Wednesday, August 24, 2011

Info : Rempit dan fashion

assalammualaikum..

Mat rempit bukan la perkara asing lagi bagi kita kan..entry ni aku bukan nak cerita pasal mat rempit yang suka berlumba ke menyamun ke bawak cikaro kehulu hilir ke..kali ni aku nak cerita pasal fesyen mat rempit atau dalam bahasa melayunya dress up mat rempit...wakaka..

Macam aku sendiri dah agak lama menjadi seorang mat rempit..eh jap..asal cakap mat rempit je mesti korang nampak yang negatif je kan..tak baik wei menilai camtu..mat rempit cam aku ni pakai motor untuk pergi kerja je tau.cari rezeki..mat rempit yang huru hara tu lain..diorang biasa umur 15-25 je..gua dah tua skit ok..zaman tu dah lepas..wakaka..





ingat mat rempit pakai rxz je ada movie..rempit vespa pon ada
movie gak bro..Quadrophenia ni kisah bebudak skuter ni la..hahaha..


Sejak aku merempit dulu, dari aku lenjan motor kapcai ayah aku,lepas tu pakai vespa time skinhead, pakai RxZ, pakai EX5 dan last sekali sekarang aku pakai skuter je dah mengalami macam macam perubahan fesyen seorang rempit..haha..korang ingat mat rempit tak reti berfesyen ke...lu silap beb..

1st..seluar jean merupakan seluar wajib untuk seorang rempit..kaki seluar mestilah cikang ..wakaka..tapi time aku sekolah dulu seluar mat rempit standard lagi..kaki seluar besar je, pastu selalunya tang lutut koyak skit..ekeke..untuk kasut plak,selalunya mat rempit seragam.ikut musim..kalau masa tu contohnya 'nike boeing' tengah top,ramai la mat rempit pakai..kalau kasut timberland top,ramai la beli timberland pulak..haha macam barua boria je..wakakaka..


fesyen mods untuk awek yang jadi cikaro mat rempit vespa..style kan..wakakaka..


Kelebihan aku sebagai mat rempit plak aku penah jadi mat rempit vespa..wakaka..zaman ni la zaman paling aku suka..mat rempit vespa ni atau gelarannya mods bab berfesyen memang terbaik la..berbekalkan motor vespa aku yang comel,so mesti la kena padankan dengan dess up yang stylo gak kan..wakaka..



Untuk merempit vespa ni,seluar jean tetap wajib jugak..baju biasanya boleh pakai tshirt atau kemeja je..yang lainnya tang jaket..sebabkan golongan mods ni berasal dari pengaruh england dan mix ala ala jepun skit..rempit vespa ni suka pakai jaket labuh yang berbulu kat tengkuk tu..bajet negara winter je..wakaka..aku pon ada dulu..tapi aku pakai untuk jalan time malam je la bro..siang siang panas..wakaka..


Now tahun 2011 aku pakai skuter E-go dah masuk empat tahun..dress up ikut ikut orang ni aku dah lama tak layan..aku pakai je apa aku nak pakai..yang pasti aku pon tak tau kenapa aku buat entry merapu ni..wakakakaa..chowww..


P/S : roadtax motor gua dah lama mati ni..adehh..

14 comments:

  1. kira kau nih mat rempit senior lah yek :D

    ReplyDelete
  2. hahaaa..ni mat rempit pencen ni..

    ReplyDelete
  3. erhhh.. da serik nk merempit.. haha

    ReplyDelete
  4. @chuu ; hahah..lebih kurang cmtu la..tapi aku remaja lagi ok..remaja purba..wakaka

    @danial ; eh,gua belom pencen la bro..merempit je lagi sampai sekarang..hehe

    @sara ; ko merempit gak ke sara..erkk..minah rempit la ko ni ek..ekekeke

    ReplyDelete
  5. kadang2 merempit ni best dari drive keta.sebb kalau jalan jem cepat sampai hehe

    ReplyDelete
  6. yela..nasib aku duduk town je..memang tak sesuai pon pakai kereta..buang masa,buang minyak,buat aku tensen sangkut dalam jem..

    ReplyDelete
  7. baru tau met rempit pon ada fesyen sendiri..=)

    ReplyDelete
  8. remaja purba celah mana pulak nih hahaha

    ReplyDelete
  9. x brani la nk rempit2 skrg ni ..masa muda2 dulu dh lalui mcm2 pengalaman ngeri merempit ni

    ReplyDelete
  10. @chilled ; tu baru skit je tu..mcm2 lagi fesyen rempit ade bro..ekeke

    @chuu ; ekeke..

    @khairul ; biasa la bro,kalau dah naik motor tu tak jatuh memang tak sah la..

    ReplyDelete
  11. ni dh tntu sbb perubahan usia ni....


    da makin sopan da anak mak nek scoot.....




    hehehehehe ^_^

    ReplyDelete
  12. @wan azie ; walaupon perubahan usia,aku tetap muda lagi ok..ekekeke..

    @pesona algebra ; dah klik like..hahaha..tq tq..

    ReplyDelete
  13. cun sgt cikaro tu...tipu jer...hahahaa..

    ReplyDelete