Monday, December 12, 2011

Noob

assalammualaikum wbt..


Sejak aku dah mula menulis blog secara separa serius ni, aku dah kurang berminat dengan benda benda lain dalam dunia maya ni..contohnya berchatting kat yahoo messanger dan lain lain..kalau dulu aku ni boleh dikatakan ketagih jugak la dengan benda alah tu..hihi

Nak cakap aku baru berjinak dengan internet ni tak jugak..start aku kenal internet dengan chatting mula mula sekali tahun 98 masa aku tingkatan dua..time ni cyber cafe kat selayang tu pon baru lagi nak bertapak apatah lagi nak ada brokben atau streamyx sendiri..masa ni budak lain sebaya aku banyaknya layan play station je..kedai game PS selain kedai kuda banyak la..serius aku rindu kedai kuda tempat aku ponteng sekolah tu..kehkehekeh...


Kiranya zaman tu, aku dah hebat la berkomputer kalau nak bandingkan dengan member member aku yang lain..aku ingat lagi bila aku tingkatan tiga aku dah secara serius chatting..masa tu ym belum ada lagi atau aku yang tak tau, ntah la..tapi masa tu aku layan MIRC webnet & dalnet je..apa yang best bagi aku chatting kat Mirc tu, masa ni aku ramai gila awek..kehkehkeh..serius beb..

Channel untuk cari awek@jantan sangap masa tu selalunya kat channel #Kampung dengan #mamak la yang paling top seingat aku..walaupon cari awek time tu memang motif utama, tapi aku banyak jugak buang masa dengan brader CC tu untuk belajar guna script, boot, chat client dan macam macam lagi..hasilnya aku pon ada room sendiri ok..hehehe...

Hebak tak hebak la kan,time ni dah handle channel sendiri, siap pernah sekali aku buat gathering kat bukit bintang untuk channel aku..terkejut user user yang lagi tua dari aku yang join gath tu sebab founder channel cuma budak tingkatan tiga..kehkehekeh..ni cerita 11-12 tahun lepas ok..sekarang seriusly aku noob,bangang dan ketinggalan sangat dengan dunia komputer dan internet ni..jujur nih..hehe..

Sebelum aku merepek lagi panjang,point sebenarnya sekarang, aku teringin la nak mengeratkan lagi hubungan silaturahim dan beramas beramah mesra dengan korang semua geng blog sampah ni..kalau masa aku aktif chatting dulu selalu je geng room aku buat gath ni,best woo.. why not bila aku aktif blogging tak boleh jumpa geng blogging ni kan.. chatting,blogging lebih kurang je..hehe..tujuan gath ni bagi aku tak sama sekali untuk cari publisiti atau nak cepat jadi pemes macam abang taf tu ok..cuma nak berkawan..harap maklum..

Kalau aku gila glam dan nak cepat dikenali mungkin dah lama kot aku join group² blogger yang ada..dengan group² hebat ni aku rasa biasa je dorang buat gathering kan..tapi sikit pon aku tak pernah berminat nak join..kahkahakah..malu ahh..aku pemalu ok..lagipon aku newbie je..noob...so sebab tu aku kecikkan skala untuk kalau ada peluang buat gath, aku nak lepak dengan korang² je la yang jadi geng blog sampah aku ni..mesra sikit coz aku kenal la jugak korang..amacam ada bran?hahaha...

Kesimpulanya tu cuma idea dan angan angan aku je la..gath tak gath, tak penting sangat..yang pasti korang semua kawan aku..so kalau sudi jumpa aku, 10kali aku sudi jumpa dengan korang..bebila pon boleh.(kalau free la)..yang penting bukan jumpa aku sebab nak promote jadi downline MLM atau apa je bisnes melibatkan deposit..jual kerepek takpa...kalau nak jugak promote, klik sini www.gofuckyourself.com.. kahkahakah...




p/s : ym.bundle masih id aku kat yahoo messenger ..add la..port aku KL5..hihi..


24 comments:

  1. hikhikhik...zaman lagend la kira2nya time tuh...kalau adik wat gathering tuh, insyaAllah akak join..ya ka? hahhahha..tak pasti..

    ReplyDelete
  2. teringat juga zaman MIRC..ya..channel kampung dan dalnet..skrg hanya blog shja di hati

    ReplyDelete
  3. haha 98 ting 2 sebayalah kita.aku dulu layan mirc mamak n kampung jugak.tp aku takde la pakwe.aku suka huha ja.

    skang layan blog jer.fb pun bukak semata nk ping.pastu jeling sikit2.kawan sendiri kawen pun bley tak perasan.muahaha..

    jom buka warung, blik kmpg org umah tu singgah la sp dulu..:)

    ReplyDelete
  4. ko duk mana wei.....? dengar cerita semalam ada orang rindu aku,muahahaha! aku busy sekarang,tu takdan nak sentuh blog sangat,huhu...

    nak diceritakan jugak la kan, dulu masa aku kenal dunia it ni dari member aku, start dari guna myspace,gila noob masa tu aku,haha..

    sekarang aku lak ajaq depa guna twttr gu mana,senang cerita aku lebih advance dari depa la.. (gila riak ayat aku,muahahaha)

    wei,jom jumpa..MLM hahaha...

    ReplyDelete
  5. owh menn..
    rindu gila zaman MIRC.
    Batak gila buat script. nak buat tulisan kaler2, buat tanda kuasa dua, cam bodo je dulu haha.

    dulu tak kenal bloglist, blogwalk.
    Dulu seronok buat channel, cari +aop, +sop.

    wiahaha

    terasa tua gilaa...~

    ReplyDelete
  6. #kampung penuh kenangan dan ketenangan..haha.. yoyoan je...


    sesawang sosial dah berevolusi...^_^"

    ReplyDelete
  7. wahh idea uh menarik kot..syabab sokong tp kalo nk gather smpai seribu org nie...bro nk gathering ktne??hehe

    ReplyDelete
  8. mirc? kenapa mcm tak penah dgr je? adakah aku tak pernah muda atau buta it? hehe

    kalau gath kt area selangor mmg tak dpt pegi la :( hhoho

    ReplyDelete
  9. aku baru tinggal mIRC 2/3 taun lepas lepas nick kene frozen:-)

    server Webchat aku join gathering #mlk .. not bad

    kat Dalnet aku start pakai ircconact .. and then buat bot sendiri .. :-)
    skrg, kalau setakat nak main spamming , flood baru masuk irc blk:-)

    ym .. tak main boot dah :-)

    ReplyDelete
  10. @mywife :1st tempat i ok..grr

    @cintazulaikha : haha..tu angan angan je kak..kalau aku masyuk skit nanti insy'allah aku open table..

    @whitecapuocino : haha..sama la kita..kini hanya blog dihati..

    @pn.kutu : eh sebaya ye kita..tahun 84..dah tua ko pn kutu..ekeke

    @oniw : hek elen..ko start kenal myspes je oni..slow tol..ekekek...
    takpe nasib skg hang dah otai.. hehe..

    ReplyDelete
  11. @cik ungu: hahah..+sop,+aop..ingat la ko ye..bagi op tampal je sudah..haha

    @aien : kampung la tempat best hantar boot inviter..tak aman langsung..ekeke..

    @syabab : dalam seribu ni,10 orang pon belom tentu ada nak join gath aku syabab..ekekeke


    @alya : kalau tak kenal mirc tu maknanya ko baru lagi la masuk dunia internet ni..hahah

    @aslan : adehh,tahun2000 ni orang tak main lagi la mirc bro..ekeke..90 an boleh la..boot2 tu pon zaman aku sekolah dulu je..hahaha..apa daa ko ni...

    ReplyDelete
  12. rare tu MIRC... sonok gila flood channel org dulu..hehe.. skrg nk wat coding sepatah haram xreti.. dulu relak je buat kt mirc..huk3..~

    ReplyDelete
  13. bro, aku lepak mirc sbb situ tempat paling senang nak jumpa taiko2 .. cam owner jiwang.org dan admin2 situ . ada yg still kat mirc .. thats why lepak mirc lg.bkn chatting tp saje park nick . btw, smpai skrg mirc satu tempat paling mudah utk spam .. tak kira nak wat bot ke, klu nak spam nuffnag/churp2 pon boleh wat sana kot:-) ahakz

    ReplyDelete
  14. teringat zmn sekolah dulu layan mirc best la gak....chat smpai x ingat dunia ;-) la ni main fb, blog segala bagai, x pandang dh mirc...kcng lupakn kulit ^_^

    ReplyDelete
  15. @aslan : hahah..ye la bro..gua noob kan..tak kenal otai2....skg dah ada ym,webcam memang la tak layan lg mirc..hehe..chill bro..

    @azat : jom..lu belanja satey kajang pon ok..ekeke

    @amaterasu : pekembangan semasa memang camtu amaterasu..

    ReplyDelete
  16. pergh mmg layan habes mirc ms tu wlupun kelajuan internet gila2 slow..huhu..rindu nak dengan bunyi cengkerik ms mula nak start connection tu..haha..('',)

    ReplyDelete
  17. hahahah..betul to bro..nak connet pon pakai dial up lagi..kahkahkah..

    ReplyDelete
  18. mirc???..errrr..idea memang sentiase bermain di kepale..

    ReplyDelete
  19. dulu selalu kampung dengan mamak la femes,,sampai berbaris ni ha chatting..pape ntah..

    aku ngan kakak aku pon selalu berebut komputer sbb nak chat.

    ReplyDelete
  20. hehehe..Mirc zaman tu best kan..hehehe..sekarang aku dengar bot je memanjang..hehehe..time 98 tu pun tak banyak cc..kat tempat aku nak surf internet kena bayar RM 6.00 Sejam..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. @aien najwa : err..tak paham..hahaha

    @anakwakmail : mesti penuh window ko dengan pm kan..kahkahakah..aku dulu layan channel je..nak ayat awek pon kat channel gak..haha..

    @azlan : sama la bro..zaman tu sejam 5 6 ringgit gak nak bayar..bapak mahal..dah la slow..

    ReplyDelete
  22. teringat zaman2 layan mirc dulu..drpd efnet dulu..last2 siap bukak server sendiri..itu pun 2tahun jer..last2 tutup server..masing2 angkat kaki..

    ReplyDelete