Saturday, February 4, 2012

Info : sindrom dapat laki dan mak mertua.

assalammualaikum wbt dan salam maulidur rasul..

Walaupon aku agak sopan bagi salam sebelum memulakan entri, tapi sebelum panjang lebar aku tulis, aku mintak maaf dulu sebab entri ni aku nak kutuk seseorang atau sapa² ye la yang sejenis macam dia..kalau rasa butthurt pergi mampus ..kahkahkah..

Sejak awal tahun lepas aku memang dah agak kurang layan laman sosial FB tu..tah kenapa aku rasa macam tak best je..sekarang ni aku dah bertukar ke twitter pulak, up to date la sikit kan walaupon aku bukan tahi twitter sejati..kehkehkeh....tapi apa yang aku nak kutuk ni berkenaan status minah sorang ni kat FB dia..dia ni housemate bini aku dulu sebelum kawin..

Aku tak kisah kalau orang tu nak post status sampah macam " lapar la", "gudnite", kbye" dan apa apa je la lagi..walaupon tu status sampah bagi aku..tapi status sampah pon, aku tak la rasa meluat..tapi kesnya minah ni..sejak dah kawin menjadi² pulak buat aku geli bila nampak status dia kat wall..arghhh..i kenot brain laa..

Kenapa aku cakap geli, sebabnya semua benda pasal dia dengan laki dia,mak mertua,adik ipar,nenek mertua,tokwan mertua dan lain² dia nak bagitau..walaupon tak la sampai tahap status pasal senggama, tapi dia betul2 buat aku geli nak muntah ..sikit² post mesti nak cakap yang ada kaitan dengan laki dia..siak betul la...macam orang lain takda laki pulak..demm..


ni baru sikit aku bagi..kalau 50 status camni sehari muntah aku..

Aku tak tau apa masalah sebenar dia..perlu sangat ke nak bagitau yang dia tu ada 'En.suami' empatbelas ratus kali..kena sindrom dapat laki dan mak mertua ke apa?kehkehkeh...ok sebelum tu, aku nak jelaskan dulu yang aku sama sekali tak cemburu langsung dengan hubungan dia laki bini..aku pon dah kawin maa,lagi dulu dari dia....mungkin jugak la sebab aku memang bukan jenis jiwang, dan tak reti meluahkan perasaan macam dia.. sebab tu kenot brain kot hal² macam tu..kahkahakah..

Yang aku pelik, laki dia pon sama dengan je..tak kisah pulak bini dia post tag² tu..romentik dan kekeluargaan la konon..cet..kahkahakah..ok la, mesti ada orang nak cakap tu hak dia..memang betul..tak suka ignore atau remove je la kan..tapi korang pikir ek, sekarang semua benda nak cerita..tengah bahagia baru kawin ni takpa la..nanti dah bergaduh,dah hancing kompom semua benda aib laki bini,keluarga pon nak post jadikan status..fuck ahh..

Benda ni bukan benda baru pon nak cakap..dah banyak kes begaduh laki bini kat wall FB yang aku tengok..pasal gaduh boifen gelfren tu toksah cakap..tu pergi mampus lah.belum sah laki bini pon..tapi bila dah kawin, agak agak la sikit beb..takkan semua benda kita nak kongsi...pemikiran macam budak² obses k-pop pulak aku tengok korang ni..kahkahkah..

Kesimpulannya, jangan over sangat je yang aku nak pesan..nak berjiwang, nak berkekeluargaan pon buat real life la baru betul romeo n juliet..ni tak, jiwang tahap Sekolah rendah kebangsaan Tamil Batu Caves je..cinta muka buku betul la korang ni..kehkehkeh...


p/s : sentap?....kahkahkah...

50 comments:

  1. aku pun nak lalala gak.serius aku pun menyampah!memang berbulu mata aku bila baca..:P

    *ko lupe nak padam nama beliau tu ke apa?boleh carik muka beliau dekat fb nie.hahaha..

    ReplyDelete
  2. Motip entry ni kna approve dlu bru kua. Mati2 ak ingt ak tk post td hehehe. Ampeh tk psl2 2x type. K bai. Haha.

    -ak malas login-

    ReplyDelete
  3. Arghhh pening2... Hehehehe

    Mls login

    ReplyDelete
  4. pn kutu : aku dah padam la sikit la nama dia..name betul dia Qaseh nora****..hahaha..kalau aku bg lagi memang ko muntah tengok kutu..ekeke..

    anon : hahaha..anon malas login ko cakap pasal apa ni..tak paham aku..lol..haha

    ReplyDelete
  5. Tahnya ak type mula2 td tanak kua lak. Ampeh. Gasakla malas nk type balik. Hehe.

    *tgh marathon baca entry ko ni haa

    Malas login hehe

    ReplyDelete
  6. Hahaha...kenot brain bila baca...
    Tak dapat disangkal..aku pun nyampah bila baca post mcm ni..
    Last2 aku pi main "SCRABBLE" facebook ngan omputih yang main scrabble mcm nak dapat pingat!

    Best blog ni..sengih aku belum berenti dari tadi.

    ReplyDelete
  7. anon : kehkehkeh..sengal la ko ni anon..anak ko sihat ke?hahaha..

    honeyBuzzin : ahaks..ingat aku je meluat..makhluk sejenis dengan dia pon menyampah gak ek..haha..

    p/s : mekasih honey..pipi aku merah² dah ni..hihi

    ReplyDelete
  8. Anak ak sihat. Baru lepas makan batu jap td. Fuhh semangat ak td.. Semua benda la nak masuk molot.
    Tgh marathon ni la baru gigih ak nk komen. Ketinggalan la ak

    Mls login

    ReplyDelete
  9. biasala bro...org baru lepah kawin...

    ReplyDelete
  10. hakhak..tggula die matang cket ag..tengah bahagia tue...hukhuk

    ReplyDelete
  11. Haha.. ada gak yg sk letak status "kecewa dgn teman lelaki", ""rasa nk bunuh dr" tp esok2, gambar baru dipost ilh dgn bf. ckp dah bersama kembali. sakit jiwa btol human camni.
    n plg tak best, ad yg buat diri cam artis, kita kn subscribe lak tuk jadikan org tu kawan. mengarut btol.

    ReplyDelete
  12. weiiiiii,rasa nak debik tangan si isteri tu pon ada,kalut ngat aih,haha

    ReplyDelete
  13. HAHAHA..i kenot brain jugaklah.
    fikir dulu sebelum nak post sesuatu kat laman sosial..kalau stiap 1 minit update status camtu..aku pun boleh muntah darah bila baca..kahkahkah..

    ReplyDelete
  14. faiz : haha..aku dulu kawin tak pulak macam tu..

    budak kacamata : ye la,bgi mereka peluang,bg mreka can,bg mereka peluang..haha

    apple : tu status murahan..lebih teruk dari status sampah..haha..sama je kot macam yang aku meluat ni..haha..

    onie : amboih ko..debik terus je..wakakaka...

    biela bell : hahaha..tau takpe..

    ReplyDelete
  15. jiwang tahap Sekolah rendah kebangsaan Tamil Batu Caves.
    hehe

    ReplyDelete
  16. tengah seronok tu gamaknya.
    biaq je la.
    esok lusa hensap la beliau ittewww :P

    ReplyDelete
  17. hamboii..honeymoon year lg agknye tuh. *cena la aku t ye ble kawen. kihkih

    ReplyDelete
  18. haha. ada jugak sindrom gini. biasa laaa, orang ada. hahaha

    ReplyDelete
  19. i2 namanya kebaruan..org sabah bilang sakai...hahaha...

    ReplyDelete
  20. zaza : hehe..banyak cinta muka buku kat sana tu zaza..:P

    ema : dah lama guna memang la boring..haha

    ca'ah : yela..bg can la ni..tapi kutuk tetap kutuk..ekeke

    ReplyDelete
  21. yuyu : ko kawin nanti tolong la jgn tunjuk sangat macam tu yuyu..geli ok..ekeke

    myra : penyakit baru ni myra..dulu fb takde ok je..haha..

    ms valentine : kebaruan..sakai..wakakaka...

    ReplyDelete
  22. Tutup la skit nama dia. Malu dia nanti. Kot2 dia terbaca blog ko, kang mesti dia bengang then boleh menyebabkan pergaduhan plak. Sorry. Saje nak menyampuk. Walaupun mmg aku pun agak 'pengsan' kalo baca status berunsurkan 'aku ada suami' mcm tu. "Hari ni sediakan sarapan untuk suami"... LAME.

    ReplyDelete
  23. hahaha..thanks lyd..aku dah edit la nama tu..toksah risau..hehe..memang penah dia buat status mcm tu..kahkahkah..ko ni tau2 je..lebih kurang ayat tu gak..harini sediakan sarapan bihun goreng untuk en suami..kahkahakah.. i kenot brain lol..

    ReplyDelete
  24. bg akak, fb hanya tuk game...wakakkakkka

    ReplyDelete
  25. Ada orang kata dah kawin tak elok ceritakan hal-hal rumah tangga pada org luar..

    ReplyDelete
  26. awal perkahwinan dia post camtu...


    tunggu la lama2 sikit...hehehee

    ReplyDelete
  27. ayat last tuh yg terbaekkkkkkkkk sgt tuh...hahhahhahha

    ReplyDelete
  28. tak sentap lalala! hahaha aku pun ade sorang kwn yg slalu post pasal suami dier jugeeee..kadang2 rasa nk unfollow je.

    ReplyDelete
  29. doakan dia berbahagia hendaknya.

    motip nak update status slalu???? motip? motip?

    status orang itu boleh menimbulkan ke'jeles'an kepada orang yang belum berkahwin. but sometimes...annoying.

    ReplyDelete
  30. Okeh lg tu, da kawen. Ada sorg kwn sy nih baru kapel je pon, tp selalu r tag2 sayangku, chenta hatiku, bla bla bla.. sumpah annoying giler. Ayat jiwang pulak tu, aduiyai.. Berpada2 la kn even kapel, tunang or da kahwin skali pun..

    ReplyDelete
  31. cinta zulaikha : ayat apa last yang terbaik sgt tu kak...tak paham aku..ekeke

    paani : betul..remove je senang..hahah

    misyamisssyou : haha...tau takpe.ekeke

    miranadia : ha'ah semoga dia bahagia la hendaknya..hahaha..

    lo lo : tu sebenarnya gila perhatian lolo..memang annoying..haha

    ReplyDelete
  32. hahahaha... tu je mampu aku buat tp dlm byk2 entry aku paling suka entry ko yg nie... mmg mkn dalam sape yg baca... leh la aku nk share kt FB aku kasi kecoh sket kn... kihkihkih

    ReplyDelete
  33. hahaha..gile ahh..tak pasal2 tuan punya badan yang kena kutuk tu tau kang..ekeke..takpa ko tak fren dengan dia kan..hahahaha...

    ReplyDelete
  34. hahahaha... aku nk kasi sorg budak ni pasan sket yg dia pon cmni gak... aku pon nek muak baca status dia.. kng sound terasa tahap cipan plak kn.. kihkihkih... tp blog ko mmg terbaek beb...aku x penah miss baca... bagus gak utk diri aku ni sbb aku pon dlu cmtu gak...(terasa tp buat2 bodo sudah)...kahkahakahakaha...

    ReplyDelete
  35. hahaa..ok fara..amik je la..tak sangka plak,ko silent reader blog aku..thanks beb..terharu aku..hihi..

    p/s : terasa buat derk je la..

    ReplyDelete
  36. fb jd tempat luah perasaan plak.

    ReplyDelete
  37. biase la tu bro..haha..salah guna atau mencari perhatian?..wat ever la..hihi..

    ReplyDelete
  38. aku pon tak tahu la samaada aku menyampaha atau jeles bila baca status2 org yang baru kawen..haha


    motif diorang post camtu,,saja nak bgtw satu dunia dia bahagia ke apa??

    ReplyDelete
  39. Aku lagi sentap dengan sorang awek kat FB aku yang memanjang nak update status pasal kekecewaan dea ngan balak Mat Saleh dea. Hadoi laa! Muka dea tak Pan Asian pun. Tapi beriya canang ada balak Mat Saleh, dikecewakan plak tu. Hadoi, sentap betul! Hehe.

    Err tapi kes kau ni bleh tahan sentap jugak. Hehe

    ReplyDelete
  40. rifhan : aku paham apa ko rasa.ko bukan jeles tapi meluat sebenarnya..haha..aku yang dah kawin ni pon tak pernah nak post pape pasal rumahtangga aku..kahkahkah..

    makcik : bosan ar aku tengok orang meluahkan perasaan kat fb..nak2 pasal cinta,jiwang..arhh..kenot brain..

    ReplyDelete
  41. Tapi if update pasal centakan Allah tape laa. Ewah! Jumpa lagi minggu depan dalam rancangan Ustazah Pilihan. See youuuuuuu! Hehe.

    ReplyDelete
  42. hehe..update pasal islamik ok sangat la ustazah makcik..ekeke..

    ReplyDelete
  43. aku slalu gaduh kt fb

    tp bila bdepan mcm xde ape je

    munafik sgt aku

    hahahaa

    ReplyDelete
  44. "..macam orang lain takda laki pulak..demm.."

    errr..kau ada laki x? :|

    ReplyDelete
  45. hahahahahah xcted kot dia dah ada laki...

    aq nak wat cem tu gak,tp tggu aq kawin dlu la... biar aq jd bahan ko pkcik... hahahahah

    aq tgk pon mcm lain mcm je post mcm tu... muehehehehe....

    ReplyDelete