Wednesday, December 28, 2011

Forever Alone

assalammualaikum wbt..

Perbezaan seorang blogger lelaki dan wanita selalunya aku nampak pada style blogging tu sendiri..kebanyakkan blog lelaki biasanya suka cerita benda yang kurang personal berbanding blogger wanita..tapi perkara yang paling ketara aku nampak ialah pasal gambar..

Mungkin ramai blogger lelaki tak nak di anggap poyo,perasan hensem, gedik, bajet macho dan sebab tu tak gemar nak letak gambar sendiri dalam blog atau entry ye dak?..kalau ada jugak yang selamba letak gambar sendiri tu, mungkin dia memang dah 'sangat kacak' atau over konfiden la kot..kehkehkeh..

Aku tak maksudkan semua lelaki rasa macam tu..depend la atas individu tu sendiri...ada jugak jenis kacak macam aku ni pon kurang berminat nak letak gambar sendiri..kahkahkah...untuk yang rasa dia jambu, hensem,masih mencari jodoh, selalu akan meletakkan gambar untuk test market..tapi pelis bro..elakkan upload gambar yang u oll snap sendiri dari atas...gua rasa macam nak hentak kepala kat dinding tengok gambar camtu..dush..dush..

Berbeza dengan blogger wanita..selalunya mereka lebih berani mengexpose diri dengan gambar sendiri di blog...taknak mengaku ke?hehehe..tak kira kat laman sosial atau blog, golongan wanita jugak la yang suka letakkan gambar..(sekadar pandangan aku, tak molek korang share gambar over² sangat ni..kemungkinan gambar tu orang boleh manipulasi untuk benda tak elok)..



Gambar yang di ambil dari atas,sambil buat duckface biasanya jadi pose pilihan..mungkin golongan ni rasa cantik bergambar macam tu..gambar kembongkan pipi dan buat mulut muncung macam ikan buntal pon korang rasa kiut....kehkehkeh..takpa la..tu hak masing masing..tapi disebalik gambar tu,aku tau korang ni sebenarnya forever alone....kahkahkahkah...


p/s : ohyeah, bini gua dah balik..tak alone lagi...hehe..

.

40 comments:

  1. aku pena jmpe blog sorang mamat ni.,tp yang pasti ape yg dia buat, aku jrg jmpe kt blogger laki., sume keje2 owg pompuan je., mksd aku cm letak gmba sendrik., ayt gediwx2 hahaha., lawok!

    ReplyDelete
  2. hahaha..tu mamat takde bulu kaki kot chuu..kahkahkah..ayat gedik aku bleh terima lagi,tp jantan yg amik gambar sendiri mmg tak leh blah..demm..ekeke..

    p/s : pesal ko 1st..grr..hehe..

    ReplyDelete
  3. tu r pslnye., yg pelik aku suke lak pegi blog dia., mesti aku gelak guling2., rase terhibur wakaka

    *tertibe terpantas tu dpt 1st haha

    ReplyDelete
  4. mintak url blog dia chuu..aku nak masuk bagtau ko kutuk dia ni..kahakahakah..

    nasib geng blog sampah hensem dan berbulu kaki lebat je..ekeke..

    ReplyDelete
  5. komfem aku tak bg haha., kang ko report kt dia pulop.

    haha TK cuak, owg laen la :P

    ReplyDelete
  6. kehkehkehkeh..sapa chuu, sapa?ha jawab ko..

    ko ok je tk..chuu ckp org lain tu..hahaha..

    ReplyDelete
  7. dulu2 sellau jugak letak pic sendiri tptakde la pipi kembung n mulut itik ok.mengaku nie.hahaha..

    skang rasa malu nak letak pic sendiri.pic ramai2 tu adalah..tu pun selit2 ja.malu sebenarnya.muahaha..

    ReplyDelete
  8. sy x letak gmbr kt blog ngn fb..rmi2 ade la..segan la haha..

    a ah x suka la tgk org amik gmbr pipi kembung mulut itik tu..

    ReplyDelete
  9. Kalau muka lawa macam heliza helmi bole la buat muka camtu. Haha.

    ReplyDelete
  10. hahahaha..gambar dengan ramai2 takpe la wei..maksud aku gambar forever alone tu..yg amik gambar sendiri..

    p/s:sian dia takda org tolong snapkan gambar..hehe..

    ReplyDelete
  11. hahahha..lawak2...
    opss gmbr sy sorg la nih..huhuhu tpi org ambikkn yer...hahahakkk

    ReplyDelete
  12. fuck u blogsampah!!..hahaha

    ReplyDelete
  13. @ahlam miera : hehe..org amikkan takpe..hehe...

    ReplyDelete
  14. selalu tgk nk2 yg duk wat mulut mcm nk cium org...eww.. haram2...hahah.. lg dasyat yg wat muka cm kucing comell ble fikir lek mang agk forever alona lah disitu... btw thniah bini dh lek so xyh nk kais pg mkn pg da..hihi

    ReplyDelete
  15. nampak2..lu snap sendiri kan..jambu bai..ekeke..

    ReplyDelete
  16. alamakk aku setuju broo.ade tu siap tayang body tak pakai baju.ala org len pun body cun gak.wakakaka bajet macho tapi haprak!

    ReplyDelete
  17. heheheh... yeke.. alamak blog sy plk memang background die gmbr sy... hahah... cmne ek... agknye sy dlm glongn gedik ek..hahah...

    ReplyDelete
  18. aku nk kawen sorang lgi sbb tu aku letak muka aku lam blog..hehe..joke jer wei

    ReplyDelete
  19. @ace : hahaha..tu katogeri k-pop ace..kahkahkah..

    @nursakura : utk wanita tak kisah sgt pon..naluri semulajadi tu..hehe..kat laki je gedik..hahaha

    @khairul : alaa, bro takpa..lagipon bukan bro snap gambaq sendiri buat muncung2 tu..hahaha..

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. haha. xnak gelak sangat. ak sndri pon kekadang letak muke sendiri. apatah lagi banner, dari atas smpai bawah muke sendri.. wooo..malu ah.. he

    ReplyDelete
  22. kahkahkahkah...nasib la..tapi header ko tu aku suka la..ok la, sempoi je..nak pulak ko comel kan:P..

    ReplyDelete
  23. cehhhh
    keh keh keh
    lawokkss tp kan mmg btul pun...

    ReplyDelete
  24. @booluh lemang : betul ke?heheh..

    @nana bambam : hahaha..chill nana..

    ReplyDelete
  25. huihh sentap mak nok,haha, tapi aku selalu letak gambo dgn kengkawan,jadi dorang pasti tercari-cari aku dimana,hahaha.

    ReplyDelete
  26. Nice entry , i admit i might always love to write about personal =)

    ReplyDelete
  27. Actually orang laki ni jual mahal, sebabtu sampai gambar pun tamau tunjok. hoho aku mahal KE?~ XD

    ReplyDelete
  28. hahahaha.
    gua pun ada juga perasan seorang blogger lelaki.
    muka persis korea.
    berbual gaya wanita.

    tapi apa ada hal.
    bukan kacau dosa pahala gua.

    ReplyDelete
  29. wei,ce ko try buat tengok,amik gambaq pandang kat atas pastu snap,walahhh comei gilo,wakakakaka

    ReplyDelete
  30. tak payah nak tunggu gambar, selalu nya tengok kaler and design blog pon dah tau..hehehe

    ReplyDelete
  31. haha, yerlah kot :D lyana pown baru perasan :)

    ReplyDelete
  32. ye, aku mmg xgemar nk letak gambaq aku kat blog sbb huduh huhuuu

    ReplyDelete
  33. Thx for backlink..
    keep in touch yay

    ReplyDelete
  34. haha.. sy ltk gmbr sndr kat profile ni. Last tym gmb tunang, skadar nk tukar2 gmbr.

    ReplyDelete
  35. Tengok troll kartun kat atas tu teringat pulak kat video matluthfi90..kahkahkah

    ReplyDelete