Friday, February 3, 2012

Follower Tampal vs Follower Ohsem

assalammualaikum wbt..

Pembaca untuk sesebuah blog merupakan satu faktor penting menentukan blog kita ni ada pengikut sebenar atau sekadar follower tampal..follower tampal ni maksud aku blogger yang cuma follow je tapi jangankan nak komen, nak baca sepatah ayat dari entri kita pon malas..(kadang kadang aku camni gak)..kehkehkeh..

Alhamdulillah, walaupon kat blog aku ni ramai je yang jadi follower tampal dari yang ohsem..dalam seribu lebih follower aku ni, ada 20 atau 25 orang yang selalu jadi pembaca setia ni aku dah syukur sangat..

Korang yang dah biasa ikut blog aku dari mula atau baru tahun ni,tahun lepas, tahun lepas² insya'allah aku dah kenal korang dan blog korang..tapi harini aku nak cerita sikit pasal follower baru aku sorang ni..dia bukan macam follower biasa..dia memang ohsem..hahaha..


Pesal aku kata ohsem,mesti la sebab dia hensem..euww..gay kah aku kalau cakap seorang lelaki tu hensem..kehekehkeh..Ok gurau je..Sebab sebenarnya yang aku nampak ialah, 'mr.apple' ni baru lagi baca blog aku, mungkin juga 1st time masuk kat sini semalam..tapi yang buat aku rasa best pulak ada pembaca macam dia ialah, sekali dia masuk blog aku, 20 entry dan mungkin lebih dia dah sekali baca dan komen..perghh..gua terharu apple..komen² kau pulak macam entri yang berilmiah contohnya pasal Ustaz Azhar dengan falsafah tu buat aku rasa kau ni best untuk bawak berbincang..

"Sebabnya kau yang bukan muslim pon kenal ustaz Azhar..boleh bagi pendapat mengenai tudung dan aurat lagi..haha..terbaik la bro.."lagi satu, blog aku yang tak berapa semenggah dengan entri yang cikai ni pon kau rajin pulak baca secara pukal ye..terima kasih lah bro...kalau korang nak lawat blog mr.apple ni korang boleh Klik Sini..

Tak lupa jugak korang yang dah biasa masuk blog aku..terima kasih banyak..korang memang ohsem...kehkehkeh.maaf gak sebab tak bagitau dulu aku nak amik gambar korang..baru surprise kan..hahaha...(list bawah ni bukan tag..harap maklum)..kehkehkeh..

Chuu muqhlis
Rifhan- Anak wak mail
Pn.kutu
Nana bambam
Nazrul azat
Mocik Onie
Bro khairul-Gilamodified
Cikgu Yuyu
Azlan strider
Zaza Chan
Cinta zulaikha
Syabab
Liyaa Mf- makcik
Robot comel
Aien bukan alien
Wani <---bini aku
Awan biru
Rara
Dayah jelita
Hiro- Akal tunjang
Cik pha


Nama yang tak tersenarai jangan kecik hati lak..ni list berdasarkan top 20 pengkomen tegar je..hahaha..ramai je lagi yang timbul tenggelam..apa pon trimas bebanyak kerana selalu support blog sampah aku..



p/s : link diatas ni tak payah right klik..semua aku dah buat backlink..

39 comments:

  1. kte pon follower tampal gak kengkadang. hak3

    ReplyDelete
  2. lalala,aku komentar yg 1st wehuuu,

    uih pencuri gambaq aku,kasi bayarlah,haha

    btw,sama-sama beb :)

    ReplyDelete
  3. suriz : biasa la tu kan..hahaha..

    bobot : kehkehkehekh..ko bukan 1st..kene bayar ke ni..hutang dulu la bobot..hahaha..

    ReplyDelete
  4. hikhik , saya pon nak jadi pembaca belog ni lah ! huhu

    ReplyDelete
  5. buleh cik anyss..tu pon kalau sudi..hihi..

    ReplyDelete
  6. oh,,time kasih je?hadiah xde..ekekeke..

    terharu aku,,rasa nak nanges pon ada..:P

    ReplyDelete
  7. amboi, ni main tag tag ni kalu print ni boleh tebus baucer 100 dekat mekdi sedak jugek..

    ReplyDelete
  8. walahhhhh,ni nak kembang hidung 14ft ni,haha...... measeh geng! aku suka jadi follower ohsem kau walaupun aku dah jarang ke sini,maklum la busy cari nafkah,haha...


    apapon,kau kawan paling ohsem beb!

    ReplyDelete
  9. rifhan : dush dush..ni makannya..haha

    hiro : wakaka..boleh je print reedem mekdi..

    onie : cet..macam orang lain tak bz..bwekk..ko sombong sikit la ni..hehe..

    paani : ko belum masuk list top20 pon lagi paani..haha..usaha lagi..kalau aku juri memang aku buh je..tapi ni juri propesnal la kira..hahaha..

    ReplyDelete
  10. gua pun tak ramai yg datang singgah.. kenal beberapa orang je yg selalu singgah.. tapi semngt tetap ada.. :D

    ReplyDelete
  11. erkk..akoo festime dtg sini.hee

    ReplyDelete
  12. abu : biase la tu abu..hahaha..aku tak kisah pon kalau takde orang komen atau baca..tapi kalau ade alhamdulillah..haha..

    akoo pae : trimas ako...singgah la lagi..hehe..

    ReplyDelete
  13. follower tampal memang ramai. ehee. dah ade word baru selain silent reader

    ReplyDelete
  14. weiiii,jangan cakap macam tu....aku tak sombong,huwarrrrr! :(

    ReplyDelete
  15. klu ada kt bloglist aku,Insyaallah aku jadi pengunjung ohsem..klu tak kadang2 tampal gak.haha..

    aku nak jenguk gak mamat kacak nama buah tu.mana tau beliau baca entri aku secara pukal plak.kahkah..

    ReplyDelete
  16. zuk zuhaiza : hehehe..sesuai kan..

    onie : hahaha..lek la onie..aku gurau je..ko ohsem apa..haha

    pn.kutu : sama la dengan..aku pon 1st usyar yg dalam blogslist dulu..free2 baru bw yang lain..

    ReplyDelete
  17. hebak tu siap ade silent reader..haha..silent reader ni penyumbang trafik je..kalau tak silent sgt kan bagus..bleh kwn2..

    ReplyDelete
  18. tersenarai gak nama aku..hehe ..tengkiu bro !

    ReplyDelete
  19. Adeh.. nak kata terharu cam sy lak gay. Lol! tenkiu bnyk2 bro sb bagi penghargaan camni. Agaknya kurniaan membaca tahap laju kot yg boleh buat sy bole bc pukal bebanyak. lol.
    terima kasih skali lagi.

    ReplyDelete
  20. follower shaye bnyk giler yg mcm tu..ape nk buat,lantak dieorng la...haha
    emm,xtau la kalo dh penah msuk blog ni ke x..hehe
    neway,i loike mr apple tu..huhu

    ReplyDelete
  21. khairul : bro memang patut ade..rajin bw dengan komen..ohsem tu..haha..

    apple : haha..ko rajin2 la lagi baca entry aku..

    cikteddy : standard la cikteddy..senang citer kalau nak orang follow kite bebetul,kita dulu kena jadi ohsem..

    empayar utama : hahaha..tau boss..

    ReplyDelete
  22. betul tu....tapi kita pun kadang2 begitu..
    Mungkin takde masa nak baca semua post2 atau entri entri orang lain.
    Tapi sy cuba baca entri dan komen sekali sebab komentari tu menaikkan semangat seseorang blogger untuk terus menulis.
    Thanks for the share! I like this entri.

    ReplyDelete
  23. betul la tu honey..bila orang baca dan komen entry kita rasa semangat sikit ya dak..haha

    ReplyDelete
  24. setuju tuh...nak dpt pembaca setia bukan senang,unless betul2 kwn rapat yg dah kenal kita kan

    ReplyDelete
  25. curikkk gambar...kihkih..


    semoga tak tenggelam dalam arus follower yang rancak komen2 kat sini...

    ReplyDelete
  26. nornazuha : kawan2 aku sendiri pon taknak baca blog aku..ekeke..

    ms velentine : tampal pon tampal laa...tu pon kira sokongan ye dak..haha..

    aien : hahaha..sory ye ain..curik tak bagitau..hehe..tq jadi sebahagian follower ohsem aku..teruskan la baca ngan kengkomen lagi ek..hihi..

    ReplyDelete
  27. sy follower tampal gak , sbb ta reti komen . bole dak cemtu. hahaa

    ReplyDelete
  28. Apa kejadah kau kata aku makcik? Tak pasal-pasal orang ingat aku tua. Padahal aku dah lah muda cun plak tu. Kheukheukheu

    ReplyDelete
  29. ko dah tua la liya..cun pon tetap tua..wakaka..

    ReplyDelete
  30. Heyy, pelisssss laa! Penat aku kunyah ulam hary2 da macam kambing okeyy! Stil nampak tua ke? Yang gambar pengantin dlm blog aku tu bukan aku tuu, tu gambar model aku letak situ. Aku muda, single, and cun. Kahkah. Err aku muda laa, cuma aku ni memang cepat matang. Tak macam kau, childish! Haha. Dush!

    ReplyDelete
  31. hahaha..yela2..muda,cun tu aku bleh terima..tpi single waklu..kahkahkah..

    ReplyDelete
  32. Waklu ey? Kahkah! Aku nak jual saham siket pun tak boleh. Kheukheukheu

    ReplyDelete
  33. sori br kali ni dpt jenguk blog ekau, aku dh hilang minat nk berblog ni, huhuuuu

    terharu nok :-)

    ReplyDelete
  34. Dulu I suka jer follow orang yg minta difollow, tak minta pun I follow. bila dah rasa semak sikit i unfollow. then bila dah baca sana sini baru tau orang sentap sebenarnya. so I dah tak follow sangat dah. masih banyak nak kena belajar kat sini.

    ReplyDelete