Thursday, December 20, 2012

Berita Sentap : Rakyat Kelantan pertama dilantik menjadi perdana menteri Jepun.

assalammualaikum wbt.. 

Ramai yang tak menyedari seorang rakyat Kelantan telah lama mencipta nama di negara matahari terbit, Jepun dalam bidang politik..agak mendukacitakan, ramai dikalangan kita yang lebih mengenali nama nama seperti Maria Ozawa dan Saori Hara..hehe..

Beliau akan mula berkhidmat sebagai pendana menteri Jepun mulai 26 Disember 2012 yang akan mengantikan perdana menteri Yosihiko Noda selepas parti Liberal Demokratik (LDP) memperoleh 294 daripada 480 kerusi parlimen di Dewan Perwakilan baru baru ni..

Diharapkan beliau dapat menjalankan tanggungjawab kepada seluruh rakyat dan Negara Jepun dengan sebaik-baiknya..buktikan rakyat kelantan memang tersohor diseluruh dunia..'kalau demo nok make budu jange lupo oyak ko ambo, nanti ambo poh '..

Tahniah dari kami rakyat Malaysia..!


PROFILE SHINZO ABE 

PERDANA MENTERI
Mula berkhidmat (Bakal)
26 Disember 2012
Raja     Akihito
Timbalan     Tarō Asō (Bakal)
Menggantikan     Yoshihiko Noda
Tempoh berjawat
26 September 2006 – 26 September 2007
Monarki     Akihito
Didahului oleh     Junichiro Koizumi
Digantikan oleh     Yasuo Fukuda                         sumber : wikipedia
  



p/s : biso mung bey..trololo..




114 comments:

  1. Replies
    1. ok,, aku lampi sangat,, hahaha,, tapi di kelantan abe shinzo jadinya.. haha

      Delete
  2. hahaha. terasa diriku mahu saja menyekeh-nyekeh dahimu bila baca entri ni.

    ReplyDelete
  3. dalam newspaper ke citer ni? tak perasan.. ada kesahihan bukti ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ler..baru pasan sbb nama dia ada ABE ke..? memang nak kena sekeh kan?

      Delete
    2. elehh, padehal kau tak tahu kan dia ni bakal jadi menteri. haha

      Delete
    3. aku tak paham ko komen ape ni wadi..-_-'..

      Delete
    4. saja taknak bagi ko paham senanya. haha. dahla, abaikan

      Delete
    5. tah2 ko yang blur ngan entri aku ni..ye dak..baik ko ngaku..hahahhaa..

      Delete
  4. Budu sekilo!!!! Ikat tepi.. :P

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ko tak paham ke mmg takde sense of humor bukan kosong..hahaha..

      Delete
  6. Abe Bundle tok se jadi PM Jepun? mengalah ko Abe Shinzo selalu deh. haha. apo kono ea jang. ambo dok reti kecek kelate...hudoh banga kalu ambo kecek kelate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hudoh banga tu sangat hodoh kan?? aku tak reti la..tapi suka je dengar loghat negeri lain selain hawau u. haha

      Delete
    2. hahaha..veri ko abe shinzo dulu jadi pm..kawe tokse..hahaha..huduh banga tu pon aku pes time dengar aien..hahaha..mohon rujuk payeh la..hahaha..

      Delete
    3. oloh Bundle? kato terer kecek klate.. yep.. hudoh banga tu means sangat hodoh la.. panda aien.. err pandai.. bukan panda ye.. hahahaha

      Delete
    4. kodok? banyak time hujan ni.. hurmm... :-?

      Delete
    5. H tunggu hujan je. tak sabar sgt nak pakai raincoat dia.. hehe..

      Delete
    6. Payeh...nasib ko bgtaw panda tu pandai. Tidak mungkin aku tukar nama aien alien kpada aien panda..kahkah.

      ~aien~

      Delete
    7. aien panda? okey lagi tu.. kot confius ngan komen kat atas terus jadik aien kodok.. wakakaka.. uduh bebeno..

      Delete
    8. Aien kodok?? Waaa..kompem la hudoh banga weh. Haha

      Aien.

      Delete
  7. waahh,, bagus la.. Malaysia Boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ko tak paham ke buat2 tak paham..hahaha -_-'

      Delete
    2. dia tu bukan org kelantan kan? haha..

      Delete
    3. apsal semuorg tak dpt tangkap cam aku hah..? aku ke bwk virus neh.. konfiden percaya.. hahaha..

      Delete
  8. hahaha.. pande mu trololo oge okk :D


    p/s : tempat di dataran TV Alhijrah, Pusat Islam kuala Lumpur
    Jualan yang nana nak jual mungkin di area2 situ. Kalau nama banner GEMA,dan jualan amal Islamic Relief Malaysia, kat situ la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersebelahan dengan Masjid Negara Kuala Lumpur :)

      Delete
    2. tu pon ramai orang tak paham..kehkehkeh..

      ok na, insya'allah ade kelapangan aku mai sana..

      Delete
  9. baca komen2, baru sy faham.. muahahahaa... ingtkn dia betul2 rkyt kelantan.. hahaha... sengal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih emma ni.pickup skit..hahaha..dah jelas dah name dia abe..tula ko dok ingat kat abe mung je la tu..hahahaa..

      Delete
    2. hahaa.. kalo nma abe duk depan, ok skit.. ni kt blkg.. tu yg lmbt skit. sy smpai nk search kt google lg, nk tau lbih lnjut . hahaa..

      Delete
    3. hahaha..tak payah google la emma..klik je sumber wikipedia aku letak tu pon cukup..info betul tu tau..bukan rekaan..dia mmg bakal pm jepun cuma bukan la orang kelantan..hahahaha..oh abeee...

      Delete
  10. heyyy rasa tak percaya sampai baca 3 4kali setiap pth perkatann tang mana yg tunjukkan dia ore klateeeeee tkut terlepas pndg point haha tp ttp tak phm!
    dah baca comment2 bru phm hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..lembs..semua kena troll baca entri aku ni..banyakkan pengetahuan am dan pickup sikit ye iima..hahahhaa..

      Delete
    2. rajin ko mengexplainkan 4feet..hahaha

      Delete
  11. hahahaha..siot je ko nih..aku tengok je nama die tu terus gelak terbahak2..gilos..

    hai ABE! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah sebab ko cpt tangkap..hahahaha....

      hai mek..hehe

      Delete
  12. hampeh.. semangat ok tengok tajuk tadi. kikiki..
    abe sapa la ni.. :D

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. hahaha...ganaz menda payeh..dio tanya abe sapo je tu..hahah

      Delete
    2. abe demo ahh.. muko pon ado meh doh...

      Delete
  14. oh abe ni. sero penoh jupo kat kelate. hahaha orang trgnu ckp kelantan. xjadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh meta..sero tu ape?hahaha..

      Delete
    2. sero is rasa... lalalalala... perkataan asas tu..

      Delete
  15. tau dok, mulo2 aku baco, kok mano laa kakahh ore jepun tu jadik ore klate.. meme jengg meta maso baco.. pahtu aku baco lagi.. ado trol.. still x pehe.. nok refer ko komen, komen sikit lagi maso tu..

    lepah tgok komen ore pakat nok sekeh mg, baru aku pehe...kehkehkeh... sedo la mg... aku baru sero nok banggo jadi ore klate ..

    fuhh.. lega je dpt komen pure klate... kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memey bahaso kelate ori ni payeh. tahniah2. hahaha..

      Delete
    2. slow mu ni payeh..jelas dah nama dia abe pon tak paham lagi..ekeke..nasib ramai nak sekeh aku kan..ekeke..

      aku pham lagi ayat ko payeh..tpi sedo dengan sero tu ape?tu je aku tak paham lagi..hahaha

      Delete
    3. Chic Na : makaseh2..hehehehe

      Bundle : apa slow2? igt aku tenuk ke? kahkahkah... meh aku nak bukak kelas bahasa klate ngan ko.. sedo ni kind of lawok + bengong + lucu.. aku pun tak reti nak explain oii..

      sero tu pulok raso.. eg: aku baru nak rasa bangga jadi org klate..

      ngoko molek aku sero nok aja mg ni..

      erk, ngoko ni pulak, hmmm... mcm terkedu kot.. heee

      Delete
  16. wahh..hebak abe shinzo nih..kahkah

    aku sebab xleh nak rebut 1st, so aku baca entry dgn komen sekali..jadi terselamat la drpd kena troll..kalau aku first2 tadi, silap2 aku pun terkena kot..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nasib ko..aku sebenarnya tak tujukan nak troll orang pon..tapi tak sangka plak ramai yang kene troll..ingt saja nak bagi orang suka-suka je gelak..

      Delete
  17. Aku dah agak dah..ni mesti ade unsur trololol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bagus chuu..ko dah semakin pickup..hahaha

      Delete
  18. ramai abe di kelate kan? nama kawe abe ki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal abe ki..jgn marah yo bey..gurau je ni..

      Delete
  19. Replies
    1. susah nak paham apa demo rasa molek tu..hahaha..

      Delete
  20. lawak pe la yg ko bt ni setan..bodoh buang masa ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..emo je, piyed ke bro..kehkehkeh..aku tak invite ko pon masuk sini..kehkehkeh..

      Delete
    2. piyed? skali bace, aku nampak macam payed(nama H bagi).. hahahahaha

      org yg tak di invite takleh masuk ke? kehkehkeh

      Delete
    3. isk budak ni..mu nok gocoh ko..hahaha...aku tak invite pon boleh je masuk, tp kalau rasa buang masa sendiri tanggung la kan..toksah la marah..haha..

      Delete
    4. dah tajuk entry pun Berita Sentap, so memang patut la dia sentap..kahkahkah

      Delete
  21. Abe ? Haha . Bagus-bagus . Intro yang mengancam ! Semangat kawe tekey "see more" . Eh ? btol ke ? Hahah

    ReplyDelete
  22. howkey....mula haku baca beria-ria. berkerut-kerut kening.

    ''oh! ohsome la oge kelate jadi pm jepun''

    and then, haku bace komeng-komeng.

    '' oh! ohsome la...memang lawak la sangat '' hahaha. ( gelak sakit ati)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa..gelak sakit hati pon ade..ok aku paham..hahaha..

      Delete
  23. abe..! nati adik poh botol budu g ke jepong.. abe kijo molek2 la.

    ReplyDelete
  24. hahaha..lepas baca komen baru dapat hint2 dia.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sebab tu digalakkan baca komen dulu sebelum baca entri..sebab tu style aku..hehe

      Delete
  25. bakpo gak wahi duk menawok ke ore. terkeno ambo. ceit

    ReplyDelete
    Replies
    1. payeh, komen arian ni aku dop pahe..-_-'

      Delete
    2. bakpo gak brehi duk nawok(blawok=tipu) ko ore.

      mcm tu la mksud dio,.. mmg trgnu aku ase arian ni...

      Delete
  26. bengong bundle ni..
    tak baik mengelirukan rakyat Malaysia!!!!HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pon blur jugak ke na..kahkahkahkah..
      aku tak tipu la..aku suh orang paham sendiri dah..type troll mmg la camni..ekeke..

      Delete
  27. Replies
    1. hahahhaa...tipu apa lak..abe tu ore pasir mah tu..kehkehkeh..

      Delete
  28. lol...seb bek bca komen..kira post ko ni pending r...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pending kat mane pulak wan..tngok kat profile tu pon patut dah boleh tangkap maksud aku..hahhaa..ore kapung mung tu wan..hahahaha..

      Delete
  29. thumb up... oklah tu... ada juga wakil malaysia...

    ReplyDelete
  30. Kelass demo..Tahniah la abe...Hewhewhew... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mung pakai kecek kelate gop sida..kahkahkah..

      Delete
  31. marka lama ni. femes dah. abe abe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo..kenai la dengan abe ni ye..hahahha..

      Delete
  32. banyok la mu punyo kelate..

    dtg mai sini Tekok Beriuh :)

    ReplyDelete
  33. ekekekekek biso dio...

    tea o beng so...

    saem2 aq oyak , klu aq kecek klate supo siam.. malu sero nak kecek..
    hahhaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hok aloh mung ni lina..tapi aku rasa mung kecek kelate bunyik sabah je..hahahaha..

      Delete
    2. hahahaha mu kejam.. meme la.. aq kn ore sabah... nak kecek mcmna pun bunyi slang sabah tetap ada bah... ehh

      Delete
    3. kehkehkeh..kau nda boleh cakap kelatan bah..

      Delete
    4. kau pun xbleh cakap sabah ba.. hahaha mcm indon je bunyik'y..ekekekeke

      Delete
  34. hebat Abe ni.. Tak sangka dia dok pasir mas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..yela..pasir mas kat Nagato yamaghuci japan..hahaha..

      Delete
  35. Pehh, punye terkejot terus klik entry ni , pastu bape kali dok tgok2 mane point ckp die kelantanese , rupa-rupanye perkataan ABE . Hok alohhh
    Hehe

    ReplyDelete
  36. Mu ghoyat gapo? Ambo nak kelik dah ni? Ahahaha. Serius terbangang sambil terbengang. Buat hal!

    ReplyDelete
  37. kahkahkahkah.....salah ke citer aku ni zie..hahahahhahaa....

    ReplyDelete
  38. Wahh....hebat laa..serius baru tahu. pa pe pun selamat mnjalankn tugas lee... :)

    ReplyDelete
  39. korok mu ah, die die aku ingak Abe aku tadi. hahaha

    ReplyDelete