Thursday, January 12, 2012

Dia, aku dan novel..

Kadang kala aku rasa orang lelaki yang baca novel nampak macam cool..betul ke?kahkahkah.. minggu lepas aku ada la lepak dengan memember aku kejap kat rumah bujang salah sorang member aku...masa lepak tu member aku sorang ni "jujai pasha" bukan nama sebenar, tiba tiba je nak langgan movie kat astro first cerita ombak rindu..wtf..

Aku ingat dia saja main main..rupanya serius..arghhhh...dia siap cakap, gua tak sempat tengok wayang la..novel gua dah habis baca..nasib astro ada..erkk..aku kelu..

Siapa sangka jenis orang yang kaki clubbing, hisap dadah, kaki minum ni pon baca novel..arghhhhhh.. demm la..sebabkan dah bukak cerita pasal novel, member aku yang tuan rumah ni pon tak nak kalah jugak..kalau jujai baca ombak rindu, dia baca novel lagenda budak setan..kahkahakah..

aku terkelu lagi...

Kalau sorang perangai dah macam setan, yang sorang ni pulak lebih kurang je.."Ery Aziz" bukan nama sebenar..seorang bekas peon, pernah sekali masuk penjara sebab kes dadah..sekarang pon masih aktif dengan bisnes yang tak halal..kata kata Ery aziz ni memang buat aku sentap sampai sekarang..bila aku menganjing dia pasal baca novel..dia dengan serius cakap" aku baca la novel ahadiat akashah tu sial"..erk..ok..ok aku pasrah...

koleksi novel bini aku,twilight, trueblood dan segala vampire ada..isk..

Masalahnya kalau member aku yang baca novel tu macam Nazrul Azat ni ke takpa la wei..ada la rupa orang membaca,bekerjaya...ni geng jahaman o3 baca novel..adehh la..kahkahkah..dalam hati ada taman rupanya..baca komik ke, playboy ke, majalah sport ke aku leh terima maa..ekekeke...

Kesimpulannya, walaupon aku dalam mood percaya dengan tidak..tapi tu la hakikatnya..member aku baca novel, jiwang pulak tu...so aku ambil keputusan untuk tahun 2012 ni aku nak beli sebuah novel jugak dan habiskan baca....nak pinjam koleksi novel bini aku tak boleh..kurang paham..wakakaka...sekian..



p/s : harapan la aku nak baca novel..hihi..

.

43 comments:

  1. ko bace la novel cinta + thriller. tu baru genre lelaki sejati. hahaha, pendapat aku jep :))

    ReplyDelete
  2. hahaha..lelaki sejati baca novel ke..kehkehkeh...

    ReplyDelete
  3. haha.. mmg tak sangka kan.. huhu.. wah wife punye novel twilight ! suka ! suka ! hahaha... taylor lautnerrrr...... :p

    ReplyDelete
  4. syabb lame dh xbce novel time sekolh menegh rajin lah bce...hik3... sknk ni minat komik... kalo xpon bce novel yg blogger2 wat... pe kate bro wat novel?hik3..

    ReplyDelete
  5. jarang la nak jumpe lelaki bace novel..percaye x siap de yg nanges2 lagi..hahaha..

    ReplyDelete
  6. pipitembam : bini aku obses puntianak la cik pipi tembam..haha..

    syabab : kira ade jugak la ko baca novel..aku ni komik je dari dulu pon..hahaha..

    cik asha : tapi member aku tu baca novel..arghhhh..jgn dorang baca emosi2 dah..memang mintak penendang..ekeke..

    ReplyDelete
  7. seumor hidup aku, tak pernah ade sbijik novel pon..kdg2 suh org rgkaskan je. ak pn buat rumusan. haha. penat a ak nk bace2 ni. ak lbih rela buat calculus. hikhik

    ReplyDelete
  8. aku suka apoa lelaki baca novel cinta,haha tp mmg ssh nak cari lelaki yg suka novel cinta macam geng jahanam 03 ko tu.kiki

    ReplyDelete
  9. yuyu : tengok gaya ko ayu2 je..novel ko tak baca pulak..hahaha..ayu lagi jujai dengan ery aziz..ekeke..

    pn.kutu : aku cuba la baca novel pasni..caiyok..kahahkah..

    ReplyDelete
  10. tiba-tiba teringat cerita baik punya cilok yg awie berlakon tu,dlm tu awie suka baca novel,hehe

    lelaki yg baca novel nampak macam comel pula,:P

    ReplyDelete
  11. aku ase better ko mula baca ramlee awang mursheed punya novel. ok, yang tu mmg best! SUPERB!

    ReplyDelete
  12. tak sangka aku mat2 camtu pon ada masa nak baca novel ombak rindu perghhh!

    aku tak de perasaan tengok novel.

    ReplyDelete
  13. bobot : aku nak comel gak la cam awie..ekeke..

    dayah : ko tak cakap pon aku tau sgt cerita tu tak best..hahahaha

    rifhan : aku pon pelik sgt sejak bila member aku jadi cmtu..harap dorang kembalilah ke pangkal jalan..wakakaka..

    ReplyDelete
  14. seumur hidup aku baru 2 novel yang aku habis baca..hahaha..aku ade satu novel lg yang tgh baca tapi tatau laa bile aku boleh habiskan..nak start dia yang malas tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. azlan : sempoi la lan..ada jugak kau baca..comel tu..hahaha..

    ReplyDelete
  16. hekhekhek...nak membaca nih tak kira siapa orangnya atau wataknya..tak baik tau gelak2 walaupon diri ini pon rasa lucu..kehkeh

    ReplyDelete
  17. Masalahnya, kau tuu lelaki sejati ke? If kau tipu kat sini pun wyfe kau jek tawu. Sebenanye kau baca kan? Kan? Kan? Ahaha.

    ReplyDelete
  18. cinta zulaikha :hahaa..ko gelak je la kak..tu baru aku cite..kalau kenal ngan dorang memang sakit otak pikir jadinye..ekeke

    liya mf : apa kaitan tah lelaki sejati dengan baca novel ni makcik?.. dush..dush..ni makannya..ekeke..

    ReplyDelete
  19. hahaha..lelaki sejati baca novel ke..kehkehkeh... <---- Ini jawapan komen kau pada Rapunzel Cikilolo.

    So aku tanya kau balek, masalahnya kau tuu lelaki sejati ke?

    Kau memang suka suh aku komen panjang2 kan? Aku komen ringkas2 kau lems plak kan? Kahkah.

    Pastu, pastu, sejak bila aku kawen ngan pakcik kau yang kau nak panggil aku makcik ni? <--- Haaa haaa.. Jangan tanya aku apa kaitan soalan ni dengan pakcik kau plak. Baca balek reply komen kau pada aku.

    Ish, penat aku nak kena komen panjang nak kasik kau paham. Dush dush.. Hah makan kau balek! :P

    ReplyDelete
  20. hahaha..aku tak tau lelaki sejati bace novel ke dak pasal aku gay..kahkahkah

    p/s : aku nak panggil ko makcik gak sebab ko tua..ekeke..

    ReplyDelete
  21. macho hape lelaki baca nvel....

    abg aku selalu berebut dgn aku bila aku baca novel baru....=_=

    ReplyDelete
  22. aku sendiri tak baca novel weh.
    haha kau kau kau..

    ReplyDelete
  23. Firstly, kau gay? Ahhh, terluka haty bini kau.

    Secondly, ahhhhh sadap you!

    :D

    ReplyDelete
  24. miz wanie : macho ek..ok2 nanti aku baca pastu feeling2 macho la..hehe..
    ko ngn abg ko baca novel ape?

    syafiqa : tak macho la ko tak baca novel..kekeke

    liya mf : wakakaka..klaka la ko ni makcik liya..

    p/s : merajuk la ko tak bagi shout kat fbox ko tu..(comel kan aku merajuk..kan..kan..kan..)kehkehkeh..

    ReplyDelete
  25. sape2 pon leh membaca.best la membaca ni. xkira lah novel ke komik ke.jnji membaca.

    ReplyDelete
  26. memey ah boleh suzi..tp yg aku nak cakap ni pasal novel..samseng manade baca novel..bak kata aril cinta elisa..ekeke..

    ReplyDelete
  27. erkk ttiba aku terlibat dlm ini citer hahaha... aku ngaku byk mbaca, library la dunia aku dh koje pn d library kn hahahaaaa

    ReplyDelete
  28. lyn novel baru blh kate jiwang..haha

    ReplyDelete
  29. x minta la aku ngan novel ni..mag kereta aku mau la

    ReplyDelete
  30. bace novel itu memenatkan...tapi kalau setahun satu novel, kira ok la..haahaha

    ReplyDelete
  31. bace novel itu memenatkan...tapi kalau setahun satu novel, kira ok la..haahaha

    ReplyDelete
  32. azat : hahaha..pilihan tepat la aku pilih ko dalam ini cerita..

    tasha : aku nk jiwang layan hindustan je.ekeke

    khairul : tu standard bro..magazin ngan komik untuk lelaki..novel utk laki pelik sikit..

    nazri : bg kat aku novel sehari setel..baca sinopsis je..ekeke

    paris : nak kenal ke paris..comel sehh..dua2 duda..sorang ada anak,sorang lagi takda..nak mane satu.hehehe..

    ReplyDelete
  33. tapikan...sape ade novel ombak rindu...nak bace sangat sangat...hahaha

    ReplyDelete
  34. kau patut tahu banyak perkara lagi pasal member ko!haha

    ReplyDelete
  35. kuang2...cool babe ! ~
    giler nerd..(^____^)..

    ReplyDelete
  36. peh,dalam hati ada taman tu member awk.haha

    ReplyDelete
  37. disebalik jiwa kasar hati member tu ada tisu la...novel makanannya.. :)

    ReplyDelete
  38. nazri : hahah..pesal nak baca novel plak bro..ekeke..jiwang la lu ni..

    rifhan : betol la..aku kenal dorang luaran je..hahaha..

    ain najwa : nerd mende..perangai cam setan..tp tak sangka hati ade taman..ekeke

    say to easy : tu la..kene berubat dah member aku ni..

    aien bkn alien : haha..ambik ko..novel makannye..ekeke..

    ReplyDelete
  39. Hoho... Ni lawak sebnarnya. Sy anggar kwn2 bro dlm 25 keatas. sbb tym korang kecik2 ada kan kat sekolah2 diamalkan tabiat membaca. Then selang sepuluh tahun pastu, ad yang program nilam jk xsalah. (buku laporan tntg buku dibaca spnjg tahun)
    sy pun ad bc gak novel tp lbh kpd sastera luar. Bkn memandang rndh kat karya negara sndr tp mgkn lebih suka suasa/ ltr blkg dlm novel yg menarik. takda duit nak melancong, layan novel pun cukup. lol.

    ReplyDelete
  40. apple : aku pon rasa klaka je dorang tu semua..semua tu sebaya aku je bro.umo 28 tahun ni..tapi yang pasti,aku tau kau memang suka membaca,psl banyak dah entry2 aku ko baca than komen ni..haha..tq bro..

    ReplyDelete
  41. Err...aku suka baca novel..sehari suntuk baca pun boleh jer abiskan baca..cuma masalahnya, aku jarang nak beli..aku selalu pinjam jer..pinjam x pulang..hahaha

    p/s: novel Hlovate aku ada 3 kat ex-gf..ada can nak jumpa dia ni..kehkeh..

    ReplyDelete