Thursday, April 19, 2012

Info : Egois atau sifat semulajadi..




sambil korang baca entri tu layan lagu ni pon sedak gak..


assalammualaikum wbt..


Sebenarnya aku nak bagitau ni rasa malu pon ada..memang tak nafikan bila dah ada readers yang selalu stalk kat blog aku ni, rasa hati berbunga-bunga je..kehkehkeh..salah korang sebab selalu rajin komen komen entri aku..cuba korang buat tak reti je dah sah-sah aku tak berapa rajin update macam sekarang..hahaha..bila dah di beri semangat, rajin la jadinya ye dak..macam tu jugak bila mengantok disorongkan bantal..hehe...

Macam aku pernah cakap dulu, aku takda nak target apa-apa pon dengan blog ni..ada idea aku tulis..kalau takda biaq pi la...nak citer pasal follower dah muak, lani nak cakap sikit la pasal pembaca kat blog aku ni..dari yang aku nampak 95% yang selalu layan entri aku dan rajin komen majoritinya golongan wanita je..kenapa ek..mana salah aku dengan spesis sejantina dengan aku ni?awat blog aku tak menepati citarasa lelaki ka?

Dah lama sebenarnya aku nak cakap isu ni..bukan la nak cakap takda langsung blogger lelaki masuk baca, komen entri aku..tapi kurang la..nak cakap aku buat entri untuk wanita je tak pon..tak penah pulak aku buat entri tutorial pakai shawl atau makeup..nak cakap aku buat entri dairi yang orang lelaki memang tak minat, kadang-kadang je aku post gitu..entri perkongsian, info, kutuk mengutuk aku banyak apa..hahaha..

Aku rasa ni mungkin jugak sebab sifat semulajadi lelaki la..yang gay pegi mampus..macam aku sendiri, terus terang aku cakap la..apa jadah aku nak baca blog dairi lelaki kan.euwww...lain la blog perkongsian info atau apa-apa yang best..lu orang tengok kat bloglist aku tu tang blogger lelaki..boleh kata semua tu bukan blogger macam aku..takda pon nak merepek bukan-bukan macam aku..at least blog depa ada motif nak tulis dan kongsi apa,contoh benda yang lawak, komik, hiburan, sukan, dan macam-macam lagi la..#banyak yang dalam list tu, aku ni cuma silent reader diorang..

Tapi bila ada yang blogger lelaki yang menulis macam mulia, bajet syurga depan mata, macam dia sorang betul..aku pulak rasa menyampah nak baca..kalau baca pon aku malas tinggalkan komen sebab kalau aku komen nanti rasa nak membahan je..hahahaha...bukan nak cakap dia tulis tak hebat cuma aku je tak leh terima kenyataan..egois aku tinggi kot..hahaha...so kesimpulannya mungkin blogger lelaki lain macam tu jugak bila baca blog aku..egois lelaki kan..kehkehkeh..tapi bila hadap blog dairi perempuan boleh je baca berjela-jela siap komen pon berbunga-bunga...kehkehkeh..takpa, its normal la bro, kau bukan gay..lelaki dicipta untuk wanita..kehkehkeh...

Kalau letak aku sebagai blogger lain, serius aku aku pon tak kan baca blog sampah ni..pengakuan tulus ikhlas ni beb...blog sampah macam ni bukan dalam kategori bahan bacaan yang aku minat la senang citer..tapi sekarang ni tak boleh buat pape pasal ni dah blog aku kan...kehkehkehkeh...apa pon aku tetap akan kekalkan je la style blogging aku macam ni..boleh blah ke tak boleh blah ke lantak la..kehkehkeh..apa pon terima kasih kepada semua yang sudi jadi pembaca..beta sayang kamu..hikhikhik..


p/s : mood gua harini malas..


20 comments:

  1. Hamboi. Sejak2 balek dari Jitra ni, terus cakap Utara noooo. Mwahaha!

    Kau ni, dalam malas2 ada je idea nak tulis entry. Ada je point yang aku tergelak2 gak baca.

    Paling tableh blah, bila hadap blog dairi pompuan boleh je baca berjela2 siap komen pun berbunga2. Kahkah!

    Tapi musykil plak bila kau kata kalau kau blogger laen, kau takkan baca blog sampah ni? Musykil gila aku!

    Aku pun kdg2 terpikir psl perasaan pembaca terhadap blog aku. Tp kan susah nak puaskan hati sume org. So, better kekalkan je style blogging sendiri. Ada ke tak org nak baca, terpulang la. Blog je pun.

    Aku rasa mood kau bukan malas ni, tapi mood bunga2 kut. Aku imagine kau taip entry ni hati bunga2 pipi merah2. Kahkah!

    ReplyDelete
  2. Betul aku rasa teori ko tu. Pompuan plak lebih suka baca blog2 santai mcm blog ni. Yang serius2 tu sekali sekala je baca. Heheh. Gossip la best. Komen pun laju je.

    ReplyDelete
  3. liyaa :
    betul la..blog pompuan kan banyak dairi je..boleh je aku layan lagi..cuba laki punye dairi..geli wei..euwwww...

    apa yg ko nak musykilnye..kalau aku bukan admin blog ni aku tak baca la blog ni..bukan best pon..

    #ko jgn imagin sangat boleh=))


    lyd :
    blog aku santai ke..kehekhkeh...cam brader taf pulak..kehkehkeh...

    ReplyDelete
  4. untunglah kaum hawa ramai kat sini...ada cerita pasal gosip2 kot? haha

    ReplyDelete
  5. aku layan jer semua blog tak kira lelaki dan perempuan selagi ada komunikasi dua hala.selagi dia komen entry aku,aku akan cuba berkunjung dan baca entri dia..

    aku suka je cara ko yg santai.klu serius n asik cerita pasal bola n politik mmg aku skip arr baca.hahaha..

    ReplyDelete
  6. aien :
    untung kalau aku blom kawen..leh gak try sorang dua..skg tak leh..hahaha..
    bila pulop aku buat cerita gosip ha..hahah..

    *bini aku gila gosip..advan sampaikan layan forum je nak dapat gosip cepat dari org lain..hahaha..


    PK :
    camtu ok la kutu..lagipon sebab ko perempuan kot..laki ni lain sikit la..kalau nak start kenal pon bila sebab nak berbalas komen entry je..nak jadi stalker susah..blog aku bukan jenisnya la..haha..

    ReplyDelete
  7. teraa hang cakap kedah naa..hahaha...wanita ramai sbb hang suka buat ayat bunga2 kat komen depa kot..kahkahkah...

    ReplyDelete
  8. aku pon macam malas nak bace blog kau ni. ego kan. haha :P

    ReplyDelete
  9. syida :

    buat ayat kedah reti la aku..cuba cakap betul betul..segan..ekeke..eh sory la..aku tak main ayat bunga-bunga ni..(kalau awek cun tu ayat gak sikit2)..ekekek..

    wadi :
    hahaha..ko ada masalah jantina ke cikgu..kehkehkeh...

    ReplyDelete
  10. Wakakaka! Lawak arr.. Scrolling jap tukang komen entri ni. Brlambak prempuan, wakaka! [Trasa skit. :P ]
    Yg ya nya, prempuan ni agk rajin 'hayati' entri org, wakaka! N rsanya prempuan lg suka blogging kot. Ala2 diari gitu, aww2, wakaka! Tp tu la, bg sy leklek je blog bro.. N sy jujurnya klu lawat blog org tak kira laki ke prempuan, klu nk update story up2 diri sndiri, tgk skali jela. Tktau nk komen apa. Lntak pi la diorg. Asalkn jgn kcau hidup sy, haha! Yela, mnusia ni lain2 prangainya..

    ReplyDelete
  11. bro kairul : blog bro ok sngat la dah..cerita bab infomation kereta semua kan.ade motif jelas.memang semua golongan bleh terima..bukan macam blog aku ni..sesuai la dengan nama sampah..ekeke

    ReplyDelete
  12. Aku laki. Aku baca. Tapi bila aku nak komen, benda yang aku nak komen tu dah ada orang cerita. So, buat apa nak cakap benda sama.

    Alah bro. Standard laki la. Mana cakap banyak sangat. Cakap bila nak trolling je biasanya. Ramai blogger laki kan gitu.

    ReplyDelete
  13. kenot go betollah., ade satu entry aku tlepas pndang wahaha., alaa bndle ko kan romeo., no wonder la ramai wanita bertapa kt sini., kahkahkah tp aku dtg blog ko sbb mmg nk buat mcm blog sendiri lalala ~

    ReplyDelete
  14. aku pon xtau pasaipa aku berblog huhuuu... soalan yg masih belom berjawapan

    ReplyDelete
  15. Pasal tu kot saya dok jengah blog bro, sebab saya baca pada masa terluang je. jadi, baik baca sesuatu yang ringan dan tak perlu memikirkan banyak benda. haha..

    lelaki buat diari serupa gay lak tapi tak semua. haha.. Apa pun, mmg betul tak ramai pembaca lelaki. Jika kita layan blog barat, ramai je blogger lelaki. Minat membaca ada kaitan kot. Hoho..

    ReplyDelete
  16. haaaa.....dulu aku mmg tak baca la sebab aku tak tau pasal blog ni..aku start baca pun since semalam..kahkahkah..

    ReplyDelete
  17. aku lelaki, aku baca first two paragraph je.

    ReplyDelete
  18. dimana-mana aku pergi ada encik H . hahahaha

    ReplyDelete