaaa, sy baru je nak bg komen dakwah kat cni memandangkan nmpak tajuk ni~~ hahahaha..
    btw, sy pn baru j tau dia join asian wave ni, dan nma asian wave ni pn fes time oo dgr.. haha.. tapi, suara dia mmg best~~ tapi... ntahlaaaa... haha

    ReplyDelete
  19. standard arwah sudir dah nie. asian bro! salute kat anak pakcik nd lala nie.

    ReplyDelete
  20. syila ni kira bukan calang2 org...top tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la bro..aku bukan tau sangat..tapi ok la bagi aku suara dia..rupa pon ade..haha

      Delete
  21. Tu lah kan rezeki dia di sana ^^
    semoga terus succees!

    ReplyDelete
  22. amboi,kemain ko eja caina,haha.. wei ce ko search youtube,siti nurhalija pun ada nyanyi lagu zheng fu tu, menggerunkan,haha.. dan bos aku yang caina tu pun suka dengan shila ni, 1 hari berapa kali dia duk replay dannnnn bos yang selalu datang tempat keje aku pun suka,cina gak tu Dannn (berapa kali dan da) sampai dia call opis aku tanya cane nak eja nama shila ,konfem bos tu tengah search shila kat youtube... suara dia okay,ada potensi,tapi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..aku dah tengok yng siti punye..tapi aku lebih berminat tengok komen2..kecoh tul fan2 artis ni gadoh..masing2 nak cakap artis pujaan dia best..hahahhaa..

      Delete
  23. haha naik gerun pulajk aku baca bila ko sebut zed zaidi versi china.muahaha..apa pun sebagai rakyat malaysia, kita kena bangga gak kan..artis malaysia hebat di mata org luar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..tau perkembangan jugak ko kutu..

      Delete
  24. bakat dia di asah oleh ayah nya dari kecik lagi tu...tp best la tengok wajah dia, comey...bila die nyanyi, siti suka tengok bibir dia yang cute (ade gak suka bibir,maluuu)..hehheheheehehe

    ReplyDelete