Monday, September 12, 2011

Aku layak mengundi..kau? hehehe..


Setelah dua jam aku mengadap page new post yang kosong..baru aku ada idea akhirnya nak menaip..adehh..blur betul aku nak taip entry sekarang..time time ada idea aku takda internet pulak kat rumah..hilang dah skill merepek aku ni..wakakaka..So harini aku nak buat nak cerita pasal hak kita sebagai rakyat Malaysia la..bukan entry politik apatah lagi cerita 1 Malaysia ataupon cerita bikmama jauh sekali cerita bukit kepong..wakaka..kali ni aku nak cerita pasal hak pemilih ataupon tanggungjawab kita mengundi memilih pemimpin...





klik SINI kalau nak semak daftar mengundi


Sebenarnya aku excited nak tulis entry ni pasal nama aku baru je ada dalam senarai SPR yang terbaru yang layak mengundi..wakaka..ok fine..aku tau aku agak lambat daftar memandangkan umur aku sekarang dah 27tahun pon..tapi sebenarnya dah 2tahun lepas aku daftar dah..lembab la SPR ni update..apapon atleast untuk pilihanraya ke13 yang akan datang ni aku dah boleh mengundi ok..wakaka..

Cerita pasal politik kat malaysia ni aku no komen..blog aku yang sampah ni aku tak nak tambahkan busuk lagi dengan cerita politik sampah Malaysia ni..apa yang aku nak undi nanti biarlah rahsia atau aku akan rosakkan je undi tu nanti..wakaka..tapi sebagai orang islam yang pasti aku akan pilih pemimpin aku yang beragama islam la kan..

Memandangkan kawasan Dun dan Parlimen aku mengundi ni majoriti penduduk memang berbilang bangsa, so macam pilihan raya yang lepas, calon calon Yb tu tak semestinya melayu yang beragama islam..So kepada orang orang melayu islam yang mengundi tu..aku harap pilih la yang betul ye..Jangan sebab taksub dengan parti politik tu,sanggup pilih pemimpin dari bukan islam untuk jadi pemimpin kita..

Okla..tu je la aku nak cakap..so pesanan aku pada yang dah cukup umur mengundi tu elok la daftar mengundi cepat cepat..jangan nak cerita politik je pandai..tapi sebenarnya tak layak mengundi lagi,kan ke serupa macam bangla je tu..gua orang Malaysia beb..wakakaka...



p/s: aku eksyen skit pasal nama dah ada..jangan marah ye..wakakaka...

15 comments:

  1. yela tu..bajet org malaysia la ni ek..wakaka..

    ReplyDelete
  2. tanggngjwb kita tu tuk mengundi..berdosa jugk kalo kita xpilih pemimpin yang betol..sbb seorg pemimpin hruslah mementingkan agama.

    ReplyDelete
  3. betul tu..memang tanggungjwab memilih pemimpin kene yang mementingkan agama..kalau awal2 lagi dah pangkah bukan islam jd pemimpin semata kerana taksub parti..serius bangang..

    ReplyDelete
  4. yeah!!nama dah ada..tapi masalahnya pilihanraya tak muncul2 lagi..tak sabar nak memangkah buat pertama kalinya..hihi..:)

    ReplyDelete
  5. tahun ni baru 21.nak daftar juga. excited weh.hahaha

    ReplyDelete
  6. Oooo anak aku dah boleh mengundi....Hahahahaha!! Pangkah! jangan rait pulak!!

    ReplyDelete
  7. undi rahsia haha bila dah layak mngundi umor pun dah sah2 tua haha aku tau kau tua

    ReplyDelete
  8. @anakwakmail : wow..ko pon dah tua la ye anakwakmail...ekeke.pangkah jgn tak pangkah..

    @syafiq : baru 21 ye..elok sgt la tu..p daftar cepat..haha

    @skid : bukan rait ke abg din..rait kan tanda suka..wakaka..pangkah kalau tak suke..hahaha..

    @cikpha : aku remaja lagi la cikpha..tua apenya..grrr..

    ReplyDelete
  9. cecita aku nak jadi wakil rakyat, nnti kalo ada rezeki, jgn lupa undi aku :)

    ReplyDelete
  10. aku x sabaq nk pangkah dh PRU13 ni

    ReplyDelete
  11. @rara : ekeke..ade ke cecita cam tu..nak undi lebih kena hulur2 la beb..baru la politik wang skit..wakaka

    @khairul : tah bila la nak pru13 ni..aku pon tak sabar dah..1st time ni..hahaha..

    ReplyDelete
  12. hehe.. cikhoneybee dh ckup umo utk jd pengunci.. tp belum daftar =)

    ReplyDelete
  13. omak aih, 2 tahun bru update . lame tuh. eh aku dah bole daftar la :D

    ReplyDelete
  14. tu la pasal..lembab gile nak update..tu pon setelah 4kali aku daftar baru ade nama..haihh..

    ReplyDelete