Monday, January 2, 2012

Info : Blog oldskul & b@byrina

amaran : entry ni mengandungi unsur-unsur seks yang tidak keterlaluan..

assalammualaikum wbt..

kembalinya aku untuk berblogging lagi untuk tahun 2012..hehe..cerita pasal "tahun" ni korang tahu tak blogspot ni dah ada sejak bila??

Semalam tiba tiba je aku teringat benda nakal yang aku buat masa sekolah dulu..hal ni ada kaitan la dengan internet dan tahun..masa tahun 1998 1999 dulu dunia cyber kat Malaysia ni slow lagi..walaupon slow, time la mula pemes kisah babyrina..hehehe..

So disebabkan aku terkenang balik kisah perempuan sorang ni aku pon mula la gatal tangan cari info..berbeza dulu,masa tu aku cuma cari gambar je..kehkehekeh...kalau ada yang tak kenal lagi siapa babyrina, dia ni merupakan nama besar dalam aksi melayu boleh..mungkin lani orang sekarang tak heran dah..tapi tahun 90an dulu memang dia top..



Sebelum keluar gambar artis melayu terlampau dan gambar tak senonoh gadis melayu kat internet..babyrina ni la lagend..haha..tapi lepas aku cari info dan baca kat forum,rupanya aku tertipu selama ni..babyrina bukanlah orang melayu asli tapi latino,mungkin jugak phillipine..hampeh..

Yang sedihnya,tak tau sapa yang bertanggungjawab memperkenalkan babyrina sebagai gadis'melayu boleh' ni secara tak langsung dah menyebabkan gadis melayu sebenar mengikut jejak langkah dia..lepas kemunculan babyrina, semakin banyak sehingga sekarang ni aksi melayu boleh kita boleh jumpa..kalau dulu terhad untuk gambar je,sekarang video 5season pon ada la..huh..


Balik semula yang aku tanya pasal blogspot dah ada sejak bila tu..masa aku seacrh pasal babyrina ni, aku terjumpa satu blog yang super otai lama gila babi..aku tak tahu kalau kalau blog archive kat blogspot ni kita boleh ejas ikut kita nak letak tahun berapa..tapi kalau benda tu memang ori macam blog aku ni,blog tu memang super otai lama..

kalau blog tahun 90an aku tak heran pasal masa tu geng bas sekolah aku pon dah ada blog sendiri..tapi blog tu untuk 1st posting dia tahun 1983 bhai..aku pon tak lahir lagi..awal setahun dari aku lahir..lama gila siak..ekeke...setakat ni mungkin tu je kot blog paling oldskul penah aku jumpa..blogspot ok.hahaha..

Ok la, kalau nak tahu pasal bila blogspot ni sejak bila wujud korang search la sendiri..aku tanya sebab malas cari..ekeke..tapi aku rasa mungkin carian untuk 'blogspot tahun bila' kurang berbanding carian 'babyrina'..kehkehkeh..


p/s : happy new year2012 all readers,stalker and haters kalau ada..hehe..





27 comments:

  1. eh?aku baru tau ada kisah babyrina ni,ketinggalan siak aku,haha

    ReplyDelete
  2. hehehe..time tu sape tak kenal baby rina..tapi aku tak tau sape sebenarnya dia..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. 1998! baru darjah 2 wakaka XD

    * cess, apsal onie jd org first nih grr

    ReplyDelete
  4. ape ko ckp ni..xpham weyhh.babyrina tuh barbie doll ke? *aku peminat barbie tegar. hehehe

    ReplyDelete
  5. hahahaha..sory kalau tadi entry aku korang tak paham..ade masalah apa tah boleh hilang pulak separuh..ekeke..

    @oni : ko bukan zaman babyrina onie..hehe..

    @azlan : bro baca balik kot yg tadi tak habis baca..hehe

    @chuu : aku pon heran camne oni bleh 1st ni..wakaka..

    @yuyu : ekekeke..baca balik mesti ko paham...sory tadi entry tak habis..

    ReplyDelete
  6. tu r aku pelik td., carik button read more xde pulop., kne sorok bunian ke hape :P

    ReplyDelete
  7. hahaha..aku update laju2 siang tadi..coding untuk readmore salah pastu terus post..tu pasal tak view..ekeke..

    ReplyDelete
  8. aku pernah dgr pasal babyrina ni..rasa sampai masuk berita doa ni..

    yeke ko cari info dia je??keh3x..;P

    pasal blog oldskul tu,,boleh caya ke??

    ReplyDelete
  9. tibe2 wa macam lost.. sekian terima kasih..

    ReplyDelete
  10. @anakwakmail : penah masuk berita..wth..ekeke..wartawan dah ketandusan idea ke..dulu 90an selera la tngk dia..skg maria ozawa bleh lah..ekeke..

    @queafifi : lost apanye onik..ekeke..

    ReplyDelete
  11. selamat tahun baru tuan belog...huhuhu, mmg tader maknalah nak mencari bda2 yg tader makna di gugel nih...

    ReplyDelete
  12. eh ya la ..aku pon abru terinagt babyrina nih

    ReplyDelete
  13. hahaha..tak sah kalau bro tak kenal..ekeke..

    ReplyDelete
  14. erk..sama laa umur kita..hehehe..tapi kalau dari tahun 83 sampai skunk dia berblog memang dia otai beb..hehhe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. betul lah,,ada masuk berita..tp aku tak sure la tu babyrina yg ko maksudkan,,atau babyrina yang kena tangkap sebab dadah..

    ReplyDelete
  16. tiba2 takut nk search pasal babyrina ni. =.='

    ReplyDelete
  17. @azlan : blogging dr 1983 tu super otai dah bro..hahah

    @awm : tu babyrina lain kot..yg pornstar ni latino la..haha

    @lyd : hehe..nak link aku boleh bagi..hehe

    @ciktikah : toksah la tikah..babyrina tu memang pornstar..so kalau google sah2 kuar gambar bogel..haha..

    ReplyDelete
  18. ahhh! terinterested dengan belog oldskul tuu. nak google & siasat betul ke itu belog sungguh oldskul? & nak tengok entry2 & gaya bahasa dea menulis. kepohhhh

    ReplyDelete
  19. ahhh! apa nama belog deaaaaa? heeeeee

    ReplyDelete
  20. sumpah aku tak kenal babyrina..aku budak baik kan?hoho..

    1983?klu ko belum lahir,aku pun belum..:)

    ReplyDelete
  21. tahun 1983...super duper otai blogger tuh..

    ReplyDelete
  22. grr..aku x kenal babyrina..oh sosadddd :(

    ReplyDelete
  23. hahaha..budak laki je biase kenal babyrina ni nana..

    ReplyDelete
  24. a'ah aku pun dh lupe dh psl si babyrina nih, ngeee :-)

    nasib baik ko ingat kan

    ReplyDelete
  25. tak kenal pon babyrina..cikgu suraya kenal la wakkakaka...eh nak link blog 1983 tuhhh..hoho

    ReplyDelete
  26. owh.. tak kenal pun sapa babyrina ni. Lol. Apa2pun, dah kawin ni bro plng cinta kat wife n fmly la kn? bgs2. haha..

    ReplyDelete