Thursday, June 30, 2011

Cerita hantu

apa aku nak tulis malam ni ek?sebenarnya macam macam cerita je aku dah pikir nak tulis,tapi lepas tengok wayang petang tadi terus ilang idea jadinya..tu la yang aku malas tengok cerita hantu ni..betol betol senggama minda..wakakaka..macam entry aku yang lepas aku ada bagitau yang aku ni, asal hari rabu je nak tengok wayang..tu pon kalau korang baca la..wakakaka..ok la,anggap je la entry ni sambungan entry minggu lepas tu..pasal aku dan wayang..hehehe..


movie aku tengok petang tadi cerita hantu thailand..tajuk dia ladda land mengisahkan satu family dari Bangkok berpindah ke rumah baru yang nama tempat tu ladda land..lepas tu macam macam la kejadian seram kat kawasan rumah baru depa tu..jiran mati la,kucen mati la,hantu kacau la..adess..mimpi hantu la aku malam ni..wakakaka..

 alice cullen..pontianak paling aku suka..hihihi..serius cute!!

secara jujurnya aku tak suka tengok cerita hantu ni..sebabnya aku takut..korang nak gelakkan aku gelak la..memang betol aku takut.nak buat macam mane..ekekeke..tapi aku cuma takut hantu yang dalam cerita je ok...hantu yang real aku aku penah jumpa baru skali seumur hidup aku ni..tu pon aku rilek je..hehehe..aku respek gak la orang yang buat filem2 seram ni pasal berjaya buat aku takut nak tengok...


walaupon aku percaya benda2 halus ni ada,tapi aku tau bukan senang nak jumpa macam hantu dalam filem tu..so sebab tu la aku bila kat luar,even dalam hutan duduk sorang2 tengah malam pon aku tak penah rasa takut jumpa hantu..ni fakta ok..sebelom ni masa aku gila memancing, aku selalu je pergi mancing tengah2 malam kat hutan..tak penah pulak aku jumpa hantu walaupon member aku kadang2 cakap nampak hantu la langsui la..tempat faveret aku mancing tu pon betul2 dekat dengan kubur orang asli kat kuala kubu tu...seriesly perasaan takut hantu tu takda bila aku masuk hutan kecuali risau dengan binatang liar je...


macam kes hantu yang aku penah alami pon tak seram macam dalam filem yang aku tengok..tahun 2004 rasanya time tu..malam raya aku balik rumah nenek aku naik motor je tengah malam..tak jauh mana pon..Jalan nak masuk rumah nenek aku tu kawasan felda tinggal je..orang2 kampung situ memang dah tau sangat la ada satu tempat tu" keras" sikit sebelom nak sampai kawasan kampung..orang panggil tempat tu bukit banggali..malam aku lalu tu,time sebelom naik bukit banggali yang peliknya kawasan tu je takda lampu jalan..ada la dalam 1 kilometer kot takda lampu..gelap la sebab keliling pon pokok getah je..


Aku dengan selamba je masa tu langgsung tak pikir apa2..telinga aku pulak tesumbat dengan headphone sebab aku bawak motor sambil dengar lagu..wakaka..sebelom sampai kawasan gelap tu, aku memang sure sangat takda siapa belakang aku..kereta,motor langsung takda..memang sunyi la walaupon terang lagi dengan lampu jalan..tapi bila dah sampai kawasan takda lampu tu..

tiba tiba je aku rasa ada samting belakang aku..aku tengok kat sidemiror aku ada benda bulat yang warna merah terang dah dekat belakang aku...aku ingat lampu motor je masa tu..sebabkan aku bawak motor slow2 je coz jalan pon basah lepas hujan,aku ketepi la skit konon nak bagi laluan kat dia la..bila aku dah ketepi dia tak pon potong aku lagi..aku slow lagi bawak motor,dia stay jugak belakang aku..


last aku dah tensen, aku tak tengok dah side miror tu..aku toleh je belakang terus..tengok tengok takda apa pon belakang aku..perghhh..on the spot dari kepala sampai kaki meremang bulu roma..terus aku pecut motor tu laju2..wakakaka..sampai kawasan terang balik,aku tengok sidemiror dah takda makhluk tu..pucat gak la muka aku kejap...wakakaka..sampai rumah nenek aku,aku cerita kat dia..baru dia cerita memang kawasan tu ada hantu..tu pasal lampu jalan kat situ asik rosak..tempat lain ok je..huhu..tu la cerita aku kena ikut dengan hantu..

Tapi apa yang aku nak sampaikan ni,aku pon tak tau macam mane rupa hantu tu sebenarnya..sebab aku percaya dia pon tak nak tunjuk rupa dia kat aku..saja nak menyakat camtu je pon..wakakaka..lepas kes tu, penah gak aku cuba lagi jalan sorang2 kat tempat tu..aku nekad nak tengok rupa dia macam mane..tapi takda rezeki nak jumpa dia lagi..wakakaka...kesimpulannya aku takut tengok cerita hantu sebab hantu hantu dalam filem semuanya nampak rupa..dengan sound effect buat orang skit jantung lagi..hui..serammmm....


p/s : orang yang meng"like" status sendiri di facebook adalah orang yang syok sendiri..

11 comments:

  1. cerita hantu? haha.. skrg semua pengaranh suka cerita hantu..
    sy xbpe gemar sgt cite antu nie.. haha seram amat.. :)

    ReplyDelete
  2. hantu dalam filem lebih2 sgt takutkan orang..sebab tu aku tak suka tengok..takutt..ekekeke

    ReplyDelete
  3. awak pon takot jgk? haha thank ye follow sy.. sy akan follow awak balik :)

    ReplyDelete
  4. bund, yang aku cite pasal antu jepon kawad kat tepi aku tu real tau... tapi ko gelak2 kan aku eh..siut.. aku harap, aku tak tengok pon takpe. giler r ko siap mencari. baik ko team ngan seekers je.

    sometime aku kene keja lebih masa sorang2 sampai malam2. kawasan opis aku tu sebelah dia kubur cina. if aku tak pk n concentrate keje, memang tak rasa pape tapi if tibe2 terlintas pape difikiran, tu yg jadi takut.. huhuhu.. ayat kaver. sebenarnya aku tak takut pon cuma aku risau ade perompak ke ape ke masuk opis aku. kan bahaya...

    (sori terkomen eh tercerita panjang pulak..)

    ReplyDelete
  5. cerita ko kelaka la zie..aku ingat ko main2 je..wakakaka..lagi 1 aku ni berani kat luar je zie..kalau dalam bangunan atau opis yang aku duk sorang2 seram gak..tibe2 je lak kang dgr macam2 padahal perasan je...eeeeii..

    ReplyDelete
  6. bund, siries eh ko masuk utan sorang-sorang mancing? pergh..aku tak faham kenapa hobi memancing bole bawak orang sampai masuk utan sorang2.. gile berani ek? aku main 'burung hantu' time pengakap sekolah dulu pun da seram..
    dasatttt

    ReplyDelete
  7. takda la sorang..tapi bile time mancing tu bepecah la..pandai2 la cari port yang leh dapat banyak ikan..yang penting ada tochligh,ngan parang..tak penah plak aku jumpa hantu sungai..wakakaka..dah tak pikir hantu pon zie..janji nk dpat ikan besar pastu leh eksyen ngn member..

    ReplyDelete
  8. kah kah kah...eksen tu yang aku tak menahan tu.. sukati ko la bund.. janji ikan tu ko punya..

    ReplyDelete
  9. hantu akan jadi lemah & malu kalau dia menonjolkan dirinya yg huduh tu depan kamu... ;)

    ReplyDelete
  10. Kawasan tu dulu kuburan ke pe? Asal boleh keras lak? Kat kg pun ada kawasan sama, tapi dikaitkan dengan sorg pakcik ni yang jadi bomoh. Tai kisah lama da, sbb pck tu dah lm meninggal dunia.

    ReplyDelete
  11. aku Alhamdulillah tak pernah lg jmpk hantu.aku pun mintak simpang malaikat jmpk dengan benda2 paranormal nie.hehe.

    tp aku percaya dengan kewujudan benda2 halus nie..aku pernah rasa macam benda tu ada, tp aku tak pernah nmpk rupa n bayang dia..:)

    ReplyDelete