Monday, April 16, 2012

Mind freak : Senggama minda..

assalamualaikum wbt..

Korang kenal nama nama ni..Criss angle, David blain, Crill takayama dan ramai lagi sebenarnya..tapi ni je la yang aku minat...kalau tak kenal mesti korang takda astro kat rumah..ekeke.. ok la kalau tak kenal aku bagitau je la..diorang ni merupakan magician hebat yang aku kenot brain..tapi diorang ni cuma streets magician je la..lagi best dari magician yang atas pentas sebab tak payah guna prop bagai..

Dari dulu lagi aku memang suka layan magic-magic ni..hahaha..terpengaruh tv betul aku kan..hikhik..bagi aku, ni pon salah satu cabang seni..seni gila yang awesome..serius akan senggama minda aku kalau magic yang diorang buat langsung aku kenot brain..bukan setakat kepantasan tangan macam main kad..tapi magic diorang sangat gila...

Walaupon ada yang memang memerlukan latihan,kepantasan dan pukau..tapi kalau dah magic jenis kena gelek hidup-hidup dengan stremroll macam minggu lepas aku tengok Criss Angle buat, serius tu gila..kadang-kadang aku rasa jugak nak jadi macam diorang..best woo..hehe..ada jugak rancangan yang nak kondem street magician ni macam "breaking the magician's code:biggest magic secrets revealed"..tapi bukan semua yang diorang dapat bongkarkan..magic budak-budak je boleh la..

Sebenarnya apa yang aku nak isukan kat sini, adakah diorang sekadar ahli seni hebat atau memang pengamal sihir, black magic, atau jin?..mindfreak bak kata Criss Angle..habis kalau aku tetiba nak tukar profesion jadi magician tak kan kena belajar black magic pulop..takmo aku..kalau nak harap seni je ok la kot, at least boleh jugak polish kan skill tu..sihir-sihir no la..dosa tu...hahaha..apa pon korang terima je la benda ni sekadar hiburan ok..jangan pikir sangat macam aku..kehkehkeh..





Video ni salah sorang street magician dari Jepun yang aku minat..style dia macam Criss Angle pon ada...magic Crill takayama ni tak la berat sangat, tu pasal dia guna tema simply magic je..tapi tak la macam Criss Angle tu, dia gila..hahaha..video ni lama dah ada..rancangan ni tak silap aku masa raya 2010 astro ada tayangkan..kalau korang nak tengok penuh pegi kat youtube terus je la..ada lima episod semua tak silap aku..daaaa...

p/s : kat Genting itu hari ada magic show jugak..tapi magic badut la..menyampah pulak aku tengok..kehkehkeh..dressing biasa udah la..kenot brain aku..



21 comments:

  1. HAHA. Badut tu bajet comel je lebih, trick dia takde apa la sangat.

    ReplyDelete
  2. ha a, kalau nak tgk sekadar hiburan ok lah..akak pon suka trick2 magic nih.

    ReplyDelete
  3. memang salute la kat orang pandai buat magic..bukan senang nak silapkan mata orang y tengok..

    ReplyDelete
  4. wa kenal si david tu je,yg lain haram,haha

    ReplyDelete
  5. ada orang cakap magician ni bela jin segala antu bagai. sebab tu depa boleh buat magic dasyat contoh macam terapung di udara.

    orang cakap. bukan aku cakap. kehkeh :D

    ReplyDelete
  6. serius aku tak kenal semua nama magician yg ko sebut tu.rumah aku ada astro apa.hahahaha..

    ReplyDelete
  7. Aku pom kenot brain jugak magic2 yang derang ni buat. Jgn kata Criss Angel, yang melayu kat astro ria tu pun aku takleh tangkap cemana dia buat. Betapa benoknya otak aku. Heheh. Aku selalu gak tgk break the magician's code tu. Tapi pengacara dia kuat menganjeng kan? Tak tahan aku nak gelak. Sama je kuat nganjeng macam pengacara Wipe Out.

    ReplyDelete
  8. Paling tak boleh blah time dia kat Singapore, yg kasi kluar duit dollar Singapore tu. Sy mcm.. What??!! Smua free2 kutip duit! Ntah2 daun, wakaka! Sy prcaya diorg yg hebat2 ni ada kna ngena dgn ilmu hitam. Smpai bnda mati boleh hidup. Jarang la jgk tgk.. Klu nk tgk pun ayh akn ngomel, 'Jin mana dia ambik', haha!!

    ReplyDelete
  9. memang minat gak kat magik ni bro. Dlam manga Penyiasat Remaja, yang main magik ni kebanyakannya penjenayah bijak. Hoho..
    Criss Angel mmg gila la. Tak tau camne dia boleh pindah dari tempat len ke tempat len sejenak. Malahan pernah bahagi dua sorang perempuan then pompuan ni gerk2 tanpa kaki. Mmg gila. Hoho..
    Perkataan paling glamer nak buka site magik berat ni dulu2 "Open Sesame"

    ReplyDelete
  10. aku tak minat magic2 ni..apa kejadahnya..

    tapi kalau setakat nak buat magic duit dari tangan boleh jadi kat siku tu aku reti la..hehe..terer tak??

    sila kagum!

    ReplyDelete
  11. Wahhh! Ada Pop Shuvit seh.

    Ada satu benda aku nak komen pasal video tu tapi rasa tak sopan nak komen kat sini. Haha! So, abaikan je lah :P

    Err err aku kenal David Blain je weyh! Kadang seronok jugaklah tengok magic2 ni tapi aku tak la addicted gila! Biasa2 je.

    Bab yang dorang bongkar rahsia magic tu, err ntah kenot brain jugak lah. Kadang aku tak nampak logiknya cemana benda tu bleh jadik. Err ntah lah! Kang aku piker lelebih kang stress plak. Haha!

    ReplyDelete
  12. huii..banyk noh komen ni..sebab aku takda masa sngt..komen ko je la makcik aku bleh layan..nasib ko baik =))..

    ko kenal ke pop shuvit makcik?bukan ko layan irama malaysia ke..ekeke..

    komen ape yg tak sopan tu..habaq mai..ngada betul..ko tengok magic baru stress ok la..aku ni kalau nk stress senang je..online klik my colorful secrets..stress terus =))=))

    ReplyDelete
  13. Sape Pop Shuvit tu? Aku kenal Najwa Latip jeeee. Muka buku muka buku! :D

    Ohh klik My Colorful Secrets ye? Tu blog kan? Sapelah admin blog tu kan sampai buat kau stress? Mesti cun gila admin dea! Tgk tajuk blog pun dapat agak. Konfem cunlah! Kan Pakcik kan? Konfem punye.

    Komen tak sopan tuu. Err err cakap kat shoutbox je lah. Mwahaha! :D

    ReplyDelete
  14. cinta muka buku betul la ko ni ..grr..kalau admin dia cun takda la aku stress..hahaha..

    komen ko tak habis lagi la makcik..ko saje nak beat ngn chuu kan..kehkehkeh..komen banyk2..

    ReplyDelete
  15. cite magic?? saya tengok cite merlin je.. hukhuk.. :P *sedikit kuno* hahahaa

    ReplyDelete
  16. badut sesuai utk budak2..budak2 mmg suka..hehe

    ReplyDelete
  17. eh bundle si david copperfield idop lagi dak??

    aku masih dok ulang tgk kt utube magic yg dia tembus tembok besaq cina tu, mcm budus je huhuuu

    ReplyDelete
  18. aku takda astro :(( aku kenal gak le nama yg ko list tu . sikit-2. haha . best tgok diorang punye magic-2 tu.

    ReplyDelete