Monday, May 28, 2012

Frust, lawak dan terharu

assalammualaikum wbt..


Frust lawak

Entri kali ni aku nak cakap pasal dua perkara..1st pasal entri aku semalam..rasanya aku macam gagal je sampaikan mesej tu..tah mana la silapnya sampai ramai pulak aku rasa tak paham..kahkahkah..nak cakap aku tulis tak jelas,rasanya dah cukup jelas dah aku terangkan..kalau aku tak terangkan takpa la gak..ni maksud yang tersirat tu pon aku dah suratkan..frust campur lawak gak jadinya bila baca koman-komen korang tu..hahaha...serius aku takda niat nak troll sapa-sapa ye..kehkehkeh..

Aku paham korang nak cakap banyak lagi sakit yang lagi sakit dari sakit tengkuk tu..betul la korang cakap tu..tapi yang aku nak sampaikan dalam entri semalam tu pasal "Paling" atau "Toleh"..faham dok? hahaha...sebab tu la aku cakap sakit tengkuk tu sakit 'paling' sakit..bukan maksud aku sakit tengkuk tu sakit yang tersakit ke, teramat sakit ke, atau lebih sakit dan takda niat pon aku nak cakap sakit gigi tu kurang sakit dari sakit tengkuk.kehkehkeh..

Harap korang yang tak paham entri aku semalam tu dah jelas sekarang..kalau tak paham jugak..pi sekolah tadika balik..hahahahaa...


#kredit to Aien not Alien sebab tak salah paham entri aku semalam..




Terharu
Ok settle perkara pertama aku nak sampaikan..yang kedua aku nak cerita sikit pasal sorang member blogging aku ni..tak sangka la pulak dia buat entri khas untuk aku..hehehe..buat susah-susah je kau ni yuyu ..hahaha..terima kasih la bebanyak..kalau kau buat entri terharu dengan aku..aku pon terharu jugak ni..serius..hihik..



terharunyew ..


Aku jelaskan dulu kat korang yang ni bukan la yuyu zulaikha..aku frust yuyu zulaikha tak penah balas komen aku kat blog dia dan dia tak pernah pon jenguk blog aku..hahaha..celebriti blogger kan..ramai sangat peminat dia nak layan dari layan aku ni..haha..tapi takpa..aku kenal sorang yuyu gak atau nama id blogger dia miss nurol..hehe..walaupon dia ni macam duit kat dalam poket aku jugak, kejap ada kejap takda..tapi alhamdulillah la dia ni lagi friendly dari celebriti blogger dan dia rajin la stalk kat blog aku 'dulu'..sekarang je payah nak nampak ..hahaha..



Siapa sebenarnya blogger bernama yuyu ni?..hahaha..dia ni merupakan seorang cikgu kalau korang nak tau..dan mungkin jugak model sambilan, tak tau la model kicap ke apa ke sebab banyak jugak entri dia, yang dia buat photoshoots..hahaha..untung la murid dapat cikgu cun kan ..aku pernah bagitau dia sekali, kalau masa aku sekolah dulu ada cikgu cun macam dia ni, ofcos aku takkan panjat pagar..dan dah tentu aku jadi doktor sekarang..kehkehkeh..

Ok lah..tu la skit sebanyak yang aku nak ceritakan pasal dia ni..so kalau korang nak kenal lagi dengan miss nurol a.k.a cikgu yuyu ni korang singgah la masuk ke blog dia ok..sory la yuyu aku curik gambar header kau walaupon kau disable right klik..kehkehkeh...


p/s : tak lupa jugak untuk Cikgu Wadi..lu dah tak berapa jadi perempuan jahat dan bersifat ganas lagi la gua tengok..hahaha..


37 comments:

  1. woihhh. sempat ko mengedog aku. patot instinct aku kuat je nak datang terjah blog kau ni gile. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah...sebab cikgu yang aku kenal kat blog ni 2 orang je..so sebut je la terus nama ko alang2..hahhahha...

      p/s : sori la kalau ade cikgu lain yang aku tak sebut..

      Delete
    2. dah alang alang ko sebut mohon wish hari guru. sebelum tengkok ko aku patahkan. haha.

      Delete
    3. hahaha..ko pon aku dah wish la selamat hari guru kat shoutbox ko tu..hahha..
      takpa aku wish lagi..samat hari guru cikgu gila..kekeke..

      Delete
  2. YuYu Zulaikha bagi taw aku, dia silent reader blog nia and bukan dia x mo reply komen hang tapi dia malu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon dah lama agak yuyu zulaikha ni pemalu orangnya..silent reader pon takpa la..kahkahkahkahkah...sengal la ko zwan..

      Delete
  3. Ceh..kalau aku tau semalam memang aku tak paling kat blog kau..lain kali tulis la sakit toleh sakit..jangan guna perkataan paling..konpius aku..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi aku x dengar sampai abis teka-teki kat SinarFM aritu..zzzzzz

      Delete
    2. hahahaha..ko pon salah paham ke h?aku ingat ko paham sebab ko komen rilek je nampak steady..hahaha..kantoi..

      Delete
    3. nampak steady tu sebab aku x komen pasal sakit paling sakit..aku cuma komen sakit belakang kat tengkuk..nampak jer macam faham..kahkahkah

      Delete
  4. Aku dah kata ramai tak paham. Especially yg tak komen psl 'Paling' tu, konfem tak paham punya. Sbb aku pun kalau tak paham satu2 entry tu aku try komen sesteady mungkin, cam Encik H. Haha! Aku akui Aien sorg je yg paham. Penerangan kau tak jelas. Tersirat, samar2, kabur, tak memberi cahaya petunjuk ke jalan yg benar. Bwahaha! Yg kali ni baru jelas. Tu pun curik idea aku sket kan? :P

    Dari smalam aku dah stalk membe kau Yuyu tu. Cun siuuuuut! Hehe. Smalam aku nampak msg dea tu kat fibox kau, "entry khas?". Terus aku excited gi tengok. Hehe. Pastu rupanya sbb kau wish Selamat Hari Guru. Ohh, itu jee. Sng gila buat duet :-w Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai tak paham sebab tak baca betul2 la mcam ko gak..hahaha..encik h selamat la sebab dia komen cara selamat..yg ko terang2 kantoi dengan aku..kahkahkah..

      pelik lak aku camne ko bleh cari blog dia..kat fibox tu bukan dia letak link pon..hahaha..

      Delete
    2. Ehh kantoi skali lagi yg aku bersungguh. Haha! Aku rasa aku cam pasan gak la yg Yuyu ni dah mmg membe kau dlm blog ni. Err mgkin aku pernah terbaca dea bg2 komen ke, camne ntah aku da lupa. Pastu bila aku terbaca msg dea kat fibox tu, mmg takde link. Tp apa susah, aku carik la kat nama2 pengkomen kental kau tuu. (Err btw, baru aku pasan kau letak tajuk pengkomen kental rupanya. Hahaha!)

      Kau ni takyah pelik2 sgt laa Pakcik. Dah lupa ke aku stalker setia? :>

      Delete
  5. awek tu comey la pulak... ni yang nak skodeng blog dia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn kacau TK..awek angkat aku tu..kehkehkeh..

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. ada hadiah tak sebab faham?? mula2 aku macam blur jugak "bundle ni sakit sikit dah tak tahan....baru tengkuk..." sekali baca lagi oooo PALING....alaaa berpaling tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau baca bebetul paham la kan..depa yang lain ni rabun kot aien..kahakah..selamba je aku kutuk orang kan..kang langsung taknak masuk blog aku plak..hehe..

      Delete
    2. Kang majuk taknak datang sini lagi kanggg :-w

      Delete
  8. Nanti-nanti. Aku baca blum baca lagi lawak tak jadi ko tu. Hehehe. Wah, BUndle dah jadi blogger femes sbb dpt entry exclusive drpd blogger Yuyu. Tahniah..Tahniah. Jangan lupakan kawan2 bila dah femes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku tak buat lawak pon lyd..lol..orang yang tak pham..hahahha..
      ala lyd..bila plak la aku jadi pamesnye..yuyu tu terharu je aku wish kat dia..dia pon member2 jugak macam ko dan yang lain2..aku kan frenly..hahaha..

      Delete
  9. aih. malu aku. haha. dah2 la. kantoi satgi aku model kicap jalen. hahha.
    aku bukan jap ade jap tade. eh, memang camtu pun. haha. bukan ape. aku bz. mana nak buat minit mesorat lagi, nak rotan budak lagi. nak denda budak lagi. tuh aku bz sgt tu.. nak buat air kat guru besar lagi. ah, khidupan final year aku yang tak brape nak henjoy! tapi xpe, skang cuti skolah. aku boleh mendambakan masa-masa yang ada dengan menstalk blog kau semula! haha. dulu dan kini hokey. catch up later. eh. pndai gak aku speaking. ahhaha! cau! nk g msk tgh ari. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok tak cara aku introduce ko yuyu?..best kan..kan..kan.hahaha..ko jadi cikgu keja halfday je pon..apa yg bz sgt..takkan pagi petang ko mengajar.bz mengalahkan obama..hahahha..

      Delete
    2. dia halfday ke? singgah blog yuyu lama juga godek2 entri dia....macam susah je nak jadi cikgu ni dengan kerja yang semestinya mengajar, attend meeting cikgu cikgi masa praktikum....uhuuuu layan karenah pentadbiran lagi..


      tabik la dengan semua cikgu-cikgi!!

      Delete
  10. haha~yg pasal teka-teki sakit apa paling sakit tu sy tau..lecturer bg teka-teki tu..mmg blurr x tau nk jawap apa~hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ade org guna ni untuk teka teki ek..haha..tak tau pon..

      Delete
  11. aku paham je entry ko paling sakit tu... saje je wat2 xpaham.. hahahak...

    untungla... ade org wat entry... cube ko google blog ko.. lg bnyak entry2 untuk ko.. kompem ko terharu... haahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat2 tak paham plak..kehkehekeh..

      kalau goggle blog sampah mcam2 kuar..tp yang bnyknya, entri blogger takut digelar blog sampah..tu yang pasti..semua rase blog dia tak layak di gelar sampah..hahahaha..

      Delete
  12. Lol. Mksd sy termiss entri "paling" tu kot. Tapi tu bahasa biasa kat orang Sabah jd konpem takkan keliu kot. harhar..
    Cigu cantik ek? Nanti jengah kat blog dia jk ada msa. Ramai gak cigu ak yng cntk gila2 masa sekolah menengah, semua pun ajar fizik, kimia, addmath.. apakehel. Lol. Beauty with the brain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau teliti sikit baca entri aku mesti dapat paham semua..diorng ni baca main2 je bro..hahaha..komen taknak kalah..erkk..kekekekeke..

      Delete
  13. Replies
    1. hahaha..hensem kan wadi tu..cikgu brutal..

      Delete
  14. ahhh, jap ag nak terjah entri kau yang lepas mcm ada gimik je..kat situ..hehe

    aku jgk ingat yuyu zulaikha mulanya..cikgu yuyu rupanaya. ++

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang aku buat gimik je..org yng serius sgt..hahaha..
      *apa best sgt ke yuyu zulaikha tu..erkk...

      Delete
    2. tak .. hehe . biase je kot . aku x penah pon stalk die :))

      Delete
  15. haha aku pun tak faham.jap aku baca entri tu.haha..

    yuyu nie lg cun kot dr yuyu zulaikha tu..aku kureng sikit dengan beliau!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kembang la cikgu tu..hahaha..

      Delete